Γιατί πήγαν τόσοι πολλοί στην κηδεία του Κωνσταντίνου. (Αξίζει να διαβαστεί)

Γιατί πήγαν τόσοι πολλοί στην κηδεία του Κωνσταντίνου. (Αξίζει να διαβαστεί)

18 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:791
Μοίρασέ το

Η μαζική προσέλευση στη Μητρόπολη δεν αποδεικνύει καμμιά «νίκη» των βασιλικών.

Αντανακλά όμως μια ήττα της πολιτικής.

Οσο τα ζωντανά πολιτικά πρόσωπα και κόμματα δεν καταφέρνουν να αντιπροσωπεύουν τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών, τόσο θα διευρύνονται οι αναζητήσεις των πολιτών στο «βασίλειο των νεκρών».

Σε σύμβολα του παρελθόντος σαν μια έκφραση διαμαρτυρίας, απαγοήτευσης, ακόμη και απόγνωσης για το παρόν…

Πρόκειται για μια αντικειμενική ματιά στα τελευταία γεγονότα, κατά την  οποία ο αρθρογράφος, σκιαγραφεί το ψυχογράφημα του ελληνικού λαού και το αποτυπώνει με σωστή καταγραφή…

Ανεξάρτητα της ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ, κατά την οποία από 1.200.000 έως 1.800.000 ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ψήφοι (το πρώτο νούμερο προκύπτει από την αλληλογραφία του συγγραφέα ΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και το δεύτερο απ’ όσο γνωρίζω, από έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οποία έχουν εξαφανίσει), όλο και περισσότεροι πολίτες, γυρίζουν την πλάτη σε όλα τα κόμματα εντός και εκτός κοινοβουλίου και ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ…

Ακόμα όμως κι αυτοί που θα συμμετάσχουν θα είναι λίγοι…

Και μην ξεχνάτε πως από τον Φεβρουάριο και μετά, θα έχουμε αμέτρητους νεκρούς του εμβολίου… κι αυτό, λέει πολλά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ… ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ…

Αν προέκυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο από την κηδεία του Κωνσταντίνου, τότε αυτό ήταν η μαζική προσέλευση του κόσμου.

Για να ήμαστε ειλικρινείς,λίγοι το περίμεναν. Οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι το «λαϊκό προσκύνημα» θα εξελισσόταν στις προδιαγραφές ενός τσίρκου. Με κάποιους γραφικούς «προσκυνητές», άλλες τόσες «μοιρολογίστρες» της Λακωνίας και μερικές δεκάδες ψεκασμένους.

Πέσαμε έξω.

Ο Κωνσταντίνος «μάζεψε κόσμο». Κόσμο φυσιολογικό, όχι αλλοπαρμένους.

Με αναλογική εκπροσώπηση ηλικιών και κοινωνικών κατηγοριών του πληθυσμού, ανθρώπους της «διπλανής πόρτας».

Τι πήγαν να κάνουν όλοι αυτοί σε μια κηδεία ενός ανθρώπου ο οποίος ούτε καμμιά ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα είχε (σαν ένας τουρίστας πολυτελείας κυκλοφορούσε τα τελευταία χρόνια), ούτε καμμιά ιδιαίτερη «επισύνδεση» διέθετε με τον μέσο Ελληνα;

Το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί απ΄όλους όσους υποτίθεται ότι ασχολούνται σοβαρά με την πολιτική και τη δημόσια ζωή.

Κατ΄αρχήν να αποκλείσουμε ορισμένες γραφικότητες. Οι άνθρωποι που προσήλθαν στην κηδεία, ούτε «βασιλόφρονες» είναι, ούτε κανένα βασιλικό πραξικόπημα προετοιμάζουν, ούτε ζούν και αναπνέουν για την ώρα του «μαρμαρωμένου βασιλιά».

Αυτό που τους έστειλε στη Μητρόπολη είναι η κρίση της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Η απαξίωση των κομμάτων, η έκπτωση του κοινοβουλευτισμού, το διευρυνόμενο χάσμα της πολιτικής από τους πολίτες.

Να το πούμε απλά.

Η μαζική προσέλευση στη Μητρόπολη δεν αποδεικνύει καμμιά «νίκη» των βασιλικών. Αντανακλά όμως μια ήττα της πολιτικής.

Οσο τα ζωντανά πολιτικά πρόσωπα και κόμματα δεν καταφέρνουν να αντιπροσωπεύουν τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών, τόσο θα διευρύνονται οι αναζητήσεις των πολιτών στο «βασίλειο των νεκρών». Σε σύμβολα του παρελθόντος σαν μια έκφραση διαμαρτυρίας, απαγοήτευσης, ακόμη και απόγνωσης για το παρόν.

Είναι άγνωστο ακόμη αν αυτές και παρόμοιες τάσεις μιας «αντι-πολιτικής» πολιτικής εκφραστούν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Μια καταφατική απάντηση όμως στο προηγούμενο ερώτημα σημαίνει κάτι απλό: να προετοιμαστούμε για μεγάλες εκπλήξεις τη βραδιά της πρώτης κάλπης.

Πηγή

Προβολές : 791


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα