«Δύο σοβαρές αποφάσεις, δύο σοβαρά λάθη της Ελλάδας μέσα σε 100 χρόνια». Είμαστε ιδιοκτησία κάποιου άλλου, των Αγγλο-Αμερικάνων. 

11 Μαΐου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Η απόφαση μας κάνει  κακό στους Έλληνες και στην Ελλάδα που έχει καταστεί αποικία χρέους. 

Με τις κυρώσεις οι Έλληνες σπρώχνονται σε βαθύτερη φτώχια  και μετανάστευση, το εξωτερικό μας χρέος αυξάνεται και ο πληθωρισμός κτυπά ανελέητα όλους.

“Ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους μας. Σπεκουλαδόροι και κίναιδοι, διευθύνουν την χώρα”

Τα λόγια του αείμνησου Σαράντου Καργάκου, παρακαταθήκη σ’ έναν λαό που στην πλειοψηφία του έχει σαπίσει, αλλά εξακολουθεί να ψηφίζει τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

“Τα μεγάλα έθνη, συμπεριφέρονται σαν γκάγκστερ και τα μικρά, σαν πόρνες”, είχε πει ο μεγάλος σκηνοθέτης Στάνλεϋ Κιούμπρικ.

Ανήκουμε στις… ΠΟΡΝΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Δρ. Άρης Πετάσης*

Δύο σοβαρές αποφάσεις με κοινά στοιχεία:

α.) την εξάρτηση της Ελλάδος από ξένες δυνάμεις: Βρετανία και ΗΠΑ αντίστοιχα,

β.) λήφθηκαν με το πρόσχημα πως αφορούσαν ζητήματα ‘αρχών’.

Μέσα σε 100 χρόνια η Ελλάδα δύο φορές πήρεεχθρικές, και επιζήμιες για τον ελληνισμό, αποφάσεις εναντίον της Ρωσίας:

1.) ηπρώτη λήφθηκε στις 3 Ιανουαρίου, 1919 βάση της οποίας η Ελλάδα αποδέχτηκε την πρόταση του Γάλλου Κλεμανσώ για αποστολή ελληνικού στρατού εναντίον του [Ρωσικού] Κόκκινου Στρατού.

Η απόφαση αποδείχτηκε μπούμερανγκ για τον Ελληνισμό γιατί ο Λένιν αντέδρασε προς την ελληνική εχθρότητα στέλνοντας βοήθεια στην Τουρκία σε χρήματα και οπλισμό για να ολοκληρώσει την καταστροφή των Ελλήνων στην Μικράν Ασία,

 

β.) η δεύτερη απόφαση λήφθηκε το 2022 βάση της οποίας στάλθηκε ελληνικός οπλισμός στην Ουκρανία για χρήση στις εκεί εχθροπραξίες.

Και η δεύτερη απόφαση έχει όλα τα καταστροφικά στοιχεία της πρώτης, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στο μέλλον–η ποιότητα κάθε απόφασης κρίνεται σε βάθος χρόνου.

Οι δύο αυτές αποφάσεις έχουν κοινά στοιχεία:

α.) την εξάρτηση της Ελλάδος από ξένες δυνάμεις: Βρετανία και ΗΠΑ αντίστοιχα,

β.) λήφθηκαν με το πρόσχημα πως αφορούσαν ζητήματα ‘αρχών’.

 

Με την δεύτερη απόφαση, αντί να οπλίζουμε τους εμπόλεμους για περισσότερη αιματοχυσία θα μπορούσαμε κάλλιστα ναενεργήσουμε ως ειρηνοποιοί.

Πράγμα που θα αποδεχόντουσαν και οι δύο πλευρές μια και ο Ελληνισμός θεωρείται σαν μια μορφή ‘πνευματικής κοιτίδας’ του λαού των εν εμφυλίω πολέμω ευρισκομένων αδελφών μας στην Ουκρανία.

Ο συγκεκριμένος πόλεμος έχει δύο αντίπαλους:

α.) την Αμερική που πολεμά διά αντιπροσώπων και

β.) την Ρωσία.

 

Με τους εμπόλεμους αδελφούς μας έχουμε δεσμούς αιώνων, θρησκευτικούς αλλά και πνευματικούς–το Κυριλλικό αλφάβητο αναπτύχθηκε τον 9ο αιώνα από Έλληνες ιεραπόστολους.

Η πρώτη πράξη της, εν ολίγοις, ‘πνευματικής μητέρας’Ελλάδος θα έπρεπε να ήταν η συμφιλίωση και όχι ο εξοπλισμός γιατί το τελικό αποτέλεσμα του πολέμου δεν πρόκειται να αλλάξει.

Χάσαμε πολύτιμη ευκαιρία για να αναδείξουμε τον Ελληνισμό της Αγάπης.

Αντί αυτού, συνταχθήκαμε με τα σχέδια των Αγγλο-Αμερικάνων που δεν θέλουν τερματισμό της αιματοχυσίας ‘για να φθαρεί η Ρωσία’, όπως ανακοίνωσαν επίσημα.

Κυρίως όμως, για να δημιουργηθεί μίσος μεταξύ αδελφών.

Από τις εμπειρίες του δικού μας εμφύλιου πολέμου, με την εμπλοκή των Αγγλο-Αμερικάνων στο παρασκήνιο, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει μίσος.

Γράφει η Βρετανική Guardian (30 Νοεμβρίου 2014), «Η λογική της Βρετανίας [κατά τον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο] ήταν βάναυση και ύπουλη […]

Όταν 28 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Αθήνα [Δεκεμβριανά,1944…] ήταν οι Βρετανοί που τα έκαναν.»

Με τέτοιες εμπειρίες τώρα πάμε να εμπλακούμε στον εμφύλιο στην Ουκρανία που τα έχει όλα: βαναυσότητα, πονηριά, ψέμα, υποκρισία, και προπαγάνδα που προέρχεται κυρίως από όσους υποδαυλίζουν ώστε να συνεχιστούν οι σκοτωμοί.

Ωραία, είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Προς τι όμως το κατ’ επανάληψη «ανήκουμε στην Δύση» την στιγμή που η Δύση ούτε καν μας θεωρούσε ‘Δυτικούς’ πριν ενσωματωθούμε το 1952 στο μιλιταριστικό σκέλος της Δύσης, το ΝΑΤΟ (Politico April 22, 2015).

Ο ελληνισμός ανήκει και στην Δύση αλλά και σε άπασαν την οικουμένη–κληροδότημα της λαμπράς και ένδοξης ιστορίας μας.

«Ανήκουμε στην Δύση» σημαίνει:

α.) στρατευόμαστε με την Δύση ενάντια στην Ανατολή αλλά και στον Νότο, ή/και

β.) είμαστε ιδιοκτησία κάποιου άλλου—των Αγγλο-Αμερικάνων.

Ο Καποδίστριας και ο Υψηλάντης, όμως, δεν είχαν κάτι τέτοιο υπόψη όταν νόμιζαν πως μας είχαν ελευθερώσει.

Η Ανατολή (Ρωσία-Κίνα), που τόσο μας θέλουν οι Αγγλο-Αμερικάνοι να την εχθρευόμαστε δεν μας έχει κάνει κακό.

Τουναντίον.Ούτε η Ινδία αλλά ούτε και η Ινδονησία της Ανατολής μας έκαναν κακό. Ούτε ο Νότος (Νότιος Αφρική, Βραζιλία) μας έκανε κακό.

Γι’ αυτό, δεν υπήρχε λόγος να απελάσουμε Ρώσσους διπλωμάτες γιατί απλά το ζήτησε η Αμερική.

Συχνά εκλιπαρούμε την ρωσική διπλωματία να σώσει την Κύπρο κάθε φορά που οι Εγγλέζοι φέρνουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας πονηρά και θανάσιμα για τον Ελληνισμό της Κύπρου ψηφίσματα.

Σκεφτήκαμε τι θα απογίνει η Κύπρος που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής;

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις εμείς θα έπρεπε να τις δεχθούμε επιλεκτικά όπως έκαναν και άλλες χώρες.

Η απόφαση μας κάνεικακό στους Έλληνες και στην Ελλάδα που έχει καταστεί αποικία χρέους.

Με τις κυρώσεις οι Έλληνες σπρώχνονται σε βαθύτερη φτώχιακαι μετανάστευση, το εξωτερικό μας χρέος αυξάνεται και ο πληθωρισμός κτυπά ανελέητα όλους.

Εάν ευσταθεί η δικαιολογία πως αυτά που κάνουμε αποτελούν ‘θέμα αρχής’ (όπως λέχθηκε και το 1919!) θα πρέπει να θυμόμαστε πως οι πραγματικές αρχές είναι αδιαίρετες και εφαρμόζονται με συνέπεια σε κάθε περίπτωση.

Οπόταν για ‘λόγους αρχής’ ας διαλέξει η Ελλάδα πια πλευρά θα στήριξηστην Υεμένη που βρίσκεται σε πόλεμο για να εμπλακεί και εκεί.Για ‘λόγους αρχής’ ας εμπλακούμε και στους πολέμους στο Κογκό και την Σομαλία.

Πέραν των γερακιών υπάρχουν και ειρηνοποιοί σε Δύση, Ανατολή και Νότο. Θα έπρεπε να ενώναμε την φωνή μας με τους τελευταίους.

Με το αίγλη της Αρχαίας Ελλάδος που έπρεπε να συνοδεύει τις αποφάσεις μας μπορούσαμε να ηγηθούμε προσπάθειας για κατάπαυση του πυρός και ειρήνευση ώστε να παύσουν τα φρυάγματα των εμπολέμων.

Ως απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων θα έπρεπε να είμασταν η περιστερά που κλάδον ελαίας θα έχει επί του στόματος της για να δωρίζει την ελπίδα, την ομόνοια και την αναφαίρετον ειρήνην.

Αντί όπλον ειρήνης η Ελλάδα του δίκαιου Αριστείδη προσέφερε στους εμπόλεμους αδελφούς μας σκουριασμένα Kalashnikov ‘για λόγους αρχής’!

Πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε την επαγγελματική μου γνώμη σχετικά με το πως θα έπρεπε να αξιολογεί την ποιότητα των αποφάσεων του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Του απάντησα πως: «Εάν ΣΕ ΒΑΘΟΣ χρόνου αποδειχτεί πως οι αποφάσεις διαθέτουν τα ακόλουθα δύο στοιχεία τότε αυτές ήταν ορθές:

α.) ωφέλιμες και ευεργετικές προς την πατρίδα μας και

β.) ανέπτυξαν την αρετή.Κρίνοντας την ποιότητα της απόφασης για αποστολή οπλισμού να μην ξεχνούμε πως πολλοί από αυτούς που εμείς οπλίσαμε με απαρχαιωμένα Kalashnikov θα είναι οι επόμενοι νεκροί.

Οι άνεργοι Έλληνες, θύματα των αδιάκριτων κυρώσεων, θα είναι οι επόμενοι φτωχοί και οι επόμενοι μετανάστες από μια Ελλάδα που το δημογραφικό αποτελεί απειλή ίση με την απειλή από την Νατοϊκή Τουρκία.

Τέλος: ο Περικλής και ο Κίμωνας θα καλούσαν στην Πνύκα τον ‘Έλληνα’ Μιχαήλ από την Ουκρανία για να ‘ρητορεύσει’ [διαδικτυακά] στο λίκνο της δημοκρατίας, την Ελληνική Βουλή, πράγμα που ανάγκασε τον καλλιεργημένο σε χαρακτήρα Αντώνη Σαμαρά να πει, «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε σήμερα στην ελληνική Βουλή»;

*συγγραφέας του βιβλίου, Leadership Triumphs & Failures. (βρίσκεται στο Amazon.de)

 

Πηγή

Προβολές : 302


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα