ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Έτσι θα μας κάνουν να αποδεχθούμε και τον ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!!! ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ OVERTON: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! (βίντεο)

ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Έτσι θα μας κάνουν να αποδεχθούμε και τον ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!!! ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ OVERTON: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! (βίντεο)

2 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,262
Μοίρασέ το

 

Χωρίς εξαναγκασμό, χωρίς σωματική βία.

Σκλαβιά των μυαλών, θεσμοθετημένη παραβίαση του σώματός μας και πλήρης εξάλειψη της ανθρώπινης διάστασής μας.

Η νέα πραγματικότητα!

 

Μας μελετούν εκατονταετίες… έχουν μάθει πως σκέπτεται κάθε λαός… και ετοίμασαν τα σχέδιά τους, για να υποτάξουν την ανθρωπότητα.

Πρώτα, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό κάθε κράτους… και ύστερα έβαλαν μπρος τα τελικά τους σχέδια… αυτά που σήμερα ζούμε…

Δεν έχετε παρά να γυρίσετε το ρολόϊ του χρόνου, εξήντα χρόνια πριν… δείτε εκείνες τις κοινωνίες πόσο δεμένες και δυναμικές ήταν και δείτε στην πορεία των δεκαετιών ποιά είναι η κατάντια μας…

Θα προτείνω να παρακολουθήσετε αυτό το εξαιρετικά αποκαλυπτικό βίντεο που μετέφρασε ο NIOLAND και να το αποθηκεύσετε στα ξεχωριστά θέματα που αξίζει να ξαναδιαβάσετε, αλλά και να διαδώσετε, αφυπνίζοντας όσους το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους σας…

Τα περιθώριά μας, έχουν στενέψει απελπιστικά και τα χειρότερα είναι μπροστά μας…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Το Παράθυρο του Overton (στην πρωτότυπη γλώσσα “The Overton Window”) είναι ένα σχήμα επικοινωνίας, πειθούς και χειραγώγησης των μαζών, που δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό ακτιβιστή και κοινωνιολόγο Joseph P. Overton.

Με άλλα λόγια, μέσω αυτού του σχήματος είναι δυνατό να εφαρμοστεί μια επιδέξια και πολύ λεπτή μορφή αποκρυφιστικής πειθούς, ένα είδος κοινωνικής μηχανικής, που εφαρμόζεται από τα μυαλά της κοινωνικής και δημοσιογραφικής σκέψης, για να διασφαλιστεί ότι η στάση της κοινής γνώμης σε σχέση με συγκεκριμένη ιδέα κινείται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

———————–

Παρακολουθείστε τα βίντεο του Nioland στα κανάλια:

1. Στο RUMBLE: https://rumble.com/c/NIOLAND

2. Στο BITCHUTE: https://www.bitchute.com/channel/nioland/

3. Στο ODYSEE: https://odysee.com/@NIOLAND

4. Στο BRIGHTEON: https://www.brighteon.com/channels/NIOLAND

Πηγή NIOLAND

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ: https://bit.ly/39OmkKT

Το Παράθυρο του Overton (στην πρωτότυπη γλώσσα “The Overton Window”) είναι ένα σχήμα επικοινωνίας, πειθούς και χειραγώγησης των μαζών, που δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό ακτιβιστή και κοινωνιολόγο Joseph P. Overton.

Μέσα από το παράθυρο του Overton, λοιπόν, μπορούμε να «δούμε» με τα μάτια μας πώς συμβαίνει η πολιτική, κοινωνική και οικονομική πειθώ στη σύγχρονη κοινωνία μας και τους μηχανισμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτούς τους σκοπούς.

Με βάση αυτό το σχήμα, στην πραγματικότητα, μπορούν να οικοδομηθούν (και έχουν κατασκευαστεί) εκστρατείες υπέρ ορισμένων ιδεών που δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτές από την κοινωνία.

Μέσα από μια γεωμετρική εξέλιξη που περιλαμβάνει την τηλεόραση, τις εφημερίδες, το διαδίκτυο, τα κοινωνικά κανάλια, τους θεσμούς και την πολιτική, το απαράδεκτο γίνεται αποδεκτό, ακόμη και συμμορφούμενο και νομιμοποιημένο.

Επομένως, μια εντελώς απαράδεκτη ιδέα λίγα χρόνια νωρίτερα, μετά από τα διάφορα βήματα που προτείνει το σχήμα γίνεται μια ιδέα απολύτως αποδεκτή και ριζωμένη στην κοινωνία. Τόσο που να γίνει νόμος.

Χωρίς εξαναγκασμό, χωρίς σωματική βία.

Σύμφωνα με τον Overton, κάθε ιδέα, ακόμα και η πιο απίστευτη, για να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στην κοινωνία, έχει το δικό της παράθυρο ευκαιρίας.

Η απλή εμφάνιση αυτής της ιδέας, πάντα μέσα από το παράθυρο του Overton, επιτρέπει το πέρασμα από το στάδιο του «αδιανόητου» στο ριζοσπαστικό, ενός δημόσιου διαλόγου, πριν από την υιοθέτησή της από τη μαζική συνείδηση ​​και τη μετέπειτα εισαγωγή της στο νόμο.

Προφανώς, όλα γίνονται εφικτά μέσω των πιο λεπτών, αποτελεσματικών και συνεπών τεχνικών χειραγώγησης, είναι ζήτημα να φέρουμε τη συζήτηση της ίδιας της ιδέας στην καρδιά της κοινωνίας, να διασφαλίσουμε ότι ο απλός πολίτης αποκτά μια συγκεκριμένη ιδέα και την κάνει δική του.

The Overton Window

Συχνά μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες πραγματικών θεατρικών δράσεων, όπου αρκεί ένα δημόσιο πρόσωπο, ένα διάσημο πρόσωπο ή ένας πολιτικός να προωθήσει μια ιδέα με μία καρικατούρα και ακραίο τρόπο και να περιμένει την υπόλοιπη κοινωνική και πολιτική τάξη να την αρνηθεί με μεγάλη ένταση. Αλλά ιδού, η ιδέα γεννήθηκε και σύμφωνα με το σχέδιο του Overton, ένα παράθυρο είναι έτοιμο και ο χορός των πονηρών μπορεί να ξεκινήσει.

Οι ιδέες, σύμφωνα πάντα με το σχήμα, περνούν από τα ακόλουθα στάδια:

αδιανόητη (απαράδεκτη, απαγορευμένη) -> ριζοσπαστική (απαγορευμένη αλλά με εξαιρέσεις) -> αποδεκτή -> λογική (λογική) -> διαδεδομένη (κοινωνικά αποδεκτή) -> νομιμοποιημένη (με αγιοποίηση από την κρατική πολιτική).

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Joseph P. Overton ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος του αμερικανικού κέντρου ανάλυσης Mackinac Center for Public Policy, ενός ιδρύματος που σήμερα μπορούμε να ορίσουμε ως «δεξαμενή σκέψης» ή, σύμφωνα με τη Wikipedia: «… εταιρεία ή μια ομάδα, η οποία τείνει να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές δυνάμεις (αν και δεν λείπουν κυβερνητικές δεξαμενές σκέψης), που ασχολείται με την ανάλυση των δημόσιων πολιτικών και επομένως σε τομείς που κυμαίνονται από την κοινωνική πολιτική έως την πολιτική στρατηγική, από την οικονομία έως την επιστήμη και τεχνολογία, από βιομηχανικές ή εμπορικές πολιτικές έως στρατιωτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Επίσης σύμφωνα με τη Wikipedia: «Ο Overton πέθανε στις 30 Ιουνίου 2003 στο αεροδρόμιο Caro ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστη σε αεροπορικό δυστύχημα κατά την πρώτη του πτήση με ένα εξαιρετικά ελαφρύ μονοθέσιο, με τη βοήθεια του εκπαιδευτή πτήσης στο έδαφος. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έγιναν άμεσα σαφή».

Θέματα όπως οι γάμοι ομοφυλόφιλων, ή η ευθανασία, απλώς πέρασαν όλη την «τεχνολογική» διαδικασία μεταμόρφωσης από «απαράδεκτο» για την κοινωνία σε «νομιμοποίηση». Προσοχή, δεν λέω ότι είμαι υπέρ της μιας ή της άλλης θεωρίας, απλά σας δείχνω πώς το παράθυρο του Overton είναι πραγματικότητα, απτό, μπροστά στα μάτια σας.

Στο παρελθόν, το ίδιο σχέδιο έχει υιοθετηθεί για τις αμβλώσεις, την ομοφυλοφιλία, την πολιτική, τους πολέμους.

Επαναλαμβάνω, τίποτα υπέρ ή κατά, απλώς παρατηρώ.

Και στο μέλλον;

Προφανώς το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και να αφορά άλλα θέματα όπως η ελεύθερη εργασία, η απαγόρευση διαδήλωσης, οι υποχρεωτικές θεραπείες υγείας, η κατάργηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η έννοια της κοινωνικής προστασίας, η άκριτη αποδοχή της υποδεέστερης κοινωνικής θέσης, η ψυχοαστυνομία, η παιδεραστία, ο ρατσισμός, φασισμός, βασανιστήρια,

μέχρι την αποδοχή ενός δικτατορικού συστήματος!

Ο Ρώσος σκηνοθέτης Nikita Mihalkov στο βιντεομπλόγκ του Besogon.TV προτείνει με προκλητικό (αλλά όχι υπερβολικό!) τρόπο το σχήμα αυτής της διαδικασίας στο παράδειγμα ενός φαινομένου μέχρι τότε αδιανόητου και απαράδεκτου στην κοινωνία: τον κανιβαλισμό.

Άλλωστε, ένα από τα κόλπα που παρέχονται είναι να αλλάξετε το όνομα αυτού του concept, για να το κάνετε να φαίνεται «ομορφότερο» αμέσως.

Στόχος είναι να αποσπαστεί η μορφή της λέξης από το περιεχόμενό της στη συλλογική συνείδηση.

Πολλοί πόλεμοι έχουν μετατραπεί σε ειρηνευτικές αποστολές και οι κανίβαλοι κάποτε θα αποκαλούνται, για παράδειγμα, «ανθρωπόφιλοι», «εραστές της ανθρωπότητας».

Θα προκύψει νέο σύνθημα: «Η ανθρωποφιλία δεν πρέπει να απαγορευτεί!».

Ο νόμος εγκρίνεται, το θέμα φτάνει σε σχολεία και νηπιαγωγεία και μια νέα γενιά ξέρει ήδη ότι δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί διαφορετικά.

Έτσι λειτουργεί, ο καθένας είναι ελεύθερος να συσχετιστεί ή να αποσυνδεθεί από την ιδέα, αλλά αυτή η ιδέα, προσέξτε, δεν προκύπτει από το πουθενά, αλλά είναι μέρος ενός μεγάλου έργου, σχεδιασμένου στο τραπέζι.

Το λέω αυτό γιατί η πλειονότητα των συγχρόνων μας πιστεύει ότι οι κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν είναι η φυσική και αναπόφευκτη συνέπεια της «προόδου» που, όπως κυριολεκτικά επαναλαμβάνουν, δεν μπορεί να σταματήσει.

Πλέον τα «παράθυρα» έχουν ανοίξει στην έννοια του φύλου, στο υποδόριο μικροτσίπ, στην ανάληψη μετρητών, στη νοικιασμένη μήτρα, στα υποχρεωτικά εμβόλια, στην ατμοσφαιρική χειραγώγηση, ας προβλέψουμε ήδη ποιος θα είναι ο τελικός στόχος. Και πολλές άλλες «ιδέες» βρίσκονται ακόμα σε ενδιάμεση φάση, αλλά κάποτε θα βρεθούν «νομιμοποιημένες».

Μια μέθοδος, αυτή του Overton, που συνάδει με την «αρχή του βρασμένου βατράχου» που αναφέρει ο Noam Chomsky, ένας από τους μεγάλους διανοούμενους της εποχής μας. Μια αρχή, αυτή του βρασμένου βατράχου, χρήσιμη για να μας κάνει να καταλάβουμε τι υπάρχει στη θάλασσα της νοητικής χειραγώγησης σε εξέλιξη: η «στρατηγική της σταδιακής κλιμάκωσης».

Μάλιστα, για να γίνει αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, εκτός από την τήρηση του σχήματος Overton, πρέπει να φροντίσουμε να το εφαρμόσουμε σταδιακά, με σταγονόμετρο, για συνεχόμενα χρόνια.

Ή πραγματικά πιστεύετε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα «τυχαιότητας» ή «λάθους» αξιολόγησης;

Με αυτόν τον τρόπο έχουν επιβληθεί ριζικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) τα τελευταία χρόνια.

Ελάχιστο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, επισφάλεια, ευελιξία, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εγγυώνται πλέον αξιοπρεπή εισοδήματα και ούτω καθεξής … τόσες πολλές αλλαγές που αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς, θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, και αντ’ αυτού, σταδιακά, έγιναν αποδεκτοί από την κοινωνία.

«Είναι η κρίση…» ακούω σαν απαντήσεις καθημερινά. Άλλωστε το λέει και η τηλεόραση, οπότε σίγουρα θα ισχύει.

Είμαστε ήδη στην πλήρη φάση νούμερο 5.

Προσπαθήστε να καταλάβετε πώς ακριβώς μας έφτασαν σε αυτό το σημείο, γιατί στην επόμενη φάση, την τελική, που θα ξεκινήσει από την επόμενη ακολουθία κλειδώματος-τρόμου, το τεχνοδικτατορικό-υγειονομικό καθεστώς θα πάει στον τρύγο, στη συγκομιδή, και θα παρουσιάσει σε όλους έναν πολύ υψηλό λογαριασμό για πληρωμή.

Σκλαβιά των μυαλών, θεσμοθετημένη παραβίαση του σώματός μας και πλήρης εξάλειψη της ανθρώπινης διάστασής μας. Την νέα πραγματικότητα !

Όλα όσα ο πληθυσμός σήμερα θεωρεί φυσιολογικό, θεωρεί αποδεκτό, θεωρεί νόμιμο, είναι κάτι που στην πραγματικότητα έχει αλλάξει μέσα από αυτές τις Overton φάσεις.

Φυσικά δεν υπάρχει μόνο αυτό το σύστημα, υπάρχουν πραγματικά πολλά που ρυθμίζουν την ψυχή της μάζας.

Ορισμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση των μαζών, στην πραγματικότητα, είναι η ίδια η μάζα που τις απαιτεί.

Η λύση δεν βρίσκεται στο να θυμώσεις με αυτούς που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές, η λύση βρίσκεται στο να αλλάξεις εσωτερικά.

Εάν ένα άτομο αναπτύσσεται εσωτερικά, βοηθά τους άλλους να αναπτυχθούν, το σύστημα δεν μπορεί πλέον να υιοθετήσει ορισμένες μεθοδολογίες και αναγκάζεται να αλλάξει με τη σειρά του. Η λύση είναι πάντα να αλλάζεις εσωτερικά, όχι να πολεμάς έναν συγκεκριμένο τύπο συστήματος.

Δημιουργείται ένα άλλο σύστημα που βασίζεται σε άλλες αρχές.

 

Πηγή, μετάφραση και βίντεο,  NIOLAND

Προβολές : 1,262


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα