Εκατομμύρια Αμερικανοί «Προετοιμάζονται για την Αποκάλυψη», καθώς η παγκόσμια επισιτιστική κρίση φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Εκατομμύρια Αμερικανοί «Προετοιμάζονται για την Αποκάλυψη», καθώς η παγκόσμια επισιτιστική κρίση φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

7 Φεβρουαρίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:444
Μοίρασέ το

Οδεύουμε στη μεγαλύτερη περίοδο χάους σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτό που βρίσκεται μπροστά μας.

Εάν δεν έχετε προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται, θα το ενθαρρύνω θερμά να το κάνετε, γιατί το 2024 θα είναι μια τόσο σημαντική καμπή.

Στο εξωτερικό, πολλοί προετοιμάζονται γι αυτά που έρχονται, όχι μόνον υλικα, αλλά και πνευματικά και ψυχικά…  στην Ελλάδα, είμαστε της τελευταίας στιγμής…

Λαός, στην πλειοψηφία του  για τα πανηγύρια…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι «αντιμετωπίζουν χρόνια πείνα», και στον χρόνο που θα χρειαστεί να διαβάσετε αυτό το άρθρο, ο αριθμός των νεκρών από την πείνα στην άλλη άκρη του πλανήτη θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. 

 

Αλλά επειδή τα κληρονομικά μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν πολύ για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι συμβαίνει. 

 

 

Πολλοί από εμάς έχουμε τόσο εμμονή με αυτό που κάνει η Taylor Swift και άλλες διασημότητες, αλλά πότε είναι η τελευταία φορά που είχατε μια ουσιαστική συζήτηση με κάποιον σχετικά με τον παγκόσμιο λιμό; 

 

 

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ,«μια επισιτιστική κρίση πρωτόγνωρων διαστάσεων»εκτυλίσσεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας αυτή τη στιγμή…

 

Οι συγκρούσεις, οι οικονομικοί κλυδωνισμοί, τα ακραία κλίματα και οι αυξανόμενες τιμές των λιπασμάτων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια επισιτιστική κρίση άνευ προηγουμένου. Περίπου 783 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν χρόνια πείνα.

783 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια πείνα.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν λείπουν απλώς ένα ή δύο γεύματα.

Όσοι θεωρείτε ότι αντιμετωπίζουν «χρόνια πείνα» πεινούν όλη την ώρα.

Εάν παίρνατε ολόκληρο τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών και τον διπλασιάζατε, πάλι δεν θα είχατε 783 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, συμβαίνει ήδη εκτεταμένη πείνα. Για παράδειγμα, απλώς ελέγξτε τι συμβαίνει στο Σουδάν …

Ο Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει λάβει αναφορές για ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα στο Σουδάν, όπου οι μαινόμενες μάχες μεταξύ αντιπάλων στρατηγών εμποδίζουν τη διανομή βοήθειας και προμηθειών τροφίμων σε όσους πεινούν περισσότερο.

Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η παγκόσμια πείνα αυξάνεται σταθερά εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, και τώρα οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων έχουν αρχίσει πραγματικά να στενεύουν.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι η παγκόσμια έλλειψη ρυζιού πρόκειται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο …

Οι παγκόσμιες ελλείψεις ρυζιού πρόκειται να επιδεινωθούν, καθώς οι εξαγωγές ποικιλιών υψηλής ποιότητας της Ινδίας αντιμετωπίζουν νέα εμπόδια λόγω της αύξησης του κόστους ναύλων εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Γάζας – και οι εγχώριες ελλείψεις έπληξαν τις αποστολές άλλων τύπων ρυζιού.

Οι εξαγωγές ινδικού ρυζιού μπασμάτι τον περασμένο μήνα ήταν οι μισές από ό,τι πριν από ένα χρόνο, με τους εμπόρους να κατηγορούν τους ναύλους που διπλασιάστηκαν μετά από μια σειρά επιθέσεων σε εμπορικά πλοία από μαχητές Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι παγκόσμιες προμήθειες κακάο είναι επίσης πολύ περιορισμένες.

Μάλιστα, η τιμή του κακάο έφτασε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 46 ετών …

Οι τιμές του κακάο σκαρφάλωσαν σε υψηλό 46 ετών αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι οι εποχικοί άνεμοι του Χάρματταν στη Δυτική Αφρική θα μπορούσαν να στεγνώσουν τα χωράφια κακάο και να μειώσουν τις αποδόσεις για τη μεσαία καλλιέργεια της Ακτής Ελεφαντοστού τον Απρίλιο. Αυτό θα πιέσει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια παραγωγή κακάο.

Το Bloomberg αναφέρει ότι τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο αυξήθηκαν έως και 2,2% στα 4.961 δολάρια ανά τόνο στη Νέα Υόρκη. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 126% από τον Σεπτέμβριο του 2022, απειλώντας να αυξήσουν το κόστος για τους κορυφαίους κατασκευαστές σοκολάτας στον κόσμο, όπως η The Hershey Company.

Αν σας αρέσει η σοκολάτα, μπορείτε ακόμα να τη βρείτε σε πολύ χαμηλή τιμή σε πολλά καταστήματα δολαρίων.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να αποθησαυρίσετε τις αγαπημένες σας μπάρες σοκολάτας, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε.

Το κρέας θα γίνει ακόμη πιο ακριβό τους επόμενους μήνες.

Η γρίπη των πτηνών εξαφανίζει εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες και το μέγεθος της αγέλης βοοειδών στις ΗΠΑ έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1951 …

Το κοπάδι βοοειδών στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερες από επτά δεκαετίες καθώς οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να στέλνουν τις αγελάδες τους για σφαγή, απειλώντας να διατηρήσουν τις τιμές του βοείου κρέατος σε πεισματικά υψηλά επίπεδα για τους καταναλωτές για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, ενώ διαβρώνουν τα κέρδη για τους μεταποιητές κρέατος.

Υπήρχαν 87,2 εκατομμύρια βοοειδή την 1η Ιανουαρίου, μειωμένα κατά περίπου 2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, ανέφερε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ την Τετάρτη στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την απογραφή βοοειδών. Αυτός είναι ο μικρότερος αριθμός ζώων από το 1951, σύμφωνα με στοιχεία του USDA.

Γιατί λοιπόν είναι αυτό πρόβλημα;

Άλλωστε, οι Αμερικανοί έτρωγαν πολύ καλά το 1951.

Λοιπόν, το 1951 ζούσαν 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα.

Σήμερα, ο πληθυσμός των ΗΠΑ έχει φτάσει τα 331 εκατομμύρια.

Επομένως, υπάρχει λιγότερο από το μισό βόειο κρέας για να πάει κανείς ανά άτομο.

Φυσικά αυτό ακριβώς θέλει η παγκόσμια ελίτ. Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ μας λέει δημόσια ότι πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας για να καταπολεμήσουμε την «κλιματική αλλαγή» …

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κηρύσσει τον πόλεμο στο κρέας και την παραδοσιακή γεωργία, στο όνομα της καταπολέμησης της «κλιματικής αλλαγής»:

«Τα συστήματα διατροφής μας βλάπτουν την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη. Τα συστήματα τροφίμων συμβάλλουν σε πάνω από το 30% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου βάρους ασθενειών».

«Ο μετασχηματισμός των συστημάτων τροφίμων είναι επομένως απαραίτητος, με στροφή προς πιο υγιεινές, διαφοροποιημένες και πιο φυτικές δίαιτες».

Είστε έτοιμοι για μια δίαιτα που είναι γεμάτη με πολλή σόγια και πολλά έντομα;

Γιατί αυτό είναι το μέλλον που έχουν σχεδιάσει για σένα.

Και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξουν το κλίμα, ερευνητές που χρηματοδοτούνται από την ελίτ καταλήγουν σε κάθε είδους εξαιρετικά παράξενες προτάσεις. 

 

Εδώ είναι ένα από αυτά …

Οι επιστήμονες του κλίματος αναπτύσσουν μια σκιά σαν ομπρέλα στο μέγεθος της Αργεντινής που θα μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου για να μετριάσει τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στη Γη.

Η τρελή ιδέα προέρχεται από Ισραηλινούς ερευνητές που πιστεύουν ότι η σκιά του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μιλίων θα μπορούσε να μειώσει τη θερμοκρασία της Γης κατά 2,7 βαθμούς Φαρενάιτ μέσα σε δύο χρόνια.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Technion-Ισραήλ αναζητά έως και 20 εκατομμύρια δολάρια για ένα πρωτότυπο 100 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί έως το 2027.

Σοβαρά?

Ήδη δεν παράγουμε αρκετή τροφή για όλους και θέλουν να μπλοκάρουν τον ήλιο χρησιμοποιώντας μια γιγάντια ομπρέλα;

Τι πιστεύετε ότι θα έκανε αυτό στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων;

Η ελίτ έχει και σχέδια για το τι θα πιούμε.

Στην πραγματικότητα, αν ζείτε στο Λος Άντζελες, σύντομα θα γευτείτε τη δροσιστική γλυκύτητα του νερού που έχει περάσειαπό «τουαλέτα σε βρύση» …

Εάν ζείτε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και πίνετε νερό βρύσης — ίσως να θέλετε να το ξανασκεφτείτε.

Τον Δεκέμβριο, το Συμβούλιο Ελέγχου Υδατικών Πόρων της Πολιτείας της Καλιφόρνια (SWRCB) κινήθηκε για να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα που θα ανακυκλώνει έως και το 60% των λυμάτων του Λος Άντζελες, μια διαδικασία που τώρα αναφέρεται ως «τουαλέτα στη βρύση».

Τα λύματα θα κατευθυνθούν σε μια εγκατάσταση και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε επεξεργασία και θα διοχετευθούν πίσω στα σπίτια του Λος Άντζελες αφού πληρούνται τα πρότυπα καθαρότητας που αξιολογήθηκαν από την πόλη.

Δεν ακούγεται υπέροχο;

Φυσικά κανένα από τα σχέδια και τα προγράμματα που εφαρμόζει η ελίτ δεν θα μπορέσει να αλλάξει την τροχιά μας.

Οδεύουμε στη μεγαλύτερη περίοδο χάους σε όλη την ανθρώπινη ιστορίακαι δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτό που βρίσκεται μπροστά μας. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα εξαιρετικό άρθρο του Kay Smythe …

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα μέσα Ιανουαρίου διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών και των Καναδών σε ορισμένες περιοχές έχουν κάνει κάτι για να προετοιμαστούν για την αποκάλυψη τους τελευταίους 12 μήνες. Είστε έστω και ελαφρώς έκπληκτος;

Πάνω από το 40% των κατοίκων στο Μέιν, τη Νεμπράσκα και την Αριζόνα και οι μισοί από αυτούς που ζουν στο Οντάριο και τη Βρετανική Κολομβία προετοιμάζονται για μια βορειοαμερικανική αποκάλυψη αγοράζοντας διάφορα αγαθά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τρόφιμα, νερό, καύσιμα, όπλα, μαθαίνουν δεξιότητες επιβίωσης και πολλά άλλα. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σε άλλες πολιτείες είναι εντελώς τυφλοί και αγνοούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η ζωή στον σύγχρονο κόσμο.

Η Αμερική βρίσκεται σε τεράστιο πρόβλημα και πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν να το παραδεχτούν. Όπως είπα πρόσφατα στον οικοδεσπότη του The First Jesse Kelly: δεν φτιάχνουμε τίποτα που θέλει να αγοράσει ο υπόλοιπος κόσμος, εκτός από τις επερχόμενες σεζόν του “The Chosen”. Δεν παράγουμε τα περισσότερα από αυτά που χρειαζόμαστε στο εσωτερικό, τα αγοράζουμε όλα από άλλα μέρη του κόσμου. Και με τις συνεχιζόμενες οικονομικές κρίσεις από την πανδημία του COVID-19 και τις ηλίθιες οικονομικές πολιτικές των νομοθετών μετά το 2008, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από την αποθήκευση τροφίμων και προμηθειών, πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης εγκατεστημένες υπόγειες αποθήκες στα ακίνητά τους. Τα παρακάτω προέρχονται από το Fox Business …

Μερικοί από τους πελάτες της USA Bunker Company περιλαμβάνουν κυβερνητικούς και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, οι οποίοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη δομή της κυβέρνησης. Άλλοι πελάτες αναζητούν προστασία από φυσικές καταστροφές όπως ανεμοστρόβιλοι ή ατυχήματα όπως τοξικοί εκτροχιασμοί τρένων, όπως φάνηκε πέρυσι στην Ανατολική Παλαιστίνη – αλλά η πλειοψηφία των πελατών φέρεται να ανησυχεί για πυρηνικό πόλεμο.

«Το ενενήντα πέντε τοις εκατό, θα έλεγα, το θέλει για πυρηνικό πόλεμο, όπως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε ο Σταμπ. «Απλώς όλα σχεδόν καταστρέφονται».

Η ελίτ συνεχίζει να επιμένει ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο, αλλά όλοι μπορούν να δουν ότι δεν το κάνουν.

Όλα τα συστήματά τους έχουν αρχίσει να καταρρέουν παντού γύρω μας και τα παγκόσμια γεγονότα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Εάν δεν έχετε προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται, θα το ενθαρρύνω θερμά να το κάνετε, γιατί το 2024 θα είναι μια τόσο σημαντική καμπή.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο  «Chaos»  είναι διαθέσιμο  σε χαρτόδετο βιβλίο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο του ενημερωτικό δελτίο Substack  εδώ .

 

 

theeconomiccollapseblog.com

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 444


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα