Εδώ, ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!! Ανέλαβε “δημοσιογράφος” των ... Πετσομένων ΝΕΩΝ, να μας “ενημερώσει” για το “μυστηριώδες” φορτίο του εμπορικού τραίνου!!! ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ...!!!

Εδώ, ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!! Ανέλαβε “δημοσιογράφος” των ... Πετσομένων ΝΕΩΝ, να μας “ενημερώσει” για το “μυστηριώδες” φορτίο του εμπορικού τραίνου!!! ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ...!!!

10 Μαρτίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:992
Μοίρασέ το

 

Αποκαλύφθηκε το «μυστηριώδες» φορτίο του εμπορικού τρένου – Γιατί ήταν σβηστά τα φώτα;

 

Βγήκε λοιπόν που λέτε ένας “δημοσιογράφος”, από την “ανεξάρτητη και ΠΕΤΣΟΜΕΝΗ ΦΥΛΛΑΔΑ” ΤΑ ΝΕΑ, να μας ενημερώσει για το “μανιτάρι” της φωτιάς κατά την σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών… ε, να δώσει κι ένα συγχωροχάρτι στους ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ…

Γιατί εκεί στην Πυροσβεστική, δεν έβαλαν τον ΕΝΤΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΟΤΣΟ, που έκανε την πραγματογνωμοσύνη για το ΜΑΤΙ, και βγαίνει ένας … άσχετος να μας “ενημερώσει” γι αυτά που ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ;;;

Κώστα Ντελέζο, ας σε ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ…ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

 

Θεωρίες και σενάρια αναπτύχθηκαν τόσο για το φορτίο που μετέφερε το εμπορικό τρένο όσο και για το «μανιτάρι» φωτιάς που προκλήθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχίων.

Τα ντοκουμέντα που ήρθαν στο «φως» από τη στιγμή της σύγκρουσης ανάμεσα στο εμπορικό και επιβατικό τρένο το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου έχουν προκαλέσει πληθώρα θεωριών σχετικά με τα αίτια που προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη.

Τις θεωρίες για το «μανιτάρι φωτιάς» ενισχύει και το «μυστήριο» που υπήρξε γύρω από το είδους του εμπορεύματος που μετέφερε το εμπορικό τρένο.

Σήμερα, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Κώστας Ντελέζος, μίλησε για το θέμα στην ΕΡΤ, εξηγώντας τους παράγοντες που συντέλεσαν στο να σχηματιστεί το «μανιτάρι».

Αναφορικά με το φορτίο, τόνισε πως οι έρευνες της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και των πραγματογνώμων δεν έδειξαν κανένα «ύποπτο» ή εύφλεκτο φορτίο, που τροφοδότησε την πυρκαγιά. Το εμπορικό τρένο μετέφερε κυρίως λαμαρίνες, ράβδους σιδήρου, φρούτα και σιτηρά.

Τόνισε δε πως η συνωμοσιολογία ενισχύθηκε λόγω της ύπαρξης κοντέινερ εταιρείας με έδρα το Ισραήλ.

Τι ήταν το «μανιτάρι φωτιάς»

Ένα στοιχείο που έρχεται στο «φως» από τα βίντεο της τραγωδίας είναι πως τα δύο τρένα πήγαιναν με σβηστούς τους προβολείς, καθώς οι δύο μηχανοδηγοί τηρούσαν «τη διδαγμένη κίνηση αυτοπροστασίας», ώστε να μην τυφλώσει ο ένας τον άλλον.

Αναλύοντας τα ντοκουμέντα έμπειροι μηχανολόγοι και μηχανικοί τρένων του ΟΣΕ κατέληξαν στο εξης συμπέρασμα ως προς την έκρηξη:

Οι μηχανοδηγοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με υψηλές ταχύτητες, άνω των 140 χλμ/ ώρα γεγονός που έδινε μηδενικές πιθανότητες για αποφυγή της σύγκρουσης. Το μεγάλο «μανιτάρι φωτιάς» ήταν απόρροια ενός μεγάλου ηλεκτρικού «τόξου (κάτι σαν ηλεκτρική εκκένωση) λόγω βραχυκυκλώματος στις γραμμές υψηλής τάσης 25.000 Volt, που υποστηρίζουν την ηλεκτροκίνηση των τρένων.

Μάλιστα, ο σταθμός της Ραψάνης διαπίστωσε πολύ υψηλό ηλεκτρικό φορτίο στη γραμμή, ενημερώνοντας σχετικά το κέντρο κυκλοφορίας, θεωρώντας πως κάποια βλάβη συνέβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, προκαλώντας υπερφόρτωση.

Μηχανικοί αναφέρουν πως αμέσως μετά τη σύγκρουση εκδηλώθηκε πυρκαγιά, καθώς από την υψηλή συμπίεση των ηλεκτρομηχανών «έσκασαν» οι μετασχηματιστές τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στα λάδια που είχαν στις μηχανές τους τα δύο τρένα.

Να σημειωθεί πως τα δύο τρένα είχαν τρεις μηχανές (δύο είχε η εμπορική) με κάθε μηχανή να έχει 2.5 τόνους λάδι.

Με τη σύγκρουση υπήρξε αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από το όριο ανάφλεξης. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στα δύο πρώτα βαγόνια κάτω από τα οποία υπήρχε ο ηλεκτροκινητήρας του επιβατικού θερμοκρασίες άνω των 1.500 βαθμών Κελσίων.

Ταυτόχρονα τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν μέσα στο τρένο επιδείνωσαν την κατάσταση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 992


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα