«Δυστυχώς αυτό που ζούμε τώρα είναι μόνο η αρχή – Τελειώνουν ακόμα και οι κονσέρβες»! ΜΜΕ στην Αμερική μεταδίδουν με αγωνία

4 Μαΐου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

ΗΠΑ

Το 2001 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση με την πτώση των δίδυμων πύργων… ήταν το σύνθημα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Το 2008, έγινε το πρώτο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ…

Το 2020, ήρθε ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ…

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  – ΥΓΕΙΑ…

 

ΕΛΛΑΔΑ...

2000… Μας έβαλαν οι χάζαροι δια του ομογονιδιακού τους Σημίτη,  στο ευρώ…

2004… Τίναξαν  την μπάνκα στον αέρα, με το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ των Ολυμπιακών Αγώνων…

2010… ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…

2020… Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ…

“Φυσικό” επακόλουθο Η ΠΕΙΝΑ…

Και για να έχεις ένα πιάτο φαγητό, ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Στενεύουν τα περιθώρια… φτιάξτε ολιγομελείς ομάδες αλληλεγγύης…

Σε πολύ λίγο διάστημα, θα πρέπει να μαζευτούμε δυο και τρεις οικογένειες σε ένα σπίτι… φροντίστε να έχει λίγο χώρο για ένα κήπο…

Όσοι ακόμα νομίζουν πως θα ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, είναι ΗΛΙΘΙΟΙ…

Τώρα ξεκινάει η μεγάλη ΑΝΗΦΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ… κι ο καθένας, όπως το αντιλαμβάνεται…

 

Υ.Γ. Κι όπως μου είχε γράψει τον Ιούλιο του 2016, λίγο πριν φύγει για το μεγάλο ταξείδι ο αείμνηστος αγαπημένος φίλος ΜΙΧΑΗΛ, γνωστός σε πολλούς παλιούς αναγνώστες του προηγούμενου ιστολόγίου μου ως Αρχάγγελος Ohne Gnade:

“Καλημέρα…Προδοσία…

Καλημέρα Ἀνηφόρι…

Καλημέρα Γολγοθᾶ…

Καλημέρα…Χάρε…

Καλημέρα Ἀνάσταση…

Καλημέρα Πατρίδα.”

Την ΠΡΟΔΟΣΙΑ, την γευτήκαμε για τα καλά…

Τώρα, ξεκινάει το ΑΝΗΦΟΡΙ…

Γίνεται λόγος για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΙΜΟ που βρίσκεται προ των πυλών…

ΧΑΜΟΣ επικρατεί στο αμερικανική κοινωνία! Εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν όσα  έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή της ιστορίας.

Γράφουν χαρακτηριστικά (μεταφράζουμε ακριβώς στο ύφος που γράφονται τα κείμενα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού):

«Η παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία του COVID κατά το 2020 και το 2021 δημιούργησε την πιο επική κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας στη σύγχρονη εποχή, και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία κάνει αυτήν την κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας ακόμη χειρότερη.

Δυστυχώς, έρχονται περισσότερες παγκόσμιες δυσκολίες. Θα υπάρξουν περισσότεροι πόλεμοι, θα υπάρξουν περισσότερες (στημένες;;;) επιδημίες! Επομένως, εάν πιστεύετε ότι τα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού είναι σοβαρά τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε τι θα ακολουθήσει.

Αν πάτε στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα λιανικής σήμερα, θα παρατηρήσετε ότι τα επίπεδα αποθεμάτων είναι χαμηλότερα από το συνηθισμένο και υπάρχουν κατά τόπους άδεια ράφια.

Αλλά τα περισσότερα είδη εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα τις περισσότερες φορές, και αυτό είναι, μέχρι στιγμής, καλό νέο.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων μην εκπλαγείτε όταν δείτε και εκεί μερικά άδεια ράφια.

Πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων αντιμετωπίζουν έλλειψη σε κονσέρβες τροφών για κατοικίδια.

Μια άλλη έλλειψη που πρόκειται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας καθώς οδεύουμε προς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η αυξανόμενη έλλειψη χλωρίου. Προφανώς αυτή η έλλειψη  προκλήθηκε αρχικά  από την καταστροφή μιας μονάδας παραγωγής στην Λουιζιάνα!

Η έλλειψη χλωρίου θα μπορούσε να επεκταθεί χάρη στην έλλειψη δομικών υλικών. Όποιος προσπαθεί να χτίσει ένα σπίτι γνωρίζει πόσο επώδυνη έχει γίνει η έλλειψη δομικών υλικών, και αναμένω ότι θα γίνει πιο σοβαρή το 2023 και μετά.

Εν τω μεταξύ, η έλλειψη γάλακτος για βρέφη συνεχίζει  να επιδεινώνεται …

Αλλά τουλάχιστον μπορούμε να χαιρόμαστε που τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα εδώ όσο στην Ευρώπη. Εκεί, έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένη διανομή με δελτίο ορισμένων προϊόντων. Για παράδειγμα, μόλις ανακοινώθηκε ότι η Tesco περιορίζει πλέον κάθε πελάτη  σε τρία μπουκάλια μαγειρικό λάδι! Ο Guardian  αναφέρει ότι η Tesco, με περισσότερα από 4.000 καταστήματα λιανικής, έθεσε όρια αγοράς τριών μπουκαλιών μαγειρικού λαδιού ανά πελάτη. Ακολουθεί τις Waitrose και Morrisons, άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θέτουν όρια μπουκαλιών, μόλις δύο ανά πελάτη.

Αυτή η συγκεκριμένη έλλειψη σχετίζεται άμεσα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο «γκουρού της αγοράς» Ντέιβιντ Άινχορν  προειδοποιεί  ότι αυτός ο πόλεμος επιδεινώνει ένα ολόκληρο πλήθος συνεχιζόμενων προβλημάτων …

Ο πληθωρισμός, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις ενέργειας, τροφίμων, πρώτων υλών και εργασίας υπήρχαν ήδη ως ζητήματα (τεχνητή ενεργειακή κρίση) που ο πόλεμος έχει πλέον επιδεινώσει.

Δυστυχώς, έχει πολύ δίκιο και στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν κανονικά περίπου το 30 τοις εκατό του συνόλου των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού!

Όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρότζερ Μάρσαλ ρωτήθηκε πρόσφατα σχετικά με αυτό, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι θα επέλθει σίγουρα «παγκόσμια πείνα» …

«Αυτός θα είναι ένας παγκόσμιος λιμός. Νομίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα από φέτος»,  είπε ο γερουσιαστής.

Τα καλά νέα είναι ότι κανείς δεν πεθαίνει από την πείνα αυτή την στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά οι τιμές των τροφίμων σίγουρα ανεβαίνουν δραματικά και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν διάφορα σχετικά με αυτό. Για παράδειγμα, το παρακάτω  προέρχεται αρχικά από το USA Today …

Οι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα αγωνίζονται να βάλουν τρόφιμα στο τραπέζι καθώς ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός και οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου δαγκώνουν περισσότερο τους ήδη μικρούς μισθούς τους.

Και είναι μόνο η αρχή…»…

 

Πηγή

Προβολές : 459


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα