Δικός σου ο Γολγοθάς, δική σου η Σταύρωση, δική σου κι η Ανάσταση. 

Δικός σου ο Γολγοθάς, δική σου η Σταύρωση, δική σου κι η Ανάσταση. 

14 Απριλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:161
Μοίρασέ το

 

Όλοι μέσα μας, κάτι απ’ όλα κουβαλάμε, και μόνο όταν νιώσουμε ασφαλείς, όταν νιώσουμε ν’ αγαπιόμαστε, όταν νιώσουμε ένα χέρι να μας κρατά, κλείνουμε το “κακό” κατάβαθα και βγαίνουμε στο φως.

Μια χαραμάδα φως ας βάλουμε μέσα μας… κι αυτό θα γεμίσει την ψυχή μας…
Από μια χαραμάδα μπορούμε να φτάσουμε στο φως…
Μέρα που είναι, ας κοιτάξουμε πρώτα μέσα μας, πριν πρώτοι τον λίθον βαλέτω…
Καλλιόπη

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου

Άκου φίλε μου, δικός σου ο σταυρός, δικός σου ο Γολγοθάς, δική σου η σταύρωση, δική σου κι η Ανάσταση.

Ο καθένας, κουβαλάει ένα σταυρό που δεν ξέρεις. Δεν τον μοιράστηκε. Άλλοτε από εγωισμό κι άλλοτε από περηφάνεια, άλλες φορές κι από ντροπή ακόμα.

Μην το ψάχνεις, απλά αν μπορείς, γίνε χάδι, γίνε αγάπη, γίνε χέρι που θα κρατήσει τον πεσμένο. Ίσως να μην μπορείς να τον σηκώσεις, δεν πειράζει. Κράτα τον.
Κάνε τον να νιώσει πως είσαι εκεί, πλάι του.

Ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, και χαμογελά, μπορεί να έχει έναν σταυρό στην πλάτη του που δεν φαίνεται και τον λυγίζει κάθε στιγμή.
Μπορεί να φορά ένα αγκάθινο στεφάνι στην ψυχή του, που του ματώνει κάθε του κύτταρο, κι ας μην λέει τίποτα γι’αυτό.

Μπορεί να έχει υπάρξει άγιος και αμαρτωλός, σταυρωτής και σταυρωμένος, όλοι κάποτε υπήρξαμε κάτι κι από τα δυο.

Όλοι μέσα μας, κάτι απ’ όλα κουβαλάμε, και μόνο όταν νιώσουμε ασφαλείς, όταν νιώσουμε ν’ αγαπιόμαστε, όταν νιώσουμε ένα χέρι να μας κρατά, κλείνουμε το “κακό” κατάβαθα και βγαίνουμε στο φως.

Αυτό το φως να αναζητάς. Γι’ αυτό το φως, να γίνεσαι αγάπη, και νοιάξιμο, και φροντίδα. Γι’αυτο το φως να ρισκάρεις με τους ανθρώπους ξανά και ξανά. Σ’αυτό το φως να επιλέγεις να ζήσεις.

Κι όταν συναντάς στο δρόμο σου Ιούδες και αμαρτωλούς, πριν τεντώσεις το δάχτυλο, πριν κρίνεις, πριν καταδικάσεις, πριν τους “ξεκόψεις” και τους καθαρίσεις από τη ζωή σου, να θυμάσαι..

Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω…

 

 

Πηγή

Προβολές : 161


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα