Για ποιά... “δικαιοσύνη”, μιλάμε;;;

27 Μαΐου, 2022 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα κύριοι της Ένωσης Εισαγγελέων!

Χωρίς εξηγήσεις, δίχως δισταγμό, η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει τη δημοσιογραφική έρευνα, τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες που καταδεικνύουν πώς δικαστικοί λειτουργοί προέβησαν, στο πλαίσιο της υπόθεσης βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, σε μια σειρά από ενέργειες που δεν συνάδουν με τον νομικό πολιτισμό της χώρας, τη δεοντολογία, τις ηθικές αξίες που υπερασπίζεται διαχρονικά η Δικαιοσύνη.

Τα δημοσιεύματα αυτά αποκάλυψαν ένα νέο παραδικαστικό το οποίο στήθηκε, συντονίστηκε και λειτουργεί από τη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε τον βιασμό της και κατέθεσε μήνυση κατά του βιαστή της, ο οποίος, όπως η ίδια η Αστυνομία ανακάλυψε, ήταν ο Βασίλης Λεβέντης, μέλος της οικογενείας Λεβέντη, που είναι βασικός μέτοχος της Coca-Cola 3E.

 

Η … τιμή της COCA-COLAφαίνεται πως είναι πιο ακριβή από την τιμή της Γεωργίας…

 

Καλλιόπη Σουφλη

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα κύριοι της Ένωσης Εισαγγελέων!

Με μια επίσημη ανακοίνωση – μνημείο υποκρισίας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος παίρνει θέση έναντι των όσων πρωτόγνωρων και ασυνήθιστων φαινομένων απορρύθμισης και σήψης συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς καν να κάνει τον κόπο να πληροφορηθεί τα όσα ασυνήθη συμβαίνουν, η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει «γνωστή ηλεκτρονική ιστοσελίδα» για τα δημοσιεύματά της. Χωρίς εξηγήσεις, δίχως δισταγμό, η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει τη δημοσιογραφική έρευνα, τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες που καταδεικνύουν πώς δικαστικοί λειτουργοί προέβησαν, στο πλαίσιο της υπόθεσης βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, σε μια σειρά από ενέργειες που δεν συνάδουν με τον νομικό πολιτισμό της χώρας, τη δεοντολογία, τις ηθικές αξίες που υπερασπίζεται διαχρονικά η Δικαιοσύνη.

Τα δημοσιεύματα αυτά αποκάλυψαν ένα νέο παραδικαστικό το οποίο στήθηκε, συντονίστηκε και λειτουργεί από τη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε τον βιασμό της και κατέθεσε μήνυση κατά του βιαστή της, ο οποίος, όπως η ίδια η Αστυνομία ανακάλυψε, ήταν ο Βασίλης Λεβέντης, μέλος της οικογενείας Λεβέντη, που είναι βασικός μέτοχος της Coca-Cola 3E.

Όλη η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τα εξής:

 1. Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ως προς την εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και τις διατάξεις σε περίπτωση βιασμού.
 2. Ψέματα και ανακρίβειες από τις ίδιες τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έφθασαν να καταγράψουν και να υιοθετήσουν την πληροφορία περί «τροχαίου» στο οποίο ενεπλάκη η Γεωργία Μπίκα. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου κατέγραψαν δήλωση στην οποία εντίμως προέβη η Γεωργίας Μπίκα και στην οποία αναφερόταν πως κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος του αυτοκινήτου της το πρωί της Πρωτοχρονιάς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα ακούμπησε ένα κολονάκι. Αυτή η έντιμη αναφορά κατέληξε να καταγραφεί από τους αστυνομικούς ως «τροχαίο». Δεν ήταν καθόλου τυχαία η ενέργεια αυτή της Αστυνομίας. Με το δήθεν «τροχαίο» επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί η παρουσία εκχυμώσεων και μωλώπων στα πόδια της Γεωργίας. Μώλωπες και εκχυμώσεις που δεν δικαιολογούνται από μια απλή επαφή σε ένα κολονάκι.
 3. Το ψεύδος πως η Αστυνομία προμήθευσε τη Γεωργία Μπίκα με ουροσυλλέκτη. Ήταν το θύμα βιασμού που μέσα στη σύγχυση και στο σοκ προσπαθούσε να βρει ανοικτό φαρμακείο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για να αγοράσει ουροσυλλέκτες.
 4. Την εκούσια αλλοίωση του πορίσματος του ελβετικού εργαστηρίου.
 5. Την απαράδεκτη ηθικά και νομικά πρόταση της εισαγγελέως διά της οποίας ζητούσε να τεθεί η υπόθεση βιασμού στο αρχείο.
 6. Τις απαράδεκτες για τον νομικό μας πολιτισμό εκφράσεις και χαρακτηρισμούς τους οποίους χρησιμοποιεί η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα για τη Γεωργία Μπίκα.
 7. Τις απαράδεκτες ενέργειες του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελου Καμηλάρη, ο οποίος προχώρησε για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους στην απερίγραπτη και πραξικοπηματική ενέργεια να παύσει τον εισαγγελέα Διαφάνειας στη Θεσσαλονίκη, τον Βασίλη Φλωρίδη.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως επιχειρήθηκε να αποσοβηθεί κάθε έλεγχος δημοσίου υπαλλήλου που ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή από τον εισαγγελέα Διαφθοράς (αστυνομικοί, ιατροδικαστές κ.λπ.).

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει ούτε νύξη στο κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ούτε μία κουβέντα για την πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά συμπεριφορά του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών έναντι ενός συναδέλφου εισαγγελέα, του Βασίλη Φλωρίδη.

Ούτε ένα ερώτημα για το περιεχόμενο της πρότασης της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα διά της οποίας απαλλάσσονται οι αδελφοί Λεβέντη και ο φίλος τους εφοπλιστής.

Ούτε ψήγμα αμφισβήτησης όλων αυτών των ενεργειών.

Για την Ένωση Εισαγγελέων, όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη ήταν καλώς καμωμένα και συνάδουν απολύτως με τη δεοντολογία και τις ηθικές αξίες.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν απαντά σε ένα κυρίαρχο ερώτημα: Γιατί τόσος κόπος και τόσες έκνομες, ασυνήθεις και πρωτόγνωρες ενέργειες ώστε να μη φθάσει ποτέ σε δίκη η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα;

Γιατί θα πρέπει να ισοπεδωθεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και ηθικής προκειμένου τα μέλη της οικογένειας Λεβέντη να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο; 

Η απάντηση είναι προφανής και δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη Δικαιοσύνη, την οποία με τόσο υποκριτική διάθεση δείχνει να υπερασπίζεται η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη Ένωση είναι ένα από τα 7 σωματεία των δικαστικών, και ως εκ τούτου εμείς θα αναμένουμε τη διατύπωση των θέσεων και των υπόλοιπων 6, δεδομένου μάλιστα ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

 

Πηγή

Προβολές : 599


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα