Γιατί πολύς κόσμος εξακολουθεί να φορά μάσκα;

9 Ιουνίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Τόσο η μάσκα όσο και τα «εμβόλια», τα οποία παρουσιάστηκαν ως τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου, απόκτησαν, στην πραγματικότητα, μια μαγική, μια εξωπραγματική ικανότητα «προστασίας».

Όσα κι αν είναι τα έλλογα επιχειρήματα κατά της χρήσης τους, αυτά δεν είναι ικανά να υπερνικήσουν την άλογη μαγική σκέψη ψυχολογικά παλινδρομημένων ανθρώπων οι οποίοι βλέπουν σε αυτά τα αντικείμενα τη «σωτηρία» τους από τον «αόρατο εχθρό».

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ… ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ…
Η μάσκα, αποκάλυψε το μέγεθος της ψυχοπάθειας ενός σάπιου λαού, που δέχεται την σκλαβοποίησή του και την απώλεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, αρκεί να τον αφήσουν να ζήσει την ξεφτιλισμένη ζωή του…
Προσωπικά, εύχομαι να ψοφήσουν το συντομότερο δυνατόν, για να ξεβρωμίσει ο τόπος…
Καλλιόπη Σουφλή

Γιατί πολύς κόσμος εξακολουθεί να φορά μάσκα;
Ούτε υποχρεωτική είναι πια αλλά ούτε και προστατεύει από κάποιον κίνδυνο, όπως κάθε υγιής άνθρωπος πια είναι σε θέση να γνωρίζει.
Θα προσπαθήσω να δώσω μια ψυχολογική εξήγηση.
Όπως όλοι μας βιώσαμε τα δυόμιση τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις των περισσοτέρων χωρών του κόσμου επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου όργιο τρομοκράτησης της ανθρωπότητας με πρόσχημα μια ίωση η οποία, μέσω τεχνικών γκεμπελικής προπαγάνδας, παρουσιάστηκε ως εξαιρετικά επικίνδυνη και θανατηφόρα.
Όπως πολύ σωστά εξηγήθηκε μέσα από τους ψυχολογικούς μηχανισμούς του mass formation, από διακεκριμένους Ψυχολόγους, ο υπαρξιακός φόβος που καλλιεργήθηκε οδήγησε μεγάλες μάζες του πληθυσμού, με προϋπάρχοντα ψυχολογικά θέματα, να βρουν μια διέξοδο σε αυτά τα θέματα στο «πρόσωπο» αυτού του κατασκευασμένου κινδύνου και των «μέτρων» που αποσκοπούσαν στην εξουδετέρωσή του.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως έχει εξηγηθεί, οι μάζες αυτές έγιναν πειθήνια πλάσματα σε οποιοδήποτε μέτρο, όσο παράλογο ή βάρβαρο κι αν ήταν αυτό.
Όμως η διέξοδος αυτή δεν ήταν χωρίς κόστος.
Μιλώντας για άτομα με εύθραυστο «εγώ», το κόστος αυτής της «διεξόδου» ήταν μια πολύ σοβαρή ψυχολογική παλινδρόμηση, με απλά λόγια, ένα πισωγύρισμα σε προγενέστερα αναπτυξιακά στάδια, ένας ψυχολογικός «παλιμπαιδισμός».
Όπως γνωρίζουμε, ένα από τα χαρακτηριστικά των πρώιμων αναπτυξιακών σταδίων, της νηπιακής ηλικίας δηλαδή, είναι η λεγόμενη «μαγική σκέψη», ένα είδος σκέψης με πολύ έντονο το μεταφυσικό στοιχείο.
Συνεπώς τόσο η μάσκα όσο και τα «εμβόλια», τα οποία παρουσιάστηκαν ως τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου, απόκτησαν, στην πραγματικότητα, μια μαγική, μια εξωπραγματική ικανότητα «προστασίας».
Όσα κι αν είναι τα έλλογα επιχειρήματα κατά της χρήσης τους, αυτά δεν είναι ικανά να υπερνικήσουν την άλογη μαγική σκέψη ψυχολογικά παλινδρομημένων ανθρώπων οι οποίοι βλέπουν σε αυτά τα αντικείμενα τη «σωτηρία» τους από τον «αόρατο εχθρό».
Άρα, για να μην μακρυγορώ, η μάσκα πια φοριέται ως φυλαχτό. Έχει αποκτήσει τεράστιες μεταφυσικές ιδιότητες οι οποίες δρουν ως βάλσαμο στους ψυχωσικούς φόβους.
Αυτό δεν θα καταπολεμηθεί με λογικά επιχειρήματα.
Θα ήταν σαν να προσπαθούσαμε να πείσουμε έναν αρχαίο Αιγύπτιο να μη φοράει το παντοδύναμο φυλαχτό του.
Στην εικόνα: αρχαίο Αιγυπτιακό amulet
Eye of Horus Necklace 316L Stainless Steel Ancient Horus Egyptian Symbol of Protection Protective Coptic Jewelry αγοράστε φτηνά — δωρεάν αποστολή, πραγματικές κριτικές με φωτογραφίες — Joom

Πηγή

Προβολές : 768


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα