Εισβολή τεθωρακισμένων στην Γάζα: Το Ισραήλ εξαπολύει εκτεταμένη χερσαία επιχείρηση – LIVE Eικόνα

Εισβολή τεθωρακισμένων στην Γάζα: Το Ισραήλ εξαπολύει εκτεταμένη χερσαία επιχείρηση – LIVE Eικόνα

27 Οκτωβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:322
Μοίρασέ το

 

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ ζήτησε οι Παλαιστίνιοι της Γάζας να κινηθούν νότια.

Γενίκευση του πολέμου καταγράφεται στη Γάζα λίγη ώρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων και ενώ στην περιοχή εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα επεκτείνονται, καθώς οι βομβαρδισμοί του θύλακα εντείνονται απόψε.

Προσθέτει ότι οι κάτοικοι της πόλης της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν νότια, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που συνεχίζονται εκεί.

 

Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν αναφορές πως άρματα μάχης του Ισραηλινού στρατού πέρασαν το φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην πόλη Beit Hanoun. Μάλιστα, βίντεο ντοκουμέντο φέρεται να καταγράφει τη στιγμή που ισραηλινό τανκ πλήττει στόχο εντός της Γάζας.

 

 

Τι ανακοίνωσε το Ισραήλ

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν την επίγεια δραστηριότητα απόψε. Οι IDF εργάζονται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στη Γάζα και τα περίχωρά της», προσθέτει, λέγοντας στους πολίτες ότι θα βρουν «καλύτερες συνθήκες» στα νότια της περιοχής.

Συνολικά 310 στρατιώτες των IDF έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, λέει, και 229 άνθρωποι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

 

 

LIVE οι εξελίξεις

 

 

Sky News για Γάζα: Η χερσαία εισβολή του Ισραήλ είναι ακόμη πιο κοντά

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Γάζα αυτή τη στιγμή είναι «κάτι μεγαλύτερου μεγέθους» από ό,τι έχουμε δει εδώ και μερικές εβδομάδες, λέει ο ανταποκριτής του Sky στη Μέση Ανατολή Alistair Bunkall.

Ο Bunkall λέει ότι αυτό που γνωρίζουμε από τώρα είναι ότι υπάρχει «ένας πανίσχυρος βομβαρδισμός στη Γάζα».

Λέει επίσης ότι έχουν κοπεί οι γραμμές επικοινωνίας στη Γάζα.

«Το ερώτημα είναι γιατί και πολύ πιθανόν να είναι επειδή επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε», λέει.

«Αυτό σημαίνει ότι μετά από τις δύο τελευταίες νύχτες όπου είδαμε τον ισραηλινό στρατό να μπαίνει στη Γάζα με μάλλον περιορισμένο τρόπο, αυτό υποδηλώνει ότι ίσως έρχεται κάτι μεγαλύτερο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η χερσαία εισβολή που έχει υποσχεθεί ο καθένας από τον πρωθυπουργό και κάτω πρόκειται να συμβεί; Ίσως», αναφέρει.

Ο Bunkall λέει ότι αν επρόκειτο να συμβεί μια χερσαία εισβολή θα ήταν έκπληξη για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην πει τίποτα, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το έχει καταστήσει «πολύ σαφές» ότι θα ήταν μια απόφαση για τον ίδιο και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

«Αυτό που βλέπουμε απόψε είναι κάτι μεγαλύτερου μεγέθους από ό,τι έχουμε δει εδώ και δύο εβδομάδες θα έλεγα», λέει ο Bunkall.

Φόβοι ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει το νοσοκομείο Al Shifa

Το Ισραήλ δεν αποκλείεται να χτυπήσει το νοσοκομείο Al Shifa στην Γάζα μετά τους ισχυρισμούς πως κάτω από αυτό βρίσκονται εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα το αρχηγείο της Χαμάς.

Σχετικά με πιθανό ισραηλινό χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα, ο ΟΗΕ λέει ότι οποιαδήποτε επίθεση σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης «θα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

 

 

 

 

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Παρασκευή το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας ως ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά του κέντρα.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Έδειξε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις που, όπως είπε, δείχνουν πώς η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα και ειδικότερα το νοσοκομείο Al Shifaγια να κρύψει μια ποικιλία από θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα.

 

 

 

 

Ισχυροί βομβαρδισμοί

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν. Η πρώτη ιατρική ομάδα του Ερυθρού Σταυρού εισήλθε στη Γάζα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

 

 

 

 

 

 

Ομοβροντία ρουκετών από τη Χαμάς

Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 322


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα