Γιατί η ηφαιστειακή δραστηριότητα αρχίζει να τρελαίνεται σε όλο τον πλανήτη;

Γιατί η ηφαιστειακή δραστηριότητα αρχίζει να τρελαίνεται σε όλο τον πλανήτη;

14 Νοεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:398
Μοίρασέ το

 

Όλη αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνέβη σε μια περίοδο κατά την οποία η γιγαντιαία πύρινη σφαίρα γύρω από την οποία περιστρέφεται ο πλανήτης μας ήταν εξαιρετικά ενεργή.

 

Αυτό θα εκσφενδονίσει φορτισμένα σωματίδια στον πλανήτη μας, τα οποία θα αλληλεπιδράσουν με το οξυγόνο και το άζωτο της ατμόσφαιρας και θα εκπέμψουν πράσινα και κόκκινα χρώματα πάνω από τους πόλους μας.

 

 

Ξαφνικά, ο γιγάντιος βράχος στον οποίο ζούμε όλοι μας αρχίζει να τρελαίνεται. 

Ασυνήθιστη ηφαιστειακή δραστηριότητα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά οι “ειδικοί” μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  Μήπως όμως είναι δυνατόν να κάνουν λάθος; 

Αφού μελετήσετε τις πληροφορίες που σας παρέχω σε αυτό το άρθρο, βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα. 

Για μένα, φαίνεται σίγουρα ότι αυτό που παρακολουθούμε σήμερα δεν είναι φυσιολογικό.

Αυτή τη στιγμή, η ηφαιστειακή δραστηριότητα προκαλεί την ανάδυση ενός ολοκαίνουργιου νησιού από τον Ειρηνικό Ωκεανό ακριβώς στα ανοικτά των ακτών του νησιού Ιβοζίμα της Ιαπωνίας…

Ένα νεογέννητο νησί που αναδύθηκε πρόσφατα από τον Ειρηνικό Ωκεανό μετά από υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη είναι πλέον ορατό από το διάστημα, όπως αποκαλύπτουν εικόνες από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη νέα ξηρά μάζα να βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο (0,6 μίλια) μακριά από τις ακτές του νησιού Ίβο Τζίμα της Ιαπωνίας.

Το βυθισμένο ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται στις 21 Οκτωβρίου, ενώ η δραστηριότητα αυξήθηκε κατά τις επόμενες 10 ημέρες. Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οι εκρήξεις λάμβαναν χώρα κάθε λίγα λεπτά, σύμφωνα με μεταφρασμένη δήλωση. Η έκρηξη πέταξε μεγάλα κομμάτια βράχου στον αέρα και εκτόξευσε έναν πίδακα αερίου και τέφρας πάνω από 50 μέτρα (160 πόδια) σχεδόν κάθετα πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Περιττό να πούμε ότι ένα νέο νησί δεν γεννιέται πολύ συχνά.

Έχω προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου για την ανησυχητική αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας στους ωκεανούς μας, και αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι κάτι πραγματικά παράξενο συμβαίνει εκεί κάτω.

Όσον αφορά όμως την Ιαπωνία, υπάρχει ένα άλλο ηφαίστειο που πιστεύω ότι αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή.

Ας παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το όρος Φούτζι το 2024 και μετά, γιατί όταν τελικά εκραγεί θα προκαλέσει θάνατο και καταστροφή σε απολύτως μαζική κλίμακα.

Εν τω μεταξύ, στην Ισλανδία οι κάτοικοι της πόλης Grindavík εκκενώνονται επειδή χιλιάδες σεισμοί έχουν “εγείρει ανησυχίες ότι μια ηφαιστειακή έκρηξη μπορεί να είναι επικείμενη”…

Ορισμένοι κάτοικοι της πόλης Γκρίνταβικ της νοτιοδυτικής Ισλανδίας είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν για λίγο στα σπίτια τους την Κυριακή για να συγκεντρώσουν γρήγορα τα απαραίτητα αντικείμενα και τα κατοικίδια που είχαν μείνει πίσω όταν διατάχθηκε η εκκένωση εν μέσω χιλιάδων σεισμών που ταρακούνησαν την περιοχή και δημιούργησαν ανησυχίες ότι μπορεί να επίκειται ηφαιστειακή έκρηξη.

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άρχισε την Παρασκευή τη μαζική εκκένωση του Grindavík.

Συνολικά, η εν λόγω περιοχή έχει πληγεί από περισσότερους από 4.000 σεισμούς τις τελευταίες ημέρες και τουλάχιστον 1.000 από αυτούς τους σεισμούς “καταγράφηκαν στην πραγματικότητα μέσα στη σήραγγα μάγματος”…

Το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας (IMO) παρέχει συνεχείς ενημερώσεις σχετικά με την πιθανή καταστροφή και δήλωσε ότι με βάση τις παρατηρήσεις, υπάρχει “σημαντική πιθανότητα” ηφαιστειακής έκρηξης τις επόμενες ημέρες.

Περισσότεροι από 4.000 σεισμοί έχουν πλήξει την περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες και ο ΙΜΟ δήλωσε ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 1.000 σεισμοί καταγράφηκαν εντός της σήραγγας μάγματος, ή αναχώματος, που σχηματίστηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

 

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το όρος Αγία Ελένη έχει υποστεί 400 σεισμούς από τα μέσα Ιουλίου…

400 σεισμοί έχουν καταγραφεί κάτω από το όρος Αγία Ελένη από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σειρά δονήσεων από τότε που έληξε η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 2008.

Μας λένε ότι “το μάγμα ρέει μέσα από θαλάμους βαθιά στο υπέδαφος” καθώς το ηφαίστειο επαναφορτίζεται…

Εξειδικευμένος εξοπλισμός έχει ανιχνεύσει ότι το μάγμα ρέει μέσα από θαλάμους βαθιά κάτω από το έδαφος, προκαλώντας την επαναφόρτιση του ηφαιστείου.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι σεισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλη μια μαζική έκρηξη που θυμίζει την έκρηξη της δεκαετίας του 1980, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς και άλλαξε μόνιμα το οικοσύστημα της περιοχής.

Πιστεύω ότι το όρος Αγία Ελένη θα εκραγεί ξανά.

Αλλά όπως γνωρίζουν ήδη οι τακτικοί αναγνώστες μου, ανησυχώ ακόμη περισσότερο για το όρος Ρέινιερ.

Στην άλλη πλευρά του κόσμου, η σεισμική δραστηριότητα ταρακουνάει τακτικά ένα απολύτως τεράστιο υπερηφαίστειο γνωστό ως Campi Flegrei…

Σήμερα είναι η περιοχή πολλαπλών ηφαιστείων που είναι ενεργά εδώ και 39.000 χρόνια, πολλά από τα οποία βρίσκονται κάτω από το νερό.

 

Είναι επίσης κατοικημένη με βίλες, μικρά χωριά και εμπορικά κέντρα και φιλοξενεί 800.000 ανθρώπους και ένα νοσοκομείο υπό κατασκευή.

Περισσότεροι από 500.000 από τους ντόπιους ζουν σε αυτό που η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας έχει χαρακτηρίσει ως “κόκκινη ζώνη”, μια περιοχή που περιλαμβάνει 18 πόλεις και κινδυνεύει περισσότερο σε περίπτωση έκρηξης. Επιπλέον 3 εκατομμύρια κάτοικοι της Νάπολης ζουν ακριβώς έξω από το ανατολικό άκρο της καλδέρας, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Campi Flegrei έγινε το 1538 και δημιούργησε ένα νέο βουνό στον κόλπο.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή εντείνεται από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV) της Ιταλίας, και οι ειδικοί φοβούνται ότι το ηφαίστειο μπορεί να αφυπνίζεται ξανά μετά από γενιές ηρεμίας.

Μέχρι στιγμής φέτος, το Campi Flegrei έχει πληγεί από περισσότερους από 3.400 σεισμούς και αυτό έχει προκαλέσει αρκετή ανησυχία…

Επί του παρόντος, σε κατάσταση θετικού βραδυφλεγήματος, όταν το έδαφος κινείται προς τα πάνω, ολόκληρη η ηφαιστειακή ζώνη βιώνει επίσης ένα κύμα σεισμών που έχει κλονίσει τα νεύρα και έχει στείλει τους κατοίκους που αναζητούν ασφάλεια στους δρόμους. Τον Σεπτέμβριο, ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 40 ετών έπληξε την περιοχή, και αυτόν τον σεισμό των 4,2 βαθμών ακολούθησε ένας παρόμοιας ισχύος λίγες ημέρες αργότερα.

Μέχρι στιγμής το 2023 το Campi Flegrei έχει καταγράψει περισσότερους από 3.450 σεισμούς, εκ των οποίων οι 1.118 σημειώθηκαν μόνο τον Αύγουστο.

 

Αυτό είναι υπερτριπλάσιο του συνολικού αριθμού του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του INGV. Περισσότεροι από 500 σεισμοί σημειώθηκαν τον Οκτώβριο, ο ισχυρότερος εκ των οποίων έφτασε τα 4,0 Ρίχτερ, ακολουθούμενος από δώδεκα μετασεισμούς.

Όλη αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνέβη σε μια περίοδο κατά την οποία η γιγαντιαία πύρινη σφαίρα γύρω από την οποία περιστρέφεται ο πλανήτης μας ήταν εξαιρετικά ενεργή.

Στην πραγματικότητα, μια μεγάλη στεμματική εκτίναξη μάζας που μόλις εξαπολύθηκε μας χτύπησε αυτό το Σαββατοκύριακο…

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ήλιος εξαπέλυσε μια τεράστια στεμματική εκτίναξη μάζας (CME), η οποία πρόκειται να χτυπήσει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο, πυροδοτώντας μια γεωμαγνητική καταιγίδα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.

Αυτό θα εκσφενδονίσει φορτισμένα σωματίδια στον πλανήτη μας, τα οποία θα αλληλεπιδράσουν με το οξυγόνο και το άζωτο της ατμόσφαιρας και θα εκπέμψουν πράσινα και κόκκινα χρώματα πάνω από τους πόλους μας.

Ο βραχίονας διαστημικών καιρικών συνθηκών του Met Office δήλωσε ότι το Aurora borealis θα είναι πιθανότατα ορατό σε τμήματα της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και ακόμη και “μέχρι την κεντρική Αγγλία και την Ουαλία”, αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Οι επιστημονικοί “ειδικοί” θα συνεχίσουν να σας λένε ότι δεν συμβαίνει τίποτα ασυνήθιστο.

Και άνθρωποι σαν εμένα θα συνεχίσουν να σας λένε ότι οι κατακλυσμιαίοι καιροί είναι τώρα μπροστά μας.

Ποιος λοιπόν έχει δίκιο και ποιος άδικο;

Όπως συμβαίνει με τόσα άλλα πράγματα, ο χρόνος θα αποκαλύψει την αλήθεια…

 

 

theeconomiccollapseblog.com

 

Πηγή

Προβολές : 398


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα