ΕΚΤΑΚΤΟ-Διάγγελμα Β.Ζελένσκι: “Επιστρέψτε όλοι στη χώρα εντός 24 ωρών – Ντονμπάς και Κριμαία θα επιστρέψουν πίσω”

ΕΚΤΑΚΤΟ-Διάγγελμα Β.Ζελένσκι: “Επιστρέψτε όλοι στη χώρα εντός 24 ωρών – Ντονμπάς και Κριμαία θα επιστρέψουν πίσω”

14 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:209
Μοίρασέ το

“Ημέρα Ενότητας” η ημέρα ρωσικής εισβολής”

Μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε κάθε ελπίδα αποκλιμάκωσης καθώς τόνισε πως “η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναφέρεται ρητά ως στόχος στο νέο Ουκρανικό Σύνταγμα” και τώρα, τονίζει πως “η Κριμαία και το Ντονμπάς θα επιστρέψουν στην Ουκρανία” με… διπλωματικά μέσα.

Και κάπου εδώ κόβεται κάθε κανάλι επικοινωνίας με την Μόσχα καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος ζει στον δικό του πλανήτη.

Όντως ζει στον δικό του πλανήτη ο εβραιοσιωνιστής Ζελένσκι…

Και θα οδηγήσει όχι μόνον την Ουκρανία, αλλά και όλα τα Βαλκάνια, σε άσχημους ατραπούς.

Δυο μέρες έμειναν… κι αυτές κουτσουρεμένες…

Ο Πούτιν δεν θα δεχθεί να υποχωρήσει…

Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τον είχε επισκεφθεί και ο Μητσοτάκουλας…κι αυτό λέει πολλά… Μαύρο φίδι που τον έφαγε…

 

Διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι ζητώντας «να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εντός 24 ωρών και να σταθούν δίπλα-δίπλα με τον ουκρανικό στρατό, τη διπλωματία και τους ανθρώπους τους!» όσοι έχουν φύγει από την χώρα.

Ο Β.Ζελένσκι αυτή τη φορά δεν μίλησε για ανύπαρκτο ρωσικό κίνδυνο, ούτε υποβάθμισε την απειλή. Αντίθετα καθιέρωσε την 16η ημέρα του μήνα που λέγεται πως θα γίνει η εισβολή, ως “Ημερά Εθνικής Ενότητας” και ανέφερε πως η Ουκρανία θα πάρει πίσω την Κριμαία και το Ντονμπάς!

Μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε κάθε ελπίδα αποκλιμάκωσης καθώς τόνισε πως “η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναφέρεται ρητά ως στόχος στο νέο Ουκρανικό Σύνταγμα” και τώρα, τονίζει πως “η Κριμαία και το Ντονμπάς θα επιστρέψουν στην Ουκρανία” με… διπλωματικά μέσα.

Και κάπου εδώ κόβεται κάθε κανάλι επικοινωνίας με την Μόσχα καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος ζει στον δικό του πλανήτη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky καθιέρωσε την 16η Φεβρουαρίου 2022, την οποία πολλοί στη Δύση αναφέρουν ως την ημέρα πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την Ημέρα της Ουκρανικής Ενότητας.

“Ημέρα Ενότητας η ημέρα ρωσικής εισβολής”

«Μας λένε ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης. Θα την κάνουμε Ημέρα Ενότητας. Έχω ήδη υπογράψει το σχετικό διάταγμα. Αυτή την ημέρα θα κρεμάσουμε εθνικές σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε την ενότητά μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μας τρομάζουν με έναν μεγάλο πόλεμο και για άλλη μια φορά ορίζουν την ημερομηνία για μια στρατιωτική εισβολή. Δεν είναι η πρώτη φορά. Μας κάνουν συστηματικά πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Στον ενεργειακό τομέα, περιορίζουν την παροχή φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα. Στο μέτωπο της ενημέρωσης επιδιώκουν να σπείρουν τον πανικό στους πολίτες και τους επενδυτές μέσω των ΜΜΕ.

Ξέρουμε ξεκάθαρα πού βρίσκεται ο ξένος στρατός κοντά στα σύνορά μας, τον αριθμό του, τις τοποθεσίες του, τον εξοπλισμό του και τα σχέδιά του. Έχουμε κάτι να αντιταχθούμε. Έχουμε έναν υπέροχο στρατό. Τα παιδιά μας έχουν μοναδική εμπειρία μάχης και σύγχρονα όπλα. Είναι πολύ πιο ισχυρός στρατός από ό,τι πριν από 8 χρόνια», πρόσθεσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι η Ουκρανία «κατάφερε να επιτύχει τη διπλωματική υποστήριξη σχεδόν όλων των ηγετών του πολιτισμένου κόσμου».

“Ντονμπάς και Κριμαία θα επιστρέψουν”

Προσπαθούμε για ειρήνη και θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων.

Τόσο το Ντονμπάς όσο και η Κριμαία θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Αποκλειστικά μέσω διπλωματίας.

Δεν καταπατούμε την περιουσία κάποιου άλλου, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε τη δική μας.

Στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σχηματιστεί επαρκή αποθέματα για την απόκρουση επιθέσεων στην ισοτιμία του εθνικού νομίσματος και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

“Δεν θα αγνοήσουμε κανέναν κλάδο που χρειάζεται κρατική υποστήριξη, όπως συνέβη τις προάλλες με τους αερομεταφορείς. Και απόδειξη αυτού είναι η σταθερή ισοτιμία εθνικού νομίσματος και οι ανοιχτοί ουρανοί”, τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

“Επιστρέψτε στην χώρα σας”

Απευθύνθηκε και στους επιχειρηματίες που έφυγαν από την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

«Και τώρα θέλω να απευθυνθώ όχι σε αυτούς που παρέμειναν με την Ουκρανία και στην Ουκρανία, αλλά σε αυτούς που την εγκατέλειψαν την πιο κρίσιμη στιγμή. Η δύναμή σου δεν βρίσκεται στα χρήματα και τα αεροπλάνα σου, αλλά στην πολιτική θέση που μπορείς να δείξεις.

Επιστρέψτε στους ανθρώπους και τη χώρα σας, χάρη στην οποία λάβατε τα εργοστάσια και την περιουσία σας. Σήμερα, όλοι οι πολίτες της Ουκρανίας περνούν δοκιμασία. Περάστε τη με αξιοπρέπεια. Ας καταλάβουν όλοι για ποιους η Ουκρανία είναι πραγματικά πατρίδα και για ποιους είναι απλώς μια πλατφόρμα για χρήματα», είπε.

Απευθυνόμενος σε «όλους τους εκπροσώπους του κράτους: δημόσιους υπαλλήλους, βουλευτές όλων των επιπέδων που έφυγαν από τη χώρα ή σκοπεύουν να το πράξουν», ο Ζελένσκι τους κάλεσε «να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εντός 24 ωρών και να σταθούν δίπλα-δίπλα με τον ουκρανικό στρατό, τη διπλωματία και τους ανθρώπους!».

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε επίσης σε Ουκρανούς δημοσιογράφους.

“Μερικοί από εσάς πρέπει μερικές φορές να αναλάβουν καθήκοντα ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη εγκαταλείψει το κράτος τους. Εργαστείτε για την Ουκρανία, όχι για αυτούς που έφυγαν.

Η μοίρα της χώρας εξαρτάται από την έντιμη θέση σας σήμερα”, είπε.

“Είμαστε ήρεμοι! Είμαστε δυνατοί! Είμαστε μαζί! Μεγάλοι άνθρωποι – μια μεγάλη χώρα!” – είπε καταλήγοντας.

Το βίντεο με την ομιλία του


Πηγή

Προβολές : 209


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα