Είναι, πολύ πιθανό, ζωή και θάνατος για τον πλανήτη.

Είναι, πολύ πιθανό, ζωή και θάνατος για τον πλανήτη.

15 Οκτωβρίου, 2023 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,016
Μοίρασέ το

 

Οι απαίσιες δυνάμεις που είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους δεν θα ησυχάσουν μέχρι να πάρουν τον απόλυτο παγκόσμιο πόλεμο που επιδιώκουν, αλλά με τα αποθέματα όπλων τους να εξαντλούνται από τον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας, είναι ανίκανες να κερδίσουν έναν συμβατικό πόλεμο, που γνωρίζουν καλά.

 

Ελλείψει όπισθεν, αναπόφευκτα θα καταφύγουν στην ενεργοποίηση των πυρηνικών οπλοστασίων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και του Ισραήλ με την ελπίδα να συντρίψουν γρήγορα τον εχθρό που δημιούργησαν.

Όπως οι κατσαρίδες, είναι πεπεισμένοι ότι θα επιβιώσουν από τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

 

Τα μέσα ενημέρωσης, που δεν είχαν συναντήσει ποτέ πόλεμο που δεν τους άρεσε, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα ισραηλινά θύματα και παπαγαλίζουν την αφήγησή τους στην Ουκρανία: μια «απρόκλητη αιφνιδιαστική επίθεση» πραγματοποιήθηκε από μια κακιά οντότητα εναντίον αθώων πολιτών μιας χώρας ασχολείται με τη δουλειά της, αποκαλύπτοντας βολικά τα χρόνια της κακομεταχείρισης και της δολοφονίας του γηγενούς πληθυσμού που κορυφώθηκε με την επίθεση.

 

Πάντα απεικονίζονται ως κακοί άγριοι ιθαγενείς που δεν αξίζουν οίκτο, αυτά τα κατώτερα όντα εμφανίζονται πάντα ως επιτιθέμενοι, ποτέ ως θύματα.

Από τα Βαλκάνια μέσω της Ουκρανίας στη Μέση Ανατολή: το CNN στα φιλόδοξα καλύτερά του

Στο «Η υποκρισία στην καρδιά της αντίδρασης της Δύσης στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ», ο ισραηλινός δημοσιογράφος Τζόναθαν Κουκ ξεσκεπάζει τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς τσαρλατάνους που φωνάζουν δυνατά για περισσότερο αίμα:

Η υποκρισία της Δύσης σχετικά με τους Παλαιστίνιους μαχητές που σκότωσαν και τραυμάτισαν εκατοντάδες Ισραηλινούς και κρατούν δεκάδες άλλους ομήρους στις κοινότητες που περιβάλλουν και εντός της πολιορκημένης Γάζας είναι πράγματι έντονη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Παλαιστίνιοι, εγκλωβισμένοι στον παράκτιο θύλακα, καταφέρνουν να προκαλέσουν ένα σημαντικό πλήγμα κατά του Ισραήλ, αόριστα συγκρίσιμο με την αγριότητα που έχουν αντιμετωπίσει επανειλημμένα οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα από τότε που είχαν ενταφιαστεί σε κλουβί πριν από περισσότερα από 15 χρόνια, όταν το Ισραήλ άρχισε τον αποκλεισμό του. από ξηρά, θάλασσα και αέρα το 2007.

Κανείς δεν νοιαζόταν όταν το Ισραήλ βομβάρδιζε τον παράκτιο θύλακα κάθε λίγα χρόνια, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους πολίτες κάθε φορά. Το Ισραήλ το ονόμασε απλώς «κούρεμα του γκαζόν». Η καταστροφή τεράστιων περιοχών της Γάζας, για αυτό που οι Ισραηλινοί στρατηγοί καυχιόνταν ότι επέστρεφε τον θύλακα στη Λίθινη Εποχή, επισημοποιήθηκε ως στρατιωτική στρατηγική γνωστή ως «δόγμα Dahiya».

Κανείς δεν νοιάστηκε όταν Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές στόχευαν νοσοκόμες, νέους και ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια που βγήκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκισή τους από το Ισραήλ. Πολλές χιλιάδες έμειναν ως ακρωτηριασμένοι αφού αυτοί οι ελεύθεροι σκοπευτές έλαβαν εντολή να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές αδιακρίτως στα πόδια ή τους αστραγάλους.

Η ανησυχία της Δύσης για τους θανάτους Ισραηλινών αμάχων στα χέρια παλαιστίνιων μαχητών είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθεί. Δεν έχουν πεθάνει πολλές εκατοντάδες παλαιστίνια παιδιά τα τελευταία 15 χρόνια στις επαναλαμβανόμενες εκστρατείες βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα; Οι ζωές τους δεν μετρούσαν τόσο όσο οι ζωές των Ισραηλινών – και αν όχι, γιατί όχι;

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετές κραυγαλέες ανωμαλίες σχετικά με την επίθεση της Χαμάς (ανάλυση από το @MilitaryChronicles):

 

Ανωμαλία #1 – Το Ισραήλ δεν γνώριζε την προετοιμασία της επίθεσης.

Η Γάζα είναι ένα μικρό κομμάτι γης, που καλύπτει 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα [141 τετραγωνικά μίλια]. Θεωρήθηκε ότι παρακολουθήθηκε και ερευνήθηκε εκτενώς από τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά κατά τη διάρκεια της επίθεσης, έγινε φανερό ότι αυτό δεν συνέβαινε. Προφανώς, η Χαμάς ανέπτυξε ένα σύστημα επικοινωνίας και συντονισμού που απέκλειε τις ηλεκτρονικές επαφές και με κάποιο τρόπο οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να κρύψουν τα πάντα από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

 

Ανωμαλία #2 – Το Ισραήλ δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επίθεση.

Λίγο πριν από την απεργία σε σημεία ελέγχου και μεγάλες πόλεις στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς μετέφερε συστηματικά εκτοξευτές πυραύλων, επίγειες δυνάμεις, αλεξίπτωτα πλαγιάς και άλλο εξοπλισμό. Η προετοιμασία και οι αρχικές κινήσεις πέρασαν απαρατήρητες και δεν πραγματοποιήθηκε προληπτικό χτύπημα.

 

Ανωμαλία #3 – Το σύστημα συναγερμού συνόρων δεν λειτούργησε.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα στα σύνορα, στα οποία το Ισραήλ επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε κατασκευές και εξοπλισμό, αποδείχθηκαν άχρηστα. Πολλές κάμερες και αισθητήρες απέτυχαν να ανιχνεύσουν και να αναχαιτίσουν την επίθεση των Παλαιστινίων, ενώ ακόμη και οι μάχιμες περιπολίες απουσίαζαν ανεξήγητα. Τα παλαιστινιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετέρωσαν εύκολα αυτοματοποιημένα πολυβόλα και πύργους αισθητήρων και οι ομάδες επίθεσης της Χαμάς παραβίασαν τα σύνορα χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίθεση. Λόγω του αποτυχημένου συστήματος συναγερμού, εκατοντάδες στρατιώτες των IDF σκοτώθηκαν στα στρατόπεδά τους, τους στρατώνες και ενώ κοιμόντουσαν.

 

Ανωμαλία #4 – Η τακτική της Χαμάς.

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οι Παλαιστίνιοι δεν παρέκαμψαν τις οχυρώσεις και τις βάσεις των IDF. Επιτέθηκαν επιθετικά τόσο σε σημεία ελέγχου όσο και σε βάσεις που φιλοξενούσαν τεθωρακισμένα οχήματα. Είναι ενδιαφέρον ότι η Χαμάς επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τανκς, πιθανώς λόγω των χαμηλών προσόντων των επιτιθέμενων ή λόγω έλλειψης ανάγκης. Το πού βρίσκονται οι φρουροί, οι φρουροί και οι μονάδες ενίσχυσης εκείνη την ώρα παραμένουν ασαφείς.

 

Ανωμαλία #5 – Ετοιμότητα μάχης οχημάτων.

Το κατεστραμμένο ισραηλινό άρμα Merkava Mk.4, που καταστράφηκε από πτώση drone, χτυπήθηκε σε μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές του – την κορυφή. Επιπλέον, το σύστημα ενεργής προστασίας, Trophy, φαίνεται να έχει απενεργοποιηθεί. Πλάνα από την καταστροφή του τανκ και τη σύλληψη του πληρώματος του δείχνουν ξεκάθαρα ότι το όπλο ήταν καλυμμένο. Αυτό υποδηλώνει ότι το πλήρωμα δεν είχε προετοιμάσει το όχημα για μάχη και βασίστηκε αποκλειστικά στον εκφοβισμό, ο οποίος όχι μόνο συνιστά κατάφωρη παραβίαση της διαδικασίας, αλλά είναι επίσης ακατάλληλη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επίθεσης.

 

Ανωμαλία #6 – Πανικός στις παραμεθόριες πόλεις.

Σε όλες τις κατοικημένες περιοχές, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Λωρίδα της Γάζας, θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια για κλιμάκωση των συγκρούσεων. Ωστόσο, δεν υπήρξε οργανωμένη συναγερμός ή εκκένωση. Οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας ήταν τόσο υπο-επάνδρωτες και ανεπαρκώς οπλισμένες που γρήγορα κατακλύστηκαν από τους Παλαιστίνιους.

 

Ανωμαλία #7 – Η διαφορά στον συντονισμό μεταξύ IDF και Χαμάς.

Μέχρι σχεδόν το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου, η ισραηλινή κυβέρνηση δύσκολα αντέδρασε στις εχθροπραξίες. Ήταν Σάββατο πρωί, Σαμπάτ. Μόνο γύρω στις 2-3 το μεσημέρι οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να συγκεντρώνουν εφεδρείες και να οργανώνουν αντιεπιχειρήσεις. Ωστόσο, ο θάνατος του Διοικητή της ταξιαρχίας πεζικού του Nahal, Yonatan Steinberg, υποδηλώνει μια εσπευσμένη απάντηση από τις δυνάμεις που κατάφεραν να συγκεντρωθούν. Φαίνεται ότι η εμπλοκή του Nahal στη μάχη κατά της Χαμάς ξεκίνησε από τον διοικητή της ταξιαρχίας και δεν ήταν άμεση εντολή του Γενικού Επιτελείου.

Έχοντας εργαστεί στην υπηρεσία πληροφοριών του IDF, ο Efrat Fenigson δεν πιστεύει την επίσημη εκδοχή των γεγονότων

 

Το Ισραήλ παραδέχεται ότι βοήθησε στην ίδρυση της Χαμάς στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για να αντιμετωπίσει την κοσμική Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με επικεφαλής τον Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος είχε την υποστήριξη των περισσότερων Παλαιστινίων. Το The Intercept αποκαλύπτει στο Blowback: how Israel Got from Helping Create Create Hamas to Bombing It: «Η Χαμάς, προς μεγάλη μου λύπη, είναι δημιουργία του Ισραήλ», είπε ο Avner Cohen, πρώην αξιωματούχος Ισραηλινών θρησκευτικών υποθέσεων που εργάστηκε στη Γάζα για περισσότερες από δύο δεκαετίες. η Wall Street Journal το 2009. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Κοέν έγραψε ακόμη και μια επίσημη αναφορά στους ανωτέρους του, προειδοποιώντας τους να μην παίζουν διαίρει και βασίλευε στα Κατεχόμενα, υποστηρίζοντας τους Παλαιστίνιους ισλαμιστές ενάντια στους Παλαιστίνιους κοσμικούς. «Προτείνω να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην εύρεση τρόπων για να διαλύσουμε αυτό το τέρας προτού αυτή η πραγματικότητα αναπηδήσει στα μούτρα μας», έγραψε.

Το WikiLeaks αποκάλυψε το μυστικό υπόμνημα του ισραηλινού αρχηγού DI, στρατηγού Yad lin, το 2007, στο οποίο δήλωνε ότι το Ισραήλ θα ήταν «ευτυχισμένο» εάν η Χαμάς καταλάμβανε τη Γάζα, ώστε να μπορέσει να την αντιμετωπίσει ως εχθρικό κράτος

 

Παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για επιτήρηση υψηλής τεχνολογίας και με πληροφοριοδότες σε όλη τη Γάζα, το Ισραήλ εξακολουθεί να δηλώνει άγνοια για τις προετοιμασίες της Χαμάς για την εισβολή που διαρκεί ένα χρόνο. Το κανάλι 12 της εθνικής τηλεόρασης του Ισραήλ αναφέρει ότι «ένας αιχμάλωτος στρατιώτης της Χαμάς ομολόγησε ότι «προετοιμαζόμασταν για πάνω από ένα χρόνο, οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ μας ενθάρρυναν. Έχουν περάσει πέντε ώρες έως ότου [οι Ισραηλινοί] άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μας. Ήμασταν όλοι στημένοι με 1.000 στρατιώτες, δημιουργήσαμε 15 παραβιάσεις στον φράχτη των συνόρων. Ήμασταν σοκαρισμένοι που οι IDF δεν μας περιμένουν», κάτι που οδήγησε τον Brian Shilhavy να ρωτήσει: «Αυτό γεννά το ερώτημα: Συνεργάστηκαν οι δυνάμεις πίσω από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τους τρομοκράτες της Χαμάς για να πραγματοποιήσουν αυτήν την επίθεση με ψεύτικη σημαία για μεγαλύτερο σκοπό;»

Ενώ το Ισραήλ χτίζει επιβλητικά τείχη, ο Μπάιντεν κρατά τα σύνορα των ΗΠΑ ορθάνοιχτα σε πιθανούς εχθρούς καθώς και στη φαιντανύλη που σκοτώνει εκατοντάδες Αμερικανούς καθημερινά – αλλά στέλνει δισεκατομμύρια στην Ουκρανία και το Ισραήλ των οποίων τα σύνορα και η ασφάλεια είναι ιερά

 

Είναι πολύ απίθανο το Ισραήλ να συνεργάστηκε με τη Χαμάς στην εκτέλεση της αποστολής τους, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να το είχε προαναγγείλει και θα έπρεπε να είχε αντιδράσει πολύ πιο γρήγορα μόλις ξεκίνησε η επίθεση – εκτός κι αν ήθελε η επίθεση να ξεδιπλωθεί για να προκαλέσει διεθνή οργή και μια πολύ ευρύτερη πυρκαγιά. Ενώ ο Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται να εισβάλει στη Γάζα για να καταστρέψει τη Χαμάς –η οποία κατέληξε σε καταστροφή την τελευταία φορά που προσπάθησαν το 2014– στην πραγματικότητα, έχει στραμμένο το βλέμμα του σε ένα πολύ μεγαλύτερο έπαθλο: το Ιράν.

Οι τρομοκρατικές ομάδες δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν αέναες συγκρούσεις για να διαιρούν και να κυβερνούν χώρες

 

Παρά το ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει την κατασκευή ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η εθνοκάθαρση συνεχίζεται αμείωτη

 

Πρώην Ισραηλινός στρατιώτης θυμάται την επιδρομή της μονάδας του στην Ταντούρα, ένα παλαιστινιακό χωριό όπου ένα 16χρονο κορίτσι βιάστηκε και πολίτες εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες

 

Ο διάσημος στρατηγός του Ισραήλ Μοσέ Νταγιάν είχε περιγράψει περίφημα τη στρατηγική που πίστευε ότι θα κρατούσε μακριά τους εχθρούς του Ισραήλ: «Το Ισραήλ πρέπει να είναι σαν ένα τρελό σκυλί, πολύ επικίνδυνο για να ενοχλεί».

 

Όσοι χαρακτηρίζουν την κριτική του Ισραήλ και τις ενέργειές του ως «αντισημιτικές» αγνοούν το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι είναι σημιτικής καταγωγής, ενώ οι σύγχρονοι Εβραίοι είναι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον Gilad Atzmon, συγγραφέα του The Wondering Who?: «Οι σύγχρονοι Εβραίοι δεν έχουν κοινή καταγωγή και η σημιτική τους καταγωγή είναι μύθος. Οι Εβραίοι δεν έχουν καμία καταγωγή από την Παλαιστίνη και ως εκ τούτου, η πράξη της λεγόμενης «επιστροφής» τους στη «γη της επαγγελίας» πρέπει να πραγματοποιηθεί ως εισβολή που εκτελείται από μια φυλετική-ιδεολογική φυλή».

 

Στο βιβλίο του The Invention of the Jewish People, ο Ισραηλινός ιστορικός Shlomo Sand σημειώνει ότι οι Ρωμαίοι άφησαν τον ιθαγενή εβραϊκό πληθυσμό της Ιουδαίας και της Σαμάρειας στη θέση τους μετά την καταστροφή του Δεύτερου Ναού το 70 μ.Χ.

Οι Ρωμαίοι ποτέ δεν απέλασαν ολόκληρους λαούς. Δεν πληρώθηκε να ξεριζωθούν οι άνθρωποι της γης, οι καλλιεργητές της παραγωγής, οι φορολογούμενοι» και πώς τότε οι εβραϊκές κοινότητες έφταναν τα τέσσερα εκατομμύρια στην Περσία, την Αίγυπτο και τη Μικρά Ασία. Επομένως, το καθεστώς της Παλαιστίνης ως μοναδικής «προγονικής πατρίδας» των Εβραίων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πραγματικά ακριβές.

Σύμφωνα με τον Raymond Deane, «Λοιπόν, αν η εξορία ήταν ένας μύθος που υποδαυλίστηκε από τη χριστιανική εκκλησία ως εικόνα θεϊκής τιμωρίας («Ο περιπλανώμενος Εβραίος») – τι συνέβη με τους αυτόχθονες Εβραίους; Η απάντηση του Σαντ: ασπάστηκαν το Ισλάμ και επέζησαν ως οι σημερινοί παλαιστίνιοι που δεν κληρονομήθηκαν. Αυτή η φαινομενικά ριζοσπαστική θέση συμμεριζόταν κάποτε, μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ Μπεν-Γκουριόν, ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος το 1918 πίστευε ακόμη ότι «οι αρχαίοι Ιουδαίοι αγρότες ασπάστηκαν το Ισλάμ… για υλικούς λόγους… Πράγματι, κολλώντας στο έδαφος τους παρέμειναν πιστοί στην πατρίδα τους» (σελ. 186)».

Ο Σαντ απορρίπτει έτσι την εθνοκεντρική έννοια που ορίζει τον εβραϊκό λαό ως μια φυλή της οποίας οι απόγονοι επέστρεψαν από την εξορία για να ιδρύσουν το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ. Αντίθετα, βρίσκει μια θρησκευτική κοινότητα που είχε εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή της Μεσογείου χρησιμοποιώντας τη μεταστροφή και προσφέρει μια λεπτομερή αντίκρουση της συμβατικής σοφίας ότι ο Ιουδαϊσμός δεν ήταν ποτέ προσηλυτιστική θρησκεία.

 

Αυτοί οι Εβραίοι έγιναν τελικά γνωστοί ως Εβραίοι Ασκενάζι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι αργότερα επινόησαν τον μύθο του Σιωνισμού για να δικαιολογήσουν τον αποικισμό της Παλαιστίνης, μιας γης με την οποία δεν έχουν καμία εθνοτική σχέση, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν την κυρίαρχη ελίτ στην οποία ο Uri Avnery σημειώνεται στο Μεγάλο Ρήγμα μεταξύ των δύο εβραϊκών λαών:

Υπάρχουν τώρα δύο εβραιοϊσραηλινοί λαοί. Αντιπαθούν έντονα ο ένας τον άλλον. Το ένα ονομάζεται Ασκενάζι, παράγωγο ενός παλιού εβραϊκού όρου για τη Γερμανία. Περιλαμβάνει όλους τους Ισραηλινούς ευρωπαϊκής και αμερικανικής καταγωγής, οι οποίοι προσχωρούν ή προσποιούνται ότι προσχωρούν στις δυτικές αξίες.

Το άλλο ονομάζεται Mizrahi («Ανατολικό»). Παλαιότερα ονομάζονταν – λανθασμένα – Σεφαραδίτες («Ισπανοί»), αλλά μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτούς είναι απόγονοι των Εβραίων που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία πριν από περίπου 700 χρόνια.

 

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των απελαθέντων επέλεξε να πάει σε μουσουλμανικές χώρες, αντί στην Ευρώπη. Η κοινότητα Mizrahi περιλαμβάνει όλους τους Ισραηλινούς των οποίων οι οικογένειες προέρχονταν από χώρες που εκτείνονται από το Μαρόκο έως το Ιράν.

If Sand, Avnery et al. είναι σωστές στις υποθέσεις τους, τότε γινόμαστε μάρτυρες εθνοκάθαρσης και εξάλειψης του πραγματικού σημιτικού λαού από την ιστορική του πατρίδα – στα χέρια αλληλέγγυων απατεώνων που έχουν αναλάβει το ρόλο τους.

 

Αυτή η ιδέα γίνεται σχεδόν αφόρητη να συλλογιστεί κανείς αν σκεφτεί κανείς ότι η Παλαιστίνη δεν ήταν καν η πρώτη και μοναδική επιλογή ως το μελλοντικό σπίτι για τους Εβραίους, κάτι που επιβεβαίωσε ο Theodor Herzl, ο ιδρυτής του σύγχρονου σιωνιστικού κινήματος, στο άρθρο του το 1896 «A Solution of the Jewish Ερώτηση» που γράφτηκε για την εβδομαδιαία εφημερίδα The Jewish Chronicle του Λονδίνου.

 

Σε αυτό ο Herzl έθεσε το ερώτημα: «Να επιλέξουμε [την] Αργεντινή [Δημοκρατία] ή την Παλαιστίνη; Θα πάρουμε ό,τι μας δίνεται και αυτό που επιλέγει η εβραϊκή κοινή γνώμη. Η Αργεντινή είναι μια από τις πιο εύφορες χώρες στον κόσμο, εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση και έχει αραιό πληθυσμό. Η Δημοκρατία της Αργεντινής θα αποκόμιζε σημαντικό κέρδος από την εκχώρηση ενός τμήματος της επικράτειάς της σε εμάς».

Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι στις ΗΠΑ απορρίπτουν σε μεγάλο βαθμό τον Σιωνισμό και θεωρούν το κράτος του Ισραήλ βδέλυγμα που αντιπροσωπεύει μια εξέγερση ενάντια στο θέλημα του Θεού

 

Όπως το Ισλάμ, ο Ιουδαϊσμός είναι θρησκεία και όχι φυλή – και όπως υπάρχουν Μουσουλμάνοι όλων των φυλών, έτσι και Εβραίοι ανήκουν σε διαφορετικές φυλές, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων της Αφρικής και της Ασίας.

 

Δυστυχώς όμως, οι ισλαμόφοβοι και οι ιουδαϊόφοβοι αφθονούν παντού, καθώς υπάρχουν πολλές άστοχες ψυχές που συγχέουν τις πράξεις λίγων με αυτές του συνόλου.

 

Αυτές οι ενέργειες ενισχύονται χιλιάδες φορές από τα διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης όταν ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη αφήγηση προς όφελος των αρχόντων τους ή εκπλήσσονται εντελώς όταν δεν το κάνει.

 

Με αυτόν τον τρόπο, τα ανθρώπινα συναισθήματα και οι σχέσεις χειραγωγούνται για να δημιουργήσουν φόβο, διχόνοια και μίσος, φέρνοντας όλους εναντίον όλων έως ότου όλοι εξαντληθούν και υποδουλωθούν – ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα ή την πίστη.

 

Δυστυχώς, πολλοί πέφτουν και πάλι σε αυτό το άθλιο σενάριο – ακριβώς την ώρα που συσσωρεύτηκε το φεστιβάλ μίσους στο Ιράν για φερόμενη υποβοήθηση της Χαμάς στην εισβολή της στο Ισραήλ, το οποίο τα λυσσαλέα μέσα ενημέρωσης και η παρέα των διαταραγμένων νεοσυντηρητικών κοτόπουλων δήλωσαν ότι είναι το Περλ Χάρμπορ και το 9/ 11 κυλήθηκαν σε ένα.

 

Το Ιράν έχει πολυάριθμες επιθετικές δυνατότητες και λέγεται ότι κατέχει τον υπερηχητικό πύραυλο Fattah, πιθανότατα βασισμένος στον βορειοκορεατικό Hwasong-8 που απεικονίζεται παραπάνω, τον οποίο το Ιράν ισχυρίζεται ότι μπορεί να φτάσει στο Τελ Αβίβ σε 7 λεπτά σε περίπτωση που του επιτεθεί.

 

Το Ιράν παραδοσιακά δεν ήταν ποτέ εχθρικό προς τους Εβραίους και έχει επίσης τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στη Μέση Ανατολή εκτός του Ισραήλ.

 

Η κοινή τους ιστορία χρονολογείται από το 680 ​​π.Χ., όταν οι Εβραίοι διέφυγαν από τον Βασιλιά Ναβουχοδονόσορ της Βαβυλώνας και ελευθερώθηκαν από τη βαβυλωνιακή αιχμαλωσία από τον βασιλιά της Περσίας Κύρο τον Μέγα, ο οποίος ανέλαβε επίσης την ανοικοδόμηση του Δεύτερου Ναού στην Ιερουσαλήμ.

 

Ωστόσο, μέσω της παραπληροφόρησης και της απροκάλυπτης κατασκευής γεγονότων, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν το Ιράν ως τον θανάσιμο εχθρό του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού.

 

Μία από τις αξιοσημείωτες κατασκευές που αύξησαν πολύ τις εντάσεις συνέβη το 2005 όταν ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ειπώθηκε ότι το Ισραήλ πρέπει να «σβήσει από τον χάρτη», αλλά ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών και Ατομικής Ενέργειας Νταν Μέριντορ αποκάλυψε το 2012 ότι η μετάφραση των παρατηρήσεών του , που δημοσιεύτηκε από μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, ήταν εσφαλμένο και ότι ο Αχμαντινετζάντ ανέφερε τα λόγια του Ιμάμ Χομεϊνί, του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979: «Ο Ιμάμης είπε, αυτό το καθεστώς που κατέχει την Ιερουσαλήμ πρέπει να εξαφανιστεί από τη σελίδα του χρόνου».

 

Η Μπίμπι είναι λύκος που κλαίει εδώ και δεκαετίες

 

Το Ιράν αρνείται επίσης σταθερά ότι έχει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, μια αβάσιμη κατηγορία από τη Δύση, η οποία σχεδόν έγινε το casus belli για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν.

 

Ο ιδρυτής της Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, είχε εκδώσει φετβά (θρησκευτικό διάταγμα) που κήρυξε τα όπλα μαζικής καταστροφής αντίθετα στις ισλαμικές διδασκαλίες.

 

Μετά το θάνατό του, το Ιράν θα μπορούσε να είχε πάρει την εύκολη διαδρομή αν το ήθελε και να αποκτήσει πυρηνικά όπλα από τη Βόρεια Κορέα, ένα συνάδελφο μέλος του «άξονα του κακού» που έχει απόλυτη ανάγκη από κεφάλαια και πετρέλαιο, με την οποία το Ιράν έχει στενούς στρατιωτικούς δεσμούς και επίσης ανταλλάσσει πυραύλους και άλλες τεχνολογίες.

 

Στο άρθρο του 2019 «Η σύγκρουση με το Ιράν προμηνύει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», ο Ρόμπερτ Φρίμαν ανέλυσε τις τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις και έκανε παραλληλισμούς με τις συνθήκες που οδήγησαν στο ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου:

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος συνέβη επειδή μια ανερχόμενη δύναμη, η Γερμανία, απείλησε την πρωτοκαθεδρία της τότε ηγετικής δύναμης του κόσμου, της Βρετανίας. Κανένα από τα δύο δεν θα υποχωρούσε, οπότε το αποτέλεσμα ήταν Πόλεμος. Αξίζει τον κόπο να καταλάβουμε τι είχε συμβεί.

Το πρόβλημα για τις Η.Π.Α. είναι ότι έχουν καταργήσει τον βιομηχανικό τους πυρήνα, αναθέτοντας την κάποτε δεσπόζουσα μεταποιητική τους θέση στην Κίνα, έτσι ώστε οι εταιρείες τους να έχουν περισσότερα κέρδη. Λειτούργησε για την επίτευξη κερδών, αλλά άφησε τις ΗΠΑ ως μια κούφια οικονομική δύναμη, μια δύναμη που μπορεί να διατηρηθεί μόνο με δανεισμό 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο σε ελλείμματα από την κυβέρνηση, 21 τρισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν είναι μια ισχυρή θέση, αλλά ούτε και αυτή που οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραδοθούν.

Όπως συμβαίνει με τη Βρετανία και τη Γερμανία, εάν οι ΗΠΑ δεν αντισταθούν στην άνοδο της Κίνας, με κάτι πιο ουσιαστικό από περισσότερο δανεισμό, θα παραμεριστούν ως ηγετική δύναμη στον κόσμο.

Η ηγεσία των ΗΠΑ το γνωρίζει αυτό, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι σημαντικό για να ανακτήσει την οικονομική ισχύ στον κόσμο. Έτσι, το μόνο όπλο που του έχει απομείνει είναι ο πόλεμος.

Σήμερα, οι Κινέζοι έχουν συμμαχήσει με τη Ρωσία και, σε μικρότερο βαθμό, το Ιράν για να αμφισβητήσουν την ισχύ των ΗΠΑ. Επεκτείνει αυτή τη συμμαχία μέσω του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που ίδρυσε το 1996 για να ενσωματώσει τις οικονομίες της Ευρασίας σε μια ενιαία αγορά. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρατήσουν μαζί μια ιστορική συμμαχία με τη Δυτική Ευρώπη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και άλλα έθνη για να περιορίσουν την Κίνα.

Εάν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να νικήσουν στρατιωτικές δυνάμεις δεύτερης και τέταρτης διαλογής όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Συρία, θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με τον στρατηγικό σύμμαχο των πυρηνικών δυνάμεων #2 και #3 στον κόσμο;

Η σημασία αυτού δεν μπορεί να υπερτονιστεί. Είναι, πολύ πιθανό, ζωή και θάνατος για τον πλανήτη.

 

«Τα αγόρια πηγαίνουν στη Βαγδάτη, αλλά οι πραγματικοί άντρες πηγαίνουν στην Τεχεράνη» – αξιωματούχος Μπους το 2003

 

Οι απαίσιες δυνάμεις που είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους δεν θα ησυχάσουν μέχρι να πάρουν τον απόλυτο παγκόσμιο πόλεμο που επιδιώκουν, αλλά με τα αποθέματα όπλων τους να εξαντλούνται από τον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας, είναι ανίκανες να κερδίσουν έναν συμβατικό πόλεμο, που γνωρίζουν καλά. Ελλείψει όπισθεν, αναπόφευκτα θα καταφύγουν στην ενεργοποίηση των πυρηνικών οπλοστασίων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και του Ισραήλ με την ελπίδα να συντρίψουν γρήγορα τον εχθρό που δημιούργησαν.

 

Όπως οι κατσαρίδες, είναι πεπεισμένοι ότι θα επιβιώσουν από τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,016


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα