Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως πάει και 4ο κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως πάει και 4ο κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές

22 Νοεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:227
Μοίρασέ το

 

 

Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης Χαρίτσης ως πρώτος μεταξύ ίσων – Φεύγει (σήμερα ή αύριο) η ομάδα 6+6, βρήκε τους 10 βουλευτές και σχηματίζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Βουλή. Απομακρύνονται τελείως Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Τεμπονέρας!

Αυτή η αποχώρηση θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα καθώς θα μειώσει και άλλο την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ σε 36 ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έχει 32 βουλευτές.

Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης Χαρίτσης ως πρώτος μεταξύ ίσων - Φεύγει (σήμερα ή αύριο) η ομάδα 6+6, βρήκε τους 10 βουλευτές και σχηματίζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Βουλή – Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως πάει και 4ο κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές, απομακρύνονται τελείως Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Τεμπονέρας!

Ο κύβος ερρίφθη. Η ομάδα της Αχτσιόγλου φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον θα ανακοινωθεί σήμερα ή αλλιώς το πολύ αύριο.

Η ομάδα 6+6 τα βρήκε με την Ομπρέλα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα και όπως φαίνεται θα μπορέσουν να σχηματίσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία θα ενταχθούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου. Αριθμούν 9 αλλά θα προστεθεί σε αυτούς και ένας εκ των Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) ή Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης).

Το μεγάλο νέο είναι ότι στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ηγηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης ένα πρόσωπο που είχε ακουστεί και για υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έκανε πίσω σε συνεννόηση με την Έφη Αχτσιόγλου.

Είναι ένα δυνατό και οργανωμένο στέλεχος με γνώσεις και εμπειρίες και ίσως είναι μία σοβαρή μέση λύση μέχρι να υπάρξει ίδρυση νέου κόμματος.

Θα λειτουργήσει ως πρώτος μεταξύ ίσων και θα λειτουργήσει με ισορροπία σε Ομπρέλα και τη ομάδα Αχτσιόγλου.

Αμέσως θα κάνουν αίτημα στην Βουλή για να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα και θα έχουν και διάφορα οφέλη όπως δικά τους γραφεία, συνεργάτες και χρόνο ομιλίας στην Βουλή.

Θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα αυτή η αποχώρηση η οποία θα μειώσει και άλλο την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ σε 36 ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έχει 32 βουλευτές.

Όμως, πριν από αυτό θα συντάξουν ένα σκληρό κείμενο που θα εξηγεί γιατί φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρό και για τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα των νεοπροεδρικών αλλά και για την προηγούμενη ηγεσία.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα μπαίνει στο στόχαστρο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, αφού η εταιρεία Prorata φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στα επίπεδα του ΚΚΕ, ουσιαστικά 3-4 κόμμα και όλα αυτά χωρίς να μετρηθεί ένα νέο κόμμα που θα προκύψει από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ένα τέτοιο πιθανό κόμμα να κινείται γύρω στο 10%. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι ότι χάνει το αριστερό του κομμάτι.

Είναι ότι χάνει τους λεγόμενους σαραντάρηδες του κόμματος που είχαν και κυβερνητική εμπειρία και ήταν και «διαβασμένοι».

Και μέσα σε αυτούς που θα χάσει θα είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, οι οποίοι πλέον δεν θέλουν να είναι μέρος του αχταρμά που πάει να δημιουργήσει ο Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μένει με την «πλέμπα», την Τζάκρη, την Ακρίτα και τον Παύλο Πολάκη.

Το κόμμα μπορεί μέχρι τις ευρωεκλογές να έχει αποψιλωθεί όλο και να φτάσει μονοψήφια νούμερα.

Το βασικό ερωτηματικό είναι: Θα το αξιοποιήσει αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Περιμένει πως και πως τη συζήτηση στη Βουλή σήμερα αλλά και τη ψήφιση του φορολογικού και προϋπολογισμού για να κερδίσει και άλλους πόντους μιας και ο Κασσελάκης ως μη βουλευτής θα είναι απόντας από τις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες.

Ασφαλώς, ο Κ. Μητσοτάκης βολεύεται με αυτή τη ρευστότητα στην αντιπολίτευση και αυτό του δίνει το δικαίωμα να περάσει σκληρά νομοσχέδια με κόστος χωρίς όμως να έχει ουσιαστική φθορά με την έννοια ότι επωφελείται κάποιο κόμμα.

 

Πηγή

Προβολές : 227


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα