Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: «Βάφτισαν» μετεγκατάσταση το ξεπούλημα του Υμηττού σε ιδιώτες;

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: «Βάφτισαν» μετεγκατάσταση το ξεπούλημα του Υμηττού σε ιδιώτες;

6 Μαΐου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:288
Μοίρασέ το

 

Ε.Α.Σ. : Μετεγκατάσταση ; Ποια μετεγκατάσταση…

Η επιδίωξη της Κυβέρνησης να παρουσιάσει την δημιουργία «πάρκου εννέα υπουργείων», στον χώροτου εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό, αφενός μεν ως μέσο δημοσιοικονομικής ελάφρυνσης και αφετέρου ως εξυγιαντική παρέμβαση στην ζημιογόνο ΔΕΚΟ υποκρύπτει άλλους ανομολόγητους στόχους.

Ο Μητσοτάκης, τινάζει στον αέρα την αμυντική θεώρηση της χώρας, και κατά συνέπεια την αμυντική βιομηχανία, δήθεν για ανάπλαση και μεταφορά υπουργείων, αλλά στην πραγματικότητα, για να την δώσει στα… φιλαράκια του… και φυσικά θα πάρει και τη ΜΙΖΑ ΤΟΥ… Μητσοτακαίικο είναι αυτό… χωρίς μίζα δεν ζει…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΘΕΛΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Γράφει ο Τάκης Μοσχολιός*

Η επιδίωξη της Κυβέρνησης να παρουσιάσει την δημιουργία «πάρκου εννέα υπουργείων», στον χώροτου εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό,αφενός μεν ως μέσο δημοσιοικονομικής ελάφρυνσης και αφετέρου ως εξυγιαντική παρέμβαση στην ζημιογόνο ΔΕΚΟ υποκρύπτει άλλους ανομολόγητους στόχους.

Αν ήταν αληθής η εξαγγελλόμενη επιδίωξη η Κυβέρνηση θα μεριμνούσε ώστε πριν το άδειασμα του οικοπέδου στον Υμηττό να έχουν εκπονηθεί όλες οι αναγκαίες μελέτες ως προς τον, πάσης φύσεως, ενδεδειγμένο χώρο υποδοχής των προς μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων.

Αντ΄αυτού είχαμε αρχικές εξαγγελίες για μετεγκατάσταση στο εργοστάσιο του Λαυρίου, στην συνέχεια ξεχάστηκε το Λαύριο και εξαγγέλθηκε μεταφορά μέρους των εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο της Μάνδρας και αποθήκευση του μεγαλύτερου μέρους των μεταφερόμενων από τον Υμηττό και μάλιστα με αυστηρή ημερομηνία αδειάσματος του Υμηττού στις 31/12/2022.

Δηλαδή αν και μέχρι τα τέλη του 2022 απομένουν μόλις οκτώ μήνες η Κυβέρνηση ακόμα ψάχνει τον τελικό χώρο υποδοχής.

Πως εξηγείται αυτή η προχειρότητα για ουσιαστική κατάργηση των μόνων εγκαταστάσεων στην Χώρα μας που κατασκευάζουν με προδιαγραφές ΝΑΤΟ μεταλλικά μέρη πυρομαχικών ;

Το «μυστικό» είναι η βιασύνη διαχείρισης από ιδιωτικά μέσα του ακινήτου στον Υμηττό.

Οικόπεδο 175 στρεμμάτων κοντά στο κέντρο της Αθήνας, πλησίον σταθμού μετρό με ρυθμίσεις για οικοδόμηση και σίγουρη πελατεία εννέα υπουργείων είναι μια επίζηλη επενδυτική ευκαιρία για ιδιωτικά κεφάλαια που θα ασκήσουν διαχείριση για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Η βιασύνη εξ άλλου να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής από 1/1/2023 εξηγείται από το γεγονός ότι ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2023 δεν παρέχει χρονικές ανέσεις.

Αυτή βέβαια η βιασύνη οδηγεί σε ουσιαστικό κλείσιμο τα Ε.Α.Σ.

Αλλά ποιος νοιάζεται για αυτό;

 

Πηγή

 

Καταγγελία – Βόμβα από τα ΕΑΣ για σχέδιο τεμαχισμού και εκχώρησης τεχνογνωσίας εις βάρος τους!

Καταγγελία – Βόμβα από τα ΕΑΣ για σχέδιο τεμαχισμού και εκχώρησης τεχνογνωσίας εις βάρος τους!

 

     

    Σχέδιο τεμαχισμού της κρατικής εταιρίας ”Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα” (ΕΑΣ – πρώην ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ) με την εκχώρηση της τεχνογνωσίας και της παραγωγικής διαδικασίας σε ιδιώτες – εργολάβους, καταγγέλλουν τα Δ.Σ. του Σωματείου & του Συμβουλίου Εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ Υμηττού, με κοινή ανακοίνωση-καταπέλτη που εξέδωσαν.

    Καλούν δε το Υπουργείο Άμυνας να πάρει θέση :”η σιωπή είναι συνενοχή!” τονίζουν και προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση : “Ή αυτοί με τα σχέδια διάλυσης ή εμείς για να διαλύσουμε τα σχέδια τους.”

    Η καταγγελία – βόμβα περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία για οπλικά συστήματα, για μεθοδευμένη αδράνεια, τεράστια αύξηση χρεών την τελευταία τριετία και πολλές ακόμα σοκαριστικές αναφορές για την λειτουργία και τον ρόλο της εταιρείας, με τον “μπαλάκι των ευθυνών” τώρα να είναι στη μεριά του Υπουργείου Άμυνας το οποίο καλείται πλέον να δώσει μια απάντηση στην κοινή ανακοίνωση τύπου που εξέδωσαν τα Δ.Σ Σωματείου & του Συμβουλίου εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ Υμηττού.

    Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία και λεπτομερή στοιχεία στο OnAlert.gr

     

    Πηγή

    Προβολές : 288


    Μοίρασέ το:



    Ετικέτες: , , ,

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


    Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
    • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
    • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
    • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
    • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
    • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

    Διαβάστε ακόμα