Γιατί δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ΕΒΡΑΙΟΙ – ΤΑΛΜΟΥΔ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ...

Γιατί δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ΕΒΡΑΙΟΙ – ΤΑΛΜΟΥΔ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ...

5 Ιανουαρίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:884
Μοίρασέ το

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί πίσω από κάθε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και κάθε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΚΟ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;;;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σχέση μπορεί να έχει το μεγαλύτερο μέρος της ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ με την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ;

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΑΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ;;;

Άγιες Μέρες που είναι, ας μην το τραβήξω…

Άγιες Μέρες που είναι όμως, ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ… ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ… Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και θα αντιληφθείτε πως ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΟΒΡΙΟΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

Νέα Αμερική
2. Σεξ με παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες του Ταλμούδ

 

 

Μας λένε ότι υπάρχει ένα κίνημα για να γίνει η παιδεραστία (σεξ παιδιών-ενηλίκων) κοινωνικά αποδεκτή και νομικά επιτρεπτή. Ερευνώντας το θέμα, διαπιστώνουμε ότι πολλές κυρίαρχες φωνές και στις δύο πλευρές της διαμάχης είναι Εβραϊκής.

Πώς είναι αυτό δυνατόν? Ποιες φωνές μιλούν για τις βασικές αξίες του Ιουδαϊσμού; Οι ερωτήσεις μας δεν προκαλούνται από άσκοπη περιέργεια, αλλά από κοινωνική ανησυχία. Η Αμερική γίνεται γρήγορα Ταλμουδισμένη και θα πρέπει να κατανοήσουμε την κατεύθυνση προς την οποία κινούνται οι κοινωνικές μας πολιτικές.

Ας ξεκινήσουμε με ένα άρθρο στους Washington Times , μια μεγάλη εφημερίδα που υποστηρίζει τις συντηρητικές χριστιανικές αξίες. Οι Times παρέχουν ένα χρήσιμο σημείο εκκίνησης επειδή ονομάζουν ονόματα. Ας δανειστούμε την άποψη των Times .

Εβραίοι κακοί

Το βιβλίο της φεμινίστριας συγγραφέα Judith Levine Not Harmful to Minors: The Perils of Protecting Kids from Sex έχει καταδικαστεί από εκείνους που λένε ότι δικαιολογεί τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – μια κατηγορία που η ίδια αρνείται κατηγορηματικά.

Η κ. Levine λέει ότι ήταν “παρεξηγημένη” αφού ένα άρθρο ειδήσεων τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η σεξουαλική εμπειρία ενός αγοριού με έναν ιερέα “ενδεχομένως” θα μπορούσε να είναι θετική.

— Washington Times (1)

Οι Washington Times απεικονίζουν τον Χάρις Μίρκιν ως εξής:

Ο Χάρις Μίρκιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Κάνσας Σίτι, δημοσίευσε ένα άρθρο το 1999 στο Journal of Homosexuality διαμαρτυρόμενος ότι τα αγόρια που κάνουν σεξ με άντρες «ποτέ δεν θεωρούνται πρόθυμοι συμμετέχοντες, ακόμα κι αν είναι κακοποιοί». Έχει επίσης γράψει ότι «τα παιδιά είναι το τελευταίο προπύργιο της παλιάς σεξουαλικής ηθικής».

— Washington Times (1)

Οι Washington Times αναφέρουν μια αμφιλεγόμενη έρευνα ψυχολογίας:

Μια «μετα-αναλυτική» μελέτη του 1998 σε ένα περιοδικό της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA) υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η γλώσσα «ουδέτερη ως προς την αξία» όπως το «σεξ ενηλίκων-παιδιού» θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να περιγράψει την παιδική παρενόχληση, εάν ήταν « πρόθυμη συνάντηση».

— Washington Times (1)

Η μελέτη διεξήχθη από τους Bruce Rind, Robert Bauserman και Philip Tromovitch και δημοσιεύτηκε στο Psychological Bulletin το 1998 υπό την επιμέλεια της Nancy Eisenberg. (4)

Εβραίοι καλοί τύποι

Ορίστε τα καλά παιδιά. Γνωρίστε τη Τζόι Σίλμπεργκ.

Το βιβλίο της κ. Levine αναφέρει ευνοϊκά τη μελέτη Rind και, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, υπερασπίστηκε τη μελέτη ως «μεθοδολογικά σχολαστική». Όμως, η ψυχολόγος της Βαλτιμόρης Joy Silberg, της οποίας η κλινική πρακτική περιλαμβάνει τη θεραπεία θυμάτων παιδικής κακοποίησης, λέει ότι η μελέτη είναι «τρομερά ελαττωματική».

«Δεν μπορώ να το ονομάσω επιστήμη», είπε.

… Η κ. Silberg, η ψυχολόγος της Βαλτιμόρης, συμφωνεί ότι «ολόκληρο το ακαδημαϊκό κίνημα» για τη νομιμοποίηση του σεξ με παιδιά «αυξάνεται».

— Washington Times (1)

Τώρα έρχεται η Δρ Laura Schlessinger:

Η παρουσιάστρια του ραδιοφώνου Laura Schlessinger ηγήθηκε μιας εκστρατείας εναντίον αυτής της μελέτης από τον καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Temple, Bruce Rind, και δύο άλλους ακαδημαϊκούς. Το Κογκρέσο τελικά ψήφισε ομόφωνα για την καταδίκη της μελέτης Rind – η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για την υπεράσπιση κατηγορουμένων παιδεραστών σε τουλάχιστον τρεις δικαστικές υποθέσεις.

— Washington Times (1)

Η Δρ Laura θεωρείται, φυσικά, ευρέως ως φωτεινό παράδειγμα ηθικής ορθότητας. Είναι διάσημη για την καταγγελία της της ομοφυλοφιλίας (7) και πολύ δημοφιλής σε όσους αυτοαποκαλούνται φονταμενταλιστές Χριστιανοί. Ως ένας από τους πιο γνωστούς Ορθόδοξους Εβραίους της Αμερικής, η Δρ. Laura έλαβε το Βραβείο Εθνικής Κληρονομιάς του 2001 από το Εθνικό Συμβούλιο του Νεαρού Ισραήλ, μια οργάνωση 150 Ορθόδοξων συναγωγών στις ΗΠΑ. Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Young Israel είναι ο Ραβίνος Pesach Lerner. Το παρακάτω ρεπορτάζ προέρχεται από το Εβραϊκό Τηλεγραφικό Πρακτορείο.

Το πρόγραμμα για το δείπνο του Εθνικού Συμβουλίου του Νέου Ισραήλ περιέγραψε τον Schlessinger ως «μια ισχυρή πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για όλους τους Εβραίους». Οι κυρίως δεξιά ορθόδοξοι Εβραίοι που γέμιζαν τη μεγάλη αίθουσα την χειροκρότησαν και πολλοί την πλησίασαν στη συνέχεια για να ζητήσουν αυτόγραφα και να δηλώσουν τον θαυμασμό τους…

— Εβραϊκό Τηλεγραφικό Πρακτορείο (2)

Μας λένε ότι ο Schlessinger είναι μέλος μιας συναγωγής Lubavitch, Chabad of Agoura, στα προάστια του Λος Άντζελες. Επειτα:

Ο ραβίνος του Schlessinger, Moshe Bryski, επιμένει ότι ο πιο διάσημος σύντροφός του είναι σοβαρός για τις ηθικές ερωτήσεις που λαμβάνει, ερευνά την εβραϊκή ηθική και τον καλεί συχνά να συμβουλευτεί για θέματα που προκύπτουν στην εκπομπή της.

«Υπάρχει ένα αίσθημα ευθύνης γιατί κατά καιρούς θα μου τηλεφωνήσει για συγκεκριμένες ερωτήσεις και συνειδητοποιώ ότι η απάντηση θα μεταδοθεί σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους και καλύτερα να το καταλάβω σωστά», λέει ο Bryski.

— Εβραϊκό Τηλεγραφικό Πρακτορείο (2)

Η εβραϊκή έκδοση, Forward , κάλυψε επίσης το βραβείο Young Israel της Dr. Laura.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Young Israel, Ραβίνος Pesach Lerner, είπε ότι η κα Schlessinger επιλέχθηκε λόγω της επιτυχίας της «στην αλλαγή της ηθικής πυξίδας αυτής της χώρας», σε θέματα όπως η άμβλωση, η αποχή και η ομοφυλοφιλία. Ανέφερε επίσης το προσωπικό της θρησκευτικό ταξίδι που την οδήγησε τελικά να υιοθετήσει έναν ορθόδοξο τρόπο ζωής.

— Εμπρός (5)

Χωρίς αμφιβολία ο Ραβίνος Μπρίσκι ακούει την εκπομπή της Δρ. Λάουρα για να δει πώς τα πάει ο μαθητής του. Δεδομένης της φήμης της ως Ορθόδοξης Εβραϊκής, θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι μερικοί από τους ραβίνους που συνδέονται με τις 150 Ορθόδοξες συναγωγές στην οργάνωση Young Israel θα την άκουγαν επίσης.

Ο εβραϊκός νόμος, φυσικά, βασίζεται κυρίως στο Ταλμούδ, το οποίο οι Εβραίοι αποκαλούν συχνά «Τορά». (48) Ας ακολουθήσουμε τη Δρ. Λάουρα, τον Ραβίνο Μπρίσκι και τον Νεαρό Ισραήλ απευθείας στην πηγή των δογμάτων τους, το Ταλμούδ. Θα ζητήσουμε από τον αναγνώστη να είναι υπομονετικός και ανεκτικός κατά την ανάγνωση αυτού του υλικού, παρόλο που ορισμένες από αυτές τις ιδέες μπορεί να είναι πολύ νέες.

( Σημείωση: Όταν αποσπούμε αποσπάσματα από το Ταλμούδ, μερικές φορές παραλείπουμε μη γερμανικά κείμενα και υποσημειώσεις. Η παράλειψη κειμένου υποδεικνύεται με έλλειψη (…). Για να δείτε το πλήρες κείμενο και τις υποσημειώσεις, ακολουθήστε τον καυτό σύνδεσμο στο τέλος του αποσπάσματος . Είναι χαρά μας να διαθέτουμε στο διαδίκτυο μια σειρά από πρακτικά του Ταλμούδ, ώστε να μπορείτε να δείτε το απόσπασμα σε πλήρες περιεχόμενο. Υποδεικνύουμε μη εκτυπώσιμους εβραϊκούς χαρακτήρες, λέξεις και φράσεις με το σύμβολο [ H].)

Το Ταλμούδ επιτρέπει το σεξ παιδιών-ενηλίκων

Ο νόμος του Ταλμούδ επιτρέπει τη σεξουαλική επαφή μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Αυτό το δόγμα περιέχεται σε έναν αριθμό Mishnahs. Προτού τα εξετάσουμε, ωστόσο, είναι απαραίτητο ο αναγνώστης να είναι εξοικειωμένος με τη λέξη kethubah .

Σύμφωνα με το Γλωσσάρι Soncino Talmud:

KETHUBAH (Λιτ., «ένα γραπτό [έγγραφο]»). (α) διακανονισμός γάμου της συζύγου που δικαιούται να ανακτήσει μετά το διαζύγιο ή το θάνατο του συζύγου της. Ο ελάχιστος διακανονισμός για μια παρθένα είναι διακόσια ζουζ , και για μια χήρα που ξαναπαντρεύεται εκατό ζουζ . (β) το συμβόλαιο γάμου που προσδιορίζει τις αμοιβαίες υποχρεώσεις μεταξύ συζύγων και περιέχει το ποσό της προικοδότησης και τυχόν άλλες ειδικές οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο σύζυγος.

— Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, Γλωσσάριο Soncino Talmud

Το Zuz είναι μια νομισματική μονάδα. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μια αξία δολαρίου (ή zuz ) τίθεται στην παρθενία.

Τώρα ας δούμε ένα Mishnah από το Kethuboth 11a:

ΜΙΣΝΑΧ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΡΑΣ (7) ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ (8) ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, (9) Ή ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ (10) ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Ή [ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ] ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΥΛΟ (11) — [ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ] Η KETHUBAH ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ [ZUZ]  …

— Babylonian Talmud, Tractate Kethuboth 11a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 57

Ο μεταφραστής, Ραβίνος Δρ. Samuel Daiches, ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις:

  1. Ένας άντρας σε ηλικία.
  2. Λιτ., «ποιος ήρθε».
  3. Λιγότερο από τρία χρόνια.
  4. Λιγότερο από εννέα ετών.
  5. Λιτ., «Μια που τραυματίστηκε από ξύλο», με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον παρθενικό υμένα.

— Ραβίνος Δόκτωρ Ντάιχες

Ας αναθεωρήσουμε την προαναφερθείσα Mishnah: «Όταν ένας ενήλικος άνδρας έχει σεξουαλική επαφή με ένα μικρό κορίτσι ή όταν ένα μικρό αγόρι έχει σεξουαλική επαφή με μια ενήλικη γυναίκα…» Είναι προφανές ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ενός ενήλικα και Ένα μικρό κορίτσι, και ανάμεσα σε μια ενήλικη γυναίκα και ένα μικρό αγόρι, είναι μέρος του υφάσματος και του στημονιού της καθημερινής ζωής του Ταλμούδ. τέτοιες σχέσεις, στα μάτια των Σοφών, δεν είναι αξιοσημείωτες. Δεν υπάρχει απαγόρευση της σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ ενηλίκων και μικρών παιδιών — απλώς ρυθμίζεται. Θυμηθείτε τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Αρχιραβίνου της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, του αείμνηστου Δρ Τζόζεφ Χέρμαν Χερτζ:

Η θρησκεία στο Ταλμούδ προσπαθεί να διεισδύσει σε ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή με την αίσθηση του νόμου και του δικαιώματος. Τίποτα το ανθρώπινο δεν είναι στα μάτια του κακόβουλο ή τετριμμένο. τα πάντα ρυθμίζονται και καθαγιάζονται από τη θρησκεία. Η θρησκευτική επιταγή και το καθήκον συνοδεύουν τον άνθρωπο από τα πρώτα του χρόνια μέχρι τον τάφο και πέρα ​​από αυτόν. Καθοδηγούν τις επιθυμίες και τις πράξεις του κάθε στιγμή.

— Ραβίνος Dr. Hertz (38)

Έτσι, εάν το Ταλμούδ επιτρέπει σε κορίτσια τριών ετών και κάτω να χρησιμοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες, αυτός είναι ο νόμος. Το μέλημα των Σοφών είναι να διασφαλίσουν ότι ο ενήλικας δεν παραβιάζει, τεχνικά, κανέναν από τους κανόνες.

Αναγέννηση της Παρθενίας

Στο Gemara που ακολουθεί το Mishnah του Kethuboth 11a (που αναφέρεται παραπάνω), οι Σοφοί συζητούν τα ζητήματα. Λένε ότι η επαφή με ένα κορίτσι μικρότερο των τριών είναι σαν να βάζεις το δάχτυλο στο μάτι. Ο Ραβίνος Δρ Daiches εξηγεί στις υποσημειώσεις ότι, όπως τα δάκρυα έρχονται ξανά και ξανά στα μάτια, έτσι και η παρθενία επιστρέφει στο κοριτσάκι κάτω των τριών ετών.

ΓΕΜΑΡΑ . Ο Ραμπ Τζούδας είπε ότι ο Ραμπ είπε: Ένα μικρό αγόρι που έχει σεξουαλική επαφή με μια ενήλικη γυναίκα την κάνει [σαν να είχε] τραυματιστεί από ένα κομμάτι ξύλο. (1) Όταν το είπα πριν από τον Σαμουήλ είπε: «Τραυματισμένος από ένα κομμάτι ξύλου» δεν ισχύει για (2) σάρκα. Μερικοί διδάσκουν αυτή τη διδασκαλία από μόνη της: (3) [Όσον αφορά] ένα μικρό αγόρι που έχει συνουσία με μια ενήλικη γυναίκα, είπε ο Ραμπ, την κάνει [σαν να είχε] τραυματιστεί από ένα κομμάτι ξύλο. ενώ ο Σαμουήλ είπε: «Τραυματισμένος από ένα κομμάτι ξύλου» δεν ισχύει για τη σάρκα. Ο R. Oshaia αντέδρασε: ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ, Ή ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Ή ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΧΕΙ ΤΥΧΑΙΑ – ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ] Η KETHUBAH ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΑ [ZUZ]. ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ R. MEIR. ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΟΦΟΙ: ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟ — Η ΚΕΘΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΕ! (4) Ο Ράμπα είπε, Σημαίνει (5) αυτό: Όταν ένας ενήλικος άντρας έχει σεξουαλική επαφή με ένα κοριτσάκι δεν είναι τίποτα, γιατί όταν το κορίτσι είναι μικρότερο από αυτό, (6) είναι σαν να βάζεις το δάχτυλο μέσα το μάτι; (7) αλλά όταν ένα μικρό αγόρι έχει σεξουαλική επαφή με μια ενήλικη γυναίκα, την κάνει «ένα κορίτσι που τραυματίζεται από ένα κομμάτι ξύλο» και [σε σχέση με την περίπτωση] «ένα κορίτσι τραυματισμένο από ένα κομμάτι ξύλου το ξύλο», υπάρχει η διαφορά απόψεων μεταξύ του R. Meir και των Σοφών.

— Babylonian Talmud, Tractate Kethuboth 11b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 57-58

Ο Ραβίνος Δρ. Samuel Daiches ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις (σελίδα 58):

  1. Αν και η συνουσία ενός μικρού αγοριού δεν θεωρείται σεξουαλική πράξη, εντούτοις η γυναίκα τραυματίζεται από αυτήν όπως από ένα κομμάτι ξύλο.
  2. Λιτ., «δεν είναι μέσα».
  3. Δηλαδή, η διαφορά απόψεων μεταξύ Rab και Samuel σχετικά με αυτό το ερώτημα καταγράφηκε χωρίς καμία αναφορά στον R. Judah.
  4. Οι Σοφοί διαφέρουν μόνο σε ό,τι αφορά ένα κορίτσι που τραυματίστηκε από ένα κομμάτι ξύλο, αλλά όχι σε σχέση με ένα μικρό αγόρι που έχει συνουσία με μια ενήλικη γυναίκα. Αυτό δείχνει ότι η τελευταία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη περίπτωση. Το Mishnah θα ήταν κατά συνέπεια εναντίον του Rab και υπέρ του Samuel.
  5. Λίγο, «λέει».
  6. Λιτ., «εδώ», δηλαδή λιγότερο από τρία χρόνια.
  7. Δηλαδή, τα δάκρυα έρχονται στο μάτι ξανά και ξανά, το ίδιο και η παρθενία επιστρέφει στο κοριτσάκι κάτω από τρία χρόνια. Πρβλ. Nid. 45α.

— Ραβίνος Δόκτωρ Ντάιχες

Σε ένα άτομο που δεν είναι εξοικειωμένο με την κουλτούρα του Ταλμούδ, μπορεί να φαίνεται ότι η συζήτηση για τη σεξουαλική επαφή μεταξύ ενήλικων ανδρών και πολύ νεαρών κοριτσιών είναι απλώς θεωρητική. Αλλά όπως θα δούμε, αναφέρονται περιπτώσεις, οι κρίσεις ζυγίζονται και συζητούνται, και οι Σοφοί συζητούν τις πληγές που υπέστησαν τα νεαρά κορίτσια ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής επαφής.

Περισσότερα για την Αναγέννηση της Παρθενίας

Γνωρίζουμε ότι η ποσότητα της Κετερούμπα μιας γυναίκας εξαρτάται από την παρθενιά της από την ημέρα του γάμου της. Αλλά τι για μια γυναίκα που, ως μικρό κορίτσι κάτω από την ηλικία των τριών ετών, βιάστηκε ή υποβλήθηκε με άλλο τρόπο σε σεξουαλική επαφή; Ο σοφός κανόνας ότι η Κιθώμπα μιας τέτοιας γυναίκας έχει οριστεί σαν να ήταν ακόμα παρθένος.

ΜΙΣΝΑΧ . ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣΕΛΥΤΗ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Αιχμάλωτη, ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΛΑΒΗ, ΠΟΥ ΛΥΤΡΩΘΗΚΑΝ, ΜΕΤΑΜΕΤΑΛΛΗΘΗΚΑΝ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ [ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ] ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ — Η ΚΕΘΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ . Και υπάρχει σε σχέση με τον ισχυρισμό της [μη] παρθενίας. (17)

— Babylonian Talmud, Tractate Kethuboth 11a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 54

Αυτό φαίνεται σαν μια γενναιόδωρη και ανθρωπιστική απόφαση, η δημιουργία μιας νομικής φαντασίας παρθενίας όταν η γυναίκα δεν είναι πλέον φυσιολογικά παρθένα. Αλλά ο Δρ Ντάιχες μας διορθώνει. Μας λέει ότι, σύμφωνα με τους σοφούς, ο υμηνός ενός κοριτσιού μικρότερου από τρεις κυριολεκτικά μεγαλώνει ξανά.

  1. Εάν είχαν σεξουαλική επαφή πριν ήταν τρία χρόνια και μια μέρα ο υμηνός θα αυξηθεί και πάλι, και θα ήταν παρθένες. V. 9a και 11b και βλ. Nid. 44β και 45α.

— Ραβίνος Dr. Daiches (25)

Δείτε επίσης τη συζήτηση των Niddah 44b και 45a, παρακάτω.

Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε τα δόγματα του Ταλμούδ για το σεξ παιδιού-ενήλικου, θα δούμε περαιτέρω επιβεβαίωση ότι οι Σοφοί του Ταλμούδ πίστευαν ότι ο παρθενικός υμένας αναγεννάται σε ένα κορίτσι μικρότερο των τριών ετών.

«… Σε μικρότερη ηλικία, δεν υπάρχει ενοχή»

Στη σύγχρονη Αμερική, το φύλο μεταξύ ενός ενήλικα και ενός παιδιού καταδικάζεται ανάλογα με τη νεολαία του παιδιού. Δηλαδή, οι Αμερικανοί θεωρούν γενικά το σεξ με ένα δεκαπεντάχρονο, ένα δωδεκάχρονο, ένα εξάχρονο και ένα τρίχρονο σε συνεχή κλίμακα καταδίκης. Όσο νεότερο είναι το παιδί, τόσο μεγαλύτερη είναι η καταδίκη.

Ο νόμος Talmudic εργάζεται στην αντίστροφη κλίμακα: το σεξ με τα μικρότερα παιδιά είναι λιγότερο σημαντικό από το σεξ με τα μεγαλύτερα παιδιά. Πώς προέκυψε αυτό το δόγμα;

Η Γραφή αναφέρει έτσι:

  1. Δεν θα ξαπλώσεις με τους ανθρώπους, όπως με τις γυναίκες: είναι βδέλυγμα.

Λευιτικό 18:22 (KJV)

Η Παλαιά Διαθήκη απαγορεύει έναν άντρα να βρίσκεται με έναν άντρα. αλλά προσέξτε, η Παλαιά Διαθήκη δεν απαγορεύει έναν άντρα να βρίσκεται με ένα αγόρι. Έτσι, οι Σοφοί του Ταλμούδ φτάνουν στη θέση τους για την παιδεραστία. Στη συνέχεια, η κτηνωδία λέγεται ότι διαπράττεται “φυσικά” όταν ένας άνδρας χρησιμοποιεί την κολπική δίοδο του θηρίου και “αφύσικα” όταν ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί την πρωκτική δίοδο του θηρίου. Οι Σοφοί κάνουν παρόμοια διάκριση για τις ζεύξεις μιας γυναίκας με ένα θηρίο.

ΓΕΜΑΡΑ.  … Ο Ραμπ είπε: Η παιδεραστία με ένα παιδί κάτω των εννέα ετών δεν θεωρείται παιδεραστία με ένα παιδί πάνω από αυτό. Ο Samuel είπε: Η παιδεραστία με ένα παιδί κάτω των τριών ετών δεν αντιμετωπίζεται όπως με ένα παιδί πάνω από αυτό. (2) Ποια είναι η βάση της διαφωνίας τους; — Ο Rab υποστηρίζει ότι μόνο αυτός που είναι σε θέση να εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή, μπορεί, ως παθητικό υποκείμενο της παιδεραστίας, να ρίξει ενοχές [στον ενεργό δράστη]. Ενώ αυτός που δεν είναι σε θέση να συμμετάσχει σε σεξουαλική επαφή δεν μπορεί να είναι ένα παθητικό θέμα της παιδεραστίας [από αυτή την άποψη]. (3) Αλλά ο Σαμουήλ υποστηρίζει: η Γραφή γράφει, [ και δεν ψεύδεις με την ανθρωπότητα ] όπως και με τις λυκές μιας γυναίκας . (4)

Έχει διδαχθεί σύμφωνα με την Rab: Pederasty στην ηλικία των εννέα ετών και μια ημέρα. [55α] [He] που διαπράττει κτηνοτροφία, είτε φυσικά είτε αφύσικα? ή μια γυναίκα που προκαλεί την κακομεταχείριση, φυσικά ή αφύσικα, είναι πιθανό να τιμωρηθεί. (5)

— Babylonian Talmud, Tractate Sanhedrin 54b – 55a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 371

Ο μεταφραστής, Ραβίνος Δρ. H. Freedman, ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις. Σημειώστε ιδιαίτερα την υποσημείωση 2: «… αλλά αν κάποιος διέπραξε σοδομισμό με παιδί μικρότερης ηλικίας, δεν υπάρχει ενοχή». Βλέπε επίσης την τελευταία πρόταση της υποσημείωσης 5: “… εννέα έτη (και μια ημέρα) είναι η ελάχιστη ηλικία του παθητικού συντρόφου για την ευθύνη του ενήλικα.” (Βλ. Γλωσσάριο Soncino Talmud για τον ορισμό του Baraitha .)

  1. Δηλαδή, ο Rab κάνει εννέα χρόνια το ελάχιστο. αλλά αν κάποιος διέπραξε σοδομισμό με παιδί μικρότερης ηλικίας, δεν υπάρχει ενοχή. Ο Samuel κάνει τρεις το ελάχιστο.
  2. Στα εννέα χρόνια ένα αρσενικό αποκτά σεξουαλική ωριμότητα.
  3. Lev. XVIII, 22. Επομένως, το σημείο σύγκρισης είναι η σεξουαλική ωριμότητα της γυναίκας, η οποία επιτυγχάνεται στην ηλικία των τριών ετών.
  4. (Ο Ράσι διαβάζει [Η] αντί για το [Η] στα έντυπα κείμενά μας. Ένας άνδρας, εννέα χρονών και μιας ημέρας που διαπράττει κ.λπ.] Υπάρχουν λοιπόν τρεις διακριτές ρήτρες σε αυτό το Baraitha. Η πρώτη — ένας άνδρας ηλικίας εννέα ετών και μια ημέρα — αναφέρεται στο παθητικό θέμα της παιδεραστίας, την τιμωρία που επιβάλλεται από τον ενήλικο δράστη. Αυτό πρέπει να είναι το νόημά της — γιατί πρώτον, ο ενεργός δράστης δεν ορίζεται ποτέ ρητά ως άνδρας, όπως γίνεται κατανοητό, όπως δηλώνει η Βίβλος, Δεν θα πεις ψέματα με την ανθρωπότητα , όπου αναφέρεται μόνο το φύλο του παθητικού συμμετέχοντος· και δεύτερον, εάν η αναφορά ηλικίας είναι στο ενεργό μέρος, η ενοχή που βαρύνει το παθητικό ενήλικο μέρος, γιατί να ξεχωρίσεις την παιδεραστία: σε όλα τα εγκλήματα αιμομιξία, ο παθητικός ενήλικας δεν υφίσταται ενοχή, εκτός εάν το άλλο μέρος είναι τουλάχιστον εννέα ετών και μία ημέρα; Ως εκ τούτου, η Baraitha υποστηρίζει τον ισχυρισμό του Rab ότι τα εννέα χρόνια (και μια ημέρα) είναι η ελάχιστη ηλικία του παθητικού συντρόφου για τον ενήλικα να είναι υπεύθυνος .

— Ραβίνος Δόκτωρ Φρίντμαν

Το απλό αγγλικό νόημα του κειμένου του Ταλμούδ είναι σαφές, αλλά αν υπάρχει αμφιβολία, οι μελετητές του Σονσίνο έθεσαν το θέμα: Δεν υπάρχει ενοχή σε αγόρι μικρότερο των εννέα ετών, ακόμη και σε αιμομιξία. Έτσι βλέπουμε ότι τα ορθόδοξα εβραϊκά δόγματα σχετικά με την ομοφυλοφιλία δεν αντιπροσωπεύονται με ακρίβεια από τη Δρ Laura και άλλους ορθόδοξους εκπροσώπους.

Εκτός πλαισίου;

Όταν αναφέρονται, αυτά τα αποσπάσματα στο Tractate Sanhedrin 54b και 55a λέγεται μερικές φορές ότι έχουν αφαιρεθεί από το πλαίσιο. Ο θεολόγος James Trimm είναι αυτός που κάνει αυτή τη διαμαρτυρία. (6) Αλλά τώρα το πλήρες πλαίσιο του Sanhedrin 54b και 55a — και μάλιστα, το πλήρες Sanhedrin — είναι διαθέσιμο στους αναγνώστες του Come and Hear™.

Ο Ραβίνος Michael Rodkinson, του οποίου η αγγλική μετάφραση του Ταλμούδ αναδημοσιεύτηκε το 1918, λογοκρίνει τη διδασκαλία των Σοφών για αυτό το θέμα. Η Έκδοση του 1918 του Ταλμούδ του Ραβίνου Ρόντκινσον εκδόθηκε υπό την επιμέλεια του Ραβίνου Δρ. Ι.Μ. Γουάιζ, του πρωτοπόρου του Μεταρρυθμιστικού Ιουδαϊσμού. Ο Ραβίνος Ρόντκινσον εξηγεί τη λογοκρισία του σε μια υποσημείωση:

Θεωρούμε σκόπιμο να μην μεταφράσουμε περίπου δύο σελίδες του κειμένου που προηγείται του επόμενου Mishna, αντιμετωπίζοντας άθλια εγκλήματα με ανθρώπους και ζώα, και δίνοντας τη συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις, δεν θα ήταν επιθυμητό να εκφραστεί στην αγγλική γλώσσα…

— Ραβίνος Rodkinson (26)

Για περαιτέρω συζήτηση, ανατρέξτε στο “Ραβίνος Ρόντκινσον λογοκρίνει το Ταλμούδ” στο Μην λογοκρίνετε το Ταλμούδ, παρακαλώ .

Η λογοκρισία, η εξάλειψη και η άρνηση του σαφούς και προφανούς νοήματος του βασικού θρησκευτικού κειμένου δεν βοηθούν τη διαθρησκευτική κατανόηση. Δεν βοηθά τους ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών να κατανοήσουν ο ένας την πίστη του άλλου. Δείτε τι μιλάμε .

Η έλλειψη αξιόπιστων έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τα δόγματα του ιουδαϊκού δικαίου είναι ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς η αμερικανική κοινωνία και το δίκαιο γίνονται πιο ταλμουδισμένοι. Τέτοια κενά πληροφοριών μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες κοινωνικές συνέπειες.

Η Αμερική Γίνεται Γρήγορα Ταλμουδοποιημένη

Το 1999, το Ανώτατο Δικαστήριο συμφώνησε να εξετάσει ένα amicus brief βασισμένο εξ ολοκλήρου στον ταλμουδικό νόμο (βλ. Καταδίκη και εκτέλεση ).

Τον Νοέμβριο του 2002, η Αμερικανική Ορθόδοξη Εβραϊκή κοινότητα διοργάνωσε δείπνο kosher στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να γιορτάσει την ίδρυση του Εθνικού Ινστιτούτου για το Ιουδαϊκό Δίκαιο. (31) Στο δείπνο συμμετείχαν 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Σκοπός του Ινστιτούτου είναι να εισαγάγει τους ταλμουδικούς νόμους στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ και στις νομικές σχολές.

Είναι επομένως ξεκάθαρο αστικό καθήκον κάθε Αμερικανού να εξοικειωθεί από κοντά με το Ταλμούδ. Διαβάστε άρθρα στο:
Θανατική ποινή: http://www.come-and-hear.com/editor/capunish_1.html
Δείπνο Kosher: http://www.come-and-hear.com/editor/cp-jp-11 -09-2002 και http://www.come-and-hear.com/editor/cp-jw-01-08-03

 

Οιδιπόδεια Αιμομιξία

Σύμφωνα με τον Ραβίνο Δρ. H. Freedman ( υποσημείωση 5, παραπάνω ), στο Sanhedrin 54b-55a οι Σοφοί επιβεβαιώνουν, «σε όλα τα εγκλήματα αιμομιξίας, ο παθητικός ενήλικας δεν υφίσταται ενοχή εκτός εάν το άλλο μέρος είναι τουλάχιστον εννέα ετών και μία ημέρα .” Επομένως, μια μητέρα που ενθαρρύνει τον γιο της να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της δεν φέρει καμία ενοχή αν ο γιος της είναι μικρότερος των εννέα ετών και μία ημέρα. Σε μια τέτοια διάταξη, η μητέρα θα ήταν ο «παθητικός» ενήλικας, φυσικά.

Ενήλικη Ανδρική Ομοφυλοφιλία

ΜΙΣΝΑΧ . ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΟΔΟΜΙΑ ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Η ΜΕ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΔΕΙ ΚΗΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΟΥΝΤΑΙ.

— Babylonian Talmud, Tractate Sanhedrin 54a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 367

Αυτό ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Οι συναινούντες ενήλικες που εμπλέκονται στην ομοφυλοφιλία υφίστανται τη θανατική ποινή. Αλλά η ομοφυλοφιλία με ένα αρσενικό παιδί κάτω των εννέα ετών και μιας ημέρας δεν τιμωρείται (Sanhedrin 54b-55a, παραπάνω). Θυμηθείτε τη σαφή δήλωση του ραβίνου Δρ. Φρίντμαν για το δόγμα:

  1. Δηλαδή, ο Rab κάνει εννέα χρόνια το ελάχιστο. αλλά αν κάποιος διέπραξε σοδομισμό με παιδί μικρότερης ηλικίας, δεν υπάρχει ενοχή. Ο Samuel κάνει τρεις το ελάχιστο.

— Ραβίνος Dr. Freedman (21)

Γυναικεία ομοφυλοφιλία

Τι γίνεται όμως με τη γυναικεία ομοφυλοφιλία;

ΓΕΜΑΡΑ . … Οι γυναίκες που ασκούν αισχρότητα μεταξύ τους αποκλείονται από το να παντρευτούν έναν ιερέα.

— Babylonian Talmud, Tractate Yebamoth 76a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 512 – 513

Η ίδια δήλωση εμφανίζεται στο Shabbath 65a , σελίδα 311. Η απόφαση, λοιπόν, είναι μόνο ότι μια γυναίκα που «διαπράττει αισχρότητα» με άλλον αποκλείεται από το να παντρευτεί έναν ιερέα. Έτσι, μια γυναίκα που δεν είχε ποτέ φιλοδοξίες να παντρευτεί έναν ιερέα δεν υφίσταται καμία κύρωση για την ομοφυλοφιλική της δραστηριότητα.

Όλα αυτά δίνουν μια διαφορετική εικόνα του ορθόδοξου εβραϊκού δόγματος για την ομοφυλοφιλία — όπως κατοχυρώνεται στον νόμο του Ταλμούδ που δόθηκε από τον Θεό. Τι θα έλεγε η Δρ Λάουρα αν ήξερε; Ή μήπως αυτή;

Περισσότερα για την Οιδιπόδεια Αιμομιξία

Στο παρακάτω απόσπασμα, το ερώτημα ενώπιον των Σοφών είναι το εξής: Εάν μια μητέρα διέπραξε αιμομιξία με τον γιο της, θα μπορούσε να παντρευτεί έναν ιερέα; Όπως θα δούμε, η απάντηση εξαρτάται από την ηλικία του γιου. Και πάλι, η αιμομιξία με ένα νεαρό αγόρι δεν ανησυχεί, ενώ η αιμομιξία με ένα μεγαλύτερο αγόρι φέρνει συνέπειες στον ενήλικα. Εδώ, οι Σοφοί συζητούν την ηλικία του κατωφλίου.

ΓΕΜΑΡΑ.  … Οι Ραβίνοι μας δίδασκαν: Αν μια γυναίκα έκανε άσεμνα αθλήματα με τον μικρό γιο της [ανήλικο] και αυτός διέπραττε το πρώτο στάδιο της συμβίωσης μαζί της, — λέει η Μπεθ Σαμάι, με αυτόν τον τρόπο την καθιστά ακατάλληλη για την ιεροσύνη. Η Beth Hillel δηλώνει σε καλή κατάσταση. R. Hiyya ο γιος του Rabbah b. Ο Nahmani είπε στο όνομα του R. Hisda. Άλλοι δηλώνουν, ο R. Hisda είπε στο όνομα του Ze’iri: Όλοι συμφωνούν ότι η σύνδεση ενός αγοριού εννέα ετών και μιας ημέρας είναι μια πραγματική σύνδεση. ενώ η διαφορά ενός κάτω των οκτώ ετών δεν είναι: (2) η διαφωνία τους αναφέρεται μόνο σε έναν που είναι οκτώ ετών, υποστηρίζει η Beth Shammai, Πρέπει να βασίσουμε την απόφασή μας στις προηγούμενες γενιές, αλλά (3) Η Beth Hillel πιστεύει ότι το κάνουμε δεν.

— Babylonian Talmud, Tractate Sanhedrin 69b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 470

Ο μεταφραστής, Δρ. Freedman, χρησιμοποιεί τη «συγκατοίκηση» για να δηλώσει τη σεξουαλική επαφή. (32) Ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις.

  1. Έτσι, εάν ήταν εννέα ετών και μία ημέρα ή περισσότερο, η Beth Hillel συμφωνεί ότι έχει ακυρωθεί από την ιεροσύνη. ενώ αν ήταν λιγότερο από οκτώ, η Beth Shammai συμφωνεί ότι δεν είναι
  2. Όταν ένα αγόρι αυτής της ηλικίας μπορούσε να προκαλέσει σύλληψη.

— Ραβίνος Δόκτωρ Φρίντμαν

Το θέμα στηρίζεται στη θεωρητική ικανότητα του αγοριού να προκαλεί σύλληψη. Εφόσον (θεωρητικά) ένα αγόρι κάτω των εννέα ετών δεν μπορεί να προκαλέσει σύλληψη, δεν μπορεί (θεωρητικά) να κάνει σεξουαλική επαφή (βλ. παραπάνω, από τη σελίδα 58, υποσημείωση 1 , «… η επαφή ενός μικρού αγοριού δεν θεωρείται σεξουαλική πράξη») . Αυτός είναι ένας εξειδικευμένος ορισμός της σεξουαλικής επαφής .

Η νεότητα του αγοριού απαλλάσσει επίσης τον άντρα που το σοδομίζει — από ηθική ενοχή και νομική ευθύνη. Δηλαδή, το νεαρό αγόρι δεν μπορεί να «ρίξει ενοχές» σε έναν άντρα που βρίσκεται μαζί του και η Γραφή δεν ισχύει. Εάν το αγόρι είναι αρκετά μεγάλο για να προκαλέσει σύλληψη, ο άντρας που βρίσκεται μαζί του παραβιάζει τη Γραφή.

Και τώρα έχουμε την απάντηση σε μια ερώτηση που θα μπορούσε να έχει συμβεί στον αναγνώστη όταν συζητήσαμε την αιμομιξία μεταξύ μητέρας και γιου, παραπάνω: γιατί δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί μια μητέρα για την αιμομιξία; Έχουμε δει αυτή την εξήγηση από τον Ραβίνο Δρ. Φρίντμαν στο παρελθόν, αλλά χρήζει περαιτέρω μελέτης. Σε μια σύνθεση λογικών υποθέσεων μοναδικών στον Ταλμουδισμό, ο μεταφραστής μας βοηθά και πάλι με μια υποσημείωση. Η γλώσσα είναι πολύπλοκη, αλλά η έννοια των τελευταίων γραμμών είναι σαφής: με την αναμέτρηση μεταξύ του ορισμού του “ανθρώπου”, “προκαλεί τη σύλληψη”, “ενεργό” και “παθητικούς” συμμετέχοντες σε σεξουαλική πράξη, το συμπέρασμα συνάγεται ότι η αιμομιξία δεν τιμωρείται με αγόρι μικρότερο των εννέα ετών.

  1. [Ο Ράσι διαβάζει [Η] αντί για [Η] στα έντυπα κείμενά μας. Ένας άνδρας, ηλικίας εννέα ετών και μιας ημέρας που διαπράττει κ.λπ.] Υπάρχουν λοιπόν τρεις διακριτές ρήτρες σε αυτό το Baraitha. Ο πρώτος – ένας άνδρας ηλικίας εννέα ετών και μια μέρα – αναφέρεται στο παθητικό θέμα της παιδεραστίας, με την τιμωρία που προκύπτει από τον ενήλικα δράστη. Αυτό πρέπει να είναι το νόημά του – επειδή πρώτον, ο ενεργός δράστης δεν έχει ποτέ χαρακτηριστεί ρητά ως αρσενικό, είναι κατανοητό, ακριβώς όπως δηλώνει η Βίβλος, δεν θα βρεθείτε στην ανθρωπότητα, όπου αναφέρεται μόνο το φύλο του παθητικού συμμετέχοντος. Και δεύτερον, εάν η αναφορά ηλικίας είναι στο ενεργό κόμμα, η ενοχή που προκύπτει από το παθητικό ενήλικο κόμμα, γιατί να ξεχωρίσει το Pederasty: Σε όλα τα εγκλήματα της αιμομιξίας, ο παθητικός ενήλικας δεν επιβαρύνεται αν το άλλο μέρος είναι τουλάχιστον εννέα χρόνια και μια μέρα; Ως εκ τούτου, η Baraitha υποστηρίζει τον ισχυρισμό του Rab ότι τα εννέα χρόνια (και μια ημέρα) είναι η ελάχιστη ηλικία του παθητικού συντρόφου για τον ενήλικα να είναι υπεύθυνος.

— Ραβίνος Dr. Freedman (24)

Αμερικανικός πουριτανισμός εναντίον ραβινικής παράδοσης

Ο Forward αναφέρει κριτική για το βραβείο του Young Israel στην Δρ. Laura.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους φιλελεύθερους επικριτές της, είναι ότι η κ. Schlessinger προωθεί μια συντηρητική πλατφόρμα υπέρ της ζωής που δεν έχει επαφή με το κυρίως φιλελεύθερο αμερικανικό εβραϊκό κοινό. Το χειρότερο, λένε, είναι ότι ο «αγιαστικός» ηθικισμός και το σκληρό ύφος της είναι περισσότερο αντανάκλαση του αμερικανικού πουριτανισμού παρά της αρχαίας ραβινικής παράδοσης.

«Είναι λυπηρό που με όλα τα εξαιρετικά άτομα να κάνουν σπουδαία δουλειά, το Εθνικό Συμβούλιο του Νεαρού Ισραήλ επέλεξε κάποιον του οποίου τα σχόλια ήταν τόσο διχαστικά εντός και εκτός της εβραϊκής κοινότητας», δήλωσε ο Ραβίνος Ντάγκλας Καν, ο εκτελεστικός διευθυντής των Σχέσεων της Εβραϊκής Κοινότητας. Συμβούλιο του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ραβίνος Καν είπε ότι αναφέρεται ιδιαίτερα στη διαμάχη που πυροδότησε ο ισχυρισμός της κας Σλέσσινγκερ ότι η ομοφυλοφιλία είναι «παρεκκλίνουσα» και «βιολογικό λάθος». Πέρυσι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και άλλες φιλελεύθερες ομάδες οργάνωσαν μποϊκοτάζ στο νέο τηλεοπτικό σόου της κας Schlessinger, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω κακής τηλεθέασης.

Περισσότεροι από δώδεκα Εβραίοι ηγέτες υπέγραψαν μια επικριτική επιστολή προς την κ. Schlessinger, συμπεριλαμβανομένου του ραβίνου Paul Menitoff, του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Κεντρικής Διάσκεψης των Αμερικανικών Ραβίνων του Μεταρρυθμιστικού κινήματος.

— Εμπρός (5)

Πράγματι, ο Ραβίνος Καν, ο Μενιτόφ και άλλοι ραβίνοι της Μεταρρύθμισης έχουν δίκιο. Η Δρ Laura δεν αντιπροσωπεύει «την αρχαία ραβινική παράδοση», η οποία αφήνει άφθονο χώρο για ομοφυλοφιλία και παιδεραστία. Αλλά γιατί ο Ραβίνος Καν και ο Μένιτοφ και οι συνάδελφοί τους με τη Μεταρρύθμιση δεν διόρθωσαν δημόσια τη Δρ. Λάουρα και τους Ορθόδοξους μέντοράς της, ιδιαίτερα τον Ραβίνο Μοσέ Μπρίσκι, χρησιμοποιώντας την εξουσία των άμεσων αποσπασμάτων από το Ταλμούδ;

Τα παιδιά ως παλλακίδες, τα μωρά ως σύζυγοι

Στους αρχαίους Εβραίους επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν παιδιά ως παλλακίδες. Ο Μωυσής δημιούργησε το προηγούμενο. Στο παρακάτω απόσπασμα, οι Εβραίοι έχουν μόλις σφαγιάσει τους Μαδιανίτες. Γυρίζουν σπίτι με λάφυρα, και οι Μαδιανίτες γυναικόπαιδα. Ο Μωυσής τους καθοδηγεί να σφάξουν τις αιχμάλωτες γυναίκες και παιδιά με αυτή την εξαίρεση: τα παρθένα κοριτσάκια πρέπει να κρατούνται ως παλλακίδες για τους Εβραίους.

  1. Και έφεραν τους αιχμαλώτους, και τη λεία, και τα λάφυρα, στον Μωυσή, και στον Ελεάζαρ τον ιερέα, και στη συναγωγή των γιων Ισραήλ, στο στρατόπεδο στις πεδιάδες του Μωάβ, που είναι κοντά στον Ιορδάνη κοντά στην Ιεριχώ.
  2. Και ο Μωυσής και ο Ελεάζαρ ο ιερέας και όλοι οι άρχοντες της εκκλησίας βγήκαν να τους συναντήσουν έξω από το στρατόπεδο.
  3. Και ο Μωυσής εξοργίστηκε με τους αξιωματικούς του στρατεύματος, με τους αρχηγούς των χιλιάδων και τους λοχαγούς για τους εκατοντάδες, που ήρθαν από τη μάχη.
  4. Και ο Μωυσής τους είπε: Σώσατε όλες τις γυναίκες ζωντανές;
  5. Ιδού, αυτά έκαναν τους γιους Ισραήλ, μέσω της συμβουλής του Βαλαάμ, να διαπράξουν παράβαση εναντίον του Κυρίου στο θέμα του Φεώρ, και έγινε πληγή ανάμεσα στην εκκλησία του Κυρίου.
  6. Τώρα, λοιπόν, σκότωσε κάθε αρσενικό από τα μικρά, και σκότωσε κάθε γυναίκα που έχει γνωρίσει άντρα ξαπλώνοντας μαζί του.
  7. Αλλά όλα τα γυναικόπαιδα, που δεν έχουν γνωρίσει έναν άντρα ξαπλώνοντας μαζί του, κρατήστε τα ζωντανά για τον εαυτό σας.

Αριθμοί 31:12-18 (KJV)

Στη συνέχεια, οι Σοφοί του Ταλμούδ υποστηρίζουν ότι, δεδομένου ότι ο Φινέας ήταν μεταξύ των Εβραίων στους οποίους επιτράπηκε η παλλακίδα και ο Φινέας ήταν ιερέας, τα Αριθμοί 31:17-18 είναι η θεϊκή έγκριση για το γάμο ιερέων με κορίτσια κάτω των τριών ετών — μωρά. Οι ραβίνοι περιγράφουν τα μωρά ως προσήλυτους. Το American Heritage Dictionary ορίζει τον προσήλυτο ως «Εθνικό που προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό». Στο παρακάτω απόσπασμα, ένας δούλος είναι ένας άνδρας σκλάβος και μια δούλη είναι μια σκλάβα.

ΓΕΜΑΡΑ.  … Διδάχθηκε: Ρ. Συμεών β. Ο Yohai δήλωσε: Σε έναν προσήλυτο που είναι κάτω των τριών ετών και μια μέρα επιτρέπεται να παντρευτεί έναν ιερέα, (2) γιατί λέγεται, Αλλά όλα τα γυναικόπαιδα που δεν έχουν γνωρίσει τον άνδρα ξαπλώνοντας μαζί του, κρατήστε ζωντανά για τον εαυτό σας , (3) και ο Φινεές (4) ήταν σίγουρα μαζί τους. Και οι Ραβίνοι; (5) — [Αυτοί κρατήθηκαν ζωντανοί] ως δούλοι και δούλες. (6) Εάν ναι, (7) θα πρέπει επίσης να επιτρέπεται σε προσήλυτη ηλικία τριών ετών και μίας ημέρας (8)! — [Η απαγόρευση πρέπει να εξηγηθεί] σύμφωνα με τον R. Huna. Γιατί ο R. Huna επεσήμανε μια αντίφαση: Είναι γραμμένο, Σκοτώστε κάθε γυναίκα που έχει γνωρίσει έναν άντρα ξαπλώνοντας μαζί του , (9) αλλά αν δεν το ξέρει, σώστε τη ζωντανή. Από αυτό μπορεί να συναχθεί ότι τα παιδιά πρέπει να διατηρούνται στη ζωή είτε έχουν γνωρίσει είτε όχι [έναν άντρα]. Και, από την άλλη πλευρά, είναι επίσης γραμμένο, Αλλά όλα τα γυναικόπαιδα, που δεν έχουν γνωρίσει τον άνθρωπο ξαπλώνοντας μαζί του, κρατήστε ζωντανά για τον εαυτό σας , (3) αλλά μην τα γλυτώσετε αν το γνωρίζουν. Κατά συνέπεια (10) πρέπει να ειπωθεί ότι η Γραφή μιλάει για κάποιον που είναι κατάλληλος (11) για συμβίωση. (12)

— Babylonian Talmud, Tractate Yebamoth 60b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 402

Αυτός είναι ένας ειδικός ορισμός της συγκατοίκησης. Ο μεταφραστής, ο Σεβ. Δρ. Israel W. Slotki, ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις:

  1. Δεν θεωρείται πόρνη.
  2. Αριθμ. XXXI, 18.
  3. Ποιος ήταν ιερέας.
  4. Πώς θα μπορούσαν, σε αντίθεση με τη γνώμη του Ρ. Συμεών β. Ο Yohai, που έχει Γραφική υποστήριξη, απαγορεύει το γάμο του νεαρού προσήλυτη;
  5. Όχι για γάμο.
  6. Ότι, κατά τον R. Simeon, Num. Το XXXI, 18 αναφέρεται στο γάμο.
  7. Όσο «δεν έχει γνωρίσει άντρα» .
  8. Αριθμ. XXXI, 17.
  9. Για να συμβιβαστεί η αντίφαση.
  10. Δηλαδή, αυτός που είχε συμπληρώσει την ηλικία των τριών ετών και μιας ημέρας.
  11. Όχι κάποιος που το είχε βιώσει πραγματικά.

— Σεβ. Δρ Σλότκι

Το δόγμα ότι οι Εβραίοι άνδρες μπορεί να έχουν σεξουαλική επαφή με μη-εβραϊκά παιδιά («προσήλυτες») κάτω των τριών ετών επεκτείνεται στο ακόλουθο απόσπασμα. «Ραβίνος» είναι ο Ιούδας ο Πρίγκιπας.

ΓΕΜΑΡΑ.  … R. Jacob b. Ο Idi δήλωσε στο όνομα του R. Joshua b. Levi: Το halachah είναι σε συμφωνία με τον R. Simeon b. Γιοχάι. (13) Είπε ο R. Zera στον R. Jacob b. Idi: Το άκουσες αυτό (13) ρητά ή το έμαθες με έκπτωση; Ποια [θα μπορούσε να είναι] η έκπτωση; — Όπως ο R. Joshua b. Ο Λέβι αφηγήθηκε: Υπήρχε μια συγκεκριμένη πόλη στη Γη του Ισραήλ η νομιμότητα των κατοίκων της οποίας αμφισβητήθηκε, και ο Ραβίνος έστειλε τον Ρ. Ρωμανό ο οποίος έκανε έρευνα και βρήκε σε αυτήν την κόρη ενός προσήλυτη ηλικίας κάτω των τριών ετών και ενός ημέρα, (14) και ο Ραβίνος δήλωσε ότι δικαιούται να ζήσει με έναν ιερέα. (15)

— Babylonian Talmud, Tractate Yebamoth 60b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 403

Ο μεταφραστής, ο Σεβ. Δρ. Israel W. Slotki, ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις:

  1. Ότι ένας προσήλυτος κάτω των τριών ετών και μιας ημέρας μπορεί να παντρευτεί ιερέα.
  2. Και ήταν παντρεμένος με έναν ιερέα.
  3. Δηλαδή, της επέτρεψε να συνεχίσει να ζει με τον άντρα της.

— Σεβ. Δρ Σλότκι

Δεν συμφώνησαν όλοι οι Σοφοί με αυτήν την πρακτική. Το Ταλμούδ καταγράφει τα λόγια ενός Σοφού που εναντιώθηκε σε μια περίπτωση, αν και δεν καταγράφει τις λεπτομέρειες της αντίρρησής του.

ΓΕΜΑΡΑ.  … Κάποιος ιερέας παντρεύτηκε έναν προσήλυτο που ήταν κάτω των τριών ετών και μιας ημέρας. Είπε ο R. Nahman b. Ισαάκ προς αυτόν: Τι [εννοείς με αυτό; (12) — Ο άλλος απάντησε: Επειδή ο R. Jacob b. Ο Idi δήλωσε στο όνομα του R. Joshua b. Levi ότι το halachah είναι σε συμφωνία με τον R. Simeon b. Γιοχάι. (13) «Πήγαινε», είπε ο πρώτος, «και κανόνισε την απελευθέρωσή της, αλλιώς θα τραβήξω την R. Jacob b. Idi έξω από το αυτί σου». (14)

— Babylonian Talmud, Tractate Yebamoth 60b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 404

Ο μεταφραστής, ο Σεβ. Δρ. Israel W. Slotki, ενισχύει το κείμενο με υποσημειώσεις:

  1. Δηλαδή, με ποια αρχή συνάψατε το γάμο.
  2. V. supra p. 403. n. 13.
  3. Θα τον έθετε υπό την απαγόρευση και έτσι τον ανάγκαζε να εκτελέσει την απόφασή του που είναι αντίθετη με αυτή του R. Jacob b. Idi.

— Σεβ. Δρ Σλότκι

Πόσο χρονών είναι ο Screamer;

Στο δόγμα του Ταλμούδ, αν μια σύζυγος είναι ουρλιαχτή – δηλαδή, η φωνή της μπορεί να ακουστεί από τους γείτονες – μπορεί να χωρίσει χωρίς την κετούμπα της .

ΜΙΣΝΑΧ . ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΘΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ: ΜΙΑ ΣΥΖΥΓΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΗΣΗ Ή [ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ] ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ… [ΤΕΤΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ] ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΝ CE. Ο Ρ. ΤΑΡΦΟΝ ΕΙΠΕ: ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΓΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΡΑΥΓΟΣ; ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.

— Babylonian Talmud, Kethuboth 72a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 449

Ωστόσο, στο σημερινό πλαίσιο της νύφης του παιδιού, το θέμα γίνεται ένα άλλο ζήτημα. Είναι σίγουρα πιθανό ότι μια γυναίκα τριών ή τεσσάρων ετών κραυγάζει με πόνο όταν απαιτείται για να εκτελέσει τα οικογενειακά της καθήκοντα. Κατά την περαιτέρω ανάγνωση, η Gemara εξηγεί ότι αν η γυναίκα κραυγάζει κατά τη διάρκεια της συνουσίας, μπορεί να είναι ένα σημάδι φυσικού ελάττωμα.

ΓΕΜΑΡΑ . … Ο Ρ. ΤΑΡΦΟΝ ΕΙΠΕ: ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΓΕΙ. Τι σημαίνει ουρλιάζοντας; – Ο Rab Judah απάντησε στο όνομα του Samuel: κάποιος που μιλά δυνατά (10) σε οικογενειακά θέματα. Σε ένα Baraitha διδάσκονταν: [Με τις κραυγές εννοούνταν μια σύζυγος] της οποίας η φωνή (11) κατά τη συναναστροφή της σε ένα δικαστήριο μπορεί να ακουστεί σε άλλο δικαστήριο. Αλλά δεν θα έπρεπε, λοιπόν, αυτό (12) να είχε διδαχτεί στο Mishnah (13) μεταξύ των ελαττωμάτων; (14) — Είναι σαφές ότι πρέπει να επανέλθουμε στην αρχική εξήγηση. (15)

– Βαβυλώνιο Ταλμούδ, Τρέγκα ΚΕΤΟΥΟΥΜΟΤΟ 72B
SONCINO 1961 EDITION, Σελίδα 453

Αναθ. Dr. Israel W. Slotki ενισχύει την παραπάνω Gemara στις επόμενες υποσημειώσεις. Μας λέει ότι δεν ήταν κραυγές ευχαρίστησης – ήταν κραυγές πόνου.

  1. Λιτ., «κάνει τη φωνή της να ακουστεί».
  2. Οι κραυγές πόνου της που προκλήθηκαν από τη σύζευξη.
  3. Αφού η κραυγή της οφείλεται σε σωματικό ελάττωμα.
  4. Υπό 77α.
  5. Φυσικά και θα έπρεπε. Μια τέτοια περίπτωση στο δικό μας Mishnah είναι εκτός τόπου.
  6. Αυτό που δόθηκε στο όνομα του Σαμουήλ.

— Σεβ. Δρ Σλότκι

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η σύζυγος που ουρλιάζει μπορεί να είναι μια γυναίκα που είναι τόσο νέα και σωματικά υπανάπτυκτη, που τα σεξουαλικά της όργανα δεν μπορούν να χωρέσουν εκείνα ενός ενήλικα. Φαίνεται ότι αυτό το παιδί κινδυνεύει να χωρίσει χωρίς την κετούμπα της . Αυτό είναι, φυσικά, μια ανησυχία.

Μια διαφορετική άποψη

Δεν υπάρχει απαγόρευση του Ταλμούδ κατά της σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ ενός ενήλικα και ενός πολύ μικρού παιδιού με βάση ότι μια τέτοια δραστηριότητα θα μπορούσε να τραυματίσει το παιδί. Αντίθετα, η ανησυχία των Σοφών επικεντρώνεται στην ερμηνεία βιβλικών εντολών και τεχνικών στοιχείων που απαλλάσσουν τον ενήλικα από την ενοχή ή την ευθύνη: Σε ποια ηλικία, ρωτούν, αρχίζει το παιδί να προκαλεί «βόλυνση» στον ενήλικα που χρησιμοποιεί το παιδί για σεξ;

Αυτό το επόμενο απόσπασμα επεξηγεί το θέμα για άλλη μια φορά. Οι Σοφοί συζητούν «από ποια ηλικία ένα ειδωλολατρικό παιδί προκαλεί μολύνσεις»; Είναι εννιά χρόνια ή είναι τρία χρόνια; Εάν τηρηθεί το σωστό όριο ηλικίας, ο Εβραίος δεν φέρει καμία ενοχή για την πράξη της παιδεραστίας.

ΓΕΜΑΡΑ . … Από ποια ηλικία ένα ειδωλολατρικό παιδί προκαλεί μόλυσμα με σπερματική εκπομπή; Από την ηλικία των εννέα ετών και μιας ημέρας, [37a], εφόσον είναι τότε ικανός για τη σεξουαλική πράξη που επίσης μολύνει με εκπομπή. Η Ραμπίνα είπε: Πρέπει λοιπόν να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ένα ειδωλολατρικό κορίτσι [ανακοινώνει μολύνσεις] από την ηλικία των τριών ετών και μία ημέρα, εφόσον τότε είναι ικανή για τη σεξουαλική πράξη που επίσης μολύνει από μια ροή. Αυτό είναι προφανές! — Μπορεί να υποστηρίξετε ότι είναι σε ηλικία που ξέρει να πείσει [ένα θηλυκό], αλλά δεν είναι σε ηλικία που ξέρει να πείσει [έναν άνδρα, και κατά συνέπεια, παρόλο που είναι τεχνικά ικανή για τη σεξουαλική πράξη, δεν το κάνει προκαλέσουν μολύνσεις μέχρι να γίνει εννέα ετών και μίας ημέρας]. Εξ ου και μας πληροφορεί [ότι γνωστοποιεί βεβήλωση σε μικρότερη ηλικία].

— Babylonian Talmud, Tractate Abodah Zarah 36b-37a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδες 178-179

Αυτό μπορεί να εκπλήξει τον Αμερικανό αναγνώστη που το συναντά για πρώτη φορά. Στην κοινωνία μας, φυσικά, ένας ενήλικας που χρησιμοποιεί ένα παιδί —ιδιαίτερα ένα πολύ μικρό παιδί— για σεξουαλική δραστηριότητα τιμωρείται ποινικά.

Ο αδελφός παίρνει την τρίχρονη χήρα

Στο Tractate Niddah, υπάρχει και πάλι έγκριση για τους ιερείς να παντρεύονται και να συναναστρέφονται με κοριτσάκια. Αυτό το απόσπασμα περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία ένας ιερέας πεθαίνει χωρίς παιδιά, αφήνοντας μια τρίχρονη χήρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αδερφός του ιερέα (το yebam ) μπορεί να αποκτήσει την κοπέλα κάνοντας σεξουαλική επαφή μαζί της. Η έλλειψη (…) στο ακόλουθο Mishna υποδηλώνει την παράλειψη μη γερμανικού κειμένου. Το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμο μέσω του συνδέσμου στο σύνδεσμο Come and Hear™, παρακάτω.

ΜΙΣΝΑΧ. ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΡΑΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ? … ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΙΕΡΕΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΕΡΟΥΜΑ.

— Babylonian Talmud Tractate Niddah 44b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 308

Terumah είναι η λέξη για τις προσφορές του ναού που τρώνε οι ιερείς. Αυτή η δήλωση δείχνει ότι η τρίχρονη νύφη είναι χήρα του ιερέα από κάθε άποψη και προνόμια.

Στο παρακάτω απόσπασμα, βλέπουμε ότι η χήρα ενός άνδρα που δεν είναι ιερέας μπορεί να γίνει σεξουαλική κατοχή από τον πρώην κουνιάδο της και έτσι να γίνει σύζυγός του.

ΓΕΜΑΡΑ.  … Ο Ρ. Τζόζεφ είπε: Έλα να ακούσεις! Κόρη τριών ετών και μιας ημέρας μπορεί να αποκτηθεί με συναδελφικό γάμο και αν ο αδελφός του αποθανόντος συζύγου της συγκατοικεί μαζί της, γίνεται δική του.

— Babylonian Talmud, Tractate Sanhedrin 55b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 376

Η δήλωση που παρατίθεται παραπάνω από το Tractate Sanhedrin 55b εμφανίζεται επίσης στο Tractate Sanhedrin 69a , Soncino 1961 Edition, σελίδα 469.

Τραυματίζοντας νεαρές νύφες με συνουσία

Οι Σοφοί συνεχίζουν να συζητούν τη σεξουαλική επαφή με ένα κορίτσι μικρότερο των τριών ετών: Ο τραυματισμός του παιδιού και η αιμορραγία του είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα. Από την περιγραφή των Σοφών, είναι προφανές ότι το μωρό αιμορραγεί ξανά και ξανά από τη σύζευξη με έναν ενήλικο άνδρα, και οι Σοφοί, για άλλη μια φορά, αποδίδουν την αιμορραγία στην επαναλαμβανόμενη ρήξη του παρθενικού υμένα (δηλαδή, η παρθενία που μεγαλώνει ξανά).

Στο ακόλουθο Mishnah, το μη γερμανικό κείμενο παραλείπεται (…). Ακολουθήστε τον σύνδεσμο της πηγής για να δείτε το πλήρες Mishnah.

ΜΙΣΝΑΧ . ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΡΑΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ? … ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

— Babylonian Talmud, Tractate Niddah 44b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 309

Η εικόνα «ένα δάχτυλο στο μάτι» εξηγείται για άλλη μια φορά στην παρακάτω Gemara. Αντιμετωπίζεται επίσης το ενδεχόμενο η τρίχρονη να διέπραξε μοιχεία με άγνωστο:

ΓΕΜΑΡΑ . … ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. Ερωτήθηκε: Τα χαρακτηριστικά της παρθενίας εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται ή είναι δυνατόν να μην μπορούν να καταστραφούν εντελώς παρά μόνο μετά το τρίτο έτος της ηλικίας της; Από ποια πρακτική άποψη θα μπορούσε αυτό να έχει σημασία; — Σε ένα, για παράδειγμα, όπου ο σύζυγός της είχε σεξουαλική επαφή μαζί της πριν από την ηλικία των τριών ετών και βρήκε αίμα, και όταν είχε σεξουαλική επαφή μετά την ηλικία των τριών ετών δεν βρήκε αίμα. Εάν επιτρέψετε να εξαφανιστούν και να επανεμφανιστούν [θα μπορούσε κάλλιστα να υποτεθεί] ότι «δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την επανεμφάνισή τους, αλλά εάν υποστηρίξετε ότι δεν μπορούν να καταστραφούν μετά την ηλικία των τριών ετών, θα ήταν προφανές ότι ένας ξένος συζούσε μαζί της. Τώρα ποια είναι η απόφασή σας; — Ο R. Hiyya, γιος του R. Ika, παρατήρησε: Αλλά ποιος μπορεί να μας πει ότι μια πληγή που προκλήθηκε μέσα στα τρία χρόνια δεν επουλώνεται αμέσως, καθώς είναι πιθανό να επουλωθεί αμέσως και έτσι θα ήταν προφανές ότι ένας άγνωστος είχε συγκατοικήσει με αυτήν? Μάλλον η πρακτική διαφορά είναι η περίπτωση, για παράδειγμα, όπου ο σύζυγός της είχε σεξουαλική επαφή μαζί της ενώ εκείνη ήταν κάτω των τριών ετών και βρήκε αίμα και όταν είχε σεξουαλική επαφή μετά την ηλικία των τριών ετών βρήκε επίσης αίμα. Εάν παραδεχτείτε ότι τα χαρακτηριστικά εξαφανιστούν και επανεμφανιστούν ξανά, το αίμα μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπιστεί ως αυτό της παρθενίας, αλλά αν υποστηρίξετε ότι δεν μπορούν να καταστραφούν μετά την ηλικία των τριών ετών, αυτό πρέπει να είναι το αίμα της εμμήνου ρύσεως. Τώρα ποια είναι η απόφασή σας; — Ο Ρ. Χίσντα απάντησε, Έλα να ακούσεις: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. τι ανάγκη υπήρχε να δηλωθεί, ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ» αντί απλώς να πεις: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ σημασία»; Δεν μας διδάσκει λοιπόν αυτό ότι, όπως το μάτι δάκρυσε και ξαναδακρύζει, έτσι εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται τα χαρακτηριστικά της παρθενίας.

— Babylonian Talmud, Tractate Niddah 45a
Soncino 1961 Έκδοση, σελίδα 309-310

Ανάπαυση για την πληγή της συνουσίας

Αυτή η Gemara από το Tractate Kethuboth αναλαμβάνει τη συζήτηση της προ-εφηβικής νύφης που τραυματίζεται από τη σεξουαλική επαφή.

ΓΕΜΑΡΑ . … Η Ρ. Χίσντα εναντιώθηκε: Αν μια κοπέλα, της οποίας η περίοδος για να δει [αίμα] δεν είχε φτάσει ακόμη, παντρεύτηκε, η Μπεθ Σαμάι λέει: Κάποιος της δίνει τέσσερις νύχτες και οι μαθητές του Χιλέλ λένε: Μέχρι να επουλωθεί η πληγή. (1) Αν είχε φτάσει η περίοδος για να δει [αίμα] και παντρεύτηκε, η Beth Shammai είπε: Η μία της δίνει την πρώτη νύχτα και η Beth Hillel λέει: Μέχρι τη νύχτα που ακολουθεί το Σάββατο [της δίνει κανείς] τέσσερις νύχτες.

— Babylonian Talmud, Tractate Kethuboth 6a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 20-21

Ο μεταφραστής, Ραβίνος Δρ. Samuel Daiches, ενισχύει το κείμενο με αυτήν την υποσημείωση.

  1. Το αίμα που βγαίνει αποδίδεται στην πληγή και όχι στην έμμηνο ρύση. Συνήθως, μετά την πρώτη επαφή απαγορεύεται η περαιτέρω επαφή έως ότου τελειώσει η έξοδος από το αίμα, δηλαδή η έμμηνος ρύση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, στην οποία η νεαρή νύφη δεν είχε ακόμη έμμηνο ρύση, υποτίθεται ότι το αίμα δεν οφείλεται στην έμμηνο ρύση αλλά στην πληγή που προκλήθηκε από την επαφή. Σύμφωνα με την Beth Shammai, αυτή η υπόθεση ισχύει για τέσσερις νύχτες, και σύμφωνα με την Beth Hillel ισχύει «μέχρι να επουλωθεί η πληγή». Ως προς τον ορισμό αυτής της φράσης, v. Nid. 64β. V. επίσης Nid. 65β, όπου τελικά αποφασίζεται ότι μετά την πρώτη συνουσία δεν πρέπει να γίνει άλλη επαφή μέχρι να σταματήσει η ροή του αίματος, ακόμη και στην περίπτωση μιας νεαρής νύφης που δεν είχε ακόμη έμμηνο ρύση. V. επίσης Eben ha-‘Ezer, 63, και Yoreh De’ah, 193.

— Ραβίνος Δόκτωρ Ντάιχες

Μας είπαν ότι σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, μια νύφη μετά την εφηβεία που αιμορραγεί μετά την πρώτη επαφή δεν έχει ξανά σεξουαλική επαφή παρά μόνο μετά την επόμενη έμμηνο ρύση της (παραπάνω). Διαφορετική είναι όμως η κατάσταση για μια νύφη που δεν έχει φτάσει στην ηλικία της εμμήνου ρύσεως. Ποιοι είναι οι κανόνες σχετικά με την αιμορραγούσα προεφηβική νύφη; Οι ραβίνοι Shammai λένε ότι το τραύμα της σεξουαλικής επαφής πρέπει να αναπαύεται τέσσερις νύχτες. Οι ραβίνοι Hillel συνιστούν την αποχή μέχρι να επουλωθεί η πληγή ( Kethuboth 6a ). Δείτε επίσης Tractate Niddah, ως εξής:

ΜΙΣΝΑΧ . ΑΝ ΕΝΑ ΝΕΑΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΜΜΗΝΙΑ, ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ, Η ΜΠΕΘ ΣΑΜΑΪ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ: ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ Η ΜΠΕΘ ΧΙΛΕΛ ΚΥΒΕΡΝΕ: ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΕΥΘΕΙ Η πληγή .

— Babylonian Talmud, Tractate Niddah 64b
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 454

Και πάλι, δεν υπάρχει απαγόρευση σεξουαλικής πρακτικής που θα προκαλούσε σχεδόν σίγουρα σωματική βλάβη σε ένα νεαρό κορίτσι λόγω των αταίριαστων μεγεθών των γεννητικών οργάνων μεταξύ του πέους ενός ενήλικα και του κόλπου ή του πρωκτού ενός παιδιού.

Παλιές αξίες της Τορά;

Σε μια εποχή που οι Αμερικανοί επιδεικνύουν διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για όλα τα εβραϊκά πράγματα – από την καμπάλα μέχρι τον γερουσιαστή Τζόζεφ Λίμπερμαν μέχρι το “Κόσερ σεξ” – η Δρ Laura είναι η πιο δημοφιλής πηγή για μια υγιή δόση εβραϊκών γκρίνιας, ενοχών και όσων παρουσιάζει ως μαθήματα για τις παλιές αξίες της Τορά.

— Εμπρός (5)

Είδαμε στους Αριθμούς 31:12-18 ότι ο Μωυσής επέτρεψε σε ενήλικες άντρες να χρησιμοποιούν μικρά κορίτσια ως παλλακίδες. Στο Ταλμούδ, οι ενήλικες άντρες επιτρέπεται να έχουν σεξουαλική επαφή με θηλυκά μωρά και παιδιά και ομοφυλοφιλικές σχέσεις με αγόρια κάτω των εννέα ετών.

Αυτές οι «παλιομοδίτικες αξίες της Τορά» δεν είναι ακριβώς όπως τις θυμάται η Χριστιανική Αμερική.

Συζυγικά καθήκοντα της προεφηβικής νύφης

Τα συζυγικά καθήκοντα των προ-εφηβικών νύφων αναφέρονται σε τουλάχιστον τρία πρακτικά με σχεδόν τις ίδιες λέξεις (Yebamoth 12b και 100b, Niddah 45a και Kethuboth 39a).

Στο επόμενο απόσπασμα, οι Σοφοί συζητούν τη χρήση της αντισύλληψης. Όλοι οι Σοφοί συμφωνούν ότι μια σύζυγος μικρότερη των έντεκα – μια σύζυγος που είναι πολύ μικρή για να μείνει έγκυος – απαιτείται να συνεχίσει τη «γαμήλια επαφή» με τον κανονικό τρόπο. Θυμηθείτε ότι αυτές οι νύφες μπορεί να είναι μόλις τριών, και μερικές φορές μικρότερες.

ΓΕΜΑΡΑ . … Τρεις κατηγορίες γυναικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα απορροφητικό (1) στη συζυγική τους επαφή: (2) Μια ανήλικη, και μια μέλλουσα και μια θηλάζουσα μητέρα. Η ανήλικη,(3) γιατί διαφορετικά μπορεί να μείνει έγκυος και να πεθάνει. Μια μέλλουσα μητέρα, (3) γιατί διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει εκφυλισμό του εμβρύου της σε σανδάλι. (4) Θηλάζουσα μητέρα, (3) γιατί διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να απογαλακτίσει το παιδί της πρόωρα, (5) και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του. Και ποια είναι η ηλικία ενός τόσο «ανήλικου»; (6) Από την ηλικία των έντεκα ετών και μιας ημέρας έως την ηλικία των δώδεκα ετών και μιας ημέρας. Κάποιος που είναι κάτω των (7) ή άνω της ηλικίας (8) πρέπει να συνεχίσει τη συζυγική της επαφή με κανονικό τρόπο. άρα R. Meir. Αλλά οι Σοφοί αποφάσισαν: Η μία όπως και η άλλη διεξάγει τη συζυγική της επαφή με κανονικό τρόπο και το έλεος (9) θα δοθεί από τον ουρανό, γιατί λέγεται στη Γραφή, ο Κύριος διαφυλάσσει τα απλά (10)…

— Babylonian Talmud, Tractate Niddah 45a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 311

Ο μεταφραστής, ο ιερέας Δρ. Israel W. Slotki, ενισχύει το κείμενο με αυτές τις υποσημειώσεις:

  1. Μαλλί μουκ , λινάρι ή τριμμένο μαλλί.
  2. Για να αποφύγετε τη σύλληψη.
  3. Επιτρέπεται η χρήση απορροφητικού.
  4. Μια αποβολή σε σχήμα ψαριού. Λιτ., «πλακέ ψάρι».
  5. Λόγω της δεύτερης σύλληψης που προκαλεί την επιδείνωση του μητρικού γάλακτος της.
  6. Για την οποία έχει ειπωθεί ότι είναι ικανή να συλλάβει, αλλά είναι εκτεθειμένη σε θανατηφόρες συνέπειες.
  7. Όταν η σύλληψη είναι αδύνατη.
  8. Όταν η σύλληψη δεν ενέχει κανένα κίνδυνο.
  9. Για να τα προστατέψετε από τη ζημιά.
  10. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. CXVI, 6; sc . αυτοί που δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους. Εν πάση περιπτώσει, αναφέρθηκε εδώ ότι ανήλικος κάτω των έντεκα ετών είναι ανίκανος να συλλάβει. …

— Σεβ. Δρ Σλότκι

Έφτασαν τα κορίτσια στην εφηβεία νωρίτερα τότε;

Μερικές φορές υποστηρίζεται ότι τις ημέρες που οι Σοφοί του Ταλμούδ περπατούσαν στη γη, τα κορίτσια ωρίμαζαν νωρίτερα. Ως εκ τούτου, η σεξουαλική επαφή με κορίτσια τριών ετών και κάτω δεν ήταν ακατάλληλη. Ωστόσο, το ίδιο το Ταλμούδ απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό.

Στο Tractate Niddah 45a ( που αναφέρεται παραπάνω ), οι Σοφοί υποστηρίζουν: «Από την ηλικία των έντεκα ετών και μία ημέρα έως την ηλικία των δώδεκα ετών και μία ημέρα» ένα κορίτσι μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα «απορροφητικό» (αντισύλληψη) «γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνει έγκυος και να πεθάνει». Οι Σοφοί λένε επίσης ότι τα κορίτσια μικρότερα (από έντεκα) πρέπει να κάνουν σεξουαλική επαφή «με τον κανονικό τρόπο». Επομένως, κατά γενικό κανόνα, οι Σοφοί δεν περίμεναν ότι ένα κορίτσι μικρότερο των έντεκα θα μπορούσε να μείνει έγκυος. Οι δηλώσεις στο Niddah 45a δείχνουν ότι η σεξουαλική ωρίμανση των γυναικών στην εποχή των Σοφών του Ταλμούδ συγκρίνεται με τη σεξουαλική ωρίμανση των γυναικών στην εποχή μας.

Ή σκεφτείτε το απόσπασμα που εμφανίζεται μόλις προηγούμενο στο Niddah 45a:

ΓΕΜΑΡΑ . … Σχετίζεται με την Justinia η κόρη του «Aseverus, του Αντωνίου που εμφανίστηκε κάποτε πριν από τον ραβίνο. «Δάσκαλος», του είπε, «Σε ποια ηλικία μπορεί να παντρευτεί μια γυναίκα;». «Σε ηλικία τριών ετών και μιας ημέρας», της είπε. «Και σε ποια ηλικία είναι ικανή να συλλάβει;» «Στην ηλικία των δώδεκα ετών και μιας ημέρας», απάντησε. «Εγώ, του είπε», παντρεύτηκε σε ηλικία έξι ετών και έφερε ένα παιδί στην ηλικία των επτά ετών. Δυστυχώς για τα τρία χρόνια που έχω χάσει στο σπίτι του πατέρα μου ». Αλλά μια γυναίκα μπορεί να συλλάβει σε ηλικία έξι ετών;

— Babylonian Talmud, Tractate Niddah 45a
Soncino Έκδοση 1961, σελίδα 310

Ο ισχυρισμός της Ιουστινίας ότι απέκτησε παιδί στα επτά είναι έκπληξη, και εκπλήσσει ακόμη και τους Σοφούς («Μα μπορεί μια γυναίκα να συλλάβει σε ηλικία έξι ετών;»). Αλλά σημειώστε ότι ο Ραβίνος (Ιούδας ο Πρίγκιπας), ο οποίος ήταν εξοικειωμένος με πολύ περισσότερες από τις εμπειρίες ενός ανύπαντρου κοριτσιού, υπολόγισε τα δώδεκα ως την πρώτη ηλικία για τεκνοποίηση. Ο Ραβίνος φυσικά θα ήταν εξοικειωμένος με όλες τις φάσεις της ανθρώπινης ζωής από την καριέρα του για συμβουλευτική, κρίνοντας και καταγραφή. Θυμηθείτε ( Νόμοι του Ταλμούδ της εμμήνου ρύσεως ), οι ραβίνοι ήταν καλά εξοικειωμένοι με τις φυσιολογικές λεπτομέρειες των γυναικών ενοριτών τους, συμβουλεύονταν ακόμη και για δείγματα κολπικών εκκρίσεων μιας γυναίκας. Rev. Dr. Slotki παρατηρήσεις σχετικά με την παραπάνω Gemara στην υποσημείωση 10 στην επόμενη σελίδα:

  1. … Εν πάση περιπτώσει, αναφέρθηκε εδώ ότι ένας ανήλικος κάτω των έντεκα ετών είναι ανίκανος να συλλάβει. Πώς λοιπόν μπορεί να συμβιβαστεί η ιστορία της Ιουστινίας με αυτή τη δήλωση;

— Rev. Dr. Slotki (3)

Τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η θεραπεία των παιδιών στον ορθόδοξο Ιουδαϊσμό έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ιταλία. Ένα δικαστήριο της Γένοβας, που αποφάνθηκε σε μια διαμάχη για την επιμέλεια, αποδέχτηκε την αναφορά ψυχολόγων ότι ο Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός θεωρεί «την εκμετάλλευση και τη σκληρότητα σε ανηλίκους ως νόμιμη… και τη διεστραμμένη συμπεριφορά ως φυσιολογική». Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο Παράρτημα: Τα δικαιώματα του παιδιού .

Το πρότυπο Rudin

Ας εξετάσουμε ξανά την κάλυψη του Forward για το βραβείο Εθνικής Κληρονομιάς της Dr. Laura από το Young Israel.

Με 20 εκατομμύρια ακροατές και την τάση να παρουσιάζει τις συντηρητικές της απόψεις ως απόρροια της Ορθόδοξης Εβραϊκής πίστης της, η Δρ Laura μπορεί κάλλιστα να είναι η κορυφαία πρεσβευτής του Ιουδαϊσμού στη Μέση Αμερική.

— Εμπρός (5)

Αλλά παρατηρούμε ότι η Δρ Laura δεν λέει ποτέ στη Μέση Αμερική για τα δόγματα του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού σχετικά με το σεξ παιδιών-ενηλίκων. Αναρωτιόμαστε πώς θα πήγαιναν τα πράγματα για τις βαθμολογίες της αν ακολουθούσε τη συμβουλή του ραβίνου A. James Rudin, Ανώτερου Διαθρησκειακού Συμβούλου της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής.

Τον Φεβρουάριο του 2002, ο Ραβίνος Ρούντιν έγραψε ένα άρθρο για το Forward , σχολιάζοντας την απόφαση του Βατικανού να ανοίξει τα αρχεία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου — εν μέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ραβίνος Ρούντιν πρόσφερε στο Βατικανό τις ακόλουθες συμβουλές:

… ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Μερικά, ελλιπή ή προεπιλεγμένα αρχειακά αρχεία δεν θα είναι αρκετά σε έναν κόσμο όπου η διαφάνεια και η πλήρης αποκάλυψη είναι πλέον ο κανόνας, εάν ένα ίδρυμα —είτε πολιτικό, οικονομικό ή πνευματικό— θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητά του.

— Ραβίνος A. James Rudin (8)

Εάν είναι σημαντικό να αποκαλύπτονται πλήρως τα αρχεία ιστορικών γεγονότων, σίγουρα είναι πιο σημαντικό να αποκαλύπτονται πλήρως τα θεμελιώδη θρησκευτικά δόγματα που ενδέχεται σύντομα να ενσωματωθούν στη νομοθεσία των ΗΠΑ — ειδικά όταν αυτά τα δόγματα είναι αμφιλεγόμενα.

Στο θέμα του σεξ παιδιού-ενήλικου, υπάρχει μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ της κουλτούρας του Ταλμούδ και της αμερικανικής κουλτούρας. Ωστόσο, η έκταση αυτού του διαχωρισμού είναι γνωστή μόνο στη μία πλευρά. Οι Ραβίνοι στην Αμερική γνωρίζουν και κατανοούν την αμερικανική κουλτούρα, οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για την κουλτούρα του Ταλμούδ. Όταν τα θεμελιώδη δόγματα του Ταλμούδ εξετάζονται προσεκτικά, διαπιστώνουμε ότι η φεμινίστρια συγγραφέας Judith Levine, συγγραφέας του Not Harmful to Minors: The Perils of Protecting Kids from Sex , είναι πιο αληθινή στον κλασικό Ιουδαϊσμό από την Dr. Laura.

Η εβραϊκή ηγεσία —από τους πιο φιλελεύθερους ραβίνους των Μεταρρυθμιστών έως τους πιο συντηρητικούς από τους Ορθόδοξους ραβίνους— έχουν κάνει κακό στον Ιουδαϊσμό, επειδή δεν παρουσιάστηκε τα γεγονότα και εφαρμόστηκε το πρότυπο πλήρους αποκάλυψης του Ραβίνου Ρούντιν. Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατανόηση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκευτικών θρησκειών εάν δεν παίρνουμε θάρρος και δεν σταθούμε πίσω από τις δικές μας θρησκευτικές πεποιθήσεις;

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω,
Carol A. Valentine ,   [email protected]
14 Ιουλίου 2003 ( Αυτό το άρθρο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.come-and-hear.com/editor/ america_2.html )

 

Πηγή

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 884


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα