(Εδώ η Ελλάδα χάνεται, και ο Λακόπουλος νοιάζεται για την ... Νέα Δημοκρατία!!!) Λακόπουλος: Η οικογένεια Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ – Ώρα ευθύνης για τα στελέχη της

(Εδώ η Ελλάδα χάνεται, και ο Λακόπουλος νοιάζεται για την ... Νέα Δημοκρατία!!!) Λακόπουλος: Η οικογένεια Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ – Ώρα ευθύνης για τα στελέχη της

14 Νοεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:652
Μοίρασέ το

 

Οι παρακολουθήσεις ξεχειλίζουν το ποτήρι και η βάση της δεν αντέχει άλλο Νεομητσοτακισμό. Το δρόμο τον έδειξε εναργώς ο Νικήτας Κακλαμάνης: «αν επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο υπουργός από την ΕΥΠ, αφήστε μας να το τακτοποιήσουμε εμείς ως παράταξη και ως κόμμα»

Διαβάζω το άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου και θα συμφωνήσω σε πολλά μαζί του…
Οφείλω όμως να του υπενθυμίσω, γιατί μάλλον ξεχνάει, πως την υποψηφιότητα του Μητσοτάκη για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την στήριξαν Κώστας Καραμαν Αλής και Αντώνης Σαμαράς και άλλοι πολιτικοί, τα γλέντια και τις χαρές που έκαναν όταν ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Κι αντί να γράψει ένα άρθρο που θα ρίχνει τις ευθύνες σε όλους όσους ανέδειξαν στην πρωθυπουργία το μπάσταρδο της χαλδαίας Ντορίτας, περιορίζεται στα ολίγα και στα ανώδυνα, και τρέμει για την ζημία της ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ!!!
Να χέσω και τη ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ…
Όσοι παραμένουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, μας ενδιαφέρει και μας πονάει η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΑΝΩΜΑΛΑ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΩΛΟΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ…
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ… ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ’ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ… (το ίδιο ισχύει και για όλα τα κόμματα)… ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ, ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρέωσε τον Ελληνικό λαό, θα μας πείς τίποτα κύριε Λακόπουλε;;;

Στην 48ετή ιστορία της η ΝΔ διασύρθηκε δυο φορές σε θέματα ηθικής τάξης και δημοκρατικών παραβιάσεων: και τις δυο όταν πέρασε στα χέρια της οικογένειας Μητσοτάκη.

Στην περίοδο 1985-93 – όταν η παράταξη των Καραμανλήδων και του Ράλλη είχε επικεφαλής της τον Κώστα Μητσοτάκη – χρειάσθηκε να απολογηθεί για πολλά: μίζες, παρακολουθήσεις, αρχαιοκαπηλία, κοινωνική διάλυση, σήψη στο κράτους και πλήθος άλλων σκανδάλων.

Γι αυτό, ουδείς αναστατώθηκε στη ΝΔ, ως κόμμα με την, ανίερη, πράξη του Σαμαρά να ανατρέψει εκλεγμένο Πρωθυπουργό – τέτοιος που ήταν. Και λίγο αργότερα προτίμησαν τον ανατροπέα για την ηγεσία της, αντί για την κόρη του ανατραπέντος.

Η εγκατάσταση του υιού Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, με τη συνδρομή του …Σαμαρά, ήταν από τα παράδοξα της πολιτικής. Ήδη, η ανάδειξή του και στην πρωθυπουργία- με τη χορηγία των «διαπλεκομένων συμφερόντων», όπως έλεγε ο πατέρας του ή των «νταβατζήδων» όπως το διατύπωσε με κυριολεξία ο Καραμανλής- εξελίσσεται σε δράμα.

Θα μετασχηματιζόταν σε τραγωδία – του κόμματος και της χώρας- αν η οικογένεια Μητσοτάκη κατάφερνε να παραμείνει στην εξουσία και μετά τις επόμενες εκλογές.

Εμφανώς πλέον αυτός ο κίνδυνος εξέλιπε. Ο συνδυασμός βουλιμίας , ανεπάρκειας , πολιτικής αδεξιότητας και αδίστακτων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, έβγαλε στον αφρό- εσχάτως με το σκάνδαλο Πάτση και το σκάνδαλο των υποκλοπών – το πραγματικό μοντέλο διακυβέρνησης που είχε εγκαταστήσει ο καταρρέων πλέον «κυβερνήτης».

Ευλόγως. Οι πολίτες δεν θέλουν στη Βουλή και στην κυβέρνηση όσους ψεύδονται και κλέβουν και δεν τους ψηφίζουν, όσο και αν τους παραπλανήσουν.

Τα κομματικά στελέχη και οι οπαδοί, δεν θέλουν ως ηγεσία τους, όσους συνδέονται με την παρακολούθηση τηλεφώνων, για να καλύψουν την ανασφάλειά τους και να εξασφαλίσουν την αναπαραγωγής της ισχύος τους.

Η κοινωνία δια του εκλογικού σώματος θα μιλήσει στην κάλπη για όσα βαρύνουν τη διακυβέρνησή Μητσοτάκη από το 2019:

-Σκάνδαλα, διαφθορά, αλαζονεία, αντιλαϊκή πολιτική, εκποίηση του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση των θεσμών και του κράτους πρόνοιας, νόθευση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, παλινόρθωση της διαπλοκής στο δημόσιο βίο, εθνικές υποχωρήσεις, τον εναγκαλισμός με την ακροδεξιά…

Αλλά για τη ΝΔ πρέπει να μιλήσει η ίδια ως κόμμα. Αν το στελεχιακό δυναμικό της αυθεντικής ΝΔ και οι πραγματικοί οπαδοί της δεν κινήσουν τη διαδικασία της αυτοκάθαρσης, θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν αντέδρασε στη σήψη της περιόδου Σημίτη και την ιδεολογική εκτροπή Παπανδρέου και διαλύθηκε.

Σ αυτή, την πραγματική, ΝΔ δεν περιλαμβάνονται ο οικογενειακός μηχανισμός του Μητσοτακέικου με τους «Πικραμένους» φίλους του, οι «μουσαφιραίοι», που λέει ο Αντώναρος, τα «ορφανά» του Σημίτη που προσκύνησαν και τα τυχοδιωκτικά στοιχεία που εξαγοράσθηκαν,

Ο γνήσιος πολιτικός φορέας της συντηρητικής Παράταξης με τον τίτλο ΝΔ, συσπειρώνει τους πολίτες όλων των στρωμάτων και τους μετέχοντες στο δημόσιο βίο, με οποιαδήποτε ιδιότητα, που κινούνται στο ιδρυτικό πλαίσιο και τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε ο παλιός Καραμανλής και επικαιροποίησε ο νεότερος.

Σ αυτό το πλαίσιο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ως κόμμα της Δεξιάς, έκαναν λάθη, άσκησαν πολιτικές σε βάρος κοινωνικών ομάδων, ανέδειξαν πρόσωπα με προβληματικές λειτουργίες, έκαναν επιλογές που δεν ωφέλησαν και απέτυχαν ακόμη και σε δικούς του στόχους.

Αλλά οι ηγεσίες τους και στελέχη τους έδρασαν ως πολιτικοί, όχι ως μπιζναδόροι. Δεν επιδόθηκαν στη λεηλασία του δημοσίου πλούτου, στάθηκαν όρθιες σε ότι αφορά τα εθνικά συμφέροντα, δεν συναγελάσθηκαν με την ακροδεξιά, δεν υπέκυπταν στις υποδείξεις, «συμμάχων», δεν έπαιρναν οδηγίες από τους ισχυρούς των ΜΜΕ και του χρήματος, δεν διολίσθησαν σε ακρότητες -, πλην του ιντριγκαδόρου Σαμαρά, που πήρε άλλωστε τα χαμηλότερα ποσοστά στη ιστορία του κόμματος.

Η αληθινή ΝΔ αποτελείται από πολίτες και πολιτικούς που έχουν την ιδεολογία και τις απόψεις τους, για την οικονομία, την κοινωνία και το έθνος, αλλά δεν έχουν ως επιδίωξη να πλουτίσουν από τη διακυβέρνηση, δεν προσχωρούν σε συμπεριφορές βούρκου, δεν υπονομεύουν την πολιτική ομαλότητα.

Εχουν να απολογηθούν σε πολλά για την πολιτική τους, αλλά δεν έχουν να ντρέπονται σε τίποτε για τις πράξεις τους. Καμία σχέση με τη σημερινή ΝΔ.

Αυτή τη ΝΔ εξέφρασε από τα Ανώγεια ο Κώστας Καραμανλής όταν τα είπε όλα, για το σύστημα Μητσοτάκη, σε 60 λέξεις:

– «Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνον εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα».

Όχι μόνο δεν πήρε απάντηση, αλλά από τότε η επιβάρυνση της ΝΔ με τις πράξεις του συστήματος Μητσοτάκη διευρύνθηκε. Οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις ακόμη και των στελεχών της και υπουργών- κατά το προηγούμενο του πατρός Μητσοτάκη- δημιουργούν εικόνα για την οποία κανείς Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να είναι υπερήφανος.

Σ αυτό το σκηνικό όσοι έχουν ρόλο και λόγο στη ΝΔ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προτού η επιμόλυνση από το <σύστημα Μητσοτάκη> επιφέρει ανήκεστο βλάβη.

Με δυο πρώην Πρωθυπουργούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του αυτό το κόμμα, δεν νοείται να σύρεται στους υπονόμους της πολιτικής πρακτικής, με όσα καταλογίζονται στην οικογένεια Μητσοτάκη από καιρό σε πολλά πεδία.

Οι παρακολουθήσεις ξεχειλίζουν το ποτήρι και η βάση της δεν αντέχει άλλο Νεομητσοτακισμό. Το δρόμο τον έδειξε εναργώς ο Νικήτας Κακλαμάνης: «αν επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο υπουργός από την ΕΥΠ, αφήστε μας να το τακτοποιήσουμε εμείς ως παράταξη και ως κόμμα».

Το «αν» δεν χρειάζεται πλέον και ο υπουργός δεν ήταν μόνο ένας…

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η εξυγίανση για όσους θέλουν να παραμείνει η ΝΔ πυλώνας του πολιτικού συστήματος…

 

Πηγή

Προβολές : 652


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα