Είναι η Καλίνκα* υπό διωγμόν; Ο Δημήτρης Δασκαλάκης, εκπέμπει ευκρινές σήμα κοινωνικής αντίδρασης, στην αντιρωσική φρενίτιδα της Δύσης.

29 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:374
Μοίρασέ το

 

Δημήτρης Δασκαλάκης: “Στην παρατηρούμενη αντιρωσική φρενίτιδα της Δύσης που υλοποιείται με τον καθολικό αποκλεισμό των Ρώσων καλλιτεχνών, αθλητών και ομάδων από τις διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οφείλουμε να υψώσουμε στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας για το κλίμα ρωσοφοβίας που υποδαυλίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ και να διαχωρίσουμε με σαφήνεια την θέση μας υποστηρίζοντας ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν τα προσφορότερα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται η μείωση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και παράλληλα προωθείται και εμπεδώνεται η φιλία, η συνεργασία και η ειρήνη μεταξύ των κρατών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η καθ΄οιονδήποτε εκμετάλλευσή τους ως πολιτικών εργαλείων για την άσκηση οικονομικής και διπλωματικής πίεσης καθώς και για την πολιτιστική εκμηδένιση των λαών.”

 

 

Όσο και να θέλουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ και η Δύση να αποκόψουν τον Ελληνικό Λαό από την πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική μας ταύτιση με τον Ρωσικό Λαό, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

Μας ενώνουν πολλά… και είμαστε κάθετα αντίθετοι με την ρωσοφοβία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις αντιρωσικές θέσεις της.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

 

Στο πλαίσιο των πρωτοφανών οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση τιμωρώντας την Ρωσία για την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβάνεται (ως μη όφειλε) και ο μαζικός αποκλεισμός των Ρώσων καλλιτεχνών και αθλητών από κάθε διεθνή πολιτιστική και αθλητική διοργάνωση ή εκδήλωση.

Δυστυχώς το μένος της αντιρωσικής υστερίας έπληξε και την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αποφάσισε την ακύρωση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων» από τα ρωσικά μπαλέτα Μπολσόι που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολιτιστικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η «δημοκρατική Δύση» κατά του ρωσικού πολιτισμού και αθλητισμού και παραπέμπει στις σκοτεινότερες περιόδους της Ευρωπαϊκής Ιστορίας προτείνεται στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως τρόπος υγιούς αντίδρασης στην κατάφωρα άδικη απόφαση της δυτικής γραφειοκρατικής ελίτ για τον αποκλεισμό των Ρώσων καλλιτεχνών, να αναρτήσουν ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ρωσικής λαϊκής παράδοσης, την «ΚΑΛΙΝΚΑ», το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την ρωσική κουλτούρα και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το τραγούδι που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλο την ρωσική πολιτιστική κληρονομιά.

Επιπλέον ερμηνεύεται με μοναδικό τρόπο από την Ελληνίδα τραγουδίστρια, Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Επομένως, με την μαζική ανάρτησή μας, εκπέμπουμε ένα ευκρινές σήμα κοινωνικής αντίδρασης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίτευξη τριών στόχων:

1) Αποδεικνύουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε καθοδηγούμενοι μαζάνθρωποι αλλά κοινωνικά συνειδητοποιημένοι και αφυπνισμένοι πολίτες με ελεύθερη βούληση, κριτική σκέψη και διαμορφωμένη άποψη που αντιστεκόμαστε στην επικοινωνιακή πλημμυρίδα των συστημικών ΜΜΕ (ορθότερα: Μέσων Μαζικής Επιρροής και Εξαπάτησης), απορρίπτοντας τον ρόλο του άβουλου και παθητικού δέκτη της τηλεοπτικής προπαγάνδας ο οποίος επιφυλάσσεται για εμάς από την εγχώρια πολιτικοοικονομική ελίτ.

2) Αντιστεκόμαστε και κυρίως διαφοροποιούμαστε από το κυρίαρχο γεωπολιτικό αφήγημα της Δύσης και των διεφθαρμένων ΜΜΕ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο τηλεοπτικής κάλυψης της ουκρανικής κρίσης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, την μεροληπτική παράθεση των ειδήσεων και την έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης αναφορικά με τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση των αμερικανορωσικών διπλωματικών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Γενεύη για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης.

3) Με την συλλογική μας στάση εκδηλώνουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στον χειμαζόμενο ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας που διώκεται, κακοποιείται και βασανίζεται από τους Ουκρανούς ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανεκτίμητη αξία και συμβολή της ρωσικής πολιτιστικής κληρονομιάς στον παγκόσμιο πολιτισμό, στα Γράμματα και στις Τέχνες.

Με την ερμηνεία του τραγουδιού από μια Ελληνίδα τραγουδίστρια, υπογραμμίζουμε ταυτόχρονα τους ισχυρούς θρησκευτικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν διαχρονικά τον ελληνικό και ρωσικό λαό και οι οποίοι πρέπει να διαφυλαχθούν ως «κόρη οφθαλμού» από την όξυνση της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.

Η συμπεριφορά μας αυτή αποκτά ιδιαίτερο νόημα και περιεχόμενο κατά την παρούσα χρονική συγκυρία όπου η πολιτική ηγεσία και η γραφειοκρατία της Δύσης επιδεικνύουν αδιάλλακτη στάση πλήττοντας τις οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες του πολιτισμού και του αθλητισμού, αφού επιβάλλουν την απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων καλλιτεχνών και αθλητών σε διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις.

Η αναίρεση του συμφιλιωτικού χαρακτήρα των πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων συνιστά μια ισχυρή ένδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς και πολιτισμικής αποστροφής της Δύσης απέναντι σε κάθε τι που συνδέεται με τον ρωσικό πολιτισμό και την κουλτούρα του ρωσικού λαού, η οποία δεν παρατηρήθηκε ούτε κατά την χειρότερη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και προβληματίζει έντονα, δεδομένου ότι η πιθανή σύγκρουση Ανατολής-Δύσης μπορεί να προσλάβει τα χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής αναμέτρησης με σκοπό την τελική επικράτηση και την ολοσχερή εξάλειψη του ηττημένου.

Στην παρατηρούμενη αντιρωσική φρενίτιδα της Δύσης που υλοποιείται με τον καθολικό αποκλεισμό των Ρώσων καλλιτεχνών, αθλητών και ομάδων από τις διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οφείλουμε να υψώσουμε στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας για το κλίμα ρωσοφοβίας που υποδαυλίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ και να διαχωρίσουμε με σαφήνεια την θέση μας υποστηρίζοντας ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν τα προσφορότερα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται η μείωση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και παράλληλα προωθείται και εμπεδώνεται η φιλία, η συνεργασία και η ειρήνη μεταξύ των κρατών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η καθ΄οιονδήποτε εκμετάλλευσή τους ως πολιτικών εργαλείων για την άσκηση οικονομικής και διπλωματικής πίεσης καθώς και για την πολιτιστική εκμηδένιση των λαών.


Όπως αποδοκιμάζουμε την ομοφοβία, ως ρατσιστική συμπεριφορά μίσους και εμπάθειας, αντιστοίχως αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και αληθινοί, οφείλουμε να  υψώσουμε το ανάστημά μας και να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε πολιτική ρατσισμού η οποία υποθάλπει τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση των ανθρώπων και εκδηλώνεται με βάση την εθνοτική τους καταγωγή.


Η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Δύσης για την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών και καλλιτεχνών από τις διεθνείς διοργανώσεις, προσβάλλει την πολιτιστική ταυτότητα του ρωσικού λαού, προκαλεί δικαιολογημένα αισθήματα πικρίας και αγανάκτησης στους Ρώσους πολίτες και τελικώς τροφοδοτεί την καχυποψία, την εμπάθεια και το μίσος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, υποσκάπτοντας κάθε σοβαρή πρωτοβουλία και προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης.

Μήπως άραγε η Δύση (στην εμμονική προσπάθειά της για την προώθηση της νεοταξίτικης ατζέντας) επιδιώκει τελικά την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία, εξωθώντας τις σχέσεις της με την Ρωσία στα άκρα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια;

[*] Η «Καλίνκα» είναι από τα γνωστότερα ρωσικά τραγούδια. Είναι το προϊόν της συνθετικής δημιουργίας του Ρώσου συνθέτη και λαογράφου Ιβάν Λαριόνοφ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1860 στην πόλη Σαρατόβ, ως μέρος μιας θεατρικής παράστασης. Σύντομα το τραγούδι έτυχε θερμής υποδοχής από τον ρωσικό λαό, αγαπήθηκε όσο λίγα και εντάχθηκε στη λαϊκή παράδοση της Ρωσίας.

 

Πηγή

Προβολές : 374


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα