Είναι θέμα χρόνου ο κλόουν Zelensky να υπογράψει την ανακωχή Ουκρανίας με Ρωσία… αλλά κάτι πολύ δραματικό θα συμβεί

22 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Ο διψήφιος πληθωρισμός είναι πλέον εγγυημένος και θα είναι μακροχρόνιος.
Αυτό συμβαίνει επειδή η Fed είναι εθισμένη σε κεϋνσιανές φωτοβολίδες που αγνοούν τα τρομερά πληθωριστικά σοκ που υφίστανται…
Όταν αυτό γίνει πραγματικότητα και ο κόσμος διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις δεν αποσύρονται μια πληθωριστική κόλαση θα κυριαρχήσει.
Το επί δεκαετίες πείραμα της Fed να δημιουργεί χρήματα από τον κοπανιστό αέρα θα καταρρεύσει.

Και έτσι θα έρθει η κατάρρευση της Αμερικής, που θα συμπαρασύρει σχεδόν όλα τα κράτη.

Ας προετοιμαστούμε για … παγκόσμιο οικονομικό σεισμό, με ότι αυτός θα επιφέρει…

Το κράχ του 1929, θα φαντάζει παιδική χαρά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Δεν ξεχνάμε πως η FED είναι των … ΡΟΤΣΙΛΝΤ…

Είναι θέμα χρόνου ο κλόουν Zelensky να υπογράψει την ανακωχή Ουκρανίας με Ρωσία… αλλά κάτι πολύ δραματικό θα συμβεί
Η Fed έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία και έχει φουσκώσει την «φούσκα των πάντων».

Είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί η Ουκρανία στους Ρώσους, με ή χωρίς τον πρόεδρο κλόουν να υπογράφει την ανακωχή.

Πέραν από τις αστειότητες ότι η Ουκρανία αντιστέκεται, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία έχει καταστραφεί οικονομικά καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα συρρικνωθεί κατά 40%.

Το 60% των οπλικών συστημάτων της χώρας έχει καταστραφεί.
Η Ουκρανία έχασε όλη την Ανατολική της πλευρά εκεί όπου βρίσκεται η βαριά βιομηχανία.

Πριν τον πόλεμο η Ουκρανία κατείχε το 60% του Donbass που είναι η βιομηχανική περιοχή της Ουκρανίας και με τη εισβολή οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχασε τα Ανατολικά και Νότια σύνορα της αυτή είναι η ωμή αλήθεια, έχασε το 70% των ακτών της… έχει υπάρξει μια μεγάλη εδαφική ανατροπή στην Ουκρανία.

 

Επαχθής συμφωνία ειρήνης

 

Η συμφωνία για ανακωχή ή συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα είναι τόσο επαχθής από την οπτική γωνία Των ΗΠΑ που δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος του πολέμου των κυρώσεων, αλλά θα αποτελέσει δικαιολογία για την πραγματική όξυνσή της και την επ’ αόριστον παράτασή τους.

Το σχέδιο των αμερικανών είναι ξεκάθαρο, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την ειρήνη… όσο μαίνεται ο πόλεμος οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ ξεφορτώνουν όπλα και πουλάνε το πανάκριβο LNG το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη… αλλά εάν η Ουκρανία οδηγηθεί στην ανακωχή – λόγω αδιεξόδου στον πόλεμο – οι ΗΠΑ θα συντηρήσουν τις κυρώσεις…

Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας πρότεινε οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να αρθούν μετά την ανακωχή… οι αμερικανοί αξιωματούχοι αντέδρασαν… έντονα…

 

Πληθωριστική κόλαση

Όταν αυτό γίνει πραγματικότητα και ο κόσμος διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις δεν αποσύρονται μια πληθωριστική κόλαση θα κυριαρχήσει.
Το επί δεκαετίες πείραμα της Fed να δημιουργεί χρήματα από τον κοπανιστό αέρα θα καταρρεύσει.

Φαίνεται τώρα ότι οι αγορές εμπορευμάτων έχουν υποστεί τόσο έντονα σοκ που ο πόλεμος των ΗΠΑ στο παγκόσμιο σύστημα εμπορίας και πληρωμών θα μπορούσε να συντηρηθεί για χρόνια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί που απεχθάνονται τους Ρώσους, δαιμονοποιούν τον Putin και τον θεωρούν υπόλογο για τον πληθωρισμό…

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου έφτασε πρόσφατα τα 130 δολάρια το βαρέλι.

Ο διψήφιος πληθωρισμός είναι πλέον εγγυημένος και θα είναι μακροχρόνιος.
Αυτό συμβαίνει επειδή η Fed είναι εθισμένη σε κεϋνσιανές φωτοβολίδες που αγνοούν τα τρομερά πληθωριστικά σοκ που υφίστανται…

Η FED με χλιαρές αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή και 0,50% νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό όταν πραγματικά χρειάζονται εκατοντάδες μονάδες βάσης αυξήσεων επιτοκίων το συντομότερο δυνατό, πρέπει να φθάσουν τα επιτόκια το 3% με 3,5%.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Οι τιμές του νικελίου έχουν αυξηθεί σχεδόν 5 φορές, και αυτό είναι απλώς ενδεικτικό της πληθωριστικής καταιγίδας που έρχεται.

Οι τιμές του σιταριού έχουν εκτοξευθεί στα ύψη περισσότερο από 60% πρόσφατα, καθώς ο πόλεμος ουσιαστικά μπλόκαρε περισσότερο από το 30% της παγκόσμιας προσφοράς σιταριού, ως γνωστό Ρωσία και Ουκρανία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών.
Το σιτάρι, χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε, από ψωμί μέχρι μπισκότα και ζυμαρικά.

Η Fed έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία και έχει φουσκώσει την «φούσκα των πάντων».

Ο επόμενος κύκλος εκτύπωσης χρήματος είναι πιθανό να φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο.

Το συμπέρασμα είναι ένα… τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα από ότι εκτιμούν ακόμη και οι απαισιόδοξοι…

χ1.jpg
χ2.jpg

χ3.jpg

 

Πηγή

Προβολές : 559


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα