Γιατί παραιτήθηκε ο αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος;;; Μια ιστορία από τα παλιά...

Γιατί παραιτήθηκε ο αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος;;; Μια ιστορία από τα παλιά...

3 Απριλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:996
Μοίρασέ το

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος, αδελφός του αντιεισαγγελέα κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου,  κατηγορείται α) για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση

 

 

 

 

Μια ανάρτηση από το … μακρινό 2011, δίνει την εικόνα των αδελφών Κανελλόπουλου σε μια όχι και τόσο… καθαρή ιστορία…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλος, ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς, λόγω της εμπλοκής του αδελφού του στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο με τα στα παράνομα στοιχήματα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλος, ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς, λόγω της εμπλοκής του αδελφού του στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο με τα στα παράνομα στοιχήματα. Ο κ. Κανελλόπουλος διατύπωσε εγγράφως το αίτημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και απομένει να δούμε αν ο τελευταίος θα το κάνει αποδεκτό.

Να αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς (άρθρο 128 του Νόμου 2725/1999), ζήτησε γραπτώς από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι αδελφός του Α’ αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, στη Σούπερ Λιγκ. Όπως είναι γνωστό, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου του παράνομου στοιχήματος και των «στημένων» αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος παρέδωσε την Δεύτερα στο γραφείο του Ιωάννη Τέντε, ο οποίος απουσίαζε, το έγγραφο με το οποίο ζητάει την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς. Επί του επίμαχου αιτήματος θα αποφανθεί ο κ. Τέντες.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος στο έγγραφό του αναφέρει ότι είχε ζητήσει τον περασμένο Απρίλιο από τον κ. Τέντε την αντικατάστασή του.

Και ανακοίνωση κατά Κούγια

Στο μεταξύ, με κοινή τους ανακοίνωση οι αδελφοί Κανελλόπουλοι εξαπέλυσαν επίθεση προς τον Αλέξη Κούγια με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει σε Μέσα Ενημέρωσης από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους «στημένους» αγώνες.

Σε αυτή κατηγορούν τον γνωστό ποινικολόγο και πρόεδρο της Παναχαϊκής για σκοπό κατασυκοφάντησης της οικογένειάς τους και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Μάλιστα, αυτή καταλήγει καλώντας τους δημοσιογράφους να ρωτούν τον Αλέξη Κούγια να απαντά στα εξής ερωτήματα:

Αναλυτικά η δήλωση των Κανελλόπουλων:

«Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που συνετάγη με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011 και με αφορμή την πρόταση της Κας Εισαγγελέως για να ασκηθεί εις βάρος του τετάρτου εξ ημών ποινική δίωξη για ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε δύο αδικήματα, ο κ. Αλέξιος Κούγιας προβαίνει σε αλλεπάλληλες δηλώσεις στα ΜΜΕ, με τις οποίες, με προφανή σκοπό την κατασυκοφάντησή μας οικογενειακώς και τη δημιουργία εντυπώσεων για τον επηρεασμό κυρίως της κοινής γνώμης και, όπως πιστεύει, και των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, επιχειρεί με ισχυρισμούς, που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, που αναδύονται μέσα από το πόρισμα, και με δικούς του συλλογισμούς, να αναγάγει τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο σε δήθεν κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, κάτι το οποίο είναι παντελώς αβάσιμο, αλλά και δεν προκύπτει και από αυτό τούτο το πόρισμα, καθώς και από την προτεινόμενη άσκηση κατ’ αυτού ποινικής δίωξης (απλή συνέργεια σε δύο πράξεις).

Σημειωτέον δε ότι η προτεινόμενη ποινική δίωξη στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δύο τηλεφωνικές του συνομιλίες, των οποίων πάντως το περιεχόμενο θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα και όχι, βεβαίως, από τον κ. Κούγια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται, ότι τα κακώς κείμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και, ειδικότερα, τα όσα αναφέρονται στο προαναφερόμενο πόρισμα οφείλονται και στον πλημμελή τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης από τους εκάστοτε αθλητικούς δικαστές και, κυρίως, ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι οι εν λόγω αθλητικοί δικαστές «διορίζονται» από τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο και τους λοιπούς αδελφούς του, που είναι δικαστικοί λειτουργοί, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις των αθλητικών δικαστών γενικώς (όχι μόνον σε υποθέσεις που αφορούσαν τον ίδιο) να μην είναι αποφάσεις των ιδίων των δικαστών, αλλά, ουσιαστικώς, να επιβάλλονται σ’ αυτούς από όλους εμάς ανεξαιρέτως και έτσι δημιουργείται δήθεν προστασία σε παρανομούντες!

Και για μεν το πρώτο μέρος του ισχυρισμού του, δηλαδή για τον τρόπο λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, ο κ. Κούγιας δικαιούται να έχει την άποψή του και να την εκφράζει δημοσίως και πάντως ο καθένας επ’ αυτού μπορεί να έχει είτε αρνητική είτε θετική άποψη.

Όμως, ο δεύτερος ισχυρισμός του κ. Κούγια, ότι τους αθλητικούς δικαστές διορίζουμε δήθεν εμείς οι τέσσερις και ότι οι αποφάσεις αυτών είναι προϊόν δικής μας βούλησης, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό παρέχουμε προστασία στους παρανομούντες, υπερβαίνει καταφανώς κάθε όριο της νομιμότητας και της λογικής, είναι ψευδέστατος, κακόβουλος και άκρως συκοφαντικός.

Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι οι ισχυρισμοί του κ. Κούγια είναι ιδιαίτερα προσβλητικοί για το πρόσωπο εκάστου εξ ημών, οι τρεις από τους οποίους είμαστε ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, και επιπλέον δεν συνοδεύονται από στοιχεία, η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει

α) να ερωτάται από τους συνομιλητές του, αν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο, το οποίο να συνδέει τόσο το διορισμό, όσο και αυτές ακόμη τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών με όλους εμάς, και σε διαφορετική περίπτωση να του απαγορεύσουν να συκοφαντεί ξεδιάντροπα και να σπιλώνει υπολήψεις τρίτων, μη συμμετεχόντων στη συνομιλία προσώπων, και

β) να διασταυρώσουν τα λεγόμενά του, πριν τη δημοσίευση τους, απευθυνόμενοι ακόμη και σε εμάς, προκειμένου να έχουν τη άποψη μας για τα ως άνω βαρύτατα, δόλια, ανήθικα, αισχρά, ασύστολα και απερίγραπτα ψεύδη του κ. Κούγια.

Όσα, λοιπόν, εν γνώσει της αναληθείας, ισχυρίστηκε και διέδωσε σε βάρος μας ο κ. Κούγιας, προσβάλλοντας διαρκώς, κατά τρόπο ιδιαίτερα βίαιο και βάναυσο, την προσωπικότητά μας, θα αντιμετωπιστούν από εμάς με τα νόμιμα μέσα στον κατάλληλο χρόνο. Επιφυλασσόμεθα, συνεπώς, για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας κατ’ αυτού, για την τελεσθείσα εις βάρος μας άδικη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης και της πρόκλησης βαρύτατης ηθικής βλάβης.

Έτσι λοιπόν, προς αποκατάσταση της στοιχειώδους αλήθειας, υποχρεούμεθα να απευθυνθούμε σε όλα τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα εκπροσωπούντα αυτά υπεύθυνα πρόσωπα και τους αρμοδίους καθ’ ύλην δημοσιογράφους, και να τονίσουμε κατηγορηματικά από τώρα, με την παρούσα δήλωσή μας, για την οποία ελπίζουμε να αφιερωθεί ο ελάχιστος χώρος και χρόνος, σε σύγκριση με αυτόν που αφιερώθηκε στον κ. Κούγια για να εκστομίσει δολίως το απύθμενο σε βάρος μας υβρεολόγιο, τα εξής:

1) Όσον αφορά τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο, οι θέσεις αυτού για το συγκεκριμένο θέμα περιέχονται στην από 24-6-2011 δήλωσή του, η οποία, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, καίτοι απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, από ορισμένα εξ αυτών και μάλιστα από αυτά που φιλοξενήθηκε κατά κόρον ο κ Κούγιας, αποσιωπήθηκε.

2) Ουδέποτε εμείς, είτε όλοι μαζί, όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας, είτε ο καθένας από εμάς χωριστά, είχαμε οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε άμεση, είτε έμμεση, στο διορισμό των αθλητικών δικαστών, αφού αυτός γίνεται από τα προβλεπόμενα από το νόμο αρμόδια όργανα, αλλά ούτε και προς αυτά έγινε ποτέ οποιαδήποτε σχετική υπόδειξη εκ μέρους μας κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, λαμβανομένου υπόψη ότι τους περισσότερους από αυτούς όχι μόνον φυσιογνωμικά, αλλά ούτε και κατ’ όνομα ορισμένοι εξ ημών γνωρίζουμε.

3) Κατόπιν τούτου τα όσα ψευδώς και κακοβούλως ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας, ο οποίος προφανώς έχει εκλάβει την πραότητα και τη σιωπή μας, ως αδυναμία μας να αντικρούσουμε αυτά, ανήκουν αποκλειστικώς και μόνον στη σφαίρα της φαντασίας του.

Συνεπώς, παρακαλούμε όλα τα ΜΜΕ, στις συνεντεύξεις ή συζητήσεις με καλεσμένο τον κ. Κούγια, εφόσον αυτός θέλει να εκφέρει γνώμη επί του συγκεκριμένου θέματος με αναφορά στο πρόσωπό μας, να καλείται να δηλώσει ευθέως:

α) Ποιος ή ποιοι από εμάς, πότε και με ποίο τρόπο, μέσο ή γνωριμία, «διορίσαμε» οποιονδήποτε αθλητικό δικαστή και ποιον δικαστή συγκεκριμένα, και, επίσης, πότε και σε ποια περίπτωση επηρεάσαμε συγκεκριμένη απόφαση αθλητικού οργάνου, παρουσιάζοντας σε κάθε περίπτωση και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία, άλλως να μην επιτρέπεται σ’ αυτόν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά στο πρόσωπό μας, διαφορετικά δε, θα θεωρήσουμε ότι υπάρχει ανοχή στις σε βάρος μας συκοφαντίες εκ μέρους του κ. Κούγια και

β) σε περίπτωση, που ο κ. Κούγιας ήθελε δηλώσει, ότι δεν εννοούσε κάποιον ή κάποιους από εμάς, να ερωτηθεί, γιατί μέχρι τώρα σε όλες τις δηλώσεις του απέδιδε τα ανωτέρω ψευδή γεγονότα, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους αδελφούς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Οι δηλούντες

Δημήτριος Κανελλόπουλος

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Θεόδωρος Κανελλόπουλος

Αθανάσιος Κανελλόπουλος».

 

Πηγή

 

Δεκτή έγινε η παραίτηση του αντεισαγγελέα Κανελλόπουλου

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έκανε δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, με την οποία ζητούσε να αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς.

Μετά την αποδοχή της παραίτησης, ο κ. Τέντες θα ορίσει νέο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την επόπτευση του αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είναι αδελφός του δικηγόρου, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΠΑΕ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ καθώς και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο του παράνομου στοιχήματος και των «στημένων» αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

 

Πηγή

Προβολές : 996


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα