Εκτός από βαρύ χειμώνα αναμένεται και βαρύ φθινόπωρο – Τι θα συμβεί με την οικονομία

Εκτός από βαρύ χειμώνα αναμένεται και βαρύ φθινόπωρο – Τι θα συμβεί με την οικονομία

18 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:567
Μοίρασέ το

 

Πριν από τον βαρύ χειμώνα έρχεται ένα βαρύ φθινόπωρο και ήδη, από τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί.

ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ = ΤΕΛΟΣ!

Έσπασαν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας…

Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Και υπάρχουν ακόμα ΗΛΙΘΙΟΙ, που νομίζουν πως έχουμε βγει από τα μνημόνια, επειδή το λέει η Α ή η Β τηλεοπτική πόρνη…

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ’40 ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όταν πρωτοξεκίνησαν τα μνημόνια, και άρχισαν να απολύουν δημοσίους υπαλλήλους, κάποιοι λύσσαξαν…

Όταν άρχισαν να απολύουν τραπεζικούς, το ίδιο…

Όταν άρχισαν να μιλάνε για εργασία εξ αποστάσεως, κάποιοι τα επικρότησαν…

ΡΕ ΗΛΙΘΙΑ ΟΝΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ…

Οι πληρωμές που έρχονται για τα νοικοκυριά


Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι σημαίνει «βαρύς χειμώνας». Πώς δηλαδή θα επηρεαστούν τα νοικοκυριά από όλα αυτά που συμβαίνουν σε γεωπολιτικό επίπεδο, αλλά και στην εγχώρια οικονομία.

‘Ισως κάποιοι δεν σκέφτονται ότι πριν από το χειμώνα ακολουθεί το φθινόπωρο που δεν θα είναι επίσης καθόλου καλό.

Για παράδειγμα, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης τις βλέπουμε ήδη στην κατανάλωση. Στη μείωση των αγορών στα σούπερ μάρκετ, ακόμη και σε ήδη πρώτης ανάγκης.

Η μείωση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 10% το πρώτο εξάμηνο ενώ το 74% των πολιτών ψωνίζει με βάση την τιμή του προϊόντος.

Τι έπεται; Σκεφτείτε ότι τον Σεπτέμβριο παραδοσιακά αυξάνονται τα έξοδα των νοικοκυριών λόγω των σχολικών και φοιτητικών δαπανών.

Δηλαδή οι οικογένειες κρατάνε λεφτά για να τα δώσουν για τα σχολεία των παιδιών τους, τα φροντιστήρια, τα σχολικά είδη ή την ενοικίαση φοιτητικής στέγης.

Το δεύτερο κακό που έρχεται είναι οι αυξημένες δόσεις όσων έχουν δάνειο. Η αλλαγή στα επιτόκια αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Κι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την ΕΚΤ πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όμως, τα δάνεια είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ακριβότερα και τα νοικοκυριά θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μην ξεχνάμε και την εφορία, τις δόσεις του διακανονισμού για το φόρο εισοδήματος.

Συμπέρασμα;

Πριν από τον βαρύ χειμώνα έρχεται ένα βαρύ φθινόπωρο και ήδη, από τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί.

 

Πηγή

Προβολές : 567


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα