ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!!!!!!!!!! ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!!!!!!!!!! ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

12 Σεπτεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:335
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και η οργή κτυπάει κόκκινο…

Μέγα φιάσκο με το Ταμείο Ανάκαμψης – Η κυβέρνηση αφαίρεσε αντιπλημμυρικά έργα και τώρα «ζητιανεύει» από τη Von der Leyen

Κι αυτό τυχαίο;;;

 

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

 

ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε., ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ…

 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ… ΓΔΑΡΣΙΜΟ – ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΘΕΛΟΥΝ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μέγα φιάσκο με το Ταμείο Ανάκαμψης – Η κυβέρνηση αφαίρεσε αντιπλημμυρικά έργα και τώρα «ζητιανεύει» από τη Von der Leyen
Αφαίρεσε τα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τώρα τρέχει στο Στρασβούργο… ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Για μέγα φιάσκο με το Ταμείο Ανάκαμψης κάνει λόγο σε αποκαλυπτικό άρθρο του ο ενημερωτικό ιστότοπος Euroaktiv.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν αποκάλυψε πως λίγες εβδομάδες πριν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αθήνας είχε υποβάλει στoν εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ, ήτοι στην Κομισιόν, μια αναθεωρημένη έκδοση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της χώρας, το λεγόμενο Eλλάδα 2.0, από την οποία είχαν αφαιρεθεί τα αντιπλημμυρικά έργα.
«Επρόκειτο για έργα πρόληψης πλημμυρών (από ποτάμια κ.λπ.)», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι, μετά την τελευταία καταστροφή, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ελπίζουμε ότι θα αλλάξει.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το θέμα τη Δευτέρα, αλλά η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία απάντηση.

Η ελληνική περίπτωση

Σύμφωνα με το Euroaktiv, οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει 15 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 450.000 στρέμματα καλλιεργούμενης γης.
Η αγροτική καταστροφή υπολογίζεται σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αν και η εικόνα των πραγματικών ζημιών είναι ακόμη ασαφής, δεδομένου ότι χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται ακόμη κάτω από το νερό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen την Τρίτη στο Στρασβούργο στο πλαίσιο μιας αποστολής για τη διασφάλιση των κονδυλίων της ΕΕ και τον περιορισμό της αυξανόμενης οργής στο εσωτερικό.
H Von der Leyen εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να «μείνει μόνη» σε αυτή την κρίση και υποσχέθηκε πακέτο βοήθειας 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτά τα χρήματα, είπαν στο EURACTIV πηγές που γνωρίζουν τη συζήτηση, θα προέλθουν κυρίως από τα αδιάθετα κεφάλαια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2014-2020, τον νέο προϋπολογισμό 2021-2027, καθώς και από άλλα κονδύλια όπως το NextGenerationEU.

«Δεν πρόκειται για νέα κεφάλαια, αλλά για κεφάλαια που θα λήξουν ούτως ή άλλως τα επόμενα χρόνια […] η Επιτροπή απλώς θα επιταχύνει τα πράγματα», είπε μια πηγή της ΕΕ στην EURACTIV.

 

Τι πρέπει να κάνουν τα κράτη μέλη…

Λαμβανομένων υπόψη όσων έπραξε η ελληνική κυβέρνηση, «τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν «καλύτερες» επενδύσεις για την καταπολέμηση της κλιμακούμενης κλιματικής αλλαγής καθώς οι πόροι της Ευρώπης φτάνουν στα όριά τους» δήλωσε την Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου) ο Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ, μετά τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα.

«Σύντομα μπορεί να μην είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε όπου χρειάζεται […] οι πόροι πιέζονται στα όριά τους» είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Janez Lenarčič, ο Σλοβένος Επίτροπος, ζητώντας ταυτόχρονα αύξηση των κονδυλίων της ΕΕ και περισσότερη «ευελιξία» για την ανακατανομή τους όταν χρειάζεται.
Ο Lenarčič τόνισε την ανάγκη για καλύτερες επενδύσεις για την αύξηση της πρόληψης και της ετοιμότητας στην πολιτική προστασία «σε όλες τις πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ».
«Οι επενδύσεις στην ετοιμότητα και την πρόληψη σώζουν ζωές, προστατεύουν τις κοινότητες και εξοικονομούν προϋπολογισμούς», είπε ο Lenarčič, προσθέτοντας ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη εξοικονομεί 5 έως 10 ευρώ, «ενώ μέσες ετήσιες απώλειες λόγω καιρικών συνθηκών και ακραίων κλιματικών συνθηκών στα κράτη μέλη τώρα συνολικά 14 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, οι καιρικές και κλιματικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές 56,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021.
Μεταξύ 1980 και 2021, οι συνολικές απώλειες ανήλθαν συνολικά σε 560 δισεκατομμύρια.

Τα «απροσδόκητα» γεγονότα πίεσαν τα κονδύλια της ΕΕ
Αυτό το καλοκαίρι, η νότια ΕΕ αντιμετώπισε ακραία φυσικά φαινόμενα που κυμαίνονταν από πυρκαγιές έως πρωτοφανείς πλημμύρες.
Αυτό απαιτούσε πολύ περισσότερα χρήματα από το ταμείο αλληλεγγύης της ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτών των καταστροφών.
Αλλά τώρα αυτό το ταμείο έχει εξαντληθεί.
«Γι’ αυτό ζητήσαμε ενίσχυση τόσο του Αποθεματικού Αλληλεγγύης και Έκτακτης Βοήθειας όσο και του μέσου ευελιξίας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου», πρόσθεσε ο Lenarčič.
Πηγή της Επιτροπής είπε στην EURACTIV ότι βραχυπρόθεσμα αυτό θα μπορούσε να γίνει αν τα κράτη μέλη επαναπρογραμμάτιζαν τα εθνικά τους προγράμματα συνοχής και γεωργίας.
«Η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ μπορεί και πρέπει να δείξει ευελιξία και τα κράτη μέλη πρέπει να ζητήσουν και να κάνουν αλλαγές», είπε η πηγή.
fsda.JPG

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα