Δημήτρη Νατσιέ, διάβασε τι λέει ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ “Όσοι στην ιστορία προσπάθησαν να εμπλέξουν την εκκλησία στην πολιτική, από πίσω υπήρχαν άλλοι σκοποί.”

Δημήτρη Νατσιέ, διάβασε τι λέει ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ “Όσοι στην ιστορία προσπάθησαν να εμπλέξουν την εκκλησία στην πολιτική, από πίσω υπήρχαν άλλοι σκοποί.”

23 Μαΐου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,648
Μοίρασέ το

 

Ρωσικό πατριαρχείο: Αναπόφευκτος έξυπνος παράγοντας διχασμού του λαού όταν εμπλακεί η πολιτική με τον Θεό

Κατόπιν αυτών που θα διαβάσετε στην παρούσα ανάρτηση, θέτω το ερώτημα:

ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΩΝ;;;

Ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ… ΑΥΤΟ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ…

ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΝΑΤΣΙΕ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ ΤΟΣΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου Δημήτρη Νατσιέ…

ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ “ΣΑΛΝΤΙΜΠΑΓΚΟΣ”… ΑΡΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ “ΥΠΟΠΤΟΣ”…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: “Όσοι στην ιστορία προσπάθησαν να εμπλέξουν την εκκλησία στην πολιτική, από πίσω υπήρχαν άλλοι σκοποί.”

 

 

 

>Ρωσικό πατριαρχείο: Αναπόφευκτος έξυπνος παράγοντας διχασμού του λαού όταν εμπλακεί η πολιτική με τον Θεό
Ομιλία Ρώσου Ορθόδοξου Πατριάρχη Κύριλλου στις 25 Απριλίου 2021 στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού με θέμα: Η εμπλοκή της εκκλησίας στην πολιτική αναπόφευκτα θα φέρει εμφύλιο και διχόνοια. 
 
Η Εκκλησία δεν μπορεί να ταυτιστεί με καμία πολιτική δύναμη, γιατί πρέπει να παραμείνει σπίτι και πνευματική Μητέρα για όλους απολύτως, το υπενθύμισε για άλλη μια φορά ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Έχοντας θίξει αυτό το θέμα στις 25 Απριλίου 2021, στο κήρυγμά του για την εορτή της Εισόδου του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Σεβασμιώτατος έδωσε ένα ενδεικτικό παράδειγμα από προσωπική εμπειρία της δεκαετίας του 1990, όταν προσπάθησαν να τον εμπλέξουν στην πολιτική ζωή της χώρας.
Η παλαιότερη γενιά θυμάται τι πραγματική εμφύλια σύγκρουση εκτυλίχθηκε γύρω από τον Λευκό Οίκο. Τότε ήρθε σε μένα αντιπροσωπεία βουλευτών και ήμουν μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου και πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, στο οποίο ανατέθηκε η αλληλεπίδραση τόσο με την κυβέρνηση όσο και με δημόσιους οργανισμούς, με αίτημα να ηγηθεί η εκκλησία του πολιτικού αγώνα, είπε ο Προκαθήμενος.
Όπως παραδέχτηκε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, δεν βρήκε άλλα λόγια να απαντήσει, εκτός από τα εξής:
Ολόκληρη η εμπειρία της Οικουμενικής και της Ρωσικής Εκκλησίας μαρτυρεί ότι αν η Εκκλησία γίνει μέρος του πολιτικού αγώνα, τότε έχει αμέσως πολιτικούς αντιπάλους και στο κάτω κάτω μεταξύ αυτών μπορεί να υπάρχουν και ορθόδοξοι.
Αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία μαχόμενη για την εξουσία, γίνεται αναπόφευκτα παράγοντας διχασμού του λαού.
Και τίθεται το ερώτημα: αν η Εκκλησία, έχοντας ταυτιστεί με αυτήν ή την άλλη πολιτική δύναμη, γίνει παράγοντας στον πολιτικό αγώνα, τότε πώς μπορεί να παραμείνει και εξουσία, και σπίτι, και πνευματική Μητέρα για όλους; Ποτέ, μεγάλη απάτη όποιος το ισχυρίζεται αυτό!
Επειδή, πλησιάζοντας το ναό, αυτό ή εκείνο το άτομο θα αναρωτηθεί: «Είναι εδώ οι πολιτικοί μου φίλοι ή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι;» Αλλά σήμερα κανείς δεν θα μπορεί να κάνει αυτό το ερώτημα στον εαυτό του, πλησιάζοντας τις πόρτες μιας ορθόδοξης εκκλησίας, είναι ανοιχτές σε όλους, σε όλο τον λαό.
Εξηγώντας γιατί έθιξε το συγκεκριμένο θέμα στην εορτή της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης εξήγησε ότι εκείνη την ημέρα «έχουμε μπροστά μας την εικόνα του Σωτήρος που ταπεινά μπαίνει στην Ιερουσαλήμ πάνω σε ένα γαϊδούρι, του Σωτήρα που αρνήθηκε να διαδηλώσει. Η δύναμή του ήταν η σιωπή, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει στα κόμματα και στους πολιτικούς.»
Και τι δύναμη είχε! Πόσα θαύματα έκανε! Και οι άνθρωποι το ήξεραν, και φαινόταν να απομακρύνεται από οποιαδήποτε δύναμη.
Επομένως, η Εκκλησία του Χριστού πρέπει να ακολουθεί ό,τι διδάσκει ο Σωτήρας και να μην ταυτίζεται ποτέ με καμία ανθρώπινη δύναμη, γιατί αν ταυτιστούμε με τον έναν, θα γίνουμε αντίπαλοι του άλλου», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
Από την εμπειρία μου, όσοι στην ιστορία προσπάθησαν να εμπλέξουν την εκκλησία στην πολιτική, από πίσω υπήρχαν άλλοι σκοποί.
Εν κατακλείδι, ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Εκκλησία «πρέπει να ανοίξει ως κοινός χώρος προσευχής και μετάνοιας, ως χώρος πνευματικής τελειότητας»
Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: Στην Ρωσία, έχουμε απαγορεύσει την εκκλησία και τους κληρικούς να στηρίζουν οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα:
 
Δεν υπάρχει θρησκευτικό πολιτικό κόμμα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού καλείται να ενώσει τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις, υπενθύμισε αυτό ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR), Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.
«Η Εκκλησία καλείται να ενώσει τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τον πολιτικό τους προσανατολισμό», είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων στο πρόγραμμα «Εκκλησία και Κόσμος», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.
Έτσι, ο κληρικός απάντησε στην ερώτηση ενός από τους τηλεθεατές γιατί απαγορεύεται και δεν υπάρχει θρησκευτικό πολιτικό κόμμα στη Ρωσία που να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρωσικής Εκκλησίας και όλων των Ορθοδόξων πιστών.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του DECR σημείωσε ότι εκπρόσωποι και αρχηγοί όλων των κορυφαίων πολιτικών κομμάτων στη Ρωσία μιλούν στο Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κύριλλου. ( Η εκκλησία έχει ιεραρχία, δεν κάνει ο κάθε ιερέας ότι θέλει και όποτε το θέλει. Η φωνή της εκκλησίας ακούγετε μόνο από τους επίσημους αντιπροσώπους και δημόσια, έτσι αποφεύγουμε τις διχόνοιες και τους διχασμούς)
Καθήκον μας είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους, όχι να τους διχάσουμε, επομένως δεν δημιουργούμε τα δικά μας πολιτικά κόμματα και δομές. Η Εκκλησία είναι ανοιχτή σε όλους», συνόψισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
Πηγή: https://foma.ru

 

Πηγή

Προβολές : 1,648


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα