«Γενοκτονία στη Γάζα λόγω των εγκλημάτων πολέμου του Νετανιάχου»

«Γενοκτονία στη Γάζα λόγω των εγκλημάτων πολέμου του Νετανιάχου»

22 Οκτωβρίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:420
Μοίρασέ το

 

Τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και οι τρομοκράτες της Χαμάς πρέπει να δικαστούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισπανός πολιτικός Ione Belarra
«Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια προγραμματισμένη γενοκτονία» στη Γάζα αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους χωρίς νερό, φαγητό και ηλεκτρισμό, ισχυρίστηκε η Belarra, περιγράφοντας αυτό ως σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πιθανό έγκλημα πολέμου.

Βολεμένοι όλοι εμείς στην ασφάλεια των σπιτιών μας, μακρυά από τις ιαχές του πολέμου και του αίματος του παλαιστινιακού λαού, που χύνεται εδώ και δεκαετίες, γινόμαστε είτε ισορροπιστές, είτε παίρνουμε το μέρος των οβριών, είτε το μέρος των παλαιστινίων…

Το γεγονός πως γίνεται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ, πρέπει να μας αφυπνίσει, γιατί ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

Και ΝΑΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…

 

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΑΣ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…;;; ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ;;;

 

ΜΗΠΩΣ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Εισαγωγή Carlo Domenico Cristofori

VERSIONE ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων Gospa για να διαβάσετε τα νέα αμέσως μόλις δημοσιευτούν

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων από την κλιμάκωση της κατάστασης έφτασε τους 2.837, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

«Ο αριθμός των νεκρών σε βομβαρδισμούς και βομβαρδισμούς από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί σε 2.778 , με περίπου 10.000 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί», ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη την ίδια χρονική περίοδο.

Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 3.400 τραυματίστηκαν στο Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου εισβολή της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς από αέρα, ξηρά και θάλασσα στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Ο Ισπανός υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων Ione Belarra δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και οι τρομοκράτες της Hamas πρέπει να δικαστούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC). 

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του Νετανιάχου για «απαρτχάιντ και κατοχή» των Παλαιστινίων, την οποία ενθαρρύνουν και επέτρεψαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια κινούνται προς το κλειστό ακόμα πέρασμα της Ράφα

Μάρτυρες λένε ότι είδαν φορτηγά φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας να κινούνται από την πόλη Al Arish, στην Αίγυπτο, προς το πέρασμα της Ράφα – τη μοναδική σύνδεση μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου που μέχρι στιγμής έχει κλείσει και έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από τις δυνάμεις . Ισραηλίτης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sada al-Balad , περίπου 560 Αμερικανοί περιμένουν άδεια για να εισέλθουν στην Αίγυπτο κοντά στο σημείο ελέγχου Ράφα στην παλαιστινιακή πλευρά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry είπε νωρίτερα ότι το Κάιρο ήταν έτοιμο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του οδοφράγματος Ράφα, αλλά το Ισραήλ δεν είχε λάβει κανένα μέτρο για να ανοίξει το σημείο ελέγχου στην παλαιστινιακή πλευρά. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην επίτευξη εκεχειρίας και στο άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων», είπε.

 

Το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya ανέφερε νωρίτερα ότι μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 9:00 π.μ. τοπική ώρα στις νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας για να διασφαλιστεί η ασφαλής παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα και η εκκένωση των αμάχων. Ωστόσο, τόσο το Ισραήλ όσο και το κίνημα της Χαμάς διέψευσαν τις αναφορές για κατάπαυση του πυρός και το άνοιγμα ενός σημείου ελέγχου.

Εξακόσιες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας και στην πόλη της Γάζας τις τελευταίες ημέρες και, μετά από οδηγίες από το Ισραήλ, διέσχισαν το Ουάντι Γάζα, στον κεντρικό τομέα, για να βρουν καταφύγιο από τις μάχες.

Η μαχητική πτέρυγα της Χαμάς ισχυρίζεται ότι κρατά έως και 250 ομήρους: 22 σκοτώθηκαν από ισραηλινά χτυπήματα

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς είπε ότι τουλάχιστον 22 όμηροι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μέχρι τώρα, είκοσι δύο όμηροι έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Izz al-Din al-Qassam στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera .

 

Ο Αμπού Ομπάιντα, εκπρόσωπος της μαχητικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam, ισχυρίζεται ότι οι ριζοσπάστες κρατούν ομήρους από 200 έως 250 άτομα, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath .

«Ο αριθμός των Ισραηλινών αιχμαλώτων που έχουμε είναι μεταξύ 200 και 250», είπε. Σύμφωνα με τον Obaida, «200 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι κρατούνται απευθείας από τις Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται από άλλες ομάδες».

Το ΣΑΗΕ απορρίπτει τη ρωσική πρόταση επίλυσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε τη ρωσική πρόταση για ψήφισμα για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του TASS.

Οι πέντε ψήφοι που έδωσαν για την πρόταση η Ρωσία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γκαμπόν και η Μοζαμβίκη ήταν ανεπαρκείς για να περάσει. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιαπωνία αντιτάχθηκαν στην πρόταση, ενώ η Αλβανία, η Βραζιλία, ο Ισημερινός, η Γκάνα, η Μάλτα, η Ελβετία και ο Ισημερινός απείχαν.

 

Μετά την ψηφοφορία, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya περιέγραψε το Συμβούλιο Ασφαλείας ως «όμηρο των φιλοδοξιών των δυτικών χωρών». «Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο απέτυχε να στείλει ένα σαφές και ισχυρό συλλογικό μήνυμα με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης», είπε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, οι ΗΠΑ καταψήφισαν το προτεινόμενο ψήφισμα επειδή απέτυχε να καταδικάσει τη Χαμάς. Ο Nebenzya είπε στους δημοσιογράφους πριν από την ψηφοφορία ότι η ρωσική πρόταση δεν ανέφερε τη ριζοσπαστική ομάδα επειδή η Μόσχα επικεντρώθηκε σε ανθρωπιστικά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα πρέπει να διωχθεί για εγκλήματα πολέμου, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Podemos

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 

Τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και οι τρομοκράτες της Χαμάς πρέπει να δικαστούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισπανός πολιτικός Ione Belarra ( στην εικόνα του όρμου δίπλα στον Bibi Netanyahu – ed). Ο υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων μίλησε ως αρχηγός των Podemos, μικρότερου εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια προγραμματισμένη γενοκτονία» στη Γάζα αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους χωρίς νερό, φαγητό και ηλεκτρισμό, ισχυρίστηκε η Belarra, περιγράφοντας αυτό ως σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πιθανό έγκλημα πολέμου.

Κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για «ανείπωτη υποκρισία» για αυτό που περιέγραψε ότι χρησιμοποιεί τις φρικτές δολοφονίες αμάχων από τη Χαμάς για να δικαιολογήσει τις δικές της φρικαλεότητες, τόσο γενικά όσο και κατά της Γάζας ειδικότερα.

Σε ένα πεντάλεπτο βίντεο που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπελάρα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νετανιάχου για «απαρτχάιντ και κατοχή» των Παλαιστινίων, με την ενθάρρυνση και τη δυνατότητα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Μιλώντας εκ μέρους του κόμματός της, η Belarra απαίτησε το άμεσο άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, μέσω του οποίου οι άμαχοι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη Γάζα ασφαλείς, ενώ συνεργεία βοήθειας και διάσωσης εισέρχονται για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των ισραηλινών βομβαρδισμών.

 

Το Podemos θα ζητήσει επίσημα από τον εταίρο του στο συνασπισμό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, να υποβάλει αίτηση στο ΔΠΔ να ερευνήσει τόσο τη Χαμάς όσο και τον Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου , πρόσθεσε.

Ο Μπελαρά ζήτησε επίσης από την ΕΕ να σταματήσει να «επιτρέπει» στον Νετανιάχου και να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας μέσω εμπάργκο όπλων, στοχευμένων κυρώσεων ή άλλων μέσων. Το μπλοκ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα για να αντιμετωπίσει τη βασική αιτία της σύγκρουσης, την οποία περιέγραψε ως «κατοχή του Ισραήλ και απαρτχάιντ της Παλαιστίνης». 

Η Ισπανίδα πολιτικός προέτρεψε την ΕΕ να σταματήσει να «ακολουθεί τυφλά» τις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι απαντούν στην «απώλεια της ηγεμονίας τους» με πολεμική, τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ουκρανία. Ούτε είναι μια σύγκρουση στην οποία θα έπρεπε να εμπλακεί η ΕΕ, υποστήριξε ο Belarra.

Εκ μέρους του Podemos, ο Belarra κάλεσε τους πολίτες της Ισπανίας και άλλων χωρών της ΕΕ να «κινητοποιηθούν και να οργανωθούν στους δρόμους» για να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας . Καταδίκασε τις απαγορεύσεις σε πολλές χώρες σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις ως καταστολή της ελευθερίας του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την πίεση της «ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ» και των υποστηρικτών της στην Ουάσιγκτον.

 

Η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και χωριά κοντά στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.300 Ισραηλινούς. Η κυβέρνηση του Νετανιάχου κήρυξε «πόλεμο» στην παλαιστινιακή ομάδα και δεσμεύτηκε να την «εξαρθρώσει» .

Ο Μπελαρά είναι υπουργός κοινωνικών δικαιωμάτων από τον Μάρτιο του 2021. Το Podemos έχει πέντε έδρες στο 350μελές Κογκρέσο των Βουλευτών, αλλά αποτελεί μέρος του συνασπισμού Sumar που είναι ο μικρότερος εταίρος των Σοσιαλιστών του Sanchez. Το υπουργικό συμβούλιο Sanchez είναι επί του παρόντος υπό την ιδιότητα του υπηρεσιακού, καθώς οι εκλογές του Ιουλίου κατέληξαν σε ένα κρεμασμένο κοινοβούλιο, χωρίς κανένα συνασπισμό να μπορεί να δημιουργήσει πλειοψηφία.

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων Gospa για να διαβάσετε τα νέα αμέσως μόλις δημοσιευτούν


ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ

GOSPA NEWS – ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

GOSPA NEWS – ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΟΜΠΙ ΟΠΛΑ

 

 

Πηγή

Προβολές : 420


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα