Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Δασκαλάκης, συμβουλεύει τους γονείς πως να αρνηθούν τις ιατρικές πράξεις στο σχολείο.

Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Δασκαλάκης, συμβουλεύει τους γονείς πως να αρνηθούν τις ιατρικές πράξεις στο σχολείο.

16 Σεπτεμβρίου, 2021 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Δασκαλάκης, συμβουλεύει τους γονείς πως να αρνηθούν τις ιατρικές πράξεις στο σχολείο.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Δασκαλάκης, συμβουλεύει τους γονείς πως να αρνηθούν τις ιατρικές πράξεις στο σχολείο.

Αρωγός για μια ακόμη φορά, στέκεται στους γονείς ο έγκριτος δικηγόρος κ. Δημήτρης Δασκαλάκης.

Οι νομικές συμβουλές του, έχουν πολλάκις βοηθήσει τους γονείς να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα της παράνοιας που διέπει την κυβερνητική τακτική σε βάρος και των μαθητών στον ανάποδο κόσμο του κορονοϊού.

Παράκληση προς τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, να διαδώσουν τις νομικές συμβουλές του κ. Δασκαλάκη, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε βάρος κυρίως των παιδιών μας.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Όλες τις νομικές συμβουλές για το θέμα του κορονοϊού, που έχει δώσει ο κ. Δασκαλάκης, μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

 

Η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και κάλεσε τα παιδιά να εμβολιαστούν και αυτά. Επεσήμανε δε ότι τα σχολεία ανοίγουν με το τρίπτυχο «εμβόλια-μάσκες-πολλά τεστ».

Δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο στόχος μας για φέτος είναι διττός αφ’ ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο». (Ίδετε σχετικώς: https://www.skai.gr/news/greece/pos-tha-anoiksoun-deytera-ta-sxoleia-kerameos-stoxos-dia-zosis-ekpaideytiki-diadikasia?utm_source=RSS&utm_medium=RSS-Feed&utm_campaign=RSS-Greece)

Επειδή οι στιγμές που διερχόμαστε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και ιστορικές που επιβάλλουν το μέγιστο βαθμό κοινωνικής αφύπνισης και εγρήγορσης δεδομένου ότι απέναντι μας δεν έχουμε ένα κράτος δικαίου αλλά ένα ιατροφασιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύεται παγκοσμίως με επίσημο διακηρυγμένο στόχο τον παγκόσμιο εμβολιασμό της ανθρωπότητας και την κατάργηση των ατομικών ελευθεριών, και επομένως υπό τις παρούσες συνθήκες κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο στο πλαίσιο του πολέμου με τον ορατό πλέον εχθρό, όσοι γονείς αντιτίθενται στην υγειονομική τυραννία, δύνανται κατά την κρίση τους να αξιοποιήσουν την κατωτέρω δήλωση προς σχετική διασφάλιση των ανηλίκων τέκνων τους από τον κίνδυνο κάθε αθέμιτης, παράνομης και εξαναγκαστικής βιοϊατρικής πράξης που ενδεχομένως διενεργηθεί στον χώρο του σχολείου χωρίς την έγγραφη συναίνεση και ενάντια στην ελεύθερη βούλησή τους.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ …………..  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ/ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΕΙΟΥ …………………………………

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

(Άρθρου 12 παρ. 2 εδαφ.β΄ του Ν. 3418/2005)

1)     Του ……………………..,…………………………… του ………………………… κατοίκου ………………….., οδός ……………………………………………….. με αριθμό δελτίου ταυτότητος: ………………………………………………. και

2)     Της ……………………………… του ………………………………………., συζύγου ………………………………………….. κατοίκου ………………………, οδός …………………………………………….. με αριθμό δελτίου ταυτότητος: ……………………………………………. .

Με την παρούσα μας, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε, με την ιδιότητα μας ως ασκούντες από κοινού την γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου μας (άρθρο 1510 παρ. 1 Α.Κ.)  …………………………………………………………………………………………μαθήτ….. της …………….. τάξεως του Δημοτικού/Γυμνασίου/Λυκείου ότι ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ,  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ως γονείς και κηδεμόνες του ως άνω αναφερομένου ανηλίκου τέκνου μας:

 1ον  Να υποβληθεί στην τέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης και βιοϊατρικής παρέμβασης εντός του σχολείου και των εν γένει εκπαιδευτικών δομών, όπως ενδεικτικώς και μόνο αναφέρονται σε θερμομέτρηση, στη διενέργεια εμβολιασμού, προληπτικών διαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου (είτε σε μοριακό τεστ PCR, είτε σε rapid τεστ -τεστ αντιγόνου- είτε σε self test -αυτοδιαγνωστικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού- ή σε τυχόν οποιοδήποτε άλλο) ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS–CoV-2, ως μέσου αντιμετώπισης της ασθένειας COVID-19, από συνεργεία Κ.ΟΜ.Υ. [Κινητές Ομάδες Υγείας] του Ε.Ο.Δ.Υ. ή οποιουδήποτε άλλου τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου, δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα, χωρίς την προηγούμενη έγκυρη, ρητή και έγγραφη συναίνεση και συγκατάθεση μας. (Ν. 3418/2005, άρθ. 12§2, εδαφ. β΄ περιπτ. αα).

Η δε συναίνεσή μας αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι υφίσταται με συμπερασματικά συναγόμενο τρόπο από τυχόν προηγούμενη συμπεριφορά μας, ούτε καθ΄οιονδήποτε τρόπο μπορεί αυτή να παρακαμφθεί ακόμη και με την επίκληση επιτακτικών ή εξαιρετικών λόγων προστασίας της δημόσιας υγείας.

2ον Εναντιωνόμαστε επίσης και στη καθ΄οιονδήποτε τρόπο δημιουργία, χρήση και διάχυση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του ανηλίκου,  χωρίς την έγγραφη και έγκυρη συγκατάθεσή μας, κατά παράβαση του Ν. 4624/2019 για την προστασία δεδομένων υγείας.

Σήμερα σύμφωνα με όσα ισχύουν στον χώρο της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας, προκειμένου να διενεργηθεί μια οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή παρέμβαση στον άνθρωπο, είτε διαγνωστική, είτε προληπτική, είτε θεραπευτική, το ενδιαφερόμενο πρόσωπο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να συναινέσει στην επίμαχη ιατρική πράξη ή αντιθέτως να την αρνηθεί, εφόσον προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωσή του.

Συνακόλουθα η διενέργεια του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ως προληπτικού μέσου αντιμετώπισης του κορωνοϊού SARS–CoV-2 καθώς και η διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου για την ανίχνευση του, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την συναίνεση του προσώπου η οποία είναι αλληλένδετη με την ελεύθερη και αβίαστη βούλησή του.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται λόγος για την «ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς» (informed consent) ως θεμελιώδη αρχή του Δικαίου και της Ιατρικής Δεοντολογίας.

Μέχρι σήμερα, η Σύμβαση του ΟΒΙΕΔΟ -Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Βιοϊατρική- αποτελεί το μοναδικό νομικώς δεσμευτικό κείμενο του διεθνούς δικαίου σε σχέση με τις εφαρμογές της Βιολογίας και της Ιατρικής.

Ειδικότερα, η Σύμβαση του ΟΒΙΕΔΟ κυρώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία με τον Ν. 2619/1998 (ΦΕΚ Α’ 132) και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, δηλ. η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ατόμου σε σχέση με τις εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής: Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική .

Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 αυτής προβλέπεται ότι:

«Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνον αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του».

Επιπροσθέτως, στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η διάταξη του άρθρου 12 § 1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) όπου ορίζεται ότι:

«Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενούς.

  1. 2. Προϋποθέσεις της έγκυρης συναίνεσης του ασθενούς είναι οι ακόλουθες:

α) Να παρέχεται μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο.

β) Ο ασθενής να έχει ικανότητα για συναίνεση.

αα) Αν ο ασθενής είναι ανήλικος, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή έχουν την επιμέλειά του. Λαμβάνεται όμως, υπόψη και η γνώμη του, εφόσον ο ανήλικος, κατά την κρίση του ιατρού, έχει την ηλικιακή, πνευματική και συναισθηματική ωριμότητα να κατανοήσει την κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο της ιατρικής πράξης και τις συνέπειες ή τα αποτελέσματα ή τους κινδύνους της πράξης αυτής. Στην περίπτωση της παραγράφου 3 του άρθρου 11 απαιτείται πάντοτε η συναίνεση των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα του ανηλίκου.

ββ) Αν ο ασθενής δεν διαθέτει ικανότητα συναίνεσης, η συναίνεση για την εκτέλεση ιατρικής πράξης δίδεται από τον δικαστικό συμπαραστάτη, εφόσον αυτός έχει ορισθεί. Αν δεν υπάρχει δικαστικός συμπαραστάτης, η συναίνεση δίδεται από τους οικείους του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός πρέπει να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την εκούσια συμμετοχή, σύμπραξη και συνεργασία του ασθενούς, και ιδίως εκείνου του ασθενούς που κατανοεί την κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο της ιατρικής πράξης, τους κινδύνους, τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της πράξης αυτής.

γ) Η συναίνεση να μην είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής και να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη.

δ) Η συναίνεση να καλύπτει πλήρως την ιατρική πράξη και κατά το συγκεκριμένο περιεχόμενό της και κατά το χρόνο της εκτέλεσής της».

Από την παράθεση των παραπάνω νομικών διατάξεων προκύπτει ότι η αρχή της ελεύθερης συναίνεσης του ασθενούς ανάγεται σε κομβικό και καθοριστικό σημείο πριν από την διενέργεια κάθε ιατρικής πράξης, επομένως και του εμβολιασμού και του προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου για την ανίχνευση του κορωνοϊού SARS–CoV-2.

Επίσης, εκ των ως άνω διατάξεων καθίσταται σαφές ότι η συναίνεση που χορηγείται για να είναι έγκυρη, πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε εξωτερική πίεση, απειλή ή ψυχικό εξαναγκασμό.

Επομένως η τυχόν υποχρεωτική υποβολή ενός προσώπου και μάλιστα ανηλίκου, στην διαδικασία του εμβολιασμού καθώς και του προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS–CoV-2, για την αντιμετώπιση της ασθένειας COVID-19, συνιστά αθέμιτη και αδικαιολόγητη βιοϊατρική παρέμβαση και αποτελεί μια απαράδεκτη και πρωτοφανή μορφή κρατικού εξαναγκασμού που θίγει βάναυσα την αξία του ανθρώπου, για την οποία (βιοϊατρική πράξη) επιβάλλεται να ζητηθεί η ρητή και ανεπιφύλακτη έγγραφη συναίνεση του εξεταζομένου προσώπου.

Στην περίπτωση δε ανηλίκου προσώπου, η συναίνεση δίδεται υποχρεωτικά από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή έχουν την επιμέλειά του.

Επειδή σύμφωνα προς την διάταξη του άρθρου 12 παρ. 1 του Ν. 3418/2005 ορίζεται ότι ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενούς.

Επειδή σύμφωνα προς την διάταξη του άρθρου 12 παρ. 2 εδαφ. β΄ περιπτ. αα του Ν. 3418/2005 (Φ.Ε.Κ.287Α/28-11-2005) «Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας» ορίζεται ότι «Αν ο ασθενής είναι ανήλικος, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή έχουν την επιμέλειά του».

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 338 του Ν. 4512/2018, ορίζεται σαφώς ότι «οποιαδήποτε απόφαση αντίθετη με τις διατάξεις του N. 3418/2005 είναι άκυρη. Αν στη λήψη των αποφάσεων αυτών έχουν συμμετάσχει ιατροί, υπέχουν πειθαρχικές ευθύνες».

Επομένως με την παρούσα μας, ΚΑΛΟΥΜΕ τον καθ΄ύλην αρμόδιο διευθυντή και υπεύθυνο για την ομαλή λειτουργία της ως άνω σχολικής μονάδας, καθώς και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό ή άλλο τρίτο πρόσωπο που έχει ορισθεί, για την διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19 εντός της σχολικής μονάδας, όπως συμμορφωθούν προς το περιεχόμενο της παρούσης δηλώσεως και να μας ενημερώσουν αμελλητί, προκειμένου να παραλάβουμε άμεσα το ως άνω ανήλικο τέκνο μας από το χώρο του σχολείου, ώστε να μην υποβληθεί σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή βιοϊατρική παρέμβαση, διαγνωστική, προληπτική, ή θεραπευτική, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη και ρητή συναίνεση και συγκατάθεσή μας, όπως τούτο ρητά ο νόμος απαιτεί και επιβάλλει.

Στην απευκταία περίπτωση, που ήθελε παραβιασθεί η ως άνω ρητώς εκπεφρασμένη βούληση και θέλησή μας, με την ιδιότητα μας, ως ασκούντων την γονική μέριμνα του ως άνω ανηλίκου τέκνου μας, θα υποχρεωθούμε να ενεργήσουμε δικαστικώς τα νόμιμα και θα αναζητήσουμε κάθε ποινική, αστική και πειθαρχική ευθύνη ατομικώς από τον διευθυντή και υπεύθυνο της ως άνω σχολικής μονάδας ή τον τυχόν αντικαταστάτη και αναπληρωτή αυτού, από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, ως κατά νόμο αρμόδιο, για την διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19 εντός της σχολικής μονάδας, καθώς και από κάθε άλλο τρίτο εμπλεκόμενο πρόσωπο διδακτικού, ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού, δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα.

Οι υπογράφοντες  γονείς και κηδεμόνες

1)     ………………………………………………………..

2)     ……………………………………………………….

Στοιχεία Επικοινωνίας του 1ου Γονέα : …………………………………

Στοιχεία Επικοινωνίας του 2ου Γονέα: …………………………………

 

Προβολές : 4,824


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα