ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

16 Ιουλίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:371
Μοίρασέ το

 

Ουκρανία, ναζισμός και σιωνισμός: σε ποιο βαθμό συνδέονται στενά;

Οι Ουκρανοί Σιωνιστές ολιγάρχες χρηματοδοτούσαν από την αρχή του πολέμου το 2014 τα υπερεθνικιστικά τάγματα μέσω της Privat Bank, που ελέγχεται από την Τσαμπάντ/Chabad !)

 

 

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

 

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό γιατί ο ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, στέλνει πολεμικό εξοπλισμό στον ΧΑΖΑΡΟΝΑΖΙΣΤΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, απογυμνωνοντας και αποστρατικοποιώντας τα νησιά μας.

ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Και ο Πούτιν στο παιχνίδι του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ είναι βρε… ακόμα δεν το έχετε αντιληφθεί;;;

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ. Πέφτουν τα φράγματα του Δνείπερου αλλά το ΦΡΑΓΜΑ το πραγματικό είναι ο Σιωνισμός στην Ουκρανία…

Αυτή η πτυχή είναι το κλειδί ανάγνωσης και ερμηνείας του ουκρανικού και όλων των ανεξήγητων μυστηρίων του.

Από την αιφνιδιαστική απόσυρση-παράδοση της Χερσώνας ως το κίνημα κατά του Κρεμλίνου του ρωσοεβραίου Πριγκοζίν και την απροσδόκητη εξέλιξη-διαχείριση του.

 

Ο Πούτιν βρέθηκε και μ΄ένα Ζελένσκι στο εσωτερικό … τον Πριγκόζιν και δεν ξέρει που να τον αποθέσει.

 

Ο τ. Πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Μπένετ αποκάλυψε πως ζήτησε από Πούτιν να μην σκοτώσει το Ζελένσκι κ αυτός του έδωσε το λόγο του.

 

Κάτι ανάλογο έγινε και με Πριγκόζιν…;

 

Μετά την πτώση της Μαριούπολης και της Χερσώνας όταν επικρατούσε ευφορία για Οδησσό είπαμε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΔΗΣΣΟΣ Αρχές του 20ου αιώνα ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του Σιωνισμού! Κοιτίδα του Σιωνισμού! ...

 

Ο ρώσικος στρατός όχι μόνο δεν προέλαυσε προς Οδησσό αλλά εγκατάλειψε και τη Χερσώνα…όλο το πόκερ παίζεται σε τραπέζια…οι μάχες είναι το αποτέλεσμα της έκβασης της κάθε παρτίδας.

Kαι η παρτίδα δεν παίζεται με τον αχυράνθρωπο Ζελένσκι αλλά με τους προστάτες του.

 

 

ΑΡΘΡΟ: ”Ουκρανία, ναζισμός και σιωνισμός: σε ποιο βαθμό συνδέονται στενά;”

Λίκνο Σιωνισμού η Οδησσός.

Εξ Ουκρανίας:

2 ιδρυτές της Hibbat Zion (Love of Sion),

οι ινστρούκτορες Λικούντ και Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, «πολιτιστικού σιωνισμού»,

3 από τους πρώτους πρωθυπουργούς Ισραήλ

και 2 του Πρόεδροι.

Ο Εβραίος Kolomoisky επέβαλε τον Εβραίο Ζελένσκι και χρηματοδοτεί ναζιστικά τάγματα.

Ο Jabotinsky παρείχε Εβραίους στρατιώτες στον αρχιφασίστα Petlyura!

 

Ουκρανία, ναζισμός και σιωνισμός: σε ποιο βαθμό συνδέονται στενά;

 

Ο Σιωνισμός, ενώ είναι ευρέως διαδεδομένος, έχει βαθιές ρίζες στην Ουκρανία.

 

Οι Εβραίοι αποτελούσαν σημαντικό μέρος της αποικίας της Οδησσού, που σήμερα είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας.

 

Μαζί με μια σειρά από μη Εβραίους αποικιστές, εγκαταστάθηκαν σε γη από την οποία είχε εκδιωχθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία στον οικισμό γύρω από το Khadjibey το 1794.

Όπως γράφει η ιστορικός Olivia Durand: «Η κατάκτηση από τη Ρωσία των βόρειων ακτών της Μαύρης Θάλασσας στα τέλη του 18ου αιώνα και η μετονομασία τους σε «Νέα Ρωσία» συνέβαλαν σε ένα ευρύτερο κίνημα αποικισμού, εποικισμού και επανασημείωσης εδαφών σε όλο τον κόσμο υπό την αιγίδα της αυτοκρατορικής ιδεολογίας. »

 

Δηλώνει περαιτέρω ότι «η υιοθέτηση του νέου ονόματος ήταν επίσης ένα μέσο διαγραφής της μνήμης των πρώην κατοίκων της περιοχής – στην περίπτωση της νότιας Ουκρανίας, των Ταταρικών και Κοζάκων πληθυσμών της».

 

Οι Τάταροι υιοθέτησαν το Ισλάμ τον 14ο αιώνα, ενώ οι Κοζάκοι ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

 

Η Ουκρανία, ιδιαίτερα η Οδησσός, ήταν μια βασική τοποθεσία για την άνοδο του Σιωνιστικού κινήματος τον 20ο αιώνα. Η Ουκρανία «ήταν αναμφισβήτητα η πιο σημαντική γενέτειρα για τους πρώτους Σιωνιστές», σύμφωνα με το My Jewish Learning.

Πρώτον, παρήγαγε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σημαντικών Σιωνιστών.

-Ανάμεσα στη μικρή χούφτα των ανδρών που στις αρχές της δεκαετίας του 1880 ίδρυσαν το κίνημα Hibbat Zion (Love of Sion) για να εγκαταστήσουν Εβραίους στη γη του Ισραήλ – τον πρόδρομο του σιωνιστικού κινήματος που ίδρυσε ο Theodor Herzl στα τέλη του αιώνα – υπήρχαν δύο Ουκρανοί Εβραίοι .

-Λίγο αργότερα, ο Μπερ Μπορόχοφ, γεννημένος σε μια μικρή πόλη της Ουκρανίας και πέθανε στο Κίεβο, θα δημιουργήσει τη σύνθεση μαρξισμού και σιωνισμού που θα γίνει η ιδεολογία του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος.

Ο Βλαντιμίρ Γιαμποτίνσκι, ο οποίος έπαιξε παράλληλο ρόλο για το κόμμα Λικούντ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Οδησσό.

Ο Ahad Ha’am, που θεωρείται ο ιδρυτής του «πολιτιστικού σιωνισμού», γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ουκρανία.

Τρεις από τους πρώτους πρωθυπουργούς του Ισραήλ γεννήθηκαν στην Ουκρανία,

όπως και δύο από τους προέδρους του.

 

 

Ο Σιωνισμός και ο Ουκρανικός Εθνικισμός μέσα στην Ιστορία

 

 

Η φαινομενική εκλεκτική συγγένεια μεταξύ του Σιωνισμού και του ουκρανικού εθνικισμού μπορεί να φανεί στη σχέση μεταξύ του Jabotinsky και του Symon Petliura, του επικεφαλής του Ουκρανικού Εθνικού Στρατού (UNA).

 

Ο Petliura ήταν αρχιφασίστας και η UNA του ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων Εβραίων αμάχων το 1919.

 

Ο Petliura δολοφονήθηκε από τον Sholem Schwarzbard το 1926 ενώ περπατούσε στην Rue Racine στο Παρίσι.

 

Ο Schwarzbard είχε χάσει την οικογένειά του στα πογκρόμ και γενικά περιγράφεται ως «αναρχικός» ή «κομμουνιστής».

 

«Σκότωσα έναν μεγάλο δολοφόνο», φέρεται να είπε μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία.

 

Τελικά αθωώθηκε για τη δολοφονία.

Το 1921, ο Jabotinsky είχε «υπογράψει συμφωνία» με τον Petlyura για την παροχή Εβραίων στρατιωτών στον στρατό του. Ήταν, σύμφωνα με τη Haaretz, ένα «περίπλοκο και ντροπιαστικό επεισόδιο» για το σιωνιστικό κίνημα. Ένα διάσημο σοβιετικό καρτούν της εποχής απεικόνιζε τον Τζαμποτίνσκι να κλαίει στον τάφο του Πετλιούρα.

 

 

Σιωνισμός και ουκρανικός εθνικισμός σήμερα

 

 

Η σιωνιστική αμφιθυμία σχετικά με τον ουκρανικό εθνικισμό παραμένει μέχρι σήμερα.

Από τη μια πλευρά, ορισμένοι Ουκρανοί Σιωνιστές έχουν προειδοποιήσει για την άνοδο των ναζιστικών κινημάτων στην Ουκρανία.

Τόνισαν τη λατρεία του Στέπαν Μπαντέρα, κληρονόμου του Πετλιούρα, ως ηγέτη των Ουκρανών εθνικιστών.

 

Ο ένας είναι ο Eduard Dolinsky, διευθυντής της Ουκρανικής Εβραϊκής Επιτροπής με έδρα το Κίεβο.

 

«Επέκρινε έντονα τις προσπάθειες της Ουκρανίας να αποκαταστήσει τους εθνικιστές συνεργάτες των Ναζί της εποχής του Ολοκαυτώματος».

 

Ως αποτέλεσμα, αντιμετώπισε «απειλές από εθνικιστές». Ωστόσο, ο Ντολίνσκι ήταν μοναχική φωνή.

Από την άλλη πλευρά, εξέχοντες Σιωνιστές στην Ουκρανία, όπως ο ολιγάρχης Ihor Kolomoisky, χρηματοδότησαν την τηλεοπτική καριέρα και την προεκλογική εκστρατεία του Zelensky, καθώς και το εξτρεμιστικό ορθόδοξο εβραϊκό κίνημα Chabad.

 

Μετά το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα το 2014, δημιούργησε τις δικές του ακροδεξιές πολιτοφυλακές όταν διορίστηκε κυβερνήτης της Περιφέρειας Ντνίπρο.

 

Παρείχε επίσης κεφάλαια στα ναζιστικά τάγματα Aidar και Azov.

 

Τον Απρίλιο του 2014, ο Kolomoiky πόζαρε «περήφανα ντυμένος» με ένα μπλουζάκι που συνδύαζε, όπως αναφέρει η Haaretz, «το εβραϊκό έμβλημα της μενόρας καθώς και το ουκρανικό υπερεθνικιστικό σύμβολο της τρίαινας, όλα σε κόκκινο και μαύρο.

 

Κάτω από αυτό έγραφε “Zhidobandera” – Zhido στα ρωσικά και τα ουκρανικά είναι μια υποτιμητική λέξη παρόμοια με το “Yid” στα αγγλικά. »

 

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι Ουκρανοί Εβραίοι εντάχθηκαν στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων μελών της εξτρεμιστικής αίρεσης Chabad, άλλοι εγγράφηκαν σε ναζιστικά τάγματα και έως και 40 πολέμησαν μαζί του στη Μαριούπολη το 2022, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου David Arakhamia.

 

Τον Δεκέμβριο του 2022, ένας από τους ηγέτες της Αζόφ, ο Illia Samoilenko, έγινε δεκτός ως φιλοξενούμενος του ισραηλινού καθεστώτος.

Στο σιωνιστικό κίνημα, ευρύτερα, υπήρξε μια συντονισμένη εκτροπή από την προσέγγιση του Dolinsky για να υποβαθμίσει τη ναζιστική παρουσία και την πολιτική επιρροή στην Ουκρανία.

Οι Σιωνιστές επιδίδονται, με άλλα λόγια, στη ναζιστική συγγνώμη.

Το 2019, η Anti-Defamation League (ADL) εξακολουθούσε να καταδικάζει το «εξτρεμιστικό» τάγμα Azov.

Όμως, τον Απρίλιο του 2022, δημοσίευσαν μια συνέντευξη στον ιστότοπό τους λέγοντας «Υπάρχουν νεοναζί στην Ουκρανία, όπως ακριβώς υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία γι αυτό το θέμα», προσθέτοντας ότι «είναι μια πολύ περιθωριακή ομάδα χωρίς πολιτική επιρροή και που δεν επιτίθενται σε Εβραίους ή εβραϊκούς θεσμούς στην Ουκρανία».

Στην πραγματικότητα, οι Ναζί διαβρώνουν τον μηχανισμό της κυβέρνησης, του στρατού, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο διαβόητος κατάλογος θυμάτων της Ουκρανίας και ένα ευρύ φάσμα μέσων προπαγάνδας της ουκρανικής κυβέρνησης υπάγονται απευθείας στο Υπουργείο Άμυνας και την Κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Το ADL, όμως, αδιαφορεί. Επικεντρώνεται πλήρως στο να χτυπήσει τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης και τους υποστηρικτές τους σε όλο τον κόσμο.

(σσ. Πριν από 9 χρόνια, οι Σιωνιστές ολιγάρχες χρηματοδοτούσαν τις νεοναζιστικές συμμορίες «Azov», «Dnepr» και «Aidar» στην Ουκρανία;! Oι Oυκρανοί Σιωνιστές ολιγάρχες Kolomoisky, Korban και Filatov κήρυξαν «κυνήγι Ρώσων»!

Το 2015 η εβραϊκή κοινότητα του Ντνιεπροπετρόβσκ στράφηκε στον Ποροσένκο ζητώντας να απονείμει στον Κολομοΐσκι τον μέντορα του αποτυχημένου Εβραίου μίμου Ζελένσκι μετάλλιο πίστης στην Ουκρανία !!!.

Οι Ουκρανοί Σιωνιστές ολιγάρχες χρηματοδοτούσαν από την αρχή του πολέμου το 2014 τα υπερεθνικιστικά τάγματα μέσω της Privat Bank, που ελέγχεται από την Τσαμπάντ/Chabad !)

 

Αποτυχία της «αντεπίθεσης» και της βιομηχανίας όπλων

 

Η πολυδιαφημισμένη ουκρανική «αντεπίθεση», που αρχικά οραματίστηκε την άνοιξη του 2023, έχει προβάλει πολλές διαφορετικές εικόνες και βίντεο με κατεστραμμένο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο ρωσικός στρατός αντιμετώπισε επιτυχώς ακόμη και τα υποτιθέμενα ανώτερα γερμανικά άρματα μάχης Leopard.

Τα δυτικά στρατιωτικά αποθέματα εξαντλούνται επικίνδυνα – ακόμη και ο Γενς Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «τα αποθέματά μας όπλων και πυρομαχικών έχουν εξαντληθεί και πρέπει να αναπληρωθούν, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ.

Σαφώς, οι έμποροι του θανάτου – αλλιώς γνωστοί ως πολεμοκάπηλοι, βιομηχανία όπλων – είναι πρόθυμοι να μπουν στην παραβίαση για να προμηθεύσουν νέα όπλα. Μεταξύ των σκληρών ανταγωνιστών είναι μια εταιρεία που υπερηφανεύεται ότι τα όπλα της είναι δοκιμασμένα σε μάχη στους Παλαιστίνιους.

Τα κανάλια προπαγάνδας των ΗΠΑ σάλπισαν την αύξηση των ισραηλινών πωλήσεων όπλων στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές όπλων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Έχουν αναφερθεί πρόσφατες συμβάσεις με το ΝΑΤΟ, τη Ρουμανία και δύο άλλα άγνωστα μέλη του ΝΑΤΟ.

Τον Μάιο, δημοσιοποιήθηκε μια συμφωνία 305 εκατομμυρίων λιρών με την Ολλανδία. Ανακοινώθηκαν και άλλα συμβόλαια με τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Εσθονία.

Η Haaretz τρέχει από τα κολοσσιαία ποσά που θα κερδίσει το Ισραήλ μέσω των συνεισφορών της στην ουκρανική μηχανή κοπής κρέατος. «Αν δεν ήταν ο πόλεμος, αυτή η συμφωνία δεν θα είχε συμβεί τώρα», δήλωσε διπλωματική πηγή της Haaretz.

Η ισραηλινή βιομηχανία όπλων είναι ένα από τα μέσα με τα οποία το καθεστώς παρεμβαίνει άμεσα στην Ουκρανία.

Επίσης βετεράνοι της Tsahal μάχονται στην Ουκρανία και ισραηλινό στρατιωτικό υλικό προηγουμένως εντοπίστηκε στο πεδίο της μάχης στην τ. Σοβιετική Δημοκρατία.

Αλλά πρόσφατες αναφορές για αποστολή ισραηλινών στρατιωτικών εξοπλισμών ακυρώθηκαν από Ρώσους υπευθύνους.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Ρωσία θα λάβει δωρεάν εδάφη που κλάπηκαν από Παλαιστίνιους για ένα νέο προξενείο στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Σε απάντηση, η Ουκρανία εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στο Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι η «λεγόμενη» ουδετερότητα «του ισραηλινού καθεστώτος θεωρείται σαφώς φιλορωσική θέση».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση της ουκρανικής πρεσβείας.

Η Ουκρανία είχε προτρέψει στο παρελθόν το Ισραήλ να του παράσχει το σύστημα Iron Dome, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Οι Ισραηλινοί έχουν επισημάνει τον κίνδυνο ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός να καταλήξει στα χέρια του Ιράν και αυτό αποτελεί ένδειξη της απροθυμίας τους.

Ο λεγόμενος Iron Dome δεν είναι πολύ αποτελεσματικός – ακόμη και ενάντια σε πυραύλους χαμηλής τεχνολογίας που εκτοξεύονται κυρίως από φατρίες της Αντίστασης στην Παλαιστίνη.

Η αναποτελεσματικότητά του θα αποκαλυπτόταν στην Ουκρανία από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους και το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ θα εκτεθεί ως ο «χάρτινος θόλος» που είναι στην πραγματικότητα.

 

*Ο Ντέιβιντ Μίλερ που υπογράφει αυτό το άρθρο είναι ακαδημαϊκός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και συν-παρουσιαστής του εβδομαδιαίου προγράμματος του PressTV, η Παλαιστίνη Αποχαρακτηρισμένη. Απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ τον Οκτώβριο του 2021 για τη συνηγορία του υπέρ της Παλαιστίνης.

(Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα αυτές του Press TV και του dimpenews.com)

 

 

Πηγή

Προβολές : 371


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα