Για τι είδους “εκπαιδευτικούς”, μιλάμε;;;

9 Απριλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:611
Μοίρασέ το

 

Αμείλικτα ερωτήματα για την αδιαφορία των δασκάλων

Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει και διατάσσει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπαιδευτικών του σχολείου του παιδιού για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Οι δάσκαλοι θα κληθούν να εξηγήσουν πως δεν είδαν τα εμφανή σημάδια κακοποίησης ή αν τα είδαν γιατί δεν προχώρησαν σε καταγγελία.

Έχοντας ζήσει τον χώρο της εκπαίδευσης από τα γενοφάσκια μου, καθώς και το κέντρο λήψης των αποφάσεων της Α-Παιδείας, ως υπάλληλος του Υπουργείου Α-Παιδείας, αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω με απόλυτη σαφήνεια και να το υπογράψω είναι, πως μετά την μεταπολίτευση, η κουμμουνιστοποίηση, η αδιαφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και η ύπαρξη πολλών διεστραμμένων και ψυχοπαθών “εκπαιδευτικών”, είναι μια τραγική πραγματικότητα…και όλα κουκουλώνονται…
Ελάχιστοι είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ με την ουσιαστική έννοια του όρου.
ΟΙ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ” ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΝΕΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ … ΠΑ(ΤΕΡΑΣ).
Καλλιόπη Σουφλή

Ένα 14χρονο παιδί κυκλοφορούσε καθημερινά με εγκαύματα στα χέρια και σημάδια κακοποίησης με το κορμί του γεμάτο μώλωπες και εκδορές. 

Επί χρόνια απαρατήρητο από γείτονες, από περαστικούς και κυρίως από τους δασκάλους του.

Ένα αόρατο παιδί που στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης βίωνε επί χρόνια το απόλυτο σωματικό και ψυχικό μαρτύριο στα χέρια του πατέρα του.

Κακοποιούνταν και βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση και όταν προσπαθούσε να αντισταθεί ο πατέρας για τιμωρία έκαιγε τα χέρια του στα μάτια της κουζίνας…

Αυτά τα καμένα παιδικά χέρια δεν μπορεί να μην τα πρόσεξε κανείς. Δεν μπορεί να μην τα είδαν οι δάσκαλοι που είχαν το παιδί στην τάξη τους. Οι άνθρωποι που οφείλουν να έχουν εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη των παιδιών, να ανιχνεύουν τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους και να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κακοποίησης.

Πόσο μάλλον όταν τα σημάδια φωνάζουν για βοήθεια….

Χρειαζόταν μόνο λίγο ίχνος ευαισθησίας, ένα ψήγμα συνείδησης και αίσθησης καθήκοντος και το 14χρονο κοριτσάκι θα μπορούσε να είχε σωθεί νωρίς.

Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει και διατάσσει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπαιδευτικών του σχολείου του παιδιού για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Οι δάσκαλοι θα κληθούν να εξηγήσουν πως δεν είδαν τα εμφανή σημάδια κακοποίησης ή αν τα είδαν γιατί δεν προχώρησαν σε καταγγελία. 

Ο Νόμος 3500/2006 για την ενδο-οικογενειακή βία ορίζει με σαφήνεια πως πρέπει να ενεργήσει ο εκπαιδευτικός.

«Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος, κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού του έργου, με οποιονδήποτε τρόπο πληροφορείται ή διαπιστώνει ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος μαθητή έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνει, χωρίς καθυστέρηση, τον διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ανακοινώνει, αμέσως, την αξιόποινη πράξη στον αρμόδιο εισαγγελέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή.

Την ίδια υποχρέωση έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι υπεύθυνοι των πάσης φύσεως Μονάδων Προσχολικής Αγωγής.”

Η αδιανόητη βία στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης αποκαλύφθηκε από το τηλεφώνημα στην αστυνομία οικείου προσώπου του 47χρονου πατέρα. Ξεκίνησε έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια ανέλαβε το Γραφείο Eνδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Το παιδί από τα τρία του χρόνια μεγάλωνε με τον Ρουμάνο πατέρα του, σεσημασμένο για κλοπές, καθώς η μητέρα τους είχε εγκαταλείψει. 

Η σεξουαλική κακοποίηση επιβεβαιώθηκε από ιατροδικαστή και ο πατέρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπαγε τη 14χρονη, όχι ότι τη βίαζε παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή που επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Παίδων

«Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…», είπε δειλά στους αστυνομικούς. Μετά την ανάρρωσή του, αναμένεται να οδηγηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου θα έχει υποστήριξη ομάδας ψυχολόγων.

 

Πηγή

Προβολές : 611


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα