Διάγγελμα Τ.Μπάιντεν με αναφορά στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ: Πέταξε εκτός Δύσης την Ρωσία & “τρέμει” επίθεση στη Βαλτική!

Διάγγελμα Τ.Μπάιντεν με αναφορά στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ: Πέταξε εκτός Δύσης την Ρωσία & “τρέμει” επίθεση στη Βαλτική!

22 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:278
Μοίρασέ το

«Θα υπερασπιστούμε το ΝΑΤΟϊκό έδαφος»

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε πόντο» ΝΑΤΟϊκού εδάφους και θα συνεχίσουν να παρέχουν «αμυντικά» όπλα στην Ουκρανία, ενώ ενέκρινε και την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής.

 

Αν το πολεμικό παιχνίδι ανοίξει, τίθενται κάποια βασικά ερωτηματα;

1. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΜΙΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ;;; Οι πληροφορίες λένε πως ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ…

2. ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΑΒΕΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΔΕΡΦΙΑ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Οι δυο ψυχοπαθείς διεστραμμένοι της παρακάτω εικόνας, γελάνε…

Εμείς δεν πιστεύω πως θα γελάσουμε.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τ. Μπάιντεν με διάγγελμα του ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις δυτικές αγορές εφαρμόζοντας σκληρές κυρώσεις εναντίον ρωσικών τραπεζών, μελών της ρωσικής ελίτ και των οικογενειών τους.

Η πρώτη δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα εφαρμοστεί σε τρία επίπεδα:

Εταιρείες, πρόσωπα και σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων που χρησιμεύουν στη βιομηχανία.

«Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή ΝΑΤΟϊκού εδάφους»

Από το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ διάρκειας μόλις 10 λεπτών είναι φανερό πως ο Μπάιντεν τρέμει πιθανή ρωσική στρατιωτική κίνηση κατά των Βαλτικών κρατών.

Συγκεκριμένα φοβάται αυτό που έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη το WarNews247, ρωσική επίθεση στον “Διάδρομο Suwalki”, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Καλίνγκραντ και χώρες της Βαλτικής.

Αυτό αποκάλυψαν χτες και Αξιωματούχοι των Βαλτικών κρατών.

Γι αυτό όπως ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλντεμπεργκ, το ΝΑΤΟ κινητοποιεί 100 μαχητικά και 120 πολεμικά πλοία. Για αρχή φυσικά. Καθώς επιπλέον αμερικανικές ενισχύσεις θα σταλούν σε Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία.

Η Ιστορία θα κρίνει αν οι ΗΠΑ με διαδοχικές κινήσεις εδώ και χρόνια έπραξαν σωστά που πέταξαν εκτός Δύσης την Ρωσία. Γιατί όταν δεν έχεις κάτι να χάσεις, τα πράγματα αγριεύουν πολύ…

Το σίγουρο είναι ότι ο Ευρασιατικός Άξονας θα απαντήσει σύντομα στον Τ.Μπάιντεν.

Τ.Μπάιντεν: H ρωσική εισβολή ξεκίνησε

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η Ρωσία κατέλαβε δύο περιοχές της Ουκρανίας», διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η Ουάσινγκτον είναι αμυντικά, καθώς η Ρωσία πιστεύεται ότι θα κλιμακώσει τη δράση της και στρατιωτικά το επόμενο διάστημα.

«Ανακοινώνω την επιβολή κυρώσεων ως απάντηση στις κινήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Εάν η Ρωσία προχωρήσει περαιτέρω με αυτήν την εισβολή, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε επιπλέον κυρώσεις», δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και συνέχισε:

«Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Πούτιν να αναγνωρίζει την ανεξαρτησία εδαφών που ανήκουν στην επικράτεια γειτονικών χωρών; Πρόκειται για μία κατάφορη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και απαιτούμε καθολική αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα».

O Τζο Μπάιντεν εξειδίκευσε τα μέτρα εναντίον της Μόσχας, λέγοντας πώς θα επιβληθεί αποκλεισμός στις δυτικές τράπεζες για δανεισμό της Ρωσίας προς εξυπηρέτηση του εξωτερικού της χρέους, κυρώσεις σε δύο τράπεζες τη VEB και τη Russian Military Banki, καθώς και μποϊκοτάζ στο εμπόριο προϊόντων που σχετίζονται με την προμήθεια της βιομηχανίας τεχνολογίας και όχι μόνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν «ανοιχτές στη διπλωματία».

«Εφαρμόζουμε πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού σε δύο μεγάλα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: τη VEB και τη στρατιωτική τους τράπεζα».

«Εφαρμόζουμε κυρώσεις στο δημόσιο χρέος της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι αποκόψαμε τη δυτική χρηματοδότηση για τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν μπορεί πλέον να συγκεντρώσει χρήματα από τη Δύση».

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε πόντο» ΝΑΤΟϊκού εδάφους και θα συνεχίσουν να παρέχουν «αμυντικά» όπλα στην Ουκρανία, ενώ ενέκρινε και την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής.

«Σήμερα, ως απάντηση στην παραδοχή της Ρωσίας ότι δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Λευκορωσία, επέτρεψα πρόσθετες κινήσεις αμερικανικών δυνάμεων και εξοπλισμού, που έχουν ήδη σταθμεύσει στην Ευρώπη για να ενισχύσουν τους συμμάχους μας στη Βαλτική: σε Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία», δήλωσε ο Μπάιντεν και τόνισε ότι ήθελε να είναι ξεκάθαρος πως πρόκειται για «εντελώς αμυντικές κινήσεις από την πλευρά μας».

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε τη Ρωσία. Θέλουμε όμως να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους συμμάχους μας θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό της επικράτειας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Βλέπουμε την «αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, στο οποίο ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τις κινήσεις της σχετικά με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Ρωσία σχεδιάζει να κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή.

«Δεν χρειάζεσαι το αίμα, εκτός αν επιθυμείς να αρχίσεις έναν πόλεμο. Η Ρωσία συγκεντρώνει αποθέματα αίματος».

Αν η Ρωσία συνεχίσει την εισβολή της, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με περισσότερες κυρώσεις, είπε ο Μπάιντεν. Μαζί με τη Γερμανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να σιγουρέψει πως ο αγωγός Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει.

Χθες ο κόσμος άκουσε τον Πούτιν να ξαναγράφει την Ιστορία με μία αναδρομή 100 ετών, ο Πούτιν ήταν αυτός που απείλησε με πόλεμο, εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ρωσίας δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι παραμένουν ανοιχτοί για διπλωματία. Σε κάθε κίνηση της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε, είπε ο Μπάιντεν.


Πηγή

Προβολές : 278


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα