ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας. Βαθύ Κράτος, με διαχρονική και διακομματική συνέπεια.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας. Βαθύ Κράτος, με διαχρονική και διακομματική συνέπεια.

10 Μαρτίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:258
Μοίρασέ το

Τις προσλήψεις του ΟΣΕ με μπλοκάκι που αφορούσαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε «εργολαβικά» ο Επιθεωρητής. Η ηγεσία του ΟΣΕ η οποία τοποθετήθηκε από την Νέα Δημοκρατία ανέθεσε σε ένα συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «διευθετήσει» τις προσλήψεις με μπλοκάκι στον θεσσαλικό κάμπο.

Διακομματική λαμογιά των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

Παλιά ιστορία… από την αρχή της Μεταπολίτευσης…

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΙΑΣΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ…

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

ΜΑΛΑΚΕΣ… ΕΣΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Είναι ως φαίνεται διαχρονική και διακομματική η παθογένεια του ρουσφετιού και της αμοιβαίας «διευκόλυνσης» των ημετέρων στον Θεσσαλικό κάμπο και βεβαίως όχι μόνον.

Εξηγούμεθα. Το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» αποκάλυψε άλλη μία πτυχή που κρυβόταν επιμελώς πίσω από την δραστηριότητα των υπευθύνων του ΟΣΕ στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Ως γνωστόν την Πέμπτη 9 Μαρτίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, Δημήτρη Νικολάου. Πρόκειται για κακούργημα που επισείει ποινή από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.

Ο Διευθυντής της Κλινικής Βόλου και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, Νικόλαος Χαυτούρας
Ο Διευθυντής της Κλινικής Βόλου και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, Νικόλαος Χαυτούρας

Είναι επίσης γνωστό, πως ο Δημήτρης Νικολάου αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της καταστροφής στα Τέμπη, ζήτησε και έλαβε προφορικά και με παράνομες διαδικασίες αναρρωτική άδεια ενός μηνός από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Την ενέκρινε και έδωσε εντολή να του παρασχεθεί η άδεια χωρίς να εξετασθεί ο Διευθυντής της Κλινικής, Νικόλαος Χαυτούρας, γνωστός και δραστήριος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία. Το ΠΑΣΟΚ τον εξοστράκισε αμέσως από τα ψηφοδέλτια του στις επερχόμενες εκλογές. Δεν θα μπορούσε και να ενεργήσει διαφορετικά άλλωστε. Ο Διευθυντής νευροχειρουργός και συνδικαλιστής τέθηκε σε αργία μέχρι νεωτέρας.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ότι η σχέση του Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου με τον Νικόλαο Χαυτούρα είναι και κομματική – συνδικαλιστική. Συνδικαλιστής στην κλαδική σιδηροδρομικών ο ένας, συνδικαλιστής στην κλαδική των γιατρών ο άλλος (Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας). Και οι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Τι προκύπτει λοιπόν από το ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης Νικολάου, Επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε αναλάβει να υλοποιήσει και να διακινήσει τις προσλήψεις με μπλοκάκι στις οποίες είχε προβεί ο ΟΣΕ για να καλύψει κάποια κενά. Μεταξύ αυτών και κάποια κενά στους σταθμάρχες. Προσοχή. Σταθμάρχες με μπλοκάκι.

Για να ξεκαθαρίσουμε. Σε αυτές τις προσλήψεις (οι περίφημες 217 κατά τον Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη) δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνες που αφορούσαν και τον Σταθμάρχη Λάρισας, τον Βασίλη Σαμαρά. Εκείνες πραγματοποιήθηκαν με άλλες διαδικασίες.

Επανερχόμαστε λοιπόν. Τις προσλήψεις του ΟΣΕ με μπλοκάκι που αφορούσαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε «εργολαβικά» ο Επιθεωρητής. Η ηγεσία του ΟΣΕ η οποία τοποθετήθηκε από την Νέα Δημοκρατία ανέθεσε σε ένα συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «διευθετήσει» τις προσλήψεις με μπλοκάκι στον θεσσαλικό κάμπο.

Κάποια στιγμή οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλία έλαβαν πολιτική εντολή να «κανονίσουν» τις μεταθέσεις, τις μετακινήσεις και τις τοποθετήσεις του Βασίλη Σαμαρά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς γύρω από την Λάρισα (Καλαμπάκα, Νέοι Πόροι κ.λπ. που βρίσκονται κοντά στην κατοικία του αλίμονο) έως ότου έγινε το μοιραίο λάθος και τοποθετήθηκε σε βάρδια μόνος του στη Λάρισα. Υπό τις συνθήκες αυτές το να γίνει το μοιραίο λάθος ήταν ζήτημα χρόνου.

Λογικό συμπέρασμα λοιπόν. Σε έναν απόλυτα διεφθαρμένο κρατικό οργανισμό, την ΔΕΚΟ του ΟΣΕ, το αποτελεσματικό «εργαλείο» που είναι οι προσλήψεις, το χειρίζονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές με κάποιους ισχυρούς συνδικαλιστές της Αντιπολίτευσης που έχουν ενσωματωθεί πια στον μηχανισμό του Βαθέος Κράτους της διαχρονικής διαφθοράς.

Ο εν λόγω επιθεωρητής φέρεται να διαχειρίστηκε αρκετές προσλήψεις.

Αλήθεια, που έχουν τοποθετηθεί αυτοί οι υπάλληλοι με μπλοκάκι και με ποια κριτήρια άραγε;

Εκτελούν καθήκοντα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των επιβατών;

Είναι επίσης προφανές πως για όλα τα παραπάνω είχε επίγνωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, ο Σπύρος Πατέρας, ο οποίος δεν παραιτήθηκε αυτοβούλως ως φαίνεται αλλά κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής.

Έπρεπε δηλαδή να κινητοποιηθεί το Μαξίμου μετά και την παραίτηση (προφανώς καθ’ υπόδειξη Μητσοτάκη) για να ευαισθητοποιηθεί το αφεντικό του ΟΣΕ.

Βαθύ Κράτος είπαμε με διαχρονική και διακομματική συνέπεια.

 

 

Πηγή

Προβολές : 258


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα