Δεν γίνεται να δικαστούν γιατί η πραγματική Greek Mafia είναι η ίδια η πολιτική εξουσία, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας! (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ)

Δεν γίνεται να δικαστούν γιατί η πραγματική Greek Mafia είναι η ίδια η πολιτική εξουσία, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας! (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ)

14 Ιανουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:621
Μοίρασέ το

 

Η ΝΔ ειναι ο συνδετικος κρικος της greek mafia κ οτιδηποτε σαπιου συμβαινει στη χωρα. Έχουν διεισδύσει στη δικαστική εξουσία και δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει γιατί θα βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος (βλέπε υπόθεση Τουλουπάκη).

Δεν γίνεται να δικαστούν γιατί η πραγματική Greek Mafia είναι η ίδια η πολιτική εξουσία, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας!
Ας είμαστε ειλικρινείς, γιατί η διαφθορά, η διαπλοκή και η σαθρότητα, βρίσκεται στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής – δικαστικής – δημοσιογραφικής  και λοιπών εξουσιών, εδώ και διακόσια χρόνια, επιδεινώθηκε πολύ με την μεταπολίτευση και επί εποχής κυβερνήσεως Μητσοτάκη, εκτινάχθηκε σε απίστευτα ύψη…
Και ας είμαστε επίσης ειλικρινείς, πως οι πρώτοι που ευθύνονται γι αυτή τη διαφθορά, είναι Ο “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ” ΛΑΟΣ.
Ένας λαός που δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαφθαρεί, αρκεί να κάνει τη δουλειά του…
Και σ’ αυτή τη κατάσταση απόλυτης σαπίλας, ο καθένας μας έχει βάλει το λιθαράκι του…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Κι ένα παιδάκι του δημοτικού γνωρίζει πως, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΗΡΩΪΝΗ, ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ, ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ…ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ…

Πώς η ηγεσία της ΕΛΑΣ αναβαθμίζει έναν αξιωματικό υπόδικο σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον σε διαθεσιμότητα μέχρι το πέρας της δίκης και την ενδεχόμενη αθώωσή του;

Μα είναι πολύ απλό, ας μη γελιόμαστε… η πραγματική Greek Mafia είναι η ίδια η πολιτική εξουσία, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας.

Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, αρχηγός ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας, γνώριζαν πως ο ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος ήταν ένας απο τους κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και τι έκαναν; Την 2η Απριλίου προήχθη σε διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, την ανώτερη θέση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. 

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες!

 

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας που δικάζει τη υπόθεση της Greek mafia, χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης για να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων. Μα πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς θα έπρεπε να τα βάλει με όλη το οργανωμένο κράτος, που είναι το ίδιο το παρακράτος!

Η δίκη συνολικά 17 προσώπων αφορά τη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες παράνομους οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα. Αυτό όμως είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου!

 

Η προδικασία για την ίδια υπόθεση μετρά έξι χρόνια, απο τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ένα ενημερωτικό δελτίο-πόρισμα 70 σελίδων, το οποίο διαβιβάστηκε στην τότε Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβαν την απομαγνητοφώνηση χιλιάδων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ – συνολικά 90 CD.

Τότε συνέβη αυτό που συμβαίνει σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, τα CD δεν «άνοιγαν» για τεχνικούς λόγους – και η υπηρεσία επικαλέστηκε αργότερα φόρτο εργασίας.

Όταν τελικά η δίκη της Greek mafia ξεκίνησε μόνο για τα πλημμελήματα, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι μεγάλο μέρος των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, περίπου ένα εξάμηνο συνακροάσεων, δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο, διότι δεν υπήρχαν οι σχετικές διατάξεις για την άρση απορρήτου.

Η πραγματική Greek Mafia δρούσε πίσω απο τα πρόσωπα που κατηγορούνται!

Σύμφωνα Reporters United: Στις 25 Απριλίου δολοφονήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, μία ακόμα δολοφονία (η 26η) στην υπόθεση της Greek Mafia. (Μέρος της υπόθεσης αποτελεί φυσικά και η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.)

Λίγες μέρες μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής από εκείνη την περίοδο, σε μία από τις πρώτες του κινήσεις ο νέος διοικητής Ασφαλείας «ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας, αδειάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον επικεφαλής του αρμοδίου Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών».

Ο κ. Δάβαλος ζήτησε μάλιστα να ενημερώνεται απευθείας ο ίδιος για τα αποτελέσματα των ερευνών και όχι τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ηγεσία της ΕΛΑΣ απομάκρυνε από τις θέσεις τους τους επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών.

Με άλλα λόγια, ο νέος διευθυντής Ασφάλειας και κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στην υπόθεση της Greek Mafia, αφαίρεσε από τους αρμόδιους αξιωματικούς τον φάκελο που σχετίζεται με μια υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο ίδιος!

Από το καλοκαίρι του 2022, στο Εφετείο διεξάγεται η δίκη, με τον εν ενεργεία διευθυντή Ασφάλειας Αττικής ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Aπό τον περασμένο Σεπτέμβριο του έχει ασκηθεί μάλιστα δίωξη και για κακούργημα, στο πλαίσιο άλλης δίκης για την Greek Mafia.

Και όμως, ο κ. Δάβαλος συνέχιζε τις δημόσιες εμφανίσεις και τις τηλεοπτικές του δηλώσεις διαφημίζοντας τις επιτυχίες του στην πάταξη του εγκλήματος.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί φιλοξενούν ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεών τους με δηλώσεις του: Τον Οκτώβριο για «μεγάλη χασισοφυτεία στη Δίβρη», τον Νοέμβριο (ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ) για κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, τον Δεκέμβριο για «εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα».

(Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο πρώην επικεφαλής του Ανθρωποκτονιών τοποθετήθηκε σε υψηλή θέση στην ΕΥΠ. Η «αποκατάστασή» του, σύμφωνα με την Καθημερινή, σχετιζόταν με αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα αλλά και την αντικατάσταση του πρώην γενικού γραμματέα Κωνσταντίνου Τσουβάλα – τρία πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση των υποκλοπών.)

Ο ταξίαρχος Δάβαλος μπήκε στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών το 2016, όταν ήταν επικεφαλής στην Οικονομική Αστυνομία. Η ΕΥΠ, μετά από φυσικές και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, συνέταξε πόρισμα 70 σελίδων για το κύκλωμα που παρείχε «προστασία» σε οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες και παράνομα καζίνο, με τη συμμετοχή δικηγόρων, ανθρώπων της νύχτας και αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

  • Τον Δεκέμβριο του 2016, η ΕΥΠ αποστέλλει το πόρισμά της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου. Σ’ αυτό θα βασιστεί  το κατηγορητήριο εναντίον του κ. Δάβαλου και ακόμα 22 κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της Greek Mafia.
  • Από τον Αύγουστο του 2018, η ΕΛΑΣ γνωρίζει και επισήμως για την υπόθεση -και για την εμπλοκή του κ. Δάβαλου- , αφού τότε εστάλη στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η παραγγελία της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς .

 

Τίποτα απ’ αυτά δεν θα ανακόψει την πορεία ανόδου του.

  • Στις 24 Ιουλίου 2019, ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Δάβαλος προάγεται σε ταξίαρχο.
  • Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020, ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς καλεί τους υπόπτους για ανωμοτί εξηγήσεις.
  • Στις 2 Απριλίου 2022, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος μετακινείται από τη διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως διευθυντής, τοποθέτηση που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του επιχειρησιακού του ρόλου .

«Επαφή του [όνομα πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ, με θητεία στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση] με τον εν ενεργεία Αστυνομικό Υποδιευθυντή ΔΑΒΑΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, που υπηρετεί στη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας, για υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο ΔΑΒΑΛΟΣ».

Απόσπασμα από το πόρισμα της ΕΥΠ με αναφορά στον Δάβαλο.

 

Λίγο μετά, ο κ. Δάβαλος θα συσχετιστεί και με την τέλεση κακουργημάτων. Στις 31 Αυγούστου 2022, οι επίκουροι εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος στην πορισματική τους αναφορά προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα προτείνουν την ποινική δίωξή του και για το σκέλος των κακουργημάτων, όπως η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μαζί με ακόμη 22 άτομα.

Οι επίκουροι εισαγγελείς συμπεραίνουν για τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής ότι όχι μόνο γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος, αλλά είχε κι ο ίδιος «ενταχθεί» σ’ αυτό, άλλοτε «διευκολύνοντας τη δράση του και την επέκτασή του» και άλλοτε «δυσχεραίνοντας την ταυτοποίηση των μελών του από τις αρχές».

 

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από το πόρισμά τους:

 

«Ο εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και δη –κατά το ερευνώμενο χρονικό διάστημα- Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Δάβαλος, υπηρετών στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πέραν των υπηρεσιακών, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε και στενές προσωπικές σχέσεις με τους ως άνω εμπλεκομένους συναδέλφους του, με τους οποίους είχε συχνή επικοινωνία, γνωρίζοντας θετικά την ύπαρξη του κυκλώματος διαφθοράς, στο οποίο και ο ίδιος είχε ενταχθεί, διευκολύνοντας τη δράση του και την επέκτασή του και δυσχεραίνοντας την ταυτοποίηση των μελών του από τις αρχές, ώστε με τον τρόπο αυτό, παρείχε άμεση συνδρομή κατά την τέλεση και στην εκτέλεση από εκείνα (μέλη του κυκλώματος) των αδικημάτων της εκβίασης και της δωροληψίας που φέρονται ότι διέπραξαν, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση -ως εκ της ιδιότητάς του- να ενεργήσει προκειμένου να επιτευχθεί η εξάρθρωση του κυκλώματος και η προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης».

Συμπέρασμα: Η ΝΔ ειναι ο συνδετικος κρικος της greek mafia κ οτιδηποτε σαπιου συμβαινει στη χωρα. Έχουν διεισδύσει στη δικαστική εξουσία και δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει γιατί θα βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος (βλέπε υπόθεση Τουλουπάκη).

Τουλάχιστον για κάποιον που δεν είναι εντελώς ηλίθιος, μπορεί να καταλάβει πως ο “εισαγγελέας” που πρότεινε την απαλλαγή των μελών της Greek Mafia μέσα σε μισή ώρα, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Πηγή

Προβολές : 621


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα