Για γέλια και για κλάματα... άρχισε το... “ξέπλυμα” από την “ελληνική δικαιοσυνη” για την Εύα που αμάρτησε...

Για γέλια και για κλάματα... άρχισε το... “ξέπλυμα” από την “ελληνική δικαιοσυνη” για την Εύα που αμάρτησε...

15 Δεκεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:379
Μοίρασέ το

 

 

Εισαγγελική έρευνα κατά της Ε.Καϊλή για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα ασκήσουν ποινική δίωξη οι βελγικές εισαγγελικές αρχές για τα ίδια αδικήματα

 

 

 

 

Εδώ θα παιχθεί τεράστιο παρασκήνιο… θα πέσουν λυτοί και δεμένοι για να δικαστεί στην Ελλάδα, που οι δικαστές είναι τίγκα στα παραδικαστικά…

Το σκάνδαλο έχει πολύ μεγάλη ουρά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε πριν από λίγο για την Εύα Καϊλή με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη και η ευρωβουλευτής θα ελεγχθεί για το εάν έχει τελέσει αδικήματα όπως δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Βασική προϋπόθεση για τη διενέργεια της έρευνας, όπως τονίζουν εισαγγελικές πηγές, είναι η Εύα Καϊλή μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της επιχείρησε να πάρει πάνω του όλη τη ευθύνη για το Qatargate.

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ελευθερωθεί η σύντροφός μου και να φροντίσει την 22 μηνών κόρη μας» φέρεται να είπε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

 

Η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με την έρευνα να ανατίθεται σε δύο επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι καλούνται να διακριβώσουν εάν η ευρωβουλευτής προέβη στην τέλεση αξιόποινων πράξεων

•της δωροληψίας πολιτικού προσώπου,

•της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4
του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης), καθώς και

•τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπαρδάκης παρήγγειλε στους 2 εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή. Θα ζητηθεί επίσης πιστοποιητικό για τη δικονομικής πορείας της έρευνας.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την τύχη της εν Ελλάδι ποινικής έρευνας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Όπως προβλέπει το Άρθρο 57 παράγραφος 4 “ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης”

 

Πηγή

Προβολές : 379


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα