Γι αυτό οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ : Το Αυξημένο CO2 κάνει τις Καλλιέργειες Τροφίμων και τα Βότανα Πιο Θρεπτικά και Ενδυναμώνει τις Φαρμακευτικές τους Ιδιότητες 

27 Ιουνίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Καθώς οι παγκοσμιοποιητές εντείνουν τον πόλεμό τους κατά του άνθρακα, οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν πίσω τις κοινότητές τους και να υιοθετήσουν τις αρχές της μόνιμης καλλιέργειας (permaculture). Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκαταστήσουμε την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών του εδάφους και να δημιουργήσουμε τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που θα αναδείξουν μια βιοποικιλότητα καλλιεργειών, βοτάνων και υπερτροφών.

Κατά ειρωνεία της τύχης, οι ίδιοι “ειδικοί” που θέλουν να “αποτρέψουν την επόμενη πανδημία” έχουν κακήν κακώς ζητήσει την εξάλειψη τόσο των ανθρώπων όσο και του άνθρακα.

 

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

17 Ιουνίου 2022 από τον  Lance D Johnson – Διαβάστε το εδώ


Ο πόλεμος κατά του άνθρακα είναι ένας πόλεμος κατά της ίδιας της ζωής. Είναι ένας πόλεμος κατά της υγείας των φυτών, των ζώων και της ανθρώπινης ζωής. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι μόνο απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, αλλά κάνει επίσης τα φυτά πιο θρεπτικά, πολλαπλασιάζοντας τη φαρμακευτική τους αξία. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξάνουν την παραγωγή βιταμινών και μετάλλων των φυτών. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξάνουν την παραγωγή των φυτών σε φλαβονοειδή, φαινολικά, αιθέρια έλαια, τανίνες, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και άλλα φυτοχημικά.

 

Οι άνθρωποι και τα ζώα εξαρτώνται από τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα φυτοχημικά που παρέχει το φυτικό βασίλειο. Όταν τα φυτά στερούνται βασικών στοιχείων όπως ο άνθρακας, δεν μπορούν να παρέχουν την τροφή που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ευδοκιμήσουν. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπερνά τα οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους, θα υπάρχει μεγαλύτερη παγκόσμια ανάγκη για θερμότερες θερμοκρασίες, μεγαλύτερες καλλιεργητικές περιόδους και υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει εξαιρετικά φαρμακευτικές καλλιέργειες, βότανα και υπερτροφές.

 

  • Ο εμπλουτισμός με CO2 ενισχύει σημαντικά τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Μια ερευνητική ομάδα (AbdElgawad et al.) διεξήγαγε μια μελέτη εμπλουτισμού με CO2 σε κύμινο. Αυτό το βότανο καλλιεργείται παγκοσμίως και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών ανθρώπινων παθήσεων, από τη διάρροια και τη χολέρα έως το άσθμα και την υπέρταση. Το κύμινο έχει ιστορικό φαρμακευτικής χρήσης ως αντιβακτηριακό, ανθελμινθικό, αντιμυκητιασικό, αντιαλλεργικό και βρογχοδιασταλτικό. Επειδή αποτελεί πολύτιμο φάρμακο παγκοσμίως, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους για την προώθηση της ανάπτυξής του και την αύξηση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του.

 

Οι ερευνητές καλλιέργησαν το βότανο σε δύο ελεγχόμενα περιβάλλοντα. Το ένα περιβάλλον περιείχε 400 ppm CO2 και το άλλο ήταν εμπλουτισμένο με αυξημένο επίπεδο CO2 620 ppm CO2. Τα φυτά συλλέχθηκαν ως βλαστάρια μετά από εννέα ημέρες ανάπτυξης και ως ώριμα φυτά μετά από 45 ημέρες ανάπτυξης. Οι ερευνητές ποσοτικοποίησαν τις διαφορές στη φαρμακευτική τους αξία. Το περιβάλλον με υψηλό CO2 ενίσχυσε τη φωτοσύνθεση, την περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, καθώς και το νωπό και ξηρό βάρος των φυτών. Στα βλαστάρια, οι αυξήσεις αυτές ήταν 66%, 50%, 64% και 120%, αντίστοιχα. Στα ώριμα φυτά, οι αυξήσεις αυτές ήταν 40%, 44%, 48% και 29% αντίστοιχα.

Αυτές οι αυξήσεις ήταν μόνο η αρχή. Ο εμπλουτισμός με CO2 αύξησε επίσης την περιεκτικότητα των φυτών σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος και ακατέργαστες ίνες. Ο εμπλουτισμένος με CO2 κύμινος παρήγαγε επίσης περισσότερα μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα, φαινολικά και αντιοξειδωτικά και τελικά παρήγαγε πιο ισχυρές αντιβακτηριακές δραστηριότητες. Αυτές οι αυξήσεις της φαρμακευτικής ποιότητας παρατηρήθηκαν στο στάδιο των βλαστών και στα ώριμα φυτά. Ο εμπλουτισμός με CO2 μπορεί να μετατρέψει τα βότανα σε εξαιρετικά αποτελεσματικά φάρμακα που καταπολεμούν μολυσματικές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και καρκίνους.

 

  • Ο εμπλουτισμός με CO2 ενισχύει τις αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντικαρκινικές ιδιότητες των φυτών

Σε μια άλλη μελέτη, οι επιστήμονες εμπλούτισαν το Arthrospira platensis με CO2. Αυτό το κυανοβακτήριο καλλιεργείται από αλκαλικά νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το υψηλότερο ατμοσφαιρικό CO2 προκάλεσε αυξήσεις στην αναλογία άνθρακα προς άζωτο, η οποία “προκαλεί τη σύνθεση δευτερογενών μεταβολιτών μέσω της κατανομής άνθρακα στον δευτερογενή μεταβολισμό”. Η σημαντική αύξηση της περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες ενίσχυσε τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού “συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών, αντιιικών, αντιοξειδωτικών, αντιθρομβωτικών, αγγειοδιασταλτικών και αντικαρκινογόνων“.

 

Τα εμπλουτισμένα με CO2 δείγματα ενίσχυσαν τις αντιβακτηριακές ιδιότητες κατά της Salmonella enterica, της Escherichia coli και της Klebisella pneumoniae. Επίσης “έδειξαν τις ισχυρότερες κυτταροτοξικές δραστηριότητες προς τα καρκινικά κύτταρα“, ενισχύοντας την ικανότητα του φυτού να “αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπινων καρκίνων του παχέος εντέρου (HCT-116), του μαστού (MCF-7) και των ωοθηκών (OVCAR)“.

 

Μια πληθώρα μελετών αποδεικνύει ότι ο εμπλουτισμός με CO2 προκαλεί αύξηση των αντικαρκινικών, αντιβακτηριακών και αντιιικών βιοενεργειών. Αυτές οι βελτιώσεις ενισχύουν τη φαρμακευτική αξία του θυμαριού, του βραζιλιάνικου τζίνσενγκ, του πράσινου τσαγιού, του βασιλικού, της μέντας, της γκουάβα, της καβά, του ιβίσκου, της βαλεριάνας κ.λπ.

 

  • Πώς να ανταπεξέλθετε κατά τη διάρκεια της επόμενης “πανδημίας”

Έτσι θα επιβιώσει ο παγκόσμιος πληθυσμός από τις επερχόμενες επιδημίες και πανδημίες… Πρέπει να βγουν από το παράδειγμα του φόβου που τους έχει επιβληθεί στο μυαλό. Πρέπει να τερματίσουν την υποταγή τους στη θεωρία των μικροβίων και την ιατρική δικτατορία που έχει επιφέρει. Πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να αυξήσουν τη βιοποικιλότητα και να ενισχύσουν τις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών. Αυτή η φυτική τροφή είναι που χτίζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα φάρμακα που συντίθενται στα φυτά είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός εσωτερικού κυτταρικού εδάφους που ματαιώνει τις ασθένειες και χτίζει την ανοσία σε ανθρώπους και ζώα.

 

Καθώς οι παγκοσμιοποιητές εντείνουν τον πόλεμό τους κατά του άνθρακα, οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν πίσω τις κοινότητές τους και να υιοθετήσουν τις αρχές της μόνιμης καλλιέργειας (permaculture). Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκαταστήσουμε την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών του εδάφους και να δημιουργήσουμε τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που θα αναδείξουν μια βιοποικιλότητα καλλιεργειών, βοτάνων και υπερτροφών.
Κατά ειρωνεία της τύχης, οι ίδιοι “ειδικοί” που θέλουν να “αποτρέψουν την επόμενη πανδημία” έχουν κακήν κακώς ζητήσει την εξάλειψη τόσο των ανθρώπων όσο και του άνθρακα. Αυτοί οι λεγόμενοι φιλάνθρωποι επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στις μολυσμένες με γλυφοσάτη, μονοκαλλιεργητικές γεωργικές πρακτικές που καταστρέφουν την ποιότητα του εδάφους, τη βιοποικιλότητα και τη φαρμακευτική αξία των φυτών. Αυτοί οι “φιλάνθρωποι” θέλουν να συνεχίσουν να ψεκάζουν τοξίνες στα τρόφιμα και να τροποποιούν τα γονιδιώματα των φυτών για την εξουσία και το κέρδος τους. Θέλουν να συλλάβουν τον άνθρακα στο υπέδαφος και να λιμοκτονήσουν τη ζωή των φυτών, ώστε οι άνθρωποι να στερηθούν τη διατροφή και τα πολύτιμα φάρμακα. Εν ολίγοις, αυτοί οι παγκοσμιοποιητές οπλοποιούν τη φύση σε κάθε επίπεδο, καθώς προσπαθούν να λιμοκτονήσουν τους ανθρώπους και να επωφεληθούν από την ανθρώπινη αρρώστια και ασθένεια.
****
Οι πηγές περιλαμβάνουν:

 

—————–

Δικτυογραφία :

HUGE FINDING: Higher CO2 makes food crops and herbs more nutritious and medicinal

https://www.climate.news/2022-06-17-higher-co2-makes-plants-more-nutritious-medicinal.html#

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 529


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα