“ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ”: Σύντομα, θα έχουμε ένα εμβόλιο σχεδιασμένο για να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά — στην πραγματική ζωή.  Εμβόλιο κατά της φαιντανύλης που χρηματοδοτείται από το Military Blocks Drug’s ‘High’.

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ”: Σύντομα, θα έχουμε ένα εμβόλιο σχεδιασμένο για να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά — στην πραγματική ζωή. Εμβόλιο κατά της φαιντανύλης που χρηματοδοτείται από το Military Blocks Drug’s ‘High’.

22 Νοεμβρίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:955
Μοίρασέ το

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα την ανάπτυξη ενός αντι-φεντανύλης εμβολίου σχεδιασμένου να εμποδίζει την ικανότητα της φαιντανύλης να εισέλθει στον εγκέφαλο – και έτσι να εμποδίζει την ικανότητά της να δημιουργεί «υψηλό».

Ο Robert F. Kennedy, Jr.: “Είναι η υποκρισία και το πιθανό κίνητρο κέρδους που κρύβεται πίσω από την ανάπτυξη του εμβολίου. Αυτό δεν είναι εμβόλιο κατά του ιού. Αυτό είναι ένα εμβόλιο ενάντια σε μια συμπεριφορά, μια επιλογή, αν θέλετε, γιατί θυμηθείτε, οι άνθρωποι παίρνουν φαιντανύλη οικειοθελώς.”

 

Του  Μιχαήλ Νεβραδάκη, Ph.D.

Το « A Clockwork Orange » του Stanley Kubrick περιλαμβάνει μια πειραματική θεραπεία – την  τεχνική Ludovico  – που χρησιμοποιείται για να αλλάξει τη συμπεριφορά ενός νεαρού άνδρα που ήταν εθισμένος στο σεξ και τη βία.

Σύντομα, θα έχουμε ένα εμβόλιο σχεδιασμένο για να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά — στην πραγματική ζωή.

Μια ομάδα εννέα ερευνητών με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Χιούστον (UH) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την ανάπτυξη ενός  εμβολίου κατά της φαιντανύλης . Το εμβόλιο έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την ικανότητα της φαιντανύλης να εισέλθει στον εγκέφαλο – και έτσι να εμποδίζει την ικανότητά της να δημιουργεί «υψηλό».

Σύμφωνα με μια  μελέτη στο περιοδικό Pharmaceutics , η ερευνητική ομάδα  εξέτασε 60 αρουραίους , 28 από τους οποίους έλαβαν το σχήμα τριών δόσεων του εμβολίου.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δοκιμές φάσης 1 του εμβολίου σε ανθρώπους το 2023, σύμφωνα με την Daily Mail. Θα ξεκινήσουν επίσης σύντομα την παραγωγή εμβολίου κλινικής ποιότητας.

Η μελέτη του UH «θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την επιδημία οπιοειδών του έθνους καθιστώντας παράγοντα πρόληψης υποτροπής για άτομα που προσπαθούν να σταματήσουν τη χρήση οπιοειδών», σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα  Colin Haile, MD, Ph.D. , επιστημονικός αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο UH και στο Ινστιτούτο Μέτρησης, Αξιολόγησης και Στατιστικής του Τέξας και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ανακάλυψης Φαρμάκων του πανεπιστημίου.

Η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης,  Therese Kosten, Ph.D. , περιέγραψε το εμβόλιο ως πιθανή «αλλαγή του παιχνιδιού».

Άλλοι όμως είχαν διαφορετική άποψη.

Ο Robert F. Kennedy, Jr., πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος για  την Προστασία της Υγείας των Παιδιών , επεσήμανε  ότι είναι η υποκρισία και το πιθανό κίνητρο κέρδους που κρύβεται πίσω από την ανάπτυξη του εμβολίου.

Ο Κένεντι είπε στο The Defender:

«Οι  ίδιοι άνθρωποι  που  πλημμύρισαν τη χώρα με φαιντανύλη  ελπίζουν να βγάλουν επιπλέον δισεκατομμύρια σε εμβόλια που υποτίθεται ότι θα λύσουν το  πρόβλημα που προκάλεσαν . Αυτό είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό επιχειρηματικό μοντέλο για τη  Big Pharma . Δεν μπορείς να τα φτιάξεις αυτά τα πράγματα».

Ο Κένεντι, ο οποίος είπε ότι το εμβόλιο «δεν μοιάζει με τίποτα πριν», αμφισβήτησε τη χρήση εμβολίων για την αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς:

«Εδώ μιλούν για ένα σχήμα εμβολίου τριών αγωγών που θα χορηγηθεί σε άτομα, έτσι ώστε να μην έχουν το πλήρες αποτέλεσμα από τη φαιντανύλη που καταπίνουν.

«Αυτό δεν είναι εμβόλιο κατά του ιού. Αυτό είναι ένα εμβόλιο ενάντια σε μια συμπεριφορά, μια επιλογή, αν θέλετε, γιατί θυμηθείτε, οι άνθρωποι παίρνουν φαιντανύλη οικειοθελώς».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό της ερευνητικής ομάδας ότι «συνήθως εμβολιάζουμε ανθρώπους ενάντια σε [ιούς], αλλά εδώ εμβολιάζουμε ένα άτομο κατά μιας χημικής ουσίας», είπε ο Kennedy:

«Δεδομένου ότι η λήψη φαιντανύλης είναι μια επιλογή… η χρησιμότητα αυτού του εμβολίου θα προέκυπτε κυρίως από τον αναγκασμό κάποιου να το πάρει. Αυτό είναι τόσο ελαττωματικό στη βάση του που είναι κωμικό, όπως πολλά από αυτά που περιλαμβάνουν εμβόλια.

«Μπορώ να το δω καθαρά σαν μέρα: οι μειονότητες και οι φτωχοί, που είναι οι άνθρωποι που πλήττονται περισσότερο από την κατάχρηση της φαιντανύλης, αναγκάζονται να κάνουν ένα εμβόλιο τριών ενέσεων».

Πράγματι, ο Haile είπε στη Daily Mail ότι μία από τις πιθανές χρήσεις αυτού του εμβολίου θα περιελάμβανε «έναν γονέα να αναγκάσει το παιδί του να εμβολιαστεί πριν πάει στο κολέγιο για να το προστατεύσει σε περίπτωση που «πειραματιστεί».

 

Το DOD χρηματοδότησε την έρευνα

 

Η μελέτη εμβολίου χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD), μέσω του Προγράμματος Κατάχρησης Αλκοόλ και Ουσιών. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται η  Συμμαχία Pharmacotherapies for Alcohol and Substance Use Disorders  (PASA) της RTI International  .

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του UH, η PASA «χρηματοδότησε το εργαστήριο του Haile για αρκετά χρόνια για να αναπτύξει το εμβόλιο κατά της φαιντανύλης».

Το Προγραμματικό Πάνελ της PASA   περιλαμβάνει ποιος είναι ποιος από κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων μελών από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), την Υπηρεσία Υγείας Άμυνας, το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ και διάφορα τμήματα του αμερικανικού στρατού που σχετίζονται με την υγεία και την έρευνα. Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Πεζοναύτες.

Τα μέλη της PASA  περιλαμβάνουν ερευνητές από ιδρύματα όπως το Yale School of Medicine, το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, το Baylor College of Medicine, το Scripps Research Institute και οκτώ φαρμακευτικές εταιρείες.

Το 2020, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps έλαβε επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το  Ίδρυμα Bill and Melinda Gates  «για την προώθηση θεραπειών για τη φυματίωση, την ελονοσία και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις», ως μέρος μιας ευρύτερης «δέσμευσης» 135 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Gates προς το ινστιτούτο. έως το 2024.

Ο εργοδότης του Haile, το  Texas Institute for Measurement, Evaluation and Statistics , απαριθμεί το NIH, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το DOD, το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και το Εθνικό Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας και Η Ανθρώπινη Ανάπτυξη μεταξύ των χορηγών της.

 

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο

 

Η φαιντανύλη συνδέεται με υποδοχείς οπιοειδών  στον εγκέφαλο, σε περιοχές που ελέγχουν τον πόνο και τα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αισθήματα μούδιασμα, ευφορία και καταστολή.

Η υπερβολική δόση φεντανύλης μπορεί να οδηγήσει στον εγκέφαλο να λιμοκτονεί για οξυγόνο, το οποίο σκοτώνει τους νευρώνες και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και μερικές φορές μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μείωση της ευαισθησίας αυτών των υποδοχέων.

Η λήψη φαιντανύλης γίνεται τελικά ο μόνος τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να επιτύχει ευφορία, η οποία στη συνέχεια οδηγεί στον εθισμό.

Υπολογίζεται ότι 150 άνθρωποι την ημέρα πεθαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από υπερβολική δόση φαιντανύλης και άλλων οπιοειδών,  σύμφωνα με το CDC .

Οι ερευνητές του UH ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο τους εμπόδισε τη φαιντανύλη να εισέλθει στον εγκέφαλο χωρίς να επηρεάσει άλλους τύπους παυσίπονων, όπως η μορφίνη. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο που λαμβάνει το εμβόλιο θα μπορούσε να λάβει άλλα παυσίπονα εάν χρειαστεί.

Το εμβόλιο διεγείρει τα Τ-κύτταρα στο ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγώντας το στη δημιουργία αντισωμάτων που συνδέονται με τη φαιντανύλη που κυκλοφορεί στην κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό εμποδίζει την περαιτέρω εξάπλωση της φαιντανύλης, καθώς επεξεργάζεται στα νεφρά και ξεπλένεται από το σώμα.

Ο Χέιλ είπε στη Daily Mail ότι ενώ το σώμα δημιουργεί τα δικά του αντισώματα κατά της φαιντανύλης, «δεν είναι αρκετά για να το αναιρέσει εντελώς».

Οι 28 αρουραίοι στην πειραματική ομάδα της μελέτης έλαβαν τρεις δόσεις του εμβολίου, σε διαστήματα τριών εβδομάδων. Στη συνέχεια εκτέθηκαν σε δόσεις φαιντανύλης: 0,05 χιλιοστόγραμμα για κάθε κιλό του βάρους τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε δοκιμές που ακολούθησαν, οι ερευνητές τοποθέτησαν τους αρουραίους σε θερμαινόμενη πλάκα καθώς ζεσταινόταν και σταδιακά εφάρμοσαν θερμότητα στην ουρά τους.

Οι μη εμβολιασμένοι αρουραίοι φέρεται να μην αντέδρασαν στον πόνο, υποδεικνύοντας ένα μούδιασμα από το φάρμακο. Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι αρουραίοι φέρεται να αντέδρασαν στην αίσθηση θερμότητας.

Οι εμβολιασμένοι αρουραίοι δεν ανέπτυξαν αντισώματα σε άλλα παυσίπονα, όπως η μορφίνη και η οξυκωδόνη.

Οι ερευνητές είπαν επίσης ότι τα δείγματα αίματος και εγκεφάλου που ελήφθησαν από τους αρουραίους έδειξαν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων από την τέταρτη εβδομάδα της μελέτης και κανένα ίχνος φαιντανύλης στον εγκέφαλο. Το εμβόλιο δεν οδήγησε σε ανεπιθύμητες παρενέργειες στους ανοσοποιημένους αρουραίους, είπαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη μορφή του μορίου της φεντανύλης ως βάση του και μια πρωτεΐνη που προέρχεται από E. coli, γνωστή ως  dmLT , ως ανοσοενισχυτικό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η φαιντανύλη αναπτύχθηκε αρχικά ως παυσίπονο για χρήση σε νοσοκομεία, αλλά έγινε ευνοημένη από τους εμπόρους ναρκωτικών λόγω του χαμηλού κόστους κατασκευής και της υψηλής δραστικότητάς της.

Οι αξιωματούχοι του UH είπαν ότι η φαιντανύλη προστίθεται συχνά σε ναρκωτικά του δρόμου και άλλα οπιοειδή, όπως η κοκαΐνη, η μεθαμφεταμίνη, η οξυκωδόνη, τα χάπια υδροκωδόνης/ακεταμινοφένης και σε φάρμακα όπως το Xanax.

 

Ο Michael Nevradakis, Ph.D., με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα, είναι ανώτερος ρεπόρτερ για το The Defender και μέρος της εναλλαγής παρουσιαστών για το “Good Morning CHD” του CHD.TV.

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

 

Φαιντανύλη, ένα ναρκωτικό 50 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη

Το 2016, το ισχυρό οπιοειδές φάρμακο φαιντανύλη (fentanyl) έγινε γνωστό γιατί αφαίρεσε τη ζωή του διεθνούς φήμης ποπ τραγουδιστή Prince. Πιο πρόσφατα, έγινε περισσότερο γνωστό γιατί συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην αμερικανική κρίση οπιοειδών.

Η φαιντανύλη, επίσης γνωστή ως Actiq, Duragesic ή Sublimaze στη συνταγογραφούμενη μορφή της, είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό παυσίπονο που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ακραίων πόνων.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC: Centers for Disease Control and Prevention) η φαιντανύλη μπορεί να είναι 50 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη. Ορισμένα ονόματα του δρόμου για το φάρμακο (για τη μη φαρμακευτική φαιντανύλη) περιλαμβάνουν το Apache, China Girl, το China White, Friend, Goodfella, Jackpot, και Murder.

Οι γιατροί συνταγογραφούν την φαιντανύλη για ανακούφιση από το άλγος συνήθως για ασθενείς με ανεκτικότητα στα οπιοειδή, που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς (ως αναισθησία), ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν ήδη οπιοειδή για τον πόνο ή ασθενείς με χρόνιο πόνο που χρειάζονται οπιοειδή όλο το εικοσιτετράωρο. Η ελεγχόμενη ουσία μπορεί να συνταγογραφείται νόμιμα με ένεση, έμπλαστρο, παστίλιες ή γλειφιτζούρι.

Η φαιντανύλη τα τελευταία χρόνια έχει εντοπιστεί σε παράνομα εργαστήρια στην Κίνα και το Μεξικό, τα οποία την διακινούν σε άλλες χώρες (όπως οι ΗΠΑ), μαζί με ηρωίνη ενώ πωλείται σε αγοραστές που δεν γνωρίζουν την παρουσία της.

Οι παρενέργειες της φαιντανύλης είναι:

  • Υπνηλία
  • Σύγχυση
  • Δυσκοιλιότητα
  • Αδυναμία
  • Ξηρό στόμα
  • Αναισθησία
  • Μειωμένος καρδιακός ρυθμός
  • Ναυτία
  • Ιδρώτας
  • Σύγχυση
  • Άκαμπτοι μύες
  • Στερεό αίσθημα στο λαιμό
  • Δυσκολία συγκέντρωσης

Η φαιντανύλη (και άλλα οπιοειδή) δεσμεύεται με υποδοχείς σε μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν τον πόνο και τα συναισθήματα, αυξάνοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης και δημιουργώντας μια κατάσταση ευφορίας. Όπως  κάθε οπιούχο, η χρήση φαιντανύλης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάρτησης και να οδηγήσει σε κατάχρηση και εθισμό. Όταν το φάρμακο δεν λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ή καταναλώνεται παράνομα ή τυχαία, μία μικρή δόση μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Οι έμποροι ναρκωτικών αναμιγνύουν την ηρωίνη, την οξυκωδόνη ή το Xanax με φαιντανύλη, εξαπατώντας αγοραστές που δεν γνωρίζουν ότι μια σκόνη ή ένα χάπι περιέχει το συγκεκριμένο ναρκωτικό. Αλλά αυτή η εξαπάτηση, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, αποδεικνύεται μοιραία. Μια ποικιλία της φαιντανύλης (furanyl fentanyl) είναι τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον που απλώς την αγγίζει,  σύμφωνα με το Georgia Bureau of Investigation. Αυτή η ποικιλία προκάλεσε 19 θανάτους στη Γεωργία από το 2016 έως το 2017.

Μερικοί από τους υποδοχείς οπιοειδών στον εγκέφαλο που συνδέονται με την φαιντανύλη βοηθούν στον έλεγχο της αναπνοής, αλλά σε υψηλές δόσεις οπιοειδών μπορούν να εμποδίσουν κάποιον να αναπνεύσει εντελώς, σκοτώνοντάς τον. Τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας είναι: αδύναμοι μύες, ζάλη, σύγχυση, εξαιρετική υπνηλία, απώλεια συνείδησης, σοβαρή επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού, πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιβράδυνση ή διακοπή της αναπνοής, γαλάζια απόχρωση στα νύχια και στα χείλη.

Σε περιπτώσεις υπερδοσολογίας με φαιντανύλη, οι γιατροί χορηγούν ναλοξόνη (Narcan), ένα φάρμακο που μπορεί να σταματήσει γρήγορα τα αποτελέσματα παρεμποδίζοντας τους υποδοχείς των οπιοειδών, σύμφωνα με την Υπηρεσία κατάχρησης ουσιών και της διανοητικής υγείας. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες φαιντανύλης, όπως η ακρυλφεντανύλη (acrylfentanyl) και η τετραϋδροφουρανική φεντανύλη (tetrahydrofuran fentanyl), είναι τόσο θανατηφόρες που η ναλοξόνη μπορεί να μην χρησιμεύει ως αντίδοτο. Μερικοί επιστήμονες, ωστόσο, πιστεύουν ότι η έννοια της “ανοσίας στη ναξολόνη” είναι μια παρανόηση. Σύμφωνα με το Office of National Drug Control Polic, η ναξολόνη και άλλοι ανταγωνιστές οπιοειδών, αν χορηγούνται γρήγορα και σε επαρκή δόση, έχουν αποτέλεσμα έναντι των οπιοειδών ανεξάρτητα από την ισχύ τους.

Σύμφωνα με το CDC, περίπου 9.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από υπερβολική δόση που περιλάμβανε συνθετικά οπιοειδή (εκτός από τη μεθαδόνη) το 2015 και η πλειοψηφία αυτών διαπιστώθηκε ότι οφείλεται στην παράνομη φαιντανύλη.

Η φαιντανύλη δεν έχει δικό της κώδικα για τους υπαλλήλους που συμπληρώνουν τα πιστοποιητικά θανάτου, οπότε οι θάνατοι καταγράφονται συχνά γενικώς ως τοξική υπερβολική δόση πολλών φαρμάκων.

Πηγή

Προβολές : 955


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα