ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Απάντηση κόλαφος στην κυβέρνηση από τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Απάντηση κόλαφος στην κυβέρνηση από τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

14 Μαΐου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:335
Μοίρασέ το

 

«Η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε δραστικούς περιορισμούς στις αναφορές από τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ενώ η άνιση κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης έχει υπονομεύσει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης» , τονίζουν καταλήγοντας οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

 

 

Είναι γνωστό πως η ποινικοποίηση της γνώμης, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Κι όπως είχε πει ο Τζωρτζ Όργουελ, “Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν. Οτιδήποτε άλλο, είναι … δημόσιες σχέσεις”…

Και ο Μητσοτάκης  το εξάμβλωμα της διεστραμμένης αδελφομάνας, έχει σπρώξει δεκάδες εκατομμύρια στις δημοσιογραφικές πόρνες.

 

Απάντηση κόλαφος από τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα στην ελληνική κυβέρνηση που αμφισβήτησε την κατρακύλα της Ελλάδας στη λίστα αξιολόγησης για την ελευθερία του Τύπου.

«Αντί να επικρίνει τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που είναι απλώς ένα όργανο μέτρησης, η ελληνική κυβέρνηση καλύτερα να επικεντρωθεί στην επίλυση των πολύ συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ.

«Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις παραβιάσεις της Ελευθερίας του Τύπου, όπως κάναμε και με άλλες κυβερνήσεις», προσθέτει ο Κριστόφ Ντελουάρ.

Σε επιστολή τους, οι «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» απαντούν αναλυτικά σε όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εκθέτοντας τον για την έκθεση «Media Pluralism Monitor» του Κέντρου για τον Πλουραλισμό των Μέσων και την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης που επικαλέστηκε.

Όπως επισημαίνουν«βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν πριν από το 2021, έτος δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, και πολλών άλλων παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου».

Επίσης αναφορικά με την παραπάνω έκθεση οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα κάνουν λόγο για τα ψέματα του Γ. Οικονόμου, σχετικά με τις δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ξεπερνώντας τις επιδόσεις πολλών χωρών».

Οι εν λόγω δηλώσεις αφορούσαν σε έκθεση που στην πραγματικότητα βρίσκει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να υποστηρίξει αυτό που ήθελε.

«Λέει επίσης (σ.σ. ο Γ. Οικονόμου) ότι η έκθεση εκπονήθηκε “υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης”, όταν, στην πραγματικότητα, δημοσιεύτηκε από ένα ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο που εδρεύει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ» τονίζουν οι ΡχΣ και επαναλαμβάνουν  τα προβλήματα που εντοπίζονται σχετικά με την λύση της υπόθεσης δολοφονίας του Γ. Καραϊβάζ.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε δημοσίως τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι οποίες υιοθετήθηκαν το 2021.

Όμως η έρευνα για τη δολοφονία του Καραϊβάζ φαίνεται να έχει σταματήσει» σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «η αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν διαδηλώσεις και η παρακολούθηση δημοσιογράφων που ερευνούν ευαίσθητα θέματα όπως η μετανάστευση παραβιάζει σαφώς τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Τέλος οι ΡχΣ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις ψευδείς ειδήσεις τονίζοντας ότι «απειλεί τους δημοσιογράφους με αυθαίρετη δίωξη και ενθαρρύνει την αυτολογοκρισία».

«Η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε δραστικούς περιορισμούς στις αναφορές από τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ενώ η άνιση κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης έχει υπονομεύσει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης» , τονίζουν καταλήγοντας οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

 

 

Πηγή

Προβολές : 335


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα