Γιατί Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης θα τεθούν σε αμφισβήτηση μετά τις εκλογές και ποιοι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους

Γιατί Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης θα τεθούν σε αμφισβήτηση μετά τις εκλογές και ποιοι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους

6 Απριλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:315
Μοίρασέ το

 

Η φράση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει στις εκλογές ένα διψήφιο ποσοστό θα τεθεί υπό αξιολόγηση, άνοιξε μία συζήτηση για το μέλλον όλων των πολιτικών αρχηγών του σημερινού πολιτικού συστήματος.

 

 

 

 

Ότι πει ο … ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑΣ… ο κοντός νάνος με τα άσπρα…

Για ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, είναι πανεύκολο να ανεβάσει ή να κατεβάσει έναν πολιτικό αρχηγό…εντός ή εκτός κυνοβουλίου…

Θα εξαρτηθεί πόσο υποτακτικός θα είναι στην Πενταρχία του Σκότους… κι όποιος πιστεύει πως η αλλαγή ή όχι ενός πολιτικού αρχηγού, εξαρτάται από τα εσωτερικά του κόμματος, ή από τις εκλογές, είναι βαθιά νυχτωμένος…

Πάρτε παράδειγμα  τον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή… όταν ο αόρατος μαριονετίστας τον χρειάστηκε στη βουλή, τον έβαλε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ, ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ… ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ…

Παραδειγματιστείτε με τη γελοιότητα του κόμματος Κασιδιάρη… από αποδιοπομπαίο τράγο, θα τον βάλει στη βουλή, μέσω … Κανελλόπουλου… γιατί τώρα τον χρειάζεται για τα πολιτικά – ενεργειακά του παιχνίδια…

Ε ρε γλέντια, που έλεγε και ο Καραγκιόζης…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γιατί Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης θα τεθούν σε αμφισβήτηση μετά τις εκλογές και ποιοι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους
Αν η ΝΔ πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αμφισβητηθεί και σίγουρα θα υποστεί μία προσωπική ήττα

Η φράση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει στις εκλογές ένα διψήφιο ποσοστό θα τεθεί υπό αξιολόγηση, άνοιξε μία συζήτηση για το μέλλον όλων των πολιτικών αρχηγών του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Ο πολιτικός χρόνος Μητσοτάκη εκτείνεται μέχρι τα 2 χρόνια

Θεωρούμε αρχικά, ότι αν η ΝΔ πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αμφισβητηθεί και σίγουρα θα υποστεί μία προσωπική ήττα αφού θα έχει χάσει τουλάχιστον 10 μονάδες σχεδόν από το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη περίπτωση, η ΝΔ θα μπει σε κλίμα αλλαγής ηγεσίας ανεξάρτητα του αποτελέσματος των δεύτερων εκλογών. Άλλωστε, ένα τέτοιο ποσοστό οδηγεί σε σίγουρη συγκυβέρνηση χωρίς τον Κ.Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Η αυτοδυναμία με ισχνή πλειοψηφία είναι αργός «θάνατος»

Αλλά ακόμα και να πάρει ένα μεγαλύτερο ποσοστό, το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση με εκείνον Πρωθυπουργό.
Αν μείνει εκτός και μπει πρωθυπουργός κάποιος άλλος, τότε ο Μητσοτάκης καθίσταται πρόεδρος σε αποδρομή…
Ακόμα, όμως, και να έχουμε οριακή αυτοδυναμία, ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός σε μία ισχνή πλειοψηφία 151 βουλευτών και σε κάθε στραβή θα κινδυνεύει να πέσει. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι υπό οποιοδήποτε σενάριο, ο πολιτικός χρόνος Μητσοτάκη έχει ζωή το πολύ 2 χρόνια.
Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για την ώρα ο Ανδρουλάκης

 

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανόν στις δεύτερες εκλογές να έχουμε ποσοστά κάτω του 10% αφού είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πόλωση και σκληρά διλλήματα από την ΝΔ στο κεντρώο χώρο προκειμένου να φτάσει στην αυτοδυναμία.

Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει 8-10%, αυτομάτως θα αναζητηθούν ευθύνες και ίσως έχουμε και συνέδριο όπου εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης λογικά θα ξαναβάλει υποψηφιότητα. Όμως, ποιος μπορεί σε αυτό το κρίσιμο σημείο να αμφισβητήσει και να αντιπαρατεθεί σε ψηφοφορία με το Ν.Ανδρουλάκη.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δοκιμάστηκε σε εσωκομματικές εκλογές και έχασε.
Η Εύα Καιλή που θα μπορούσε να τεθεί σε μία τέτοια θέση διεκδικητή, είναι στη φυλακή και η γνώμη μας είναι ότι έχει τελειώσει η πολιτική της καριέρα.

 

Στόχος του η μικρή διαφορά από τη ΝΔ

Στον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, το συνέδριο του είναι λίγο πολύ πρόσφατο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε εντολή, καθάρισε τα εσωκομματικά του μέτωπα και έφερε υπέρ του όλη την Κεντρική Επιτροπή, απομονώνοντας την εσωκομματική αντιπολίτευση «Ομπρέλα».
Όμως, εάν χάσει, όπως λέει από την «χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» τότε θα έχει πρόβλημα. Δεν γίνεται να έχουν συμβεί γεγονότα όπως οι υποκλοπές, η ακρίβεια και τα Τέμπη και να μην μπορείς να εισπράξεις την δυσαρέσκεια.
Σημαίνει ότι «και εσύ κάτι λάθος κάνεις και έτσι δεν σε εμπιστεύεται ο κόσμος», το οποίο με τη σειρά του περνάει στο κόμμα. Η μόνη περίπτωση που δεν θα αμφισβητηθεί ο Α.Τσίπρας είναι να φέρει το ΣΥΡΙΖΑ πολύ κοντά στα ποσοστά της ΝΔ, 2-3 μονάδες.
Απεναντίας, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί όπως π.χ Κασιδιάρης, ο Βαρουφάκης ή Βελόπουλος που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και που στις επερχόμενες εκλογές θα μεγαλώσουν τα ποσοστά των κομμάτων τους.
Στάσιμος θα παραμείνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο ΚΚΕ.

 

 

Μαξιμιλιανός

 

Πηγή

Προβολές : 315


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα