Δικαστές «καρφώνουν» τον Τσιάρα για τον κίνδυνο παραγραφής του σκανδάλου της Folli Follie – Η περίεργη συμπεριφορά του υπ. Δικαιοσύνης που κώφευσε στις προειδοποιήσεις τους!

Δικαστές «καρφώνουν» τον Τσιάρα για τον κίνδυνο παραγραφής του σκανδάλου της Folli Follie – Η περίεργη συμπεριφορά του υπ. Δικαιοσύνης που κώφευσε στις προειδοποιήσεις τους!

22 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:141
Μοίρασέ το

 

Η «στημένη» μηχανή που έχει ως στόχο οι υπεύθυνοι του μεγάλου σκανδάλου στο ΧΑ το οποίο πλήρωσαν μικρομέτοχοι, ελληνικά και ξένα χαρτοφυλάκια να αποφύγουν δικαστική απόφαση «λόγω παραγραφής»!

221222091159_tsiaras

Πώς το έλεγες, Κώστα μου;;;

“Καταφέραμε να δώσουμε τον θεσμικό ρόλο στην δικαιοσύνη”;;;

Ε, τότε η δικαιοσύνη, οφείλει μετά απ’ όλα αυτά που αναφέρονται στην παρούσα ανάρτηση, να διατάξει να συλληφθείς .. τους δικονομικούς λόγους, τους ξέρουν οι εισαγγελείς.

Εγώ όμως, ρωτώ: ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ;;;

ΠΟΣΑ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ “ΛΕ ΜΑ ΛΙ”;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τακίμια με τον Πάτση, ήξερες να κάνεις… ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ πρ. ΕΦΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΟΜΩΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΕΝΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ… έτσι Κώστα μου;;;

 

Υ.Γ.2. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΕ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ;;;

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ;;; ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΒΕΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ…

 

Πολλαπλασιάζονται οι υποψίες ότι ολόκληρο κύκλωμα το οποίο έχει άκρες και σε κυβερνητικά κέντρα , μεθοδεύει την παραγραφή του σκανδάλου της Folli – Follie ώστε η οικογένεια Κουτσολιούτσου που ρήμαξε την εταιρία να αποφύγει την αμείλικτη τιμωρία της Θέμιδας.

Πρόκειται όπως αποδεικνύεται από όσα αποκαλύπτουμε σήμερα για μια προσεκτικά στημένη «μηχανή» που έχει ως στόχοι οι υπεύθυνοι του μεγάλου σκανδάλου στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο πλήρωσαν μικρομέτοχοι της εταιρίας, ελληνικά και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια ενώ πλήγηκε ανεπανόρθωτα το κύρος του χρηματιστηριακού θεσμού, να αποφύγουν καταδικαστική απόφαση «λόγω παραγραφής».

Και όμως οι δικαστικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τους κίνδυνους παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία παραπέμφθηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων η οικογένεια Κουτσολιούτσου και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο ζημίωσε την εταιρία τουλάχιστον κατά 400 εκατ. Ευρώ .

Αυτό συνέβη στις αρχές Ιουνίου όταν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ είχε “κρούσει” για πρώτη φορά βαριά “καμπάνα” κινδύνου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης λύσεως, μείζον ζήτημα για τη λειτουργία του Εφετείου από την αποχή των δικηγόρων σε πρωτόδικες υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων”, ανέφερε στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης .

Folli Follie: Η «επανάσταση» των δικαστών και η σύγκρουση με τους δικηγόρους

H προειδοποίηση

Αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κ. Τσιάρα , η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών επικοινώνησε ξανά με το υπουργείο.

Ενημέρωσε εκ νέου και ανέμενε την επίλυση του προβλήματος. Εκ του αποτελέσματος, βρήκε ξανά κλειστή την πόρτα του υπουργείου Δικαιοσύνης .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ.Γκανέ απέστειλε και εγγράφως το SOS της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποτυπώνοντας σε αδρές γραμμές την τραγική κατάσταση που ήδη είχαν περιέλθει τα δικαστήρια. “Περισσότερες από 400 υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης έχουν μέχρι τώρα αναβληθεί”, ανέφερε.

Μια μέρα μετά την αποστολή του νέου εγγράφου οι τρεις εφέτες που συμμετείχαν στη σύνθεση του Εφετείου Κακουργημάτων που δίκαζε την υπόθεση ανακοίνωσαν την “αναγκαστική αναβολή” της δίκης, ένα χρόνο μετά την έναρξη της, διατυπώνοντας από έδρας ένα διπλό κατηγορώ.

Αφενός κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν προχώρησε την προαναγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση της προσφάτως ψηφισθείσας υποχρεωτικής φυλάκισης όσων πρωτόδικα καταδικάζονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αφετέρου κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας που αρνήθηκε να εξαιρέσει τους συνηγόρους της υπόθεσης, επιτρέποντας τους να δικάσουν μία υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

H δίκη για την πολύκροτη υπόθεση άρχισε τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από λίγες συνεδριάσεις διακόπηκε τον Απρίλιο για τις 13 Δεκεμβρίου.

Όμως κατά τη διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγκάστηκε να διακόψει και πάλι για τις 19 Ιουνίου λόγω -όπως κατήγγειλε το ίδιο το δικαστήριο- της αδράνειας της Πολιτείας και της ασυνεννοησίας αρμόδιων θεσμικών φορέων να επιλύσει ένα νομικό ζήτημα, που εν τέλει είχε άμεση αντανάκλαση στην εξέλιξη της δίκης.

Εκλογές και παραγραφή

‘Όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι καθόλου αθώα: Διότι όπως είναι γνωστό εισήλθαμε σε προεκλογική περίοδο και μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών μεσολαβεί διακοπή πολλών εβδομάδων των δικαστηρίων , πολλώ δε μάλλον, όταν η χώρα οδηγείται όπως διαφαίνεται σε εκλογές δύο – τουλάχιστον – γύρων.

Κατηγορούμενα στην εν λόγω δίκη είναι 13 άτομα μεταξύ των οποίων η οικογένεια Κουτσολιούτσου και η υπόθεση αφορά τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρίας, οι οποίοι πέραν των άλλων έβλαψαν και την διεθνή εικόνα της χώρας και προκάλεσαν τεράστια ζημιά σε χιλιάδες επενδυτές της χρηματιστηριακής αγοράς.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές, όπως προκύπτει από την απόφαση που ανέγνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης η πρόεδρος Μαρία Ανδρεοπούλου στάθμισαν την πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από την εκδίκαση πρωτόδικων υποθέσεων με κατηγορίες για εγκληματικής οργάνωσης στηλιτεύοντας παράλληλα και την αδράνεια τη Πολιτείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στο «γόρδιο δεσμό».

«Βρισκόμασταν σε ομηρία, δεν μπορούσαμε να δικάσουμε άλλες υποθέσεις», τονίζουν στην απόφαση τους οι δικαστές και επισημαίνουν τις βαρύτατες συνέπειες της αναβολής για την πολύκροτη υπόθεση: «Επιμέρους πράξεις των κατηγορουμένων οδηγούνται προς παραγραφή!» «Για μία εξαιρετικής σοβαρότητας δίκη για την εσωτερική έννομη τάξη, με διεθνή αρνητικό αντίκτυπο» μίλησαν οι δικαστές και τόνισαν τις προσπάθειες τους να δοθεί άδεια στους δικηγόρους «γιατί σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις» αλλά οι αρμόδιοι δικηγορικοί σύλλογοι το αρνήθηκαν.

Ο Άρειος Πάγος, βάζει...πάγο στους πλειστηριασμούς - Στο πόδι και η κυβέρνηση σπεύδει άρον-άρον

Οι αναβολές

Στο έγγραφο της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Εφετών αποτυπώνεται σε αριθμούς η χαοτική κατάσταση που έχει περιέλθει το μεγαλύτερο Εφετείο της χώρας. Μέσα στο 2022:

1) Έχουν αναβληθεί περισσότερες από 400 υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης, Ο αριθμός των κατηγορουμένων σε αυτές τις υποθέσεις είναι από 50 έως 220. 278 μάρτυρες είχε η μία εκ των υποθέσεων που αναβλήθηκε, δεκάδες και εκατοντάδες οι μάρτυρες και στις υπόλοιπες.

2) Οι 400 και πλέον υποθέσεις που αναβλήθηκαν λόγω της αποχής των δικηγόρων έχουν ως βασικά αδικήματα ληστείες, ναρκωτικά, απάτες, πλαστογραφίες, παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών.

Η κ. Γκανέ, τονίζει στο λιτό έγγραφο της ότι αυτοί οι αριθμοί αρκούν για να γίνει κατανοητό ότι προκαλείται μεγάλη καθυστέρηση στο έργο της Δικαιοσύνης. Διότι αυτές οι εκατοντάδες υποθέσεις που καθημερινά αυξάνονται με τις νέες αναβολές, έχουν μείνει πίσω για να δικαστούν και πολλές οδηγούνται προς παραγραφή μεταξύ αυτών – τι σύμπτωση ! – και η δίκη για την Folli -Follie

 

Πηγή

Προβολές : 141


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα