Εκτός εκλογών ο Πνευματικός – Τον «απέσυρε», αλλά δεν τον διέγραψε από τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Εκτός εκλογών ο Πνευματικός – Τον «απέσυρε», αλλά δεν τον διέγραψε από τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

9 Ιουνίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:294
Μοίρασέ το

 

 

Ρεφλέξ… χελώνας από τον Μητσοτάκη μετά από 24 ώρες και μια «χιονοστοιβάδα» αντιδράσεων για τη δήλωση-ντροπή

Να το διευκρινίσουμε, για να μην υπάρχουν φρούδες ελπίδες ως προς τον τίτλο:
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ Η ΠΡΟΣΠΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ…
Και ναι βρε… παρερμηνεύτηκαν απ’ όλους τα λεγόμενά του…
“Γιατρέ”, δυο μέτρα γης θα πάρεις κι εύχομαι να είναι και σύντομα… για να καταλάβεις πως το ποιός θα φύγει, ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ…
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΤΗΝΩΔΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όσο για την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, για την υγεία του ελληνικού λαού, τη βλέπουμε και θα την δούμε ακόμα περισσότερο, μετά τις εκλογές… τότε που η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και της υγειονομικής ασφάλειας, θα έχει περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα και θα εξαρτάται από το χρήμα που έχεις…
Στην ουσία, ο αποπεμφθείς Πνευματικός, εξέφρασε τον τροπο σκέψης της  πολιτικής εγκληματικής  συμμορίας στην οποία ανήκει…

Με καθυστέρηση 24 ωρών και μετά από τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε σε όλη την κοινωνία, αλλά και στον πολιτικό κόσμο η επαίσχυντη δήλωσή του για διαλογή καρκινοπαθών ασθενών τελικού σταδίου λόγω κόστους, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τελικά να θέσει εκτός εκλογικής μάχης, τον καθηγητή ιατρικής και υποψήφιο στην Εύβοια, Σπύρο Πνευματικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιδηψό όπου βρίσκεται για προεκλογική περιοδεία (κατά σύμπτωση στην Εύβοια, στην οποία ήταν υποψήφιος ο γαλάζιος γιατρός), ανακοίνωσε ο Σπύρος Πνευματικός «τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα» (σ.σ. όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι «θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί».

Και συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ: «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ».

Από το κόμμα πάντως δεν διεγράφη ο κ.Πνευματικός…

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Σπύρος Πνευματικός είχε έρθει τρίτος στα γαλάζια ψηφοδέλτια στην Εύβοια, με το κόμμα να καταλαμβάνει δύο έδρες.

Κακλαμάνης και Μαρινάκης «άδειασαν» τον Πνευματικό

Νωρίτερα, τόσο ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, όσο και ο Νικήτας Κακλαμάνης, είχαν «αδειάσει» τον καθηγητή ιατρικής και είχαν αποδοκιμάσει τη δήλωση-ντροπή που έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Είναι εκτός τόπου και χρόνου», είπε ο κ.Κακλαμάνης χαρακτηριστικά για τη δήλωση Πνευματικού, προσθέτοντας ότι «ακόμη και τους ασθενείς τελικού σταδίου δεν τους εγκαταλείπεις. Τους βοηθάς αν πονάνε να μην πονάνε, να φύγουν εν ειρήνη» και συμπλήρωσε ότι «ο γιατρός είναι από πάνω (σ.σ. από τους ασθενείς) μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τα μάτια τους».

Ήταν «μια προσωπική – τεχνοκρατική άποψη», είπε ακόμα ο κ.Κακλαμάνης στο Open και συνέχισε:  «Θεωρώ απαράδεκτη τη δήλωση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να διαγραφεί από τη ΝΔ, σημείωσε ότι η επιστημονική άποψη δεν πρέπει να πολιτικοποιείται, ωστόσο «ο κ. Πνευματικός θα έπρεπε να γνωρίζει πού μιλάει. Άλλο η επιστημονική άποψη και άλλο η πολιτική».

Ο Παύλος Μαρινάκης από την πλευρά του είχε πει το πρωί στον ΣΚΑΪ:

«Ήταν μια απαράδεκτη δήλωση. Υπήρξε άμεσα επικοινωνία μαζί του, το αντιλήφθηκε και εκείνος και ανασκεύασε άμεσα, ασχέτως αν έκανε μια ιατρική ανάλυση. Αυτή η δήλωση, όμως, δεν στέκει. Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο «ζύγι» και οφείλουν άπαντες να την προστατεύουν και να δίνουν μάχες μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν ζυγίζεται, δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση και, μάλιστα, αυτή είναι η πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, η πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί κάθε Κυβέρνηση και θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, ενισχύοντας το ΕΣΥ, έχοντας οι ασθενείς καλύτερη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, σε 1.000 νέες θεραπείες τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία από 3,8 σε 5,2 δισ., έχουμε αύξηση του υγειονομικού προσωπικού, υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ, γιατί όλα πρέπει να καταλήγουν στον άνθρωπο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως ο Τομέας της Υγείας θα είναι απόλυτη προσωπική του προτεραιότητα. Άρα και αυτό το οποίο κάνουν κάθε μέρα με αυταπάρνηση οι γιατροί, οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σε όλες τις δομές υγείας, αλλά και αυτό το οποίο έκανε η ΝΔ ως Κυβέρνηση, είναι εντελώς αντίθετα με αυτό το οποίο είπε, σε μια αποστροφή-πράγματι-, ο κ. Πνευματικός, σε μια ιατρική ανάλυση. Δεν εξέφραζε απόψεις της Νέας Δημοκρατίας και είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Υπήρξε, όπως είπα, άμεση επέμβαση, ο ίδιος ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη. Νομίζω μετά την αντίδραση που ο ίδιος είχε, ότι δηλαδή ούτε δικαιολογήθηκε, ούτε είπε πως εξέφρασε μια θέση της ΝΔ, είναι σαφές, άλλωστε, από την παράθεση των πολιτικών της Κυβέρνησης της ΝΔ, μετά από αυτή την ξεκάθαρη θέση την οποία έχουμε, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω και φυσικά οφείλοντας όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο να είμαστε προσεκτικοί.

Προσεκτικοί γιατί όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας, στο σπίτι μας, ανάμεσα στους φίλους μας ανθρώπους που κουβαλάνε έναν πολύ δύσκολο σταυρό.

Εμείς στην Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και ασκώντας εξουσία και στο δημόσιο βίο, προστατεύουμε με πράξεις μέσα από τις πολιτικές την ανθρώπινη ζωή».

 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα