ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΡΕ;;;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΡΕ;;;

16 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:701
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω κι αναρωτιέμαι: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, Ή ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ;;;

ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ… ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΟΥΝ;;;

Υγειονομική «βόμβα» τα νερά και τα νεκρά ζώα – Κίνδυνος και για μούχλα

Σοβαρές λοιμώξεις και μούχλα απειλούν πλέον τους κατοίκους στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel.

 

Η εθνική καταστροφή που συντελέστηκε με την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, δεν έχει τέλος καθώς οι ειδικοί κάνουν λόγο για υγειονομική «βόμβα», η οποία απειλεί τους κατοίκους της περιοχής με σοβαρές ασθένειες λόγω των νεκρών ζώων, αλλά και των νερών που ακόμα λιμνάζουν.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (16/09), υγιεινολόγος και λέκτορας Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος, μίλησε στο MEGA, τονίζοντας: «Είναι μία σύνθετη κατάσταση. Οι κίνδυνοι είναι σε δύο επίπεδα: Σε αυτούς που είναι ήδη εδώ και σε αυτούς που έρχονται. Οι κίνδυνοι που είναι εδώ, αφορούν στο μολυσμένο νερό και είναι πρόβλημα που είναι σε εξέλιξη. Οι γαστρεντερίτιδες είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν πρέπει να είναι πόσιμο σε αυτή τη φάση. Δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο νερό αυτό και μόνο στο εμφιαλωμένο νερό για όλες τις χρήσεις».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεύτερον, ενδεχομένως να έχουμε ζητήματα με τις σορούς των νεκρών ζώων, που ήδη έχουμε κάποια ζητήματα, και έχουν κάνει ζημιά, αλλά και για τα πτώματα των τρωκτικών με τον κίνδυνο της λεπτοσπείρωσης να είναι εμφανής. […] Σε δεύτερο χρόνο είναι η παρουσία των κουνουπιών. Ήδη πριν από την κακοκαιρία Daniel είχαμε κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Καρδίτσας και της Λάρισας. Τα κουνούπια σχετίζονται με τα στάσιμα νερά και επομένως αυτό σημαίνει και αύξηση των κρουσμάτων με τον ιού του Δυτικού Νείλου. Διάβασα ότι θα γίνουν εκτεταμένοι ψεκασμοί με drones, αλλά είναι ένα φαινόμενο που θα δούμε ότι θα αυξηθεί».

Επίσης, ο κ. Ντελέζος ανέφερε: «Το δεύτερο στάδιο είναι που έχει να κάνει με την μεταφορά χημικών, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ό,τι έχει μεταφερθεί από τις πλημμύρες που έχει πλήξει αποθήκες τέτοιων υλικών. Τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα χωρίζονται σε οργανικά και ανόργανα. Τα οργανικά είναι αυτά που η γη μπορεί να τα αποικοδομήσει. Τα ανόργανα χρειάζονται χημικά για τα αποικοδομηθούν. Αυτά αν περάσουν στο υπέδαφος, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις με άλλα ειδικά χημικά για να μπορούν να αδρανοποιηθούν».

Ο κ. Ντελέζος υπογράμμισε αναφορικά με την κατάσταση για τους κατοίκους που έχουν ήδη μπει στα σπίτια τους: «Έχουμε αύξηση των αναπνευστικών μολύνσεων, λοιμώξεις και πλέον δρα το φαινόμενο της μούχλας, το οποίο θα μας απασχολήσει αρκετά τον χειμώνα που έρχεται. Η αύξηση της υγρασίας θα προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η μούχλα έχει περάσει στα σπίτια, υπάρχει στο χώμα. Αυτό δεν μας απασχολεί, αλλά το χώμα αυτό έχει μπει στα σπίτια. Όταν στεγνώσει το χώμα, κάνει σπόρους που είναι αερομεταφερόμενοι. Έχουμε τον σοβαρό μύκητα, τον ασπέργιλλο, που μας έχει δώσει σοβαρές βλάβες στην υγεία. Είναι μεταδοτικός μέσω του αέρα όταν υπάρχει μούχλα».

 

«Ο κόσμος δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα αυτά, παρά μόνο με πλαστικά γάντια, γαλότσες, και αν τραυματιστεί, δεν πρέπει να έρθει καθόλου σε επαφή. Έχουν γίνει και λάθη στην απολύμανση. Ο ασβέστης στα νεκρά δεν λειτουργεί απολυμαντικά, χρειάζεται ένα διάλυμα 25%, δηλαδή με νερό. Αυτό είναι και βασικό. Επίσης, η χλωρίνη παρουσία νερού και ρύπου δεν δρα, πρέπει να στεγνώσει. Πρέπει να απομακρυνθεί ο ρύπος αφού στεγνώσει. Η μούχλα πρέπει να φύγει σε 48 ώρες από την στιγμή που το σπίτι κρίνεται κατοικήσιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υγιεινολόγος και λέκτορας Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

 

Πηγή

Προβολές : 701


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα