Εκβιάζουν «κόκκινους» δανειολήπτες, κουρεύουν μπαταχτσήδες εφοπλιστές!!! Πολίτες Α’ κατηγορίας και πολίτες Γ’ (ΑΜΑΤΕ τους), κατηγορίας...

Εκβιάζουν «κόκκινους» δανειολήπτες, κουρεύουν μπαταχτσήδες εφοπλιστές!!! Πολίτες Α’ κατηγορίας και πολίτες Γ’ (ΑΜΑΤΕ τους), κατηγορίας...

22 Φεβρουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:242
Μοίρασέ το

 

Το σύστημα Μητσοτάκη, ονομαζόμενο και «Μαξίμου ΑΕ» ή «επιτελικό κράτος», έχει πολλούς συνοδοιπόρους μπαταχτσήδων.

Μήπως ο ίδιος δεν είναι;

Μήπως δεν είναι πρόεδρος της υπερδανεισμένης ΝΔ που κοντεύει να φτάσει τον δανεισμό της στα 400 εκατ. ευρώ και ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτά;

Πώς όμως να ενδιαφερθεί όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα μέλη της κυβέρνησής του παίζουν παιχνίδια σε βάρος των πολλών;

Υπάρχει μια έκφραση: «Ντράπηκε και η ντροπή».

Εταιρείες -κωδικοί βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των Ελλήνων

 

Αν ούτε τώρα δεν εξεγερθούν οι δανειολήπτες, είναι άξιοι της μοίρας τους… ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ… ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS, ΑΠΟΦΑΣΗ.

 

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…. γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι δικαστές, το ξέχασαν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μοιάζει με την αλήστου μνήμης τοποθέτηση στην αρχή της μνημονιακής εποχής ότι για όλα φταίει ο τυροπιτάς που δεν κόβει απόδειξη. Είναι η πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζει η μπαταχτσού, χρεοκοπημένη, υπερδανεισμένη αλλά ανέγγιχτη από τους τραπεζίτες ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην κοινωνία και στους μεγαλοοφειλέτες. Από τη μια αυστηρή (πρόστιμο σε υπερήλικη που πουλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη), από την άλλη δουλική (θεσμοθετεί το ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες ώστε να «κουρεύουν» χωρίς ποινικές ευθύνες δάνεια μεγαλοοφειλετών).

Για τους πολλούς που χρωστούν και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν σαφής κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου στην Καστοριά: «Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, εκεί γίνονται οι περισσότερες ρυθμίσεις που είναι οι ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ των πολιτών, των τραπεζών και των servicers κυρίως, που πλησιάζουν τα 30 δισ. Αφορούν σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας. Αυτοί ρυθμίζουν. Είναι πολύ σημαντικό γιατί προφανώς όταν κάποιος ρυθμίζει τις οφειλές του τότε δεν υπάρχει η απειλή οποιουδήποτε πλειστηριασμού». Αν δεν καταλάβατε, το κούνημα δαχτύλου στην κοινωνία είναι σαφές, όπως και η προτροπή «βρείτε τα με τους servicers, αλλιώς θα χάσετε τα σπίτια σας».

 

Κάποιοι ρυθμίζουν, αλλά αυτοί που δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα στερούνται οποιαδήποτε προστασία.

 

Για παράδειγμα η συνταξιούχος δημοσιογράφος των 700 ευρώ με το παιδί που έχει προβλήματα υγείας πρέπει να ρυθμίσει, αλλιώς ο δικαστικός επιμελητής θα σπάσει με τη συνοδεία αστυνομικών την πόρτα για να την πετάξει έξω.

 

Το ίδιο και η βιοπαλαίστρια που παλεύει να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον θάνατο του συζύγου της για να καταφέρει να συντηρηθεί και πρέπει να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του πλειστηριασμού, η οποία παρότι πληρώνει τη δική της δόση (ύστερα από απόφαση υπαγωγής στα υπερχρεωμένα), δεν μπορεί να πληρώνει τη δόση του συζύγου της.

D 24 25 F2 scaled

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας

 

Αυτής της κατηγορίας οι πολίτες οφείλουν κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη να τα βρουν με τους servicers.

 

Για παράδειγμα, σε άνεργο που κληρονόμησε μαζί με το σπίτι και το δάνειο του πατέρα του ζητήθηκε από τον servicer που διαχειριζόταν τον φάκελο για δάνειο 75.000 ευρώ να του καταβάλει 25.000 μετρητά και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ ανά μήνα.

 

Η απάντηση ήταν κοφτή: «Take it or leave it», ελληνιστί: «Το παίρνεις ή το αφήνεις».

 

Σε νομική γλώσσα, «σύμβαση προσχώρησης χωρίς δικαίωμα διαπραγμάτευσης».

 

Αλλιώς, πλειστηριασμός.

 

Πού θα έβρισκε ο άνεργος 25.000 ευρώ να καταβάλει μετρητά;

 

Πώς θα πλήρωνε ο άνεργος 500 ευρώ μηνιαίως;

 

 

Επαγγελματίες μπαταχτσήδες

 

Ολοι αυτοί και χιλιάδες άλλοι, η συντριπτική πλειονότητα των «κόκκινων» δανειοληπτών, είτε έχουν ενυπόθηκο ακίνητο είτε όχι, ανήκουν στους πληγέντες του συστήματος Μητσοτάκη το οποίο τους παραδίδει βορά στα όρνεα.

 

Δεν είναι Κώστας Πηλαδάκης, δεν ανήκουν στην τάξη των εφοπλιστών όπως ο όμιλος Λεντούδη, ο όμιλος Μαδιά, ο όμιλος Τσάκου και ο όμιλος Λαιμού.

 

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Εχουν μειώσει διά «κουρέματος» και χωρίς πολλά πολλά τον τραπεζικό δανεισμό τους.

 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέλαβε να καθαρίσει την μπουγάδα για τους τραπεζίτες που υπέγραψαν.

 

Θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για τα «κουρέματα» στα όρια της απιστίας που υπέγραψαν.

 

Στην πράξη, με την αγαστή δουλικότητα των μη εκτεθειμένων σε ποινικές κυρώσεις τραπεζικών στελεχών έγραψαν στο χιόνι υπέρογκα εξ δανειοδότησης ποσά.

 

 

Για να καταλάβουμε το εύρος του «κουρέματος»:

•Σχεδόν 120 εκατ. ευρώ δανείων του εφοπλιστικού ομίλου Λεντούδη. Περί τα 130 εκατ. δολάρια δανείστηκε το 2008 για να αγοράσει τρία πλοία. Κατέληξε το 2015 να πληρώσει μόνο 11,1 εκατ. δολάρια.

•Πάνω από 60 εκατ. ευρώ δανείων του εφοπλιστικού ομίλου Μαδιά. Περί τα 72 εκατ. δολάρια δανείζεται η εφοπλιστική οικογένεια και πληρώνει τελικά 10,5 εκατ.

•Πάνω από 160 εκατ. ευρώ δανείων του εφοπλιστικού ομίλου Τσάκου. Περί τα 200 εκατ. ευρώ χρωστούσαν οι αρχικοί οφειλέτες των δανείων, για τα οποία συμφωνούν να πληρώσουν σχεδόν 35 εκατ.

•Πάνω από 30 εκατ. ευρώ δανείων του εφοπλιστικού ομίλου Λαιμού. Περί τα 42 εκατ. ευρώ το ύψος του δανείου της οικογένειας για το οποίο εμφανίζεται να δίνει στην εταιρεία Λογοθέτη μόλις 7,2 εκατ.

 

Ολα αυτά είναι όσα έχει ανακαλύψει η δημοσιογραφική σκαπάνη του Documento μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς. Εύκολα μπορούμε να συναγάγουμε το πάρτι που έχει ανοίξει σε όλες τις συστημικές και μη τράπεζες.

 

Το «κούρεμα» Πηλαδάκη

 

Ομως υπάρχει και η περίπτωση Πηλαδάκη.

Πάνω από 120 εκατ. ευρώ δανείων του επιχειρηματία του τζόγου Κ. Πηλαδάκη έχουν κουρευτεί.

Μάλιστα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού παραστάθηκε πρόσφατα σε δίκη ενώπιον του Αρειου Πάγου υπέρ του και ενάντια στους εργαζόμενους του καζίνου Ρίου που διεκδικούν δεδουλευμένα τους.

Ομως δεν έχει μείνει εκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακόμη και φωτογραφική τροπολογία έφερε ο Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να χαρίσει στον Κ. Πηλαδάκη οφειλές προς τον ΕΦΚΑ ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Το σύστημα Μητσοτάκη, ονομαζόμενο και «Μαξίμου ΑΕ» ή «επιτελικό κράτος», έχει πολλούς συνοδοιπόρους μπαταχτσήδων.

Μήπως ο ίδιος δεν είναι;

Μήπως δεν είναι πρόεδρος της υπερδανεισμένης ΝΔ που κοντεύει να φτάσει τον δανεισμό της στα 400 εκατ. ευρώ και ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτά;

Πώς όμως να ενδιαφερθεί όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα μέλη της κυβέρνησής του παίζουν παιχνίδια σε βάρος των πολλών;

Υπάρχει μια έκφραση: «Ντράπηκε και η ντροπή».

Ομως ούτε αυτή δεν μπορεί να περιγράψει τις ζημιές που σωρεύει το καθεστώς Μητσοτάκη στις πλάτες της κοινωνίας.

Εταιρείες -κωδικοί βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των Ελλήνων

Τα funds που διαχειρίζονται 700.000 ακίνητα και θέλουν να τα εκπλειστηριάσουν είναι εταιρείες-ταχυδρομικοί κωδικοί, αρκετές με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας

Το SPV Galaxy IV Funding Designated Activity Company πήρε 665 εκατ. ευρώ (υπόλοιπα δανείων της Alpha Bank)

• Το SPV Frontier Issuer Designed Activity Company πήρε 3,145 δισ. ευρώ (υπόλοιπα δανείων της Εθνικής Τράπεζας)

Και τα δυο SPVs έχουν έδρα το Δουβλίνο και κεφάλαιο μόλις 100 ευρώ! Πρόκειται για δύο εταιρείες ειδικού σκοπού των οποίων τον πραγματικό μέτοχο κανένας δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να τον βρει λόγω του ιρλανδικού νόμου στον οποίο υπάγονται. Εκεί εισέρχεται το απόρρητο και ο πραγματικός μέτοχος κρύβεται πίσω από τον διευθυντή.

Σε τόσο επισφαλείς συνθήκες και αφερέγγυα κατάσταση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η κυβέρνηση τους χορηγούν κρατικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 3,81 δισ. Ευρώ.

 

 

Πηγή: documentonews.gr

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα