Εντείνεται η φημολογία ότι o Μητσοτάκης τέλη Ιουλίου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 11 ή 18 Σεπτεμβρίου

4 Ιουλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Κάτω από οποιαδήποτε σενάριο η Νέα Δημοκρατία… έχοντας φθαρεί πολιτικά αλλά κρατώντας την πρωτιά δεν έχει πολλές επιλογές για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας ή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή Βελόπουλος.
Και στις δύο περιπτώσεις η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υλοποιήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που δεν πρεσβεύει.

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πέραν από το πρόσωπο κοινής αποδοχής του πρωθυπουργού – το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει Μητσοτάκη – σημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ.

Αχ βρε αφελή ελληνάκο…
Ψήφισες Γιώργο Παπανδρέου, για να τιμωρήσεις τον Κώστα Καραμάν – Αλή…
Ψήφισες Αντώνη Σαμαρά για να τιμωρήσεις τους τρεις ΠΡΟΔΟΤΕΣ Παπανδρέου – Σαμαρά – Καρατζαφέρη…
Ψήφισες Τσίπρα, για να τιμωρήσεις τον Σαμαρά…
Μετά Ψήφισες Μητσοτάκη, για να τιμωρήσεις τον Τσίπρα…
Κι αν δεν ψήφισες όλους αυτούς, ψήφισες κάποιο μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, που φυσικά δεν μπήκε στη Βουλή… γιατί σ’ αυτήν μπαίνουν αυτούς που θέλει Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ…
Τώρα, ετοιμάζεσαι ή να ξαναψηφίσεις κάποιον απ’ όλους αυτούς ή κάποιο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ…
ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!!!
ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ CIA.
Τελικά, ποιόν τιμωρείς βρε… ανθρωπάκο;;;
Αυτούς ή εσένα;
ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΠΟΧΗ!
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΞΕΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Τα έχω αναλύσει διεξοδικά… όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται, ανήκει στη… μάζα των ΡΑΓΙΑΔΩΝ…
Παραθέτω τα βασικότερα θέματα μπας και ξυπνήσει η μάζα…

 

Για να ξέρετε πως στήνονται τα κομματίδια και τα κινήματα στα χρόνια του κορονοϊού. Οι 2 επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τη διάσπαση… της απειλής για τον Μητσοτάκη!

Τους πήραν χαμπάρι και οι πέτρες! Τα υποκομματίδια και οι “γραφικοί σωτήρες” του “πατριωτικού χώρου” εξυπηρετούν μόνο την κυβέρνηση! Οι 2 επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τη διάσπαση… της απειλής για τον …

Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης του ελληνικού λαού

Είσαι ο ιδανικός “όμηρος” για κάθε σάπιο πολιτικό σύστημα, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να επιβιώσει. Χωρίς τη δική σου ψήφο άλλωστε, πως θα κατάφερνε κάτι τέτοιο; …
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ένα ακόμη λάθος στην σωρεία λαθών στην οποία έχει υποπέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες – δυστυχώς – φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο επιτελείο Μητσοτάκη καθώς υπάρχουν τρεις λόγοι που οδηγούν σε επίσπευση των εκλογών….

Μια κυβέρνηση πρέπει να εξαντλεί την 4ετία και όχι για λόγους δημοσκοπικούς και μικροπολιτικής να επισπεύδει τις εθνικές εκλογές.

Υπήρχε η αίσθηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα διαφοροποιηθεί θεσμικά από τους προκατόχους του αλλά τελικά… μια από τα ίδια…

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ένα ακόμη λάθος στην σωρεία λαθών στην οποία έχει υποπέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

1)Ενεργειακή κρίση, οικονομική κρίση λόγω πληθωρισμού, νέο κύμα πανδημίας το τρίπτυχο της ανησυχίας αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει ότι η κοινωνία δέχεται μεγάλη πίεση και οι πολίτες…όταν πλήττονται οικονομικά βάλλουν κατά της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ο Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει ότι η μεσαία τάξη πλήττεται από την τριπλή κρίση ενεργειακή, πληθωρισμός και πιθανότατα νέο κύμα πανδημίας και όσο και να δίδονται παροχές για τον μετριασμό των επιπτώσεων… η πολιτική φθορά είναι αναπόφευκτη.

Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι και οι τρεις κρίσεις ενεργειακή, οικονομική με πληθωρισμό και πανδημία θα επιδεινωθούν μέσα στον χειμώνα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα.
Όσο παραμένει στην εξουσία αργά και σταδιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φθείρεται.

 

2)Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με βάση τις δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα και αποτυπώνουν πιο ρεαλιστικά τις διαφορές δείχνουν ότι προηγείται μεν 5-6 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν χάνει αλλά κρατάει ποσοστά 13% με 15%.
Με βάση αυτούς τους συσχετισμούς η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει οριστικά τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30% με 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25% με 26%.

Κάτω από οποιαδήποτε σενάριο η Νέα Δημοκρατία… έχοντας φθαρεί πολιτικά αλλά κρατώντας την πρωτιά δεν έχει πολλές επιλογές για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας ή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή Βελόπουλος.

Και στις δύο περιπτώσεις η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υλοποιήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που δεν πρεσβεύει.

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πέραν από το πρόσωπο κοινής αποδοχής του πρωθυπουργού – το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει Μητσοτάκη – σημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ.

 

3)Ένα φαινόμενο που θα παρατηρηθεί στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα είναι η μεγάλη φθορά των κυβερνήσεων που πρέπει να διαχειριστούν επερχόμενη οικονομική ύφεση, λάθη στην διαχείριση του πληθωρισμού, εγκληματικά λάθη στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας.

Επίσης θα δούμε ότι ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ως ο μεγάλος νικητής της εισβολής στην Ουκρανία και νικητής ξεκάθαρα του ενεργειακού πολέμου.

Την ίδια στιγμή πολλές κυβερνήσεις της Δύσης θα πληρώσουν πολιτικά για τα απαράδεκτα λάθη στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης… ο Putin θα ισχυροποιείται και οι πολιτικοί της Ευρώπης θα αποδυναμώνονται.
Μεταξύ αυτών και ο Μητσοτάκης ο οποίος αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι σε Ρωσία και Ουκρανία επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με την Ρωσία αναίτια…

Το να υπερασπίζεσαι την δημοκρατία και την ειρήνη και να στέλνεις όπλα στην Ουκρανία για να σκοτώνουν ρώσους… σημαίνει πολιτική αθλιότητα που θα έχει πολιτικές επιπτώσεις…

Η ένταση με την Τουρκία είναι ξεκάθαρα… κατασκευασμένη.
Ούτε θερμό επεισόδιο θα υπάρξει, ούτε πόλεμος, ούτε οτιδήποτε.

Τόσο ο Erdogan όσο και ο Μητσοτάκης βολεύονται από την δήθεν κλιμακούμενη λεκτική ένταση… αλλά στην πράξη δεν υπάρχει ένταση… γίνεται για καθαρά εσωτερικούς λόγους… πολιτικά βολεύει η ένταση…

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε πολλές κρίσεις.

 

Έχει κρατήσει η ΝΔ την πρώτη θέση αλλά έχει χάσει την δυναμική της, έχει υποστεί πολιτική φθορά και κυρίως η κοινωνία γέρνει προς την άποψη ότι τελικά όποιος και να κυβερνάει στην Ελλάδα… η μετριότητα βασιλεύει.

Όχι ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα κατάφερε.

Ο πληθωρισμός θα φθάσει στο 15%, το χρέος στα 394,5 δισεκ. το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 635 δισεκ. το ΑΕΠ συρρικνώνεται χωρίς να αποκλείεται και ύφεση… δεν υπάρχει οικονομικός αριθμοδείκτης που να έχει βελτιωθεί…

Αντιθέτως η Ελλάδα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων 44 δισεκ. ευρώ… ως παροχές λόγω πανδημίας και κανείς δεν ξέρει που κατέληξαν.

Έρχεται πόνος σε πολλά μέτωπα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα πρέπει τα κόμματα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι έρχεται…

Να διατυμπανίζουν ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία ή ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης με πολιτικά κριτήρια είναι κενό γράμμα… χωρίς καμία βαρύτητα και χωρίς καμία επίδραση στην κοινωνία.

Τα χειρότερα είναι εμπρός και πρέπει η ελληνική κοινωνία να προετοιμαστεί για μια δύσκολη περίοδο, τέλη 2022 με το 2023. 

 

Πηγή

Προβολές : 389


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα