ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και FRONTEX ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και FRONTEX ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

7 Μαΐου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:470
Μοίρασέ το

Η παραίτηση του επικεφαλής του Frontex και το «μπλέξιμο» για την Ελλάδα

Επέτρεπε τις παράνομες απωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας συμφωνήσει με τις ελληνικές αρχές να παράσχει μια αντίστοιχη εκδοχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ότι «διέπραξε ψευδορκία» ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ” θεωρούνται από την πρόεδρα της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ…
ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ… ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΓΙΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΝΘελληνικές ΑΡΧΕΣ μαζί μ’ αυτό ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ… έτσι δεν είναι ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ;;;
Δώστε τα ονόματα των ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ.
Καλλιόπη Σουφλή

Η Ελλάδα «μπλέκει» στην υπόθεση της παραίτησης του επικεφαλής του Frontex Φαμπρίς Λεζερί, ο οποίος κατηγορείται ότι κάλυπτε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο .

Ο Λεζερί κατηγορείται και για ψευδορκία.

Η γαλλική εφημερίδα  Le Monde γράφει ότι, σύμφωνα με έγγραφο της γαλλικής κυβέρνησης, που είναι στη διάθεση  της  εφημερίδας και του μη κερδοσκοπικού μέσου ενημέρωσης «Lighthouse Reports», υπάρχει  έκθεση που  κατηγορεί τον παραιτηθέντα επικεφαλής της Frontex, ότι επέτρεπε τις παράνομες απωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας συμφωνήσει με τις ελληνικές αρχές να παράσχει μια αντίστοιχη εκδοχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ότι «διέπραξε ψευδορκία» ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Έχουμε αποδείξεις», είχε δηλώσει στις 28 Φεβρουαρίου ο Φινλανδός Βίλε Ιτάλα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Ένα σημείωμα του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, με ημερομηνία 29 Απριλίου, το οποίο η Le Monde και το Lighthouse Reports και η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Der Spiegel μπόρεσαν να αποκτήσουν, αναφέρει ότι η OLAF κατηγορεί τον Λεζερί ότι «έκανε τα στραβά μάτια» στις απωθήσεις που διέπραξαν ελληνικές αρχές το 2019 στα νησιά της Σάμου και της Λέσβου .

Ο οργανισμός αρνείται επανειλημμένα την εμπλοκή του, αλλά, σύμφωνα τα Lighthouse Reports, μια κοινή έρευνα στην εσωτερική βάση δεδομένων της Frontex -μαζί με τις «Der Spiegel», «SRF Rundschau», «Republik» και «Le Monde»- δείχνει ότι ο Frontex εμπλέκεται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως.

 

Πηγή

Προβολές : 470


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα