Γ. Λακόπουλος: Η δύσκολη ώρα του Καραμανλή – Η τιμή της ΝΔ στα χέρια του. (Ένας κάργα Καραμανλικός δημοσιογράφος, δίνει στον ΑΜΙΛΗΤΟ ΒΟΥΔΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ιδιότητες και χαρακτηρισμούς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ)

Γ. Λακόπουλος: Η δύσκολη ώρα του Καραμανλή – Η τιμή της ΝΔ στα χέρια του. (Ένας κάργα Καραμανλικός δημοσιογράφος, δίνει στον ΑΜΙΛΗΤΟ ΒΟΥΔΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ιδιότητες και χαρακτηρισμούς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ)

26 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:376
Μοίρασέ το

 

Το δίλημμα είναι πολύ δύσκολο, αλλά και κρίσιμο για το μέλλον της ΝΔ και της χώρας.

Το ότι ο δημοσιογράφος είναι καραμανλικός, δεν θα πρέπει να χωρά καμία αμφιβολία…
Όταν όμως ο δημοσιογράφος κομματικοποιείται, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ…
Πάμε να δούμε μαζί πως … ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ…
Και μόνο το γεγνός πως θεωρεί τον Καραμάν Αλή, έντιμο, μου σηκώνεται η τρίχα…
Θεωρεί “έντιμο” αυτόν που ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Θεωρεί τους πρώην υπουργούς ΣΙΟΥΦΑ, ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ, ΩΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ…
ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΣΙΟΥΦΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ.
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ;;;
ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟ 2006;;;
ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ;;;
“Ο πολιτικός βίος του Καραμανλή είναι άμεμπτος και η προσωπική του ακεραιότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.” γράφει ο …δημοσιογράφος…
Να πηδήξω τώρα που βρέχει από τον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη, ή να το αφήσω;;;
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΡΕ ΛΑΚΟΠΟΥΛΕ;;;
ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ, ΡΕ ΛΑΚΟΠΟΥΛΕ;
ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟ ΝΤΟΝΜΕ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕ ΛΑΚΟΠΟΥΛΕ;;;
Το γαλλικό περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας MARIANNE, γιατί μιλάει με τα σκληρότερα λόγια γι αυτόν και τον κατατάσσει ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;;;
ΤΑ 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ;;;
ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΣ, ΛΑΚΟΠΟΥΛΕ;;;
ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όταν ο δημοσιογράφος κομματικοποιείται, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…

Αν υπάρχει ένα δημόσιο πρόσωπο στη θέση του οποίου κανείς έντιμος πολιτικός δεν θα ήθελε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή, είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής:

Σηκώνει στην πλάτη του τιμή ενός κόμματος και οι παραδοσιακοί οπαδοί του περιμένουν να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση των απολογούμενων για δημοκρατική έκτροπη από την κυβερνητική ηγεσία.

Το πρόβλημα είναι ορατό από καιρό στον πολιτικό φορέα της συντηρητικής Παράταξης. Στη θέση των Καραμανλήδων βρίσκεται ο γιός του Κώστα Μητσοτάκη και στη θέση του Σιούφα, του Σουφλιά, του Μολυβιάτη, του Βαληνάκη, του Χηνοφώτη, ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Σκέρτσος, ο Γεραπετρίτης, ο Φλώρος.

Στη θέση του Χατζηδάκη βρίσκεται ο Χατζηδάκης, αλλά με υλικό στα χέρια του Μητσοτάκη, να βγάλει ένα χρόνο ολόκληρη δισκογραφική. Αντί να κυβερνάει, άκουγε τους υπουργούς του και τώρα κάνει τον ανήξερο: «είμαι εγώ τέτοιος άνθρωπος;»

Όπως και αν αξιολογεί κανείς την κυβερνητική θητεία του Καραμανλή, ο πολιτικός βίος του είναι άμεμπτος και η προσωπική του ακεραιότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Αναδείχθηκε στην ηγεσία του κόμματός του, με παράκληση των στελεχών του και χωρίς να χρησιμοποιήσει δημοσίους πόρους-όπως άλλοι. Και επικράτησε ως ηγέτης της, εκτός από την πολιτική επάρκεια και με τις αρετές και τον χαρακτήρα του: γήινος, ανοιχτόμυαλος πατριώτης και με ενδιαφέρον για τον καθημερινό άνθρωπο.

Παρέλαβε τη ΝΔ σαν κλοτσοσκούφι του ΠΑΣΟΚ, και την οδήγησε στην κυβέρνηση, από την οποία ο ίδιος έφυγε με αξιοπρέπεια και χωρίς να τον βαρύνει η παραμικρή σκιά. Άλλους βαρύνουν σκιές για τη συμπεριφορά τους απέναντί του.

Έκτοτε, δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή να του καταλογιστεί ανάμειξη στα εσωκομματικά, και υπονόμευση των διαδόχων του. Ακόμη και όταν αυτός ήταν ο Κυριάκος, τον οποίο ο ίδιος έβαλε στην πολιτική.

Κανείς δεν θα ισχυρισθεί ποτέ ότι ο Καραμανλής δεν ήξερε με ποιόν έχει να κάνει. Ή ότι δεν ξέρει τι έχει κάνει στη ΝΔ ως επικεφαλής της και στη χώρα ως Πρωθυπουργός, ο «υιός του πατρός».

Αλλά σεβάστηκε -με πόνο ψυχής σε κάποιες περιπτώσεις, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά- στο ακέραιο την επιλογή της κομματικής βάσης και την ψήφο του ελληνικού λαού. Αυτόν εξέλεξαν…

Από το 2019, ο Καραμανλής επενέβη μόνο δυο φορές στο δημόσιο χώρο, με αναφορά στην κυβέρνηση, για να υπερασπιστεί τη ιδρυτική ταυτότητα και τις αρχές της ΝΔ, αλλά και την ακεραιότητα της Ελλάδας. Μια για θέμα εθνικής σημασίας και μία για ένα κρίσιμο ζήτημα Δημοκρατίας. Και τα δυο μένουν ανοιχτά και το δεύτερο συγκλονίζει την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Την πρώτη φορά, προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό μην διανοηθεί να «τα βρει με την Τουρκία» κατά τις «υποδείξεις εταίρων και σύμμαχων» που δεν εξυπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα. Και τη δεύτερη, ζήτησε να πέσει «άπλετο φως» στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Με λίγα λόγια και μετρημένα…

– «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

Η Τετάρτη 25η Ιανουαρίου 2023 θα πρέπει να ήταν μέρα πολύ δύσκολη για τον Καραμανλή. Σαν αυτές που κανείς πολιτικός δεν θέλει στη σταδιοδρομία του: το κόμμα που διοίκησε για 12 χρόνια, κατηγορείται βάσιμα ότι έχει οδηγηθεί στον αντίθετο δρόμο από τους κώδικες αξιών του και παραβιάζει το Σύνταγμα.

Ακριβώς την ώρα που ο ίδιος ετοιμάζεται, κατά τις πληροφορίες, να διαχωρίσει, ιστορικά, τη θέση του -αποσύροντας με αξιοπρέπειά και υποδειγματικό πολιτικό ήθος την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ- συνέβη αυτό που δεν θα ήθελε με τίποτε:

-Κατατέθηκαν στη Βουλή επίσημα στοιχεία για τις παράνομες υποκλοπές της ΕΥΠ με ευθύνη του Πρωθυπουργού- του οποίου στόχος παρακολούθησης έγινε ακόμη και η ηγεσία του Στρατεύματος.

Ταυτόχρονα, ο Μητσοτάκης κλιμάκωσε με κυνισμό τη συσκότιση και αλιτήριοι εκπρόσωποί του βάζουν φωτιά στην πολιτική ζωή, με ευτελείς αντιπερισπασμούς.

Τα «άκρα» που είχε αποκλείσει ο Καραμανλής από τη ΝΔ, δίνουν τον τόνο στη σημερινή συμπεριφοράς της έναντι των θεσμών και της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του για την κατάλυση του κράτους Δικαίου και αυτό έχει καταλυτικές συνέπειες στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: αλλάζει την ευρωπαϊκή και δημοκρατική φυσιογνωμία του, την αίσθηση αποστολής του και την προσήλωση στους κοινοβουλευτικούς κανόνες που άφησε ως παρακαταθήκη ο ιδρυτής του.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας Μητσοτάκης διευθύνει τη ΝΔ με υποκλοπές, όχι μόνο σε βάρος αντιπάλων του, αλλά και των στελεχών της.

Τα βλέμματα της κομματικής βάσης, των συνειδητών οπαδών της συντηρητικής παράταξης, βουλευτών και στελεχών σε όλη τη χώρα στρέφονται στον Καραμανλή: Τι πρέπει να κάνει;

– Μια εκδοχή είναι να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στης Βουλή να διαχωρίσει τη θέση του δια της αποχώρησής του από την επόμενη. Όπως θα έλεγε ο Ελύτης: «Εγώ φεύγω, εσείς να δούμε τώρα…»

Πώς θα το κάνει, όμως, όταν στην ψηφοφορία της Παρασκευής θα έχει δώσει την ψήφο του; Ποια πολιτική αξία και ποιο συμβολικό περιεχόμενο ηθικής, θα έχει η απουσία του εφεξής, αν επιτρέψει δια της σιωπής του στον Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τις ανήθικες μεθόδους για την άλωση της ΝΔ και της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας;

– Η άλλη εκδοχή είναι να διαχωρίσει στη Βουλή τη θέση του δίκην καταγγελίας -ή έστω να αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία, παραιτούμενος- με βάση το προφανές: ότι αντί για το «άπλετο φως» που ζήτησε, ο Μητσοτάκης απαντάει με συγκάλυψη και διολίσθηση σε πρακτικές υποκόσμου.

Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση -πλην του ότι θα του επιτεθεί το πανάθλιο σύστημα του Νεομητσοτακισμού, όπως έχει ξανακάνει δια των γελωτοποιών του Βασιλέως, με την κατηγορία της προεκλογικής υπονόμευσης του κόμματος και… συνδρομή στον… ΣΥΡΙΖΑ- υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα:

Διευκολύνεται ο Μητσοτάκης να προχωρήσει στην ειλημμένη απόφασή του να διασπάσει τη ΝΔ. Παρασύροντας μαζί του κάποιους από το στελεχιακό δυναμικό ή τους ψηφοφόρους της, την αποδυναμώνει ως κόμμα εξουσίας.

Με μια κουβέντα του, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να τελειώσει τον Μητσοτάκη. Δεν χρειάζεται να τον ανατρέψει. Αρκεί να επικαιροποιήσει τη θέση του για τις υποκλοπές. Ή να ζητήσει τη σύγκλιση της Κ.Ο.

Αλλά ξέρει ότι αν η «οικογένεια» καταφέρει τη διάσπαση, θα αποβεί σε βάρος της ΝΔ. Η ευθύνη του για την συνοχή του κόμματος αναμετράται με τον τυχοδιωκτισμό των «μουσαφιραίων» του…

Στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας, ο Καραμανλής είναι ο φυσικός εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης και ο πιο αξιόπιστος θεματοφύλακας των ιδρυτικών αρχών της ΝΔ.

Αλλά η φράση που ακούγεται συχνά από Νεοδημοκράτες, «εμείς θα έχουμε πάντα τον Καραμανλή», κάνει ακόμη πιο βαρύ το φορτίο του. Το δίλημμα είναι πολύ δύσκολο, αλλά και κρίσιμο για το μέλλον της ΝΔ και της χώρας.

Οι πολίτες -και πέραν της ΝΔ- εύχονται ο Θεός της πολιτικής και η συνείδησή του, να τον οδηγήσουν στο καλύτερο…

 

 

Πηγή

Προβολές : 376


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα