Δίωξη Βαξεβάνη για Novartis με κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης στην “πλάτη”!

Δίωξη Βαξεβάνη για Novartis με κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης στην “πλάτη”!

12 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:338
Μοίρασέ το

Για 23 Μαρτίου πήρε προθεσμία. Ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους εισαγγελείς Γιάννη Αγγελή, Ελένη Ράικου και την π. εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια… αδίκησε πολλούς… κυνήγησε ΑΘΩΟΥΣ…
Πολλοί θα ήθελαν να τον δουν πίσω από της φυλακής τα σίδερα… 
Καλλιόπη Σουφλή

Προθεσμία για τις 23 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για την υπόθεση της Novartis. 


Σε έγγραφη αίτηση που κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του, ο Κώστας Βαξεβάνης ζητεί από την ανακρίτρια τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, καθώς επίσης και να του προσκομιστούν βασικά αποδεικτικά έγγραφα τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία.
Ενδεικτικά κάποια από τα έγγραφα αυτά, είναι η αναφορά της τότε ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα κατά της εισαγγελέως Ελένη Ράικου τον Ιανουάριο του 2017, στην οποία κατήγγειλε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς είχε…«ξεχάσει» να της διαβιβάσει 250.000 έγγραφα από τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο.

Μάλιστα οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας Γιάννης Απατσίδης εύλογα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν η ανακρίτρια να συντάσσει κατηγορητήριο, στο οποίο χαρακτηρίζει την αναφορά της Ζαμανίκα ως «αβάσιμη» την οποία ούτε έχει δει, ούτε υπάρχει στη δικογραφία.Εκτός από τη χορήγηση βασικών αποδεικτικών εγγράφων τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία, ένα από τα αιτήματα του Βαξεβάνη είναι να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» έχει κληθεί από την Ανακρίτρια ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση.

 

Πηγή

Προβολές : 338


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα