«Ελλάδα, «μη φίλια χώρα» στη Ρωσία! Να οι συνέπειες»! Δημήτρης Λιάτσος

«Ελλάδα, «μη φίλια χώρα» στη Ρωσία! Να οι συνέπειες»! Δημήτρης Λιάτσος

23 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:334
Μοίρασέ το

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ: “Δε ξέρω πως το εκλαμβάνει αυτό ο κάθε πολίτης σε Ελλάδα και Ρωσία, εγώ νιώθω μια βαθιά πικρία και απογοήτευση.

Γνωστοί, φίλοι, συνάδελφοι στη Μόσχα βρίσκονται στην… άβολη θέση να μου θυμίζουν ότι δεν έχουν τίποτα με τους απλούς Έλληνες συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση σας καλό θα ήταν να μετρήσει καλά τις όποιες αποφάσεις της και να μη κρύβεται πίσω από την… ευρωατλαντική αλληλεγγύη…»!

 

Από Σεπτέμβριο θα φανούν οι τραγικές επιπτώσεις της κυβερνητικής παράνοιας…

Ο λαός μας θα υποφέρει, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την οβραιοχαζάρικη συμμορία που κυβερνά την Ελλάδα…

Αυτή, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι, τα βρώμικα παιχνίδια με την α-δικαιοσύνη, για τον πρωθυπουργικό εραστή του ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ… (σύμφωνα με αυτά που γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ)

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΡΑΣΤΩΝΗ…

 

Η ρωσική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μέτρα κατά πέντε «μη φιλικών» έναντί της χωρών, αναφέροντας μεταξύ τους και την Ελλάδα.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

Στο εξής μπαίνει «οροφή» στον αριθμό των συνεργατών στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία ( Μόσχα, Πετρούπολη, Νοβοροσίισκ), από τοπικό προσωπικό, σε 34, τον αριθμό!

Ανάλογα μέτρα ανακοινώθηκαν και για τις διπλωματικές αποστολές της Δανίας, Σλοβακίας Κροατίας, Σλοβενίας…( Στις δυο τελευταίες απαγορεύεται τελείως το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τοπικό προσωπικό)!

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, Ρώσοι πολίτες και εταιρείες αλλά και το ίδιο το ρωσικό κράτος έχουν το δικαίωμα να εκπληρώνουν τις συναλλαγματικές τους υποχρεώσεις έναντι πιστωτών τους από χώρες που εμπίπτουν στη λίστα των «μη φιλικών», σε ρούβλια!

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η λίστα με περιοριστικά μέτρα μπορεί να διευρυνθεί «αν συνεχιστούν εχθρικές πράξεις ξένων κρατών κατά ρωσικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό…»!

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής, (Συμβούλιο Ομοσπονδίας), Βλαντίμιρ Τζαπάροφ, τονίζει ότι αυτά τα κράτη «δεν κρύβουν τη ρωσοφοβική τους έκφραση, υποστηρίζουν τις αντιρωσικές κυρώσεις και δημιουργούν προβλήματα στους Ρώσους πολίτες που τα επισκέπτονται»!

Η Ρωσία από το Μάιο 2021 είχε χαρακτηρίσει ως «μη φιλικές χώρες», τις ΗΠΑ και την Τσεχία!

Το Μάρτιο 2022 τον ίδιο χαρακτηρισμό ανακοίνωσε και για 48 ακόμα χώρες, ανάμεσα τους όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τώρα, ξεχωρίζει πέντε από αυτές και κάνει συγκεκριμένα τα μέτρα που παίρνει σε βάρος τους.

Χάσμα ανάμεσα στις διακρατικές σχέσεις και τις κοινωνίες των δυο χωρών!

Δε ξέρω πως το εκλαμβάνει αυτό ο κάθε πολίτης σε Ελλάδα και Ρωσία, εγώ νιώθω μια βαθιά πικρία και απογοήτευση.

Γνωστοί, φίλοι, συνάδελφοι στη Μόσχα βρίσκονται στην… άβολη θέση να μου θυμίζουν ότι δεν έχουν τίποτα με τους απλούς Έλληνες συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση σας καλό θα ήταν να μετρήσει καλά τις όποιες αποφάσεις της και να μη κρύβεται πίσω από την… ευρωατλαντική αλληλεγγύη…»!

Ξέρετε, είδα συνέντευξη του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια να αναφέρει ως δικαιολογία για το τσάκισμα των ελληνορωσικών σχέσεων, ότι «όλος ο κόσμος εκτιμά ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, μόνο η ίδια δεν το παραδέχεται…»!

Καλές, βέβαια οι λεκτικές πιρουέτες πλην όμως οι 48-50 χώρες που σύρθηκαν να στηρίξουν την επιβαλλόμενη αγγλοσαξωνική προσέγγιση περί «εισβολής», δεν αποτελούν «όλο τον κόσμο», δεν είναι καν η πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ!

Το κατακάθι της πικρίας να αναφέρεται η Ελλάδα ως «μη φιλική χώρα» έναντι της Ρωσίας, η οποία αναγκάζεται να πάρει απαντητικά μέτρα σε βάρος της, μένει!

Ωστόσο, πίσω από αυτό ξεχωρίζω ότι η «τιμωρία» με την «οροφή» των 34 τοπικών συνεργατών, για μένα που γνωρίζω λεπτομερώς την κατάσταση στη διπλωματική μας αποστολή, δείχνει ότι και πάλι η… αυστηρότητα, μας βγήκε μαλθακή, αφού ο αριθμός αυτός είναι πολύ κοντά στα ως τώρα δεδομένα! Τόσοι είναι, πάνω-κάτω, οι τοπικοί συνεργάτες…

 

ΥΓ: Ακούγεται ότι πρόθεση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι η… μείωση στη Ρωσία του εναπομείναντος διπλωματικού προσωπικού του,«για λόγους οικονομίας»!

Εισήγηση περί επιστροφής στην Αθήνα μελών του εμπορικού τμήματος, ήδη… υλοποιούνται!

Αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και εισηγήσεις για κλείσιμο, τελείως, του εν λόγω τμήματος, μαζί και του γραφείου του ΕΟΤ Μόσχας, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις έμπειρων στελεχών του τουριστικού μας φορέα! Δλδ, να κλείσουν οι δυο φορείς που κινούνται στο χώρο των εμπορικών σχέσεων, παλεύοντας να βελτιώσουν κάπως το ισοζύγιο με τη Ρωσία που είναι συντριπτικά υπέρ της!

Δίνεται μια εικόνα σαν κάποιοι(ποιοι;), να θέλουν να τα κλείσουν όλα με τη Ρωσία! Και όμως, η εικόνα από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλάζει ραγδαία και σύντομα θα είναι αδύνατο να κρυφτεί η πραγματικότητα.

 

Πηγή

Προβολές : 334


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα