Δημήτρης Δασκαλάκης: Ο παραληρηματικός λόγος του αξιολύπητου κ. Τσιόδρα

Δημήτρης Δασκαλάκης: Ο παραληρηματικός λόγος του αξιολύπητου κ. Τσιόδρα

22 Οκτωβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:814
Μοίρασέ το

Ένας σύντομος σχολιασμός σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του

Ο αξιοθρήνητος κ. Τσιόδρας χωρίς να μπορεί να κρύψει την βαθιά του απογοήτευση κλαυθμηρίζοντας για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών με την τέταρτη δόση του εμβολίου, φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει την δικαιολογημένη κοινωνική τους δυσανεξία στο μαρτύριο του μαζικού πολλαπλού εμβολιασμού ως «αντιεμβολιαστική στάση (!) που θα μας βλάψει και θα  κάνει κακό και στην Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο».

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών


Μετά από μακρύ χρονικό διάστημα απουσίας ο «εθνικός» λοιμωξιολόγος της χώρας μας επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, ενημερώνοντας τον Ελληνικό λαό ότι μειώθηκε το προσδόκιμο της επιβίωσης εξαιτίας της πανδημίας κατά τρία χρόνια και τονίζοντας παράλληλα ότι η ανθρωπότητα υπέπεσε σε τεράστια λάθη κατά την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού1.

Μιλώντας στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα «Πανδημία και Επιστημονικές Προκλήσεις», προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με τις αντιφάσεις, παλινωδίες και τον παρωχημένο του λόγο, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε πολίτες μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας που διαθέτουν «μνήμη χρυσόψαρου».

Ο κ. Τσιόδρας καταφέρθηκε κατά των κυβερνήσεων για την δήθεν καθυστερημένη αντίδρασή τους στην διαχείριση της κορωνοϊκής κρίσης, ενώ είναι γνωστό σε όλους τους νοήμονες και μνήμονες πολίτες ότι ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και εκτελούσε χρέη εκπροσώπου τύπου στο Υπουργείο Υγείας (κατά την πρώτη φάση της πανδημίας), έχοντας αποφασιστικό ρόλο στην χάραξη της κυβερνητικής υγειονομικής πολιτικής που επηρέασε την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Παράλληλα υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των παράνομων και αντισυνταγματικών λοκντάουν που οδήγησαν στην αποδυνάμωση των συνταγματικών δικαιωμάτων, στην διάχυση του φόβου και στον οικονομικό μαρασμό χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει ότι ο «εθνικός μας επιδημιολόγος» υπήρξε ο εμπνευστής της απάνθρωπης υποχρεωτικής μασκοφορίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, επιβάλλοντας με απύθμενο θράσος σε παιδιά ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών να φορούν την μάσκα τους όχι για λόγους προστασίας της προσωπικής τους υγείας, αλλά «για λόγους εξοικείωσης και εκπαίδευσης»!

Στην ομιλία του ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε απογοητευμένος για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στην καθεστηκυία επιστήμη των ακαταδίωκτων ειδικών, υπαινισσόμενος μάλλον ότι, καθώς η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται σε σύγχρονη ειδωλολατρική θεότητα, κάθε διαφωνία ή εναντίωση στους χρησμούς του «υγειονομικού ιερατείου» φαντάζει αδιανόητη.

Στην πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του κ. Τσιόδρα παρατηρούμε με έκπληξη ότι αδυνατεί να συντονιστεί με την σύγχρονη υγειονομική πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία τα επικαιροποιημένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα παγκοσμίως υποδεικνύουν μια σαφή υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας που σηματοδοτεί, αν όχι τον οριστικό τερματισμό της, τουλάχιστον την σημαντική ύφεση της ασθένειας covid-19.

Ο ίδιος όμως επιμένει σταθερά να αγνοεί τα ενθαρρυντικά σημάδια της πανδημικής κάμψης, παραμένοντας προσκολλημένος στο προ διετίας υγειονομικό ολοκληρωτικό αφήγημα και αποδεικνύοντας ότι είναι μια καλοκουρδισμένη μαριονέτα που μονότονα και ρυθμικά επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, προστατεύοντας τους ευάλωτους και δίνοντας την αναμνηστική δόση στον πληθυσμό…», επιχειρώντας απεγνωσμένα να συντηρήσει το κλίμα του φόβου και της ανησυχίας στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. καθηγητής εμφανίζεται να ζει σ’ ένα παράλληλο σύμπαν την στιγμή που η μέση Ελληνική οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπαρξιακή απειλή της επισιτιστικής και ενεργειακής κατάρρευσης.

Οι πιο πάνω δηλώσεις του κ. Τσιόδρα μαρτυρούν την κοινωνική αποξένωσή του, καθώς φαίνεται να περιφρονεί την αξιοσημείωτη κόπωση των πολιτών από τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολιασμού και την δίψα τους να ζήσουν επιτέλους ελεύθερα χωρίς μάσκες, μέτρα περιορισμού και επιτήρησης που δηλητηριάζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Απαντώντας ο κ. Τσιόδρας στους σκεπτικιστές του κορωνοϊού που υποστήριζαν ότι η covid-19 είναι «μία απλή γριπούλα» και επιχειρώντας να μας πείσει για το αντίθετο, επισείει τα «επιστημονικά δεδομένα», σύμφωνα με τα οποία προκύπτει η υπερβάλλουσα θνησιμότητα της covid-19 εν σχέσει προς την γρίπη Η1Ν1 του 2009.

Την ίδια στιγμή, όμως, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα έρχεται να «αδειάσει» τον περισπούδαστο επιδημιολόγο, τσαλαπατώντας τα «επιστημονικά του στοιχεία» και δηλώνοντας σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» επί λέξει τα εξής:

«Αυτή την στιγμή ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε κάτι που μοιάζει με τα υπόλοιπα νοσήματα, μοιάζει με την γρίπη πια από εδώ και πέρα..»


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, επιθυμώντας να απαντήσει στους επικριτές των εμβολίων διερωτήθηκε όλο νόημα:

«Πού είναι η επιδημία των θανάτων από τα εμβόλια μετά από 12,7 δις δόσεις εμβολίων;» και συνέχισε λέγοντας: «Είναι λανθασμένη η λογική τους και αποδεικνύεται καθημερινά».

Φυσικά κανείς δεν θα ανέμενε από τον κ. καθηγητή (τον κατά τα άλλα λαλίστατο για την αξία και την χρησιμότητα των εμβολίων) να εστιάσει στην κοινωνική μάστιγα της «ξαφνικίτιδας» (γνωστή ως «σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου υγιών ενηλίκων») και στις οικογενειακές τραγωδίες που εκτυλίσσονται καθημερινά αναφορικά με τους θανάτους υγειών παιδιών, νέων ανθρώπων και αθλητών.

Σύμφωνα με τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα κατά το επτάμηνο από 3 Ιανουαρίου έως 31 Ιουλίου 2022. Ειδικότερα, καταγράφεται αύξηση των θανάτων σε ποσοστό 6,26% εν σχέσει προς το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 20212.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, νεαροί ενήλικες πεθαίνουν με αριθμούς ρεκόρ, με την επισήμανση ότι αυτοί οι υπερβολικοί θάνατοι δεν οφείλονται στην ασθένεια covid-19. Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κοινοβουλίου της Σκωτίας, οι υπερβολικοί θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά ποσοστό 11% το τελευταίο εξάμηνο3.

Στην συνέχεια υπεραμύνθηκε του εμβολιαστικού προγράμματος υποστηρίζοντας (πάντοτε σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα) ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου παράγει μεγάλη ωφέλεια ειδικά στους πολίτες άνω των εξήντα ετών. Βέβαια πλέον είναι γνωστή η άθλια μεθόδευση του ιατροφασιστικού καθεστώτος, το οποίο επιχειρεί με το πρόσχημα της προστασίας των ευπαθών ομάδων να επεκτείνει εν συνεχεία δολίως το πρόγραμμα του εμβολιασμού και στον γενικό πληθυσμό.

Οφείλουμε, όμως, να παρατηρήσουμε μια μεγάλη αντίφαση του κ. καθηγητή:

Μολονότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ηλικία του ασθενούς παραμένει ο βασικός παράγοντας θανάτου από covid-19 τονίζοντας εμφατικά ότι «είναι πάνω από 1.000 φορές ο κίνδυνος θανάτου σε έναν άνθρωπο πάνω από 80 ετών από έναν 18χρονο», εντούτοις κάνοντας μια αξιοζήλευτη πιρουέτα ανάποδου κόσμου, μας προτρέπει όλους να μάθουμε να συμβιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού και με τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου!

Ο αξιοθρήνητος κ. Τσιόδρας χωρίς να μπορεί να κρύψει την βαθιά του απογοήτευση κλαυθμηρίζοντας για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών με την τέταρτη δόση του εμβολίου, φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει την δικαιολογημένη κοινωνική τους δυσανεξία στο μαρτύριο του μαζικού πολλαπλού εμβολιασμού ως «αντιεμβολιαστική στάση (!) που θα μας βλάψει και θα  κάνει κακό και στην Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο».

Ωστόσο, διατηρούσαμε ενδόμυχα την ελπίδα ότι ο διαπρεπής λοιμωξιολόγος θα διαφωτίσει την κοινή γνώμη, απαντώντας τεκμηριωμένα σε δύο καθοριστικής σημασίας επιστημονικά ερωτήματα τα οποία συνδέονται άμεσα με την χορήγηση των επικαιροποιημένων εμβολίων:

  • Α) Για ποιον λόγο χορηγείται στον ευρωπαϊκό πληθυσμό ένα (άχρηστο) εμβόλιο που στοχεύει στο αρχικό στέλεχος της Γιουχάν (!) και στην υποπαραλλαγή της Όμικρον (ΒΑ.1), που όμως έχουν ήδη εξαφανιστεί την ώρα που επικρατούν (στην Ελλάδα τουλάχιστον) οι υποπαραλλαγές ΒΑ.4/ΒΑ.5; (Στις Η.Π.Α. αντιθέτως τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα χορηγηθούν στον πληθυσμό αφορούν τις κυρίαρχες υποπαραλλαγές της Όμικρον, δηλ. τις ΒΑ.4/ΒΑ.5).
  • Β) Για ποιον λόγο οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα μόνο από πειράματα σε ζώα, εν σχέσει προς τα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν στις υποπαραλλαγές ΒΑ.4/ΒΑ.5;

Ο «εθνικός» μας λοιμωξιολόγος σε μια σπάνια αναλαμπή επιστημονικής ειλικρίνειας δέχεται ότι «η προστασία μειώνεται σταδιακά μετά τους 4 μήνες (ενν. από την εμβολιαστική δόση)» και, ως εκ τούτου, η ξεδιάντροπη απαίτηση των υγειονομικών διαχειριστών της πανδημίας για τον εμβολιασμό του ενηλίκου πληθυσμού για τέταρτη φορά με πειραματικά σκευάσματα, –η προστασία των οποίων έναντι της λοίμωξης παραμένει εντελώς βραχύβια και αβέβαιη–, θα πρέπει να απορριφθεί από το σύνολο των πολιτών, ως ο απόλυτος εμπαιγμός της νοημοσύνης τους.

Εκεί, όμως, που ο κ. καθηγητής ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα είναι την στιγμή που ισχυρίζεται ότι:

«τα εμβόλια μας προστατεύουν από την σοβαρή νόσο και τον θάνατο, όχι τόσο από την μόλυνση…».

Από την επισκόπηση της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του Ε.Ο.Δ.Υ. (σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα που είχαν ληφθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου 2022), προκύπτουν τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία:

  • Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 101. Η διάμεση ηλικία τους ήταν 73 έτη. Το 92,1% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή είχε ηλικία άνω των 70 ετών.
  • Μεταξύ των ασθενών που ήταν διασωληνωμένοι οι 36 (δηλ. ποσοστό 35,64%) ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι (επομένως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ μικρότερο από αυτό που αναφέρθηκε αμέσως πιο πάνω), ενώ οι 65 ασθενείς  (δηλ. ποσοστό 64,36%) ήταν πλήρως εμβολιασμένοι4.

Συνεπώς, από την παράθεση των πιο πάνω συντριπτικών στοιχείων δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι:

το εμβόλιο δεν παρέχει καμία απολύτως προστασία, καθότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας μολύνονται και μεταδίδουν, νοσούν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και μοιραία πολλοί από αυτούς καταλήγουν.

Δυστυχώς, αποτελεί ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα το γεγονός ότι χιλιάδες (κατά τα άλλα) υγιείς πολίτες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους κύκλου (sic) απέκτησαν μόνιμα προβλήματα υγείας, κατασπαταλώντας πολλά χρήματα σε ιατρούς και φάρμακα, προς τέρψη της ιατροφαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η αλήθεια, που δεν ομολογείται αλλά (προσώρας) μόνο σιγοψιθυρίζεται πίσω από τα ερμητικώς κλειστά παράθυρα των διαμερισμάτων, θα σπάσει τα δεσμά του φόβου και θα βρεθεί στα χείλη των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι επιστρατεύοντας τα αποθέματα του ψυχικού τους θάρρους θα παραδεχθούν την εμβολιαστική τους εξαπάτηση από τους (τηλε)ειδικούς, απαιτώντας την άμεση απόδοση ποινικών ευθυνών και την αποκατάσταση της ακρωτηριασμένης ιατρικής αλήθειας.

Αν σε αυτούς που ασκούν την εξουσία υπήρχαν έστω ψήγματα ηθικής και καλοσύνης, όφειλαν κανονικά να διατάξουν την άμεση διακοπή του εμβολιαστικού προγράμματος και την απόσυρση των ελαττωματικών εμβολίων.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι οι διαχειριστές της υγειονομικής κρίσης εξακολουθούν να προπαγανδίζουν με αμείωτη ένταση τα οφέλη του εμβολιασμού, ενάντια σε κάθε νέο επιστημονικό στοιχείο, ανεξάρτητη, εμπεριστατωμένη ιατρική έρευνα και μελέτη, παραμένοντας τυφλοί και κωφοί ενώπιον της απαστράπτουσας και κραυγάζουσας αλήθειας:

Ότι το εμβόλιο ήταν ένα εν δυνάμει υγειοβλαπτικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα που έλαβε μόνο άδεια κατεπείγουσας χρήσης, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους, εκατομμύρια παρενέργειες και βαθύ πόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πηγή https://kvathiotis.substack.com/p/3ab

Προβολές : 814


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα