Είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για το πιο τρομερό σενάριο. Πυρηνικός πόλεμος!

Είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για το πιο τρομερό σενάριο. Πυρηνικός πόλεμος!

27 Σεπτεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:621
Μοίρασέ το

 

Πολλά εξαρτώνται από το είδος της διαταραχής. Σε μια επίγεια πυρηνική έκρηξη, περίπου το 50% της ενέργειας πηγαίνει στο σχηματισμό ενός κρουστικού κύματος και μιας χοάνης στο έδαφος, 30?50% σε ακτινοβολία φωτός, έως 5% σε διεισδυτική ακτινοβολία και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και πάνω έως 15% σε ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής.

 

>Είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για το πιο τρομερό σενάριο. Πυρηνικός πόλεμος!
Ο πυρηνικός πόλεμος μέχρι πρόσφατα φαινόταν κάτι αδύνατο. Τώρα η Ρωσία και το ΝΑΤΟ ανταλλάσσουν ανοιχτά πυρηνικές απειλές.
Παρά τη φονικότητα των πυρηνικών όπλων, μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας ακόμη και σε άμεση γειτνίαση με την έκρηξη. Έτσι, ο Ιάπωνας Eizo Nomura στη Χιροσίμα επέζησε 170 μέτρα από το επίκεντρο μιας πυρηνικής επίθεσης. Πέθανε μόλις 37 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό, σε ηλικία 84 ετών.
Γιατί είναι επικίνδυνη μια πυρηνική έκρηξη;
Μια πυρηνική έκρηξη με ευρεία απόδοση 450 κιλοτόνων είναι θεωρητικά ικανή να καταστρέψει 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.
Τα πυρηνικά όπλα έχουν πέντε κύριους τύπους καταστροφής:
1.κρουστικό κύμα
2.Λάμψη ορατής και υπέρυθρης ακτινοβολίας
3.διεισδυτική ακτινοβολία
4.Ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής
5.ηλεκτρομαγνητικό παλμό
Πολλά εξαρτώνται από το είδος της διαταραχής. Σε μια επίγεια πυρηνική έκρηξη, περίπου το 50% της ενέργειας πηγαίνει στο σχηματισμό ενός κρουστικού κύματος και μιας χοάνης στο έδαφος, 30?50% σε ακτινοβολία φωτός, έως 5% σε διεισδυτική ακτινοβολία και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και πάνω έως 15% σε ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής.
Σε μια έκρηξη αέρα, η ενέργεια κατανέμεται διαφορετικά: ένα κρουστικό κύμα – έως 10%, ακτινοβολία φωτός – 5-8%, και περίπου το 85% της ενέργειας πηγαίνει σε διεισδυτική ακτινοβολία με τη μορφή ακτινοβολίας νετρονίων και γάμμα.
Η αέρια έκρηξη ενός ατομικού φορτίου χρησιμοποιείται για την καταστροφή της συσσώρευσης στρατευμάτων και εξοπλισμού, πόλεων και επίγειων υποδομών. Η ανατίναξη εδάφους χρησιμοποιείται για την καταστροφή αντικειμένων υψηλής αντοχής, όπως στρατιωτικές ή κυβερνητικές αποθήκες και καταφύγια.
Πώς σκοτώνει μια ατομική βόμβα;
Ο κύριος καταστροφικός παράγοντας σε μια πυρηνική έκρηξη είναι ένα ωστικό κύμα . Θα διανύσει απόσταση 2 χιλιομέτρων από το επίκεντρο σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα και απόσταση 3 χιλιομέτρων σε οκτώ δευτερόλεπτα.
Η διεισδυτική ακτινοβολία είναι ένα ρεύμα ακτίνων γάμμα και νετρονίων που διαδίδονται από τη φωτεινή περιοχή της έκρηξης με την ταχύτητα του φωτός. Αυτή η ροή αντιπροσωπεύει τον μέγιστο κίνδυνο στα πρώτα πέντε ή έξι δευτερόλεπτα.
Η ακτίνα καταστροφής της διεισδυτικής ακτινοβολίας κατά τις εκρήξεις στην ατμόσφαιρα είναι μικρότερη από τις ακτίνες της ζημιάς από την ακτινοβολία φωτός και τα κρουστικά κύματα, καθώς απορροφάται έντονα από την ατμόσφαιρα. Συνήθως αυτή η τιμή είναι 2-3 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης.
Η ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής είναι το αποτέλεσμα της πτώσης από ένα σύννεφο ραδιενεργών ουσιών που ανεβαίνουν στον αέρα. Ξεκινά λίγο μετά την έκρηξη, η πυκνότητα της μόλυνσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου.
Η ακτινοβολία φωτός είναι ο πιο επιβλαβής παράγοντας μεγάλης εμβέλειας. Η θερμοκρασία της λαμπερής περιοχής φτάνει τους 5700-7700 βαθμούς Κελσίου. Ο παλμός μπορεί να διαρκέσει αρκετές δεκάδες δευτερόλεπτα και να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα, τύφλωση, ανάφλεξη ρούχων ή αντικειμένων σε απόσταση έως και δέκα χιλιομέτρων, ανάλογα με την ισχύ της φόρτισης.
Ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός ως αποτέλεσμα μιας πυρηνικής έκρηξης δεν έχει καμία επίδραση σε ένα άτομο, ωστόσο, απενεργοποιεί τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, διακόπτει τις ραδιοεπικοινωνίες.
Τι να κάνετε σε περίπτωση έκρηξης
Κάτοικος μεγάλης πόλης με μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσει αεροπορικό πυρηνικό χτύπημα. Συνήθως, το ύψος της έκρηξης γόμωσης σε αυτή την περίπτωση είναι περίπου 2 χιλιόμετρα. Η επίθεση θα ξεκινήσει με ένα φλας σε μεγάλο υψόμετρο – μια αφόρητα φωτεινή μπάλα θα ανάψει σιωπηλά στον ουρανό.
Βλέποντάς τον στο δρόμο, δεν μπορείτε να διστάσετε – θα πρέπει να κλείσετε αμέσως τα μάτια σας και να ξαπλώσετε γρήγορα στο έδαφος μπρούμυτα και να κατευθυνθείτε προς την έκρηξη. Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες  συστάσεις  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα χέρια πρέπει να είναι κρυμμένα κάτω από τον κορμό.
Εάν το φλας βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, μπορείτε να προσπαθήσετε να έχετε χρόνο για να βρείτε καταφύγιο – αυτό έχει κατά μέσο όρο τρία έως τέσσερα δευτερόλεπτα. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα χαντάκι, ένας πέτρινος φράχτης, ένα χαντάκι, ένας μεγάλος λάκκος, ένα ανάχωμα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από δύο ή τρία μέτρα. Λόγω της πιθανότητας κατάρρευσης, δεν πρέπει να αναζητήσετε προστασία πίσω από τους τοίχους των κτιρίων.
Τη στιγμή της έκρηξης, ένα άτομο μπορεί να οδηγήσει σε ένα αυτοκίνητο – τότε θα πρέπει να επιβραδύνετε αμέσως και να ξαπλώσετε στο κάθισμα κάτω από τη γραμμή του παρμπρίζ μπρούμυτα. Εάν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοιχτά, προσπαθήστε να τα κλείσετε αμέσως από ξαπλωμένη θέση.
Σε ένα διαμέρισμα ή γραφείο, αρκεί να πηδήξετε έξω στο διάδρομο και να ξαπλώσετε στο πάτωμα· εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο ή το φλας είναι πολύ κοντά, καλύψτε κάτω από το πλησιέστερο τραπέζι.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ωστικό κύμα θα καταστρέψει όλα τα τζάμια των παραθύρων, θραύσματα των οποίων μπορεί να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν σοβαρά ένα άτομο.
Τι έπεται 
Σε προστατευμένη θέση, είναι απαραίτητο να παραμείνετε ακίνητοι μέχρι να περάσουν δύο κρουστικά κύματα – προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Μετά από αυτό, μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας και να σηκωθείτε. Η επόμενη εργασία είναι να καλύψετε τη μύτη και το στόμα με ένα πανί. Τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε αμέσως και γρήγορα την πιθανή ζώνη μόλυνσης από ακτινοβολία.
Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να βρείτε ένα υπόγειο ή οποιοδήποτε υπόγειο δωμάτιο και να κρυφτείτε για τουλάχιστον μια μέρα, και εάν υπάρχει νερό και φαγητό, για αρκετές ημέρες. Εδώ μπορείτε να περιμένετε βοήθεια για την εκκένωση. Σε μια εβδομάδα, η ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής θα εξασθενήσει κατά περίπου δέκα φορές.

 

Πηγή

Προβολές : 621


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα