Διάγγελμα εκκένωσης της Χερσώνας. Πυρηνικά ενόψει;

Διάγγελμα εκκένωσης της Χερσώνας. Πυρηνικά ενόψει;

19 Οκτωβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:221
Μοίρασέ το

 

 

Συνέντευξη-προειδοποίηση Σ.Σουροβίκιν στον Ζελένσκι, λίγο πριν το ξέσπασμα καταιγίδας στην Ουκρανία: “Θα πάρω δύσκολες αποφάσεις” 

Καλλιόπη Σουφλή

Εκκενώνονται πόλεις της Χερσώνας – Διάγγελμα του κυβερνήτη

 

Ο Ρώσος κυβερνήτης της Χερσώνας σε διάγγελμα του επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι πολίτες θα απομακρυνθούν, επικαλούμενος τον κίνδυνο μιας επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βλαντίμιρ Σάλντο είπε ότι οι κάτοικοι τεσσάρων πόλεων θα απομακρυνθούν από τις όχθες του ποταμού Δνείπερου επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

“Υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμύρας των εδαφών λόγω της σχεδιαζόμενης καταστροφής του φράγματος και της απόρριψης νερού από τις δεξαμενές των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής του Δνείπερου”, τόνισε ο ίδιος

Ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της περιφέρειας Χερσών Βολοντίμιρ Σάλντο απηύθυνε επείγουσα έκκληση στους κατοίκους της περιοχής. Το μήνυμα του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί κάτοικοι της περιοχής Χερσώνας!

Όλοι γνωρίζετε ότι η Ουκρανία κήρυξε ολοκληρωτικό, ασυμβίβαστο πόλεμο στη Ρωσία, σε όλους μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρά υπομένει το Nτονμπάς καθημερινούς βομβαρδισμούς, πόσοι αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν από επιθέσεις πυροβολικού και ρουκετών σε ειρηνικές πόλεις. Το Κίεβο ετοιμάζει παρόμοια μοίρα για την Χερσώνα.

Η ουκρανική πλευρά συγκεντρώνει δυνάμεις για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει σχηματίσει μια στρατιωτική ομάδα για να αποκρούσει αυτή την επίθεση. Το πεδίο μάχης αυτής της αντιπαράθεσης μπορεί να είναι η γη μας, οι ειρηνικές πόλεις και τα χωριά της περιοχής Χερσώνα.

Υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμύρας των εδαφών λόγω της προγραμματισμένης καταστροφής του φράγματος Kakhovskaya HPP και της απελευθέρωσης νερού από μια δεξαμενή του Δνείπερου.

Σε μια τέτοια κατάσταση, πήρα μια δύσκολη αλλά σωστή απόφαση να ανακοινώσω την οργανωμένη μετακίνηση του άμαχου πληθυσμού των δήμων Berislav, Belozersky, Snigirev και Aleksandrovsky στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Η απόφαση αυτή προκλήθηκε από τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας αμυντικών οχυρώσεων ώστε κάθε επίθεση να αποκρουσθεί. Όπου επιχειρεί ο στρατός, δεν υπάρχει χώρος για πολίτες. Αφήστε τον ρωσικό στρατό να εκπληρώσει το καθήκον του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το βασικό μας καθήκον είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να επιτρέψουμε στα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εκτελούν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους για την προστασία της Χερσώνας. Θα μεταφέρουμε τον άμαχο πληθυσμό στην αριστερή όχθη οργανωμένα, σταδιακά.

Για όσους κατοίκους της περιοχής αποφασίσουν να μετακομίσουν περαιτέρω στις περιοχές της Ρωσίας, η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παράσχει πιστοποιητικά στέγασης.

Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Marat Khusnullin. Η μετεγκατάσταση και η προσωρινή στέγαση των κατοίκων των δήμων Berislav, Belozersky, Snigiryovsky και Aleksandrovsky θα πραγματοποιηθεί δωρεάν, από το EMERCOM (Υπουργείο διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης) της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την κυβέρνηση της Χερσώνας

Ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι, μην ακούτε τους συναγερμούς.

Η Χερσώνα παραμένει υπό την αξιόπιστη προστασία του ρωσικού στρατού. Ο σκοπός μας είναι σωστός. Το ξέρουμε, και ο εχθρός μας το ξέρει. Και η νίκη θα είναι δική μας».

 

Image

 

Πηγή

Προβολές : 221


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα