Γυρίσαμε την πλάτη μας στις αξίες στις οποίες θεμελιώθηκε αυτό το έθνος, και ως αποτέλεσμα βιώνουμε τώρα κοινωνική παρακμή σε επική κλίμακα.

Γυρίσαμε την πλάτη μας στις αξίες στις οποίες θεμελιώθηκε αυτό το έθνος, και ως αποτέλεσμα βιώνουμε τώρα κοινωνική παρακμή σε επική κλίμακα.

26 Μαρτίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:417
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω …Μια φορά κι έναν καιρό, η Αθήνα ήταν μια πρωτεύουσα στολίδι…

Σήμερα, έχει καταντήσει η χαβούζα των κοπράνων των λαθροεισβολέων.

Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ…

 

Μια φορά κι έναν καιρό, εκατομμύρια νέοι από όλη την Αμερική συνέρρεαν στις ταχέως αναπτυσσόμενες μητροπολιτικές μας περιοχές.

 

Σήμερα, υπάρχει μαζική έξοδος από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές μας περιοχές λόγω των απολύτως άθλιων συνθηκών. Εάν δεν είστε ακόμη πεπεισμένοι ότι είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, αφιερώστε λίγο χρόνο περιπλανώμενοι στις βασικές αστικές περιοχές μας.

 

Η Νέα Υόρκη, το Ντιτρόιτ, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και η Βαλτιμόρη ήταν κάποτε τόσο όμορφες πόλεις…

Ότι έγινε στις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις των ΗΠΑ, γίνεται και στην Ελλάδα…
Στις ΗΠΑ, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στις Αξίες που θεμελίωσαν το έθνος τους, κι αυτό, αφού  ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ… ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΗΠΑ… ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ… ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΕΠΡΑ…
Στην Ελλάδα, η λεηλασία των εβραίων σιωνιστών, ξεκίνησε από την Επανάσταση του 1821… μόνο που ξεκινήσαμε να το συνειδητοποιούμε τώρα… και δυστυχώς η πλειοψηφία δεν θέλει να το συνειδητοποιήσει…
ΟΙ ΗΠΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ…
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΕΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΦΘΕΙΡΑΝ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…
ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…
Καλλιόπη Σουφλή

Εάν η Αμερική οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί τόσες πολλές από τις μεγάλες πόλεις μας έχουν γίνει βόθροι βίας, ναρκωτικών, κλοπών, σκουπιδιών και αστέγων;

Μια φορά κι έναν καιρό, εκατομμύρια νέοι από όλη την Αμερική συνέρρεαν στις ταχέως αναπτυσσόμενες μητροπολιτικές μας περιοχές. Σήμερα, υπάρχει μαζική έξοδος από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές μας περιοχές λόγω των απολύτως άθλιων συνθηκών. Εάν δεν είστε ακόμη πεπεισμένοι ότι είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, αφιερώστε λίγο χρόνο περιπλανώμενοι στις βασικές αστικές περιοχές μας. Οι λαμπερές νέες πόλεις που έχτισαν οι προηγούμενες γενιές Αμερικανών για εμάς εκφυλίζονται με ρυθμό που είναι απολύτως εκπληκτικός.

Απλά δείτε τι συμβαίνει στη Νέα Υόρκη. Πριν από μερικές δεκαετίες, ήταν ακόμα σε σχετικά καλή κατάσταση.

Αλλά τώρα κατεβαίνει τους σωλήνες πολύ γρήγορα.

Ένα εμπορικό κέντρο στο Big Apple που κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή μόλις πριν από δέκα χρόνια κλείνει οριστικά επειδή οι συνθήκες στην πόλη έχουν γίνει τόσο αφόρητες…

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ εμπορικό κέντρο της πόλης με δεκάδες καταστήματα σχεδιάζει να κλείσει τα καταστήματα καθώς η επιδημία κλοπών στην Αμερική συνεχίζει να πλήττει τις επιχειρήσεις.

Η εταιρεία λιανικής Westfield ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τερματίσει τη μίσθωση και να διακόψει όλες τις δραστηριότητες με το Fulton Center στο Κάτω Μανχάταν.

Ο Westfield έβαλε στυλό σε χαρτί σε μια μίσθωση δύο δεκαετιών το 2014.

Ωστόσο, καθώς τα επίπεδα κλοπής και αστέγων συνεχίζουν να αυξάνονται, η εταιρεία αποφάσισε να παραιτηθεί από τη σύμβαση 10 χρόνια νωρίτερα.

Ο Westfield ανέφερε την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τις ανησυχίες για την ποιότητα ζωής ως τον λόγο για τον τερματισμό της μίσθωσης.

Ναι, τα πράγματα είναι πραγματικά τόσο άσχημα.

Η απομάκρυνση από το έργο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά ο Westfield προφανώς έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι συνθήκες δεν πρόκειται να βελτιωθούν σύντομα.

Ακριβώς επειδή μια πόλη ήταν σπουδαία κάποια στιγμή δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα υπέροχη.

Το Ντιτρόιτ ήταν κάποτε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά τώρα έχει γίνει μια προειδοποιητική ιστορία …

Το Ντιτρόιτ ήταν κάποτε το σύμβολο της πανίσχυρης βιομηχανικής δύναμης της Αμερικής. Ήταν το σπίτι των “Big Three” αμερικανικών εταιρειών αυτοκινήτων που κυριαρχούσαν στην παραγωγή αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Ήταν η επιτυχία της Αμερικής στην ανάπτυξη μιας μεγάλης βιομηχανικής μεσαίας τάξης.

Σήμερα βρίσκει κανείς άρθρα όπως  το  « The Death of a Great American City: γιατί κάποιος εξακολουθεί να ζει στο Ντιτρόιτ;» του Guardian ; Τι συνέβη λοιπόν σε αυτό που κάποτε ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της ζώνης σκουριάς; Η ιστορία του Ντιτρόιτ είναι μια πολύ μεγαλύτερη ιστορία για το τι συμβαίνει  στην πόλη Gary στην Ιντιάνα – μια πόλη φάντασμα στα σκαριά .

Άλλες μεγάλες πόλεις θα πρέπει να μάθουν από αυτό που συνέβη στο Ντιτρόιτ.

Αντίθετα, πολλοί από αυτούς κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη.

Χρόνια προοδευτικών πολιτικών έχουν μετατρέψει μερικές από τις πιο ελκυστικές πόλεις μας σε σόου τρόμου.

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που η αίγλη του Χόλιγουντ προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά τώρα το Χόλιγουντ είναι γεμάτο με καταυλισμούς αστέγων …

Ένας μεγάλος καταυλισμός αστέγων στη Λεωφόρο Χόλιγουντ, που οι κάτοικοι λένε ότι είναι ένα hotspot για την πώληση και την αγορά ναρκωτικών, μια σκουπιδότοπη σκηνή που λένε ότι χρειάστηκε τρεις μήνες για να καθαριστεί η πόλη, έχει προκαλέσει συνεχείς ανησυχίες καθώς οι αδέσποτοι κάτοικοι επιστρέφουν ήδη στην τοποθεσία.

Οι καταυλισμοί είναι ένα επίμονο πρόβλημα που μαστίζει γειτονιές όχι μόνο στο Χόλιγουντ αλλά και σε όλο το μεγαλύτερο Λος Άντζελες.

Οι συνθήκες είναι παρόμοιες στο βορρά στο Σαν Φρανσίσκο.

Έχω γράψει εκτενώς για τις ορδές των εξαρτημένων που περιφέρονται άσκοπα στους δρόμους. Αυτοί οι εθισμένοι αφήνουν σκουπίδια και ανθρώπινα περιττώματα όπου κι αν πάνε, και ως αποτέλεσμα το Σαν Φρανσίσκο είναι μια εξαιρετικά βρώμικη πόλη σήμερα.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, η ίδια η πόλη «ρίχνει ακατέργαστα λύματα και σκουπίδια απευθείας στον κόλπο σε μέγεθος που είναι σχεδόν ακατανόητο» …

Ο Sejal Choksi-Chugh, εκτελεστικός διευθυντής της Baykeeper, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μόλυνση του κόλπου με λύματα και σκουπίδια, και όσοι ρυπαίνουν πρέπει να λογοδοτήσουν. Η απόρριψη εκατομμυρίων γαλονιών ακατέργαστων λυμάτων στο Mission Creek and the Bay είναι απαράδεκτη, αποτρέψιμη και παράνομη».

Σχεδόν όλες οι εκκενώσεις του SFPUC ρέουν στο Mission Creek και στο Islais Creek, διαπίστωσε ο Baykeeper. Οι επιτόπιοι ερευνητές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης επισκέφτηκαν το Mission Creek κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων αποχετεύσεων και είδαν την παρουσία κοπράνων, πλαστικών, συρίγγων και προφυλακτικών στο νερό.

«Το Σαν Φρανσίσκο ρίχνει ακατέργαστα λύματα και σκουπίδια απευθείας στον κόλπο σε μέγεθος που είναι σχεδόν ακατανόητο», δήλωσε ο δικηγόρος του Baykeeper, Eric Buescher.

Μπλιαχ!

Νόμιζα ότι οι προοδευτικοί έπρεπε να είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην ανατολική ακτή, η πόλη της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό είδος κρίσης.

Μετά από χρόνια καταστροφικών πολιτικών, η έλλειψη αστυνομίας στην πόλη έχει φτάσει σε «αποκαλυπτικό» επίπεδο…

Η Βαλτιμόρη αντιμετωπίζει τώρα αποκαλυπτικά επίπεδα ελλείψεων αστυνόμευσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ΤΡΕΙΣ αστυνομικοί περιπολούσαν μια ολόκληρη συνοικία 61.000 κατοίκων.

Η αστυνομία δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί σε κλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής επίθεσης.

Το τμήμα αναβάλλει τώρα την εκπαίδευση της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να λύσει τις ελλείψεις.

Κάποια στιγμή στη ζωή μου, επισκεπτόμουν τη Βαλτιμόρη αρκετά τακτικά.

Και ήμουν πάντα ευγνώμων που βγήκα με ασφάλεια από την πόλη.

Φυσικά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα τώρα, και σε αυτό το σημείο δεν ξέρω γιατί κάποιος θα ήθελε ακόμα να ζήσει εκεί.

Το Πίτσμπουργκ αντιμετωπίζει επίσης πολύ σοβαρή έλλειψη αστυνομικών.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα έχουν γίνει τόσο άσχημα που η αστυνομία στην πόλη δεν θα «ανταποκρίνεται πλέον σε κλήσεις που δεν βρίσκονται σε εξέλιξη έκτακτης ανάγκης» …

Από τη Δευτέρα, η αστυνομία του Πίτσμπουργκ δεν θα ανταποκρίνεται σε κλήσεις που δεν βρίσκονται σε εξέλιξη έκτακτης ανάγκης.

Ο επικεφαλής Larry Scirotto θέλει να μειώσει τον όγκο των κλήσεων από περίπου 200.000 κλήσεις ετησίως σε περίπου 50.000.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι κλήσεις για εγκληματικές ατασθαλίες, κλοπές, παρενόχληση και συναγερμοί διάρρηξης, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, θα αντιμετωπίζονται από την τηλεφωνική μονάδα αναφοράς ή την ηλεκτρονική αναφορά.

Έτσι μοιάζει ένα έθνος σε παρακμή.

Γυρίσαμε την πλάτη μας στις αξίες στις οποίες θεμελιώθηκε αυτό το έθνος, και ως αποτέλεσμα βιώνουμε τώρα κοινωνική παρακμή σε επική κλίμακα.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο  «Chaos»  είναι διαθέσιμο  σε χαρτόδετο βιβλίο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο του ενημερωτικό δελτίο Substack  εδώ .

 

theeconomiccollapseblog.com

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 417


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα