Είναι απίστευτο πως όλοι στη ΝΔ (στελέχη και «φίλοι») κάνουν «χρυσές δουλειές» (Το πιο απίστευτο όμως, είναι άλλο) με τα χρήματα των φορολογουμένων

Είναι απίστευτο πως όλοι στη ΝΔ (στελέχη και «φίλοι») κάνουν «χρυσές δουλειές» (Το πιο απίστευτο όμως, είναι άλλο) με τα χρήματα των φορολογουμένων

9 Ιανουαρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:239
Μοίρασέ το

 

Νέοι «Πάτσηδες» και «Χειμάρες» στη ΝΔ: Ποιοι πήραν 420 αναθέσεις των 5,5 εκατ. ευρώ σε 40 μήνες!

 

Αυτή ήταν πάντα η ΔΕΞΙΑ… του “εθνάρχη”… λαμόγια με δικτατορικό στη διαφθορά και στη διαστροφή… και δεν απέχουν ούτε ίντσα απ’ τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που έγιναν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ…

Τι είχε πει το ψυχοπαθές που μας έβαλε στην κόλαση του πρώτου μνημονίου;;; Πόσοι είναι έλληνες, απ’ όλα αυτά τα υποκείμενα;;;

Και το ακόμα πιο απίστευτο, πως ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Α ρε Θεέ… ούτε έναν κεραυνό να τους εξαφανίσεις όλους αυτούς δεν μπορείς να ρίξεις…

 

Νέοι «Πάτσηδες» και «Χειμάρες» στη ΝΔ: Ποιοι πήραν 420 αναθέσεις των 5,5 εκατ. ευρώ σε 40 μήνες!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για νέα στελέχη της ΝΔ ή «φίλων» της ΝΔ που εμπλέκονται οι εταιρείες τους σε «χρυσές» δουλειές με το Δημόσιο που τους αποφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ όπως στην περίπτωση του Ανδρέα Κουτούπη (συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ) και του Ανδρέα Ροδάκου (ο οποίος δεν κατέχει επίσημη θέση στη ΝΔ, αλλά είναι φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη).

Συγκεκριμένα την τελευταία τριετία έχουν εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο!

Αυτό αποδεικνύει πως η ΝΔ έχει δημιουργήσει έναν κερδοφόρο κύκλο εργασιών για όλους τους «φίλους» και όχι μόνο για τους βουλευτές της.

Μόνο που αυτός ο κύκλος εργασιών χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολογουμένων, οι οποίοι διαβιούν με μισθούς φτώχειας των 600 ευρών και μάλιστα έρχονται τα funds (πίσω από τα οποία κρύβονται επίσης στελέχη της ΝΔ) και τους παίρνουν τα σπίτια για μικρά χρέη.

Την αποκάλυψη έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης σε άρθρο του σε γνωστή ιστορσελίδα.

«Ο 49 ετών Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της ελεγκτικής εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services.

Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στον χώρο της ελεγκτικής έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα και τις θυγατρικές τους στα βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, όπως επίσης και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις εκλογές του 2019 συνέβαλε στη νίκη της ΝΔ, από την κρίσιμη θέση του συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν και εν συνεχεία δεν κατέλαβε κυβερνητική θέση, ωστόσο είδε τις δουλειές να απογειώνονται, καθώς η KnR βρέθηκε να λαμβάνει πλήθος απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

Συμβολή σε αυτό είχε και ο μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Κουτούπη, ο εσωτερικός ελεγκτής Άκης Ροδάκος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος αρχικά τις γνωριμίες του συνεταίρου του φέρεται να ανέπτυξε ένα δίκτυο στενών επαφών με στελέχη του κυβερνόντος κόμματος. Θεωρείται πως οι γνωριμίες αυτές οδήγησαν την KnR, αλλά και τον ίδιο τον κ. Ροδάκο ατομικά, να σαρώνει τους διαγωνισμούς για διάφορα έργα», σημειώνεται χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Τον Ιούλιο του 2020 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατήγγειλε τις απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία των Κουτούπη – Ροδάκου, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας μετά από καταγγελία, με τον κ. Κουτούπη να δηλώσει στην ιστοσελίδα ότι το ζήτημα αφορά προσωπικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Όσο για τον Ανδρέα Ροδάκο, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι συνέχιζε να παίρνει τις δουλειές που άφηνε η ελεγχόμενη από τις αρχές KnR, τόσο μέσω της ατομικής επιχείρησής του, όσο και μέσω της συζύγου του, η επιχείρηση της οποία έχει εξασφαλίσει μεμονωμένα από το Δημόσιο συμβάσεις άνω των 500.000 ευρώ απ΄οτο 2019.

Η εταιρεία Spark, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, έναν μήνα μετά τους ελέγχους στην KnR υπό την πρώην υπάλληλο της KnR, Παρασκευή Καλδίρη, φέρεται ότι έχει εξασφαλίσει 81 συμβάσεις με δημόσιους φορείς εντός του 2022, το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 1,32 εκατ. ευρώ.

«Είναι ενδεικτικό πως μόνον μέσα στο Δεκέμβριο του 2022 η ΙΚΕ εξασφάλισε 18 συμβάσεις συνολικού ύψους 326.110 ευρώ! Το γεγονός ότι η Διαύγεια κατακλείστηκε από συμβάσεις της Spark Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μονοπρόσωπη ΙΚΕ τράβηξε την προσοχή ΜΜΕ που έκαναν σχετικές αναφορές», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο Θανάσης Κουκάκης που υπογράφει το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι απευθύνθηκε στους κ.κ Καλδίρη, Ροδάκο και Κουτούπη, ούτως ώστε να μιλήσουν για τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος τους. Στον ενδιάμεσο χρόνο διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκε από το site της Νέας Δημοκρατίας η αφιερωμένη σε αυτόν ενότητα που αναφερόταν στην ιδιότητά του ως συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για σύμπτωση.

Ο Ανδρέας Κουτούπης δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι όλες οι συμβάσεις με το Δημόσιο «είναι καθόλα νόμιμες και ελεγμένες από τα αρμόδια όργανα». 

«Το γεγονός ότι μόλις τρία πρόσωπα με διασυνδέσεις με το σύστημα κεντρικής εξουσίας πέτυχαν μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών να εξασφαλίσουν σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες, επαληθεύει σε μεγάλο βαθμό τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το όργιο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος», καταλήγει το δημοσίευμα.

Στη ΝΔ δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα οικονομικά σκάνδαλα των στελεχών της λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

 Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, εκτός από διάτρητο Πόθεν Έσχες είχε εξασφαλίσει για το δικηγορικό του γραφείο 27 συμβάσεις με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνολικού ύψους 821.877 ευρώ.

Πριν ακόμα και την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων Πάτση είχε προγηθεί η περίπτωση του βουλευτή Μαγνησίας Κ.Μαραβέγια που σαν να μην τρέχει τίποτα είχε εγκριθεί να λάβει από τον Αναπτυξιακό Νόμο και από τραπεζικά δάνεια 11 εκατομμύρια ευρώ!

Ακολούθησε η αποκάλυψη της υπόθεσης του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα, ο οποίος μέσω επιχειρήσεων συμφερόντων του είσπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από συμβάσεις του Δημοσίου.

Τα προηγούμενα 24ωρα ήλθε στο φως και η υπόθεση της βουλευτού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου, η οποία παρείχε υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ, παράλληλα με τη βουλευτική της θητεία.

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα