Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Υπαρκτή απειλή; Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου ΗΠΑ – Ρωσίας και η παρέμβαση Scholz

22 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Κλιμακώνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Κιέβο και η Μόσχα απειλεί με απευθείας χτύπημα σε αμερικανικούς στόχους.
To ενδεχόμενο μίας γενικευμένης σύρραξης δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεδομένης της κλιμάκωσης κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

 

 

 

Οι κυρίαρχοι του κόσμου, ετοιμάζουν τον ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ… όπως προετοίμασαν και τους δυο προηγούμενους.

Η ίδια σατανική κλίκα των χαζαροεβραίων, ετοιμάζεται να αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα, για να φέρει το GREAT RESET με άλλο κυρίαρχο κράτος…

Γκρεμίζουν τις ΗΠΑ, για να ανδειχθεί η ΚΙΝΑ.

Όσο πιο πολύ τρέχουν τα γεγονότα, τόσο περισσότερο φαίνεται πως ο πόλεος Ρωσίας – Ουκρανίας, έχει ένα κρυφό βάθος που είναι το … ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ…από εκεί ορίζεται το μέλλον της ανθρωπότητας… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Κλιμακώνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Κιέβο και η Μόσχα απειλεί με απευθείας χτύπημα σε αμερικανικούς στόχους.

To ενδεχόμενο μίας γενικευμένης σύρραξης δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεδομένης της κλιμάκωσης κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

H Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι στέλνει στην Ουκρανία ένα μεγάλο στρατιωτικό πακέτο με δεκάδες οβίδες, πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκαφών (drones), αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Howitzer και πυρομαχικά, προκαλώντας την οργή της Μόσχας.

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, διαμήνυσε πως η Μόσχα έχει κάθε δικαίωμα να στοχοποιήσει τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, στην περίπτωση που τα όπλα της Δύσης εισέλθουν στο ουκρανικό έδαφος.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρωτεργάτη τον Γερμανό καγκελάριο Scholz αλλά και τον Γάλλο πρόεδρο Macron, διαμηνύουν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποφευχθεί το καταστροφικό ενδεχόμενο μίας νέας παγκόσμιας σύρραξης.

 

Παρέμβαση Scholz

 

Κορυφαία προτεραιότητα μου είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία υποστήριξε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz αναφερόμενος στη στάση που τηρεί η Γερμανία σχετικά με τη μη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποφύγει μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο» διατύπωσε μιλώντας στο Der Spiegel ο καγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πότε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η Γερμανία παίρνει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.

«Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να εξετάζουμε κάθε βήμα μας πολύ προσεκτικά και να συντονιζόμαστε στενά μεταξύ μας για να αποφύγουμε μια κλιμάκωση της έντασης» είπε ο Scholz, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο δεν επικεντρώνεται στο τι λένε οι δημοσκοπήσεις.
«Οι συνέπειες ενός λάθους θα μπορούσαν να είναι δραματικές» αναφέρει ο Scholz.

«Θα κάνω τα πάντα να αποτρέψω ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Θα κάνω τα πάντα για να αποτρέψω μια κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν πρέπει να υπάρξει πυρηνικός πόλεμος», τόνισε ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά την παράδοση οπλισμού στην Ουκρανία.

Δήλωσε δε τη διαθεσιμότητα της Γερμανίας ως εγγυήτριας δύναμης και ζήτησε για μία ακόμη φορά άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Η ειρήνη στην Ουκρανία είναι εφικτή μόνο εάν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο κ. Scholz σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, πρέπει τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν», επανέλαβε, ενώ ξεκαθάρισε ότι μια ειρηνευτική συμφωνία, προκειμένου να είναι αποδεκτή, θα πρέπει να διασφαλίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας στην άμυνα. «Θα τους εξοπλίσουμε κατά τρόπο ώστε να είναι εγγυημένη η ασφάλειά τους.
Είμαστε διαθέσιμοι ως εγγυητές. Δεν θα υπάρξει μια υπαγορευμένη ειρήνη, όπως την είχε εδώ και καιρό στο μυαλό του ο Vladimir Putin», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

 

Κριτική για τη στάση της Γερμανίας

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κριτική που δέχεται και ο ίδιος προσωπικά για την απροθυμία του να παραδώσει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, ο Olaf Scholz υπενθύμισε ότι η Γερμανία – όπως και δεκάδες σύμμαχοι – έχει ήδη παραδώσει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και πολύ υλικό από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται, εξήγησε, για οπλισμό που βοήθησε άμεσα την Ουκρανία στον αμυντικό αγώνα της. «Το βλέπουμε στις στρατιωτικές επιτυχίες του ουκρανικού στρατού», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός καγκελάριος και επισήμανε ότι οι επιλογές των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας είναι «σε μεγάλο βαθμό εξαντλημένες».

Διευκρίνισε επίσης ότι σε συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία και σε συνεννόηση με το ουκρανικό υπουργείο ‘Αμυνας, έχει καταρτιστεί κατάλογος εξοπλισμού που μπορεί να παραδοθεί γρήγορα.

«Γιατί δεν κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να στηρίξετε στρατιωτικά την Ουκρανία;», ρωτήθηκε ο κ. Scholz, για να απαντήσει: «Κάνουμε ακριβώς αυτό» και, απαντώντας στην κριτική, η οποία προέρχεται ακόμη και από τους κυβερνητικούς εταίρους (Πράσινους, FDP), να σημειώσει ότι η Ουκρανία βοηθάται με εξοπλισμό ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, χωρίς μακρά εκπαίδευση.

«Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με όπλα από πρώην σοβιετικά αποθέματα, με τα οποία οι Ουκρανοί είναι καλά εξοικειωμένοι», δήλωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με εταίρους από την πρώην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να παραδώσουν στην Ουκρανία εξοπλισμό τον οποίο κατόπιν θα τους αντικαταστήσει η Γερμανία.

 

Παρέμβαση Macron: Οι ηγέτες να μην επιτρέψουν ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην Ευρώπη

 

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να επιτρέψουν να υψωθεί ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
O Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψιν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Johnson: Η Δύση δεν θα κάτσει να παρακολουθεί παθητικά να συνεχίζεται η σφαγή του Putin

 

Την θέση πως η Δύση δεν θα κάτσει να παρακολουθεί παθητικά την σφαγή του Putin να συνεχίζεται στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Νέο Δελχί.

O Johnson εξήρε το εξαιρετικό σθένος και την επιτυχία του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αλλά και του ουκρανικού λαού για την αντίσταση που έχουν επιδείξει απέναντι στη Ρωσία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας δεν θα παρακολουθούν παθητικά καθώς ο Vladimir Putin συνεχίζει αυτή την επίθεση» είπε ο Johnson, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο.

 

Μπορεί να κερδίσει ο Putin

Πάντως ο Johnson αναγνώρισε ότι είναι πιθανή μια ρωσική στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία.

«Ο Putin έχει έναν τεράστιο στρατό.
Αλλά είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση επειδή έκανε μια καταστροφική γκάφα.

Η μόνη επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει αυτήν την απαίσια προσέγγιση του, με την χρήση του πυροβολικού, προκειμένου να συνθλίψει τους Ουκρανούς.

Και είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει μια χερσαία γέφυρα στη Μαριούπολη» είπε ο Johnson, υποστηρίζοντας ωστόσο πως η κατάσταση σε αυτήν την φάση είναι απρόβλεπτη.

Ωστόσο, όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο Putin ότι και να κάνει, «δεν θα μπορέσει να κατακτήσει το πνεύμα του ουκρανικού λαού».

 

Περαιτέρω κυρώσεις

«Πρέπει να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε στρατιωτικά.
Πρέπει να συνεχίσουμε να εντείνουμε τις οικονομικές κυρώσεις.
Και αυτό κάνουμε.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μια εντεινόμενη πίεση στον Putin» υποστήριξε ο Johnson.

 

 

Πηγή

Προβολές : 229


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα